• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה

• פותח הנושא פותח הנושא tom_yam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
2. את הבנק לא מעניין כמה שילמת על המגרש, אתה תגיש את התוכניות לשמאי שיעריך את שווי הבית לפני (כלומר רק מגרש) ואחרי בניה. במקרה שלי השמאי העריך רק את המגרש ב-1 מש"ח יותר ממה ששילמתי עליו בפועל.
תודה.

אז נניח לצורך הדוגמא שאני משלם על המגרש+פיתוח 900, השמאי מעריך אותו ב 1500 ואת הבית הגמור ב 4000. כמה משכנתא נגזר מזה שאני יכול לקחת?

בהתאם למגבלות הרגילות של בנק ישראל לרכישת דירה - עד 75% אם אין בבעלותך דירה אחרת (או שאתה מתחייב למכור אותה), אחרת 50%. אחוז המימון יחושב לפי שווי בסיום בניה (נניח 4 מיליון) כשהתשלומים ייפרסו לפי שלבי הבניה (חלק מסוים תקבל אחרי שלב היסודות, עוד חלק אחרי סיום שלד וכו').

תודה.

אז נניח לצורך הדוגמא שאני משלם על המגרש+פיתוח 900, השמאי מעריך אותו ב 1500 ואת הבית הגמור ב 4000. כמה משכנתא נגזר מזה שאני יכול לקחת?
2000

בהתאם למגבלות הרגילות של בנק ישראל לרכישת דירה - עד 75% אם אין בבעלותך דירה אחרת (או שאתה מתחייב למכור אותה), אחרת 50%. אחוז המימון יחושב לפי שווי בסיום בניה (נניח 4 מיליון) כשהתשלומים ייפרסו לפי שלבי הבניה (חלק מסוים תקבל אחרי שלב היסודות, עוד חלק אחרי סיום שלד וכו').
1.הבנק עצמו לא מחמיר יותר ממגבלות בנק ישראל כשמדובר בבנייה עצמית? (קראתי כך בכמה מקומות)

2.במספרים שרשמתי בהודעה הקודמת, כביכול יוצא שאם אני קונה את המגרש ללא מימון אז אחר כך אני יכול לקבל מימון מלא לבנייה (כי שווי המגרש יותר מ 25% משווי הבית הגמור, כלומר עלות הבנייה פחות מ 75%). אבל מצד שני כמו שאתה אומר הכסף משוחרר לפי שלבי הבנייה. אז איך אני יכול לחשב כמה הון עצמי אני צריך בתחילת הבנייה כדי לא להגיע למצב שנגמר לי הכסף לממן את השלב הנוכחי ואני לא יכול לקבל עוד כסף מהבנק עד שאסיים אותו?

1. אין חסרונות, זו הגישה העדיפה. אם תיקח מימון עכשיו תהפוך ללקוח שבוי של הבנק כשתרצה לקחת מימון לבניה. תדחה את המשכנתא לשלב הכי מאוחר שאתה יכול.
משכנתא לקניה לא זולה יותר מלבניה?

משכנתא לבניה היא עד 50% ממה שאני מכיר

לא, זו משכנתא רגילה לכל דבר. הבנקים כן נוטים לשמור שולי בטחון גדולים יותר (ריביות גבוהות יותר, אחוזי מימון נמוכים יותר - כלומר ייתנו נניח עד 70% ולא 75%). לפני כמה שבועות חתמתי על משכנתא לבניה עצמית בגובה 51%.

אז איך אני יכול לחשב כמה הון עצמי אני צריך בתחילת הבנייה כדי לא להגיע למצב שנגמר לי הכסף לממן את השלב הנוכחי ואני לא יכול לקבל עוד כסף מהבנק עד שאסיים אותו?

בערך 200 אלף, אבל זה מאוד גס.

תודה חברים
@אורי ג. @amit @minimizer

אשמח לתובנות גם בשאלת המימון:

1.אני לא חייב לקחת מימון כרגע, האם עדיף לקנות את המגרש ללא מימון ולקחת מימון רק בשלב הבנייה? האם יש חסרונות כלשהם לגישה זו?

2.כשכן אקח מימון, מה שווי המגרש שהבנק מתייחס אליו לצרוך חישוב אחוז המימון, המחיר שאני שילמתי או המחיר המלא לפני ההנחה?

ההנחה היא מהמחיר ללא עלות הפיתוח. אז מבחינת המחיר המלא של מגרש מפותח זאת יוצאת הנחה של כ 40%.

כלומר אם הבנק מחשב את המימון ביחס למחיר המלא של מגרש מפותח אני יכול למעשה לקחת מימון של 100% מהסכום שאני משלם וזה יחס אחוז מימון של 60% בלבד?
1. רק יתרונות, אם לוקחים בנפרד על הקרקע ועל הבניה, הבנק מנקנק בריביות של הבניה כי הוא יודע שאתה לא יכול ללכת לבנק אחר.
2. לפי הערכת שמאי. השמאי אומנם ידרוש לראות את חוזה המכירה, אבל אם יש מספיק עסקאות רלוונטיות באזור אז הוא יעריך לפי שווי שוק.
שמאות של בניה שונה לגמרי משמאות של דירה בנויה/מקבלן. השמאי מתמחר את שווי הבית במספר נקודות זמן שונות בבניה. אל תתפוס אותי במילה אבל אני זוכר גמר יסודות, סיום שלד, סיום ריצוף, סיום גמר פנים וטופס אכלוס. אם לקחת לדוגמא 50% מימון. אז בכל שלב הבנק יוכל לתת לך עד 50% מהשווי שהשמאי קבע לשלב הבניה שאתה נמצא בו.
שים לב שמשכנתא לבניה שונה ממשכנתא רגילה. ברגילה הכסף עובר ישירות למוכר/קבלן, בבניה הכסף נכנס לחשבון הבנק שלך.
ממליץ לקחת את המקסימום שהבנק מוכן לאשר (גם אם זה פי2 ממה שאתה צריך) כדי לכסות בלתמים ולהמנע ממצבים שנגמר הכסף באמצע הבניה.

לדוגמא טעות נפוצה שהרבה בונים עושים זה שהם בונים על קבלת הכסף של טופס האכלוס בתום הבניה. אבל בפועל יש פער של חודשים ואף שנים עד שהעיריה נאותה לתת טופס אכלוס לבית (לא בהכרח באשמת העירייה). בלי האישור הבנק לא ישחרר את הכסף.

נערך לאחרונה ב:
3.המיקום בצפון, רחוק מגדרה-חדרה שלשם נראה שהמדינה הזו מתכנסת. אומנם עדיין יש "באפר" לעומת רצעות הביטחון שחיזבאללה ארגן לנו בגליל, אבל לכו תדעו כמה עוד היא תתגלגל דרומה ומה יהיו היחסים עם האוכלוסיה הערבית המקומית.

אשמח לכל תובנה!

אם זה מה שעובר לך בראש למה בכלל לרכוש נדל"ן בישראל? אם אתה מחפש לעשות סיבוב אז בסדר, אבל לטווח ארוך?

השמאי אומנם ידרוש לראות את חוזה המכירה,

הוא לא, זה לא מעניין אותו ואין לזה שום משמעות לצורך השמאות. הדבר היחיד שמשנה זה מה שווי המגרש בשוק החופשי, לא כמה פלוני שילם עליו לרמ"י (והמחיר הזה משתנה גם בין אנשים שונים).

איפה ניתן להירשם להגרלת שטח למשרת מילואים מחוסר דיור?

לדעתי שווה מאוד.

אני במצב דומה לשלך כרגע נמצא בשלב ההיתר בניה של בית פרטי במושב ליד הכנרת, שילמתי לרמ"י 243K על מגרש של 700 מטר.

קח בחשבון שהתהליך איטי.

כמה נקודות:

1. מומלץ לך לשים בצד כמה מאות אלפים (לדעתי יותר מ-200K) הון עצמי מאחר ובמשכנתא לבניה עצמית אתה מקבל את הפעימה הראשונה רק אחרי שלב היסודות.
2. יש לך עלויות נוסופת מעבר לעלות הבניה שאותם אתה גם צריך לממן (אדריכל/קונסטרקטור/אגרות/היטלים וכיוצ"ב).
3. עלות בניה למטר - בהערכה גסה מאוד (ושוב עכשיו כשיש מלחמה יש דיבור שזה השתנה) מדובר על סביב 10,000 ש"ל למטר בסטנדרט ממוצע (תלוי בתכונית בניה), קח בחשבון שזה יכול לעלות אף יותר במידה ואתם מוסיפים דברים לבניה (בריכה/ויטרינות גדולות/חימום רצפתי/מרתף וכיוצ"ב).
4. השגה על שומה של רמ"י - קח בחשבון שיש אפשרות בסופו של של דבר לקבל מחיר יותר גבוה מהשומה המקורית קרי אנשים חשבו שישלמו פחות ערערו וקיבלו סכום יותר גבוה.
5. גם אצלנו במושב הערכת שמאי של עלות הקרקע קפצה, אנשים שבנו שנה לפני שילמו על המגרש 100 אלף פחות ממני.
6. יש לך גם עלויות פיתוח, זה נע בין 250 אלף ל-400 אלף תלוי במיקום (אני במגרש בתוך המושב לא שילמתי פיתוח, אחרים במושב שילמו 300K חברים בגולן שבנו שילמו 350K).

בהצלחה.

התפרסמה הערכת שמאי ביישוב הסמוך, ונראה שהמחירים עולים בהרבה על תקרת ההנחה. זה לא משנה את סכום ההנחה אבל זה מפחית מאוד את אחוז ההנחה.
ייצא שמגרש מפותח (כלומר כולל פיתוח פנים מגרש שמבוצע במרוכז, בנוסף לפיתוח הציבורי, ודמי היישוב) כולל מעמ ומס רכישה ייצא לי כ 2 מליון ש"ח. כשלפי הערכת שמאי בלי הנחות זה צריך להיות 2.85 מליון.

כלומר 850 אלף ש"ח הנחה, שהם 30% (ולא 64% כמו בתרחיש האופטימי...)

אחרי שמוספים לזה את את עלויות הבנייה, ההנחה היא רק כ 15% מהעלות הכוללת.

שזה כבר פחות דרמטי, במיוחד כשלוקחים בחשבון את כל האי וודאות בתהליך.

מצד שני, אחוזים בצד, זה עדיין 850 אלף ש"ח על חשבון משלם המיסים, אז לא קל לוותר על זה.

אשמח לדעתכם

@raxiell
@amit
@minimizer
@אורי ג.

מצד שני, אחוזים בצד, זה עדיין 850 אלף ש"ח על חשבון משלם המיסים, אז לא קל לוותר על זה.
לא משהו שאפשר לתת עליו את הדעת מפסקה בפורום אבל זה עדיין הנחה יפה.

לדעתי זה עדיין הנחה יפה, אתה צריך להחליט האם זה שווה לך בשביל לצאת לפרויקט כזה.

התפרסמה הערכת שמאי ביישוב הסמוך, ונראה שהמחירים עולים בהרבה על תקרת ההנחה. זה לא משנה את סכום ההנחה אבל זה מפחית מאוד את אחוז ההנחה.
ייצא שמגרש מפותח (כלומר כולל פיתוח פנים מגרש שמבוצע במרוכז, בנוסף לפיתוח הציבורי, ודמי היישוב) כולל מעמ ומס רכישה ייצא לי כ 2 מליון ש"ח. כשלפי הערכת שמאי בלי הנחות זה צריך להיות 2.85 מליון.

כלומר 850 אלף ש"ח הנחה, שהם 30% (ולא 64% כמו בתרחיש האופטימי...)

אחרי שמוספים לזה את את עלויות הבנייה, ההנחה היא רק כ 15% מהעלות הכוללת.

שזה כבר פחות דרמטי, במיוחד כשלוקחים בחשבון את כל האי וודאות בתהליך.

אשמח לדעתכם

@raxiell
@amit
@minimizer
@אורי ג.
נראה לי שאתה מערבב חלק מהעלויות . הפיתוח הפנים מגרשי לא קשור לעלויות האלה והוא משנה לך את החשבון.

תנסה לענות על השאלות הבאות :
1.בהנחה שבנית בית של 300 מטר ,בכמה תוכל למכור אותו? בכמה להשכיר?
2.במידה ובנית בית כזה ותכננת אותו כך שיוכל להפוך ל2 יחידות , בכמה תוכל להשכיר?

עם הנתונים האלה נהיה יותר חכמים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
M מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש? נדל"ן 2
R התלבטות האם למכור מגרש או לבנות נדל"ן 60
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
O לקנות מגרש שמחובר לחשמל ומים ולבנות עצמאית נדל"ן 46
D ירושת מגרש בקיבוץ מופרט נדל"ן 40
R מס רכישה ברכישת דירה בנוסף על מגרש קיים נדל"ן 10
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
ה תשלום מס על מכירת מגרש נדל"ן 2
D מגרש למכירה מרמ"י עם מס יח"ד גדול מ1 נדל"ן 4
J בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה? נדל"ן 13
4 האם ניתן להפסיד בקניית מגרש? נדל"ן 15
V כמה עולה לבנות בית (קרקע) על מגרש קיים? נדל"ן 26
C יש לנו מגרש בהרחבה של בית חירות שאנחנו רוצים למכור, איך כדאי לפרסם? נדל"ן 2
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
ד חניה עבור כסף לבנייה שוק ההון 11
J השקעה זמנית של כסף לבנייה פוסטים מאיכות נמוכה 8
י קבוצת רכישה לבנייה דירות מגורים נדל"ן 35
navv השקעה בקרקע בשלבי הפשרה ראשונייים לבנייה נדל"ן 7
E ייעוץ תקציבי לבנייה צרכנות פיננסית 0
A משכנתא למגרש + בנייה עצמית נדל"ן 13
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lyman Zerga מס בחשבונית עצמית בעסקה שפטורה מניכוי מס במקור מיסים 0
ר מס שבח - בנייה עצמית פרטית על כמה מגרשים נדל"ן 0
ב בנייה עצמית - קבלן מפתח או לפצל לקבלנים שונים נדל"ן 19
מ תספורת עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
R מס שבח על בית בבניה עצמית מיסים 6
D פתיחת קרן IRI - הפקדה עצמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
T השקעה עצמית ראשונה בשוק ההון (סטודנט) שוק ההון 0
J השקעה עצמית שוק ההון 8
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
F מחפש דרך יעילה לביצוע הסבה עצמית לתוכנה התפתחות אישית 20
האזרח החשדן גלריית התיקים של הסולידית להרכבה עצמית שוק ההון 2
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
D התנהלות עצמית מול מס הכנסה שוק ההון 4
adamshalev 25 תיקי השקעות להרכבה עצמית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 36
Matias Katz רכישה עצמית (share buyback או stock repurchase) שוק ההון 57

נושאים דומים

Back