• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה

• פותח הנושא פותח הנושא tom_yam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tom_yam

משתמש רשום
דירוג
0
רקע: זוג בשנות ה 30 עם ילדים, עובדים בהייטק, ללא נדל"ן כלשהו בבעלותנו, החסכונות כרגע 90% במדדי מניות בחו"ל ו 10% בקרן כספית.

לאחרונה נפלה לידינו הזמנות לרכוש מרשות מקרקעי ישראל מגרש לבנייה עצמית של בית פרטי ביישוב באזור עדיפות לאומית ב בצפון (לא קו עימות או אזור שמפונה עכשיו, אבל עדיין צפונית לחיפה...) ביישוב עם ועדת קבלה (אישתי במקור גדלה ביישוב, מה שעזר להגיע להזמנות הזו). מדובר על מגרשים של כ 500 מ"ר, שמאפשרים בנייה של 250 מ"ר שטח עיקרי + 50 מ"ר שירות (כשממ"ד נחשב שירות, אז אני סופר את זה כ 262 מ"ר בית תכלס). בהערכה **מאוד** גסה, יש לנו כ 50% מעלות המגרש+בנייה, והשאר נצטרך משכנתא.

קשה לנו מאוד לקבל החלטה לגבי זה.
מעבר לשאלה הכללית של האם בכלל להשקיע בנדל"ן בישראל או להמשיך להשקיע בבורסה העולמית, שגם בה בפני עצמה קשה לנו להחליט (גידור מחירי הדיור בטווח הארוך והטבות המס מצד אחד, סיכונים מקומיים לישראל וחשש מהיפוך מגמת מחירי הנדל"ן ארוכת הטווח או לפחות פיגור משמעותי שלו אחרי הבורסה העולמית מצד שני), פה יש עוד אלמנטים ייחודיים:

יתרונות מרכזיים ייחודיים למקרה הזה:
1.בגלל שמדובר באזור עדיפות לאומית, שאנחנו מחוסרי דיור ושאני משרת במילואים, התשלום לרמ"י על עלות הקרקע (ללא פיתוח) יהיה רק 36% במקום 91% מהערכת שמאי. זו הנחה של עד חצי מליון ש"ח (תלוי מה תהיה הערכת השמאי, שעוד לא ידועה לנו).

2.הרשות המקומית לא אוכפת ואף מעודדת בשקט בניית יחידת דיור צמודה לכל בית פרטי. מעשית כמעט לכל הבתים (וודאי לכל החדשים) יש יחידת דיור מושכרת. מה שמאוד מקל מבחינת תזרים לכיסוי המשכנתא, וגם מגדיל משמעותית את תשואת השכירות: שכר הדירה של הבית המרכזי ללא יחידת הדיור (שזו תשואה שיש לנו בין אם אנחנו משכירים או גרים שם בעצמנו וחוסכים תשלום שכר דירה דומה) הוא להערכתי כ 2.5-3 אחוז, בדומה לתשואה של דירה רגילה בעיר, אבל בנוסף לזה היחידה תוסיף עוד כ 1.5%, כך שתשואת השכירות הכוללת תהיה 4-4.5 אחוז, מה שאי אפשר לקבל בדירה רגילה כיום להבנתי. בשטח של 262 מ"ר אפשר בכיף להכניס יחידה משמעותית (או שתיים קטנטנות) ועדיין יישאר דיי והותר שטח לבית המרכזי.

3.כביכול יש רווח יזמי כלשהו בבנייה, כלומר העלות הכוללת של מגרש+בנייה אמורה לצאת פחות מאשר קנייה של בית קיים.
4.מס רכישה משולם רק על המגרש ולא על הבנייה, כך שיש פה חיסכון מסויים לעומת קנייה של בית קיים (שמחירו עולה משמעותית על גובה הפטור).

זאת כאמור בנוסף כאמור יתרונות הרגילים של השקעה בנדל"ן:
4.הצמדה למחירי הדיור.
5.הטבות מס (פטור מס

חסרונות מרכזיים ייחודיים למקרה הזה:
1.הבנייה זה כאב ראש עצום. אומנם דוד שלי עוסק בנושא ויעזור לי, אבל עדיין מדובר במון התעסקות עם המון פרטים שלא הייתי רוצה להתעסק איתם סתם ככה לכיף שלי (אני לא הטיפוס).

2.חוסר נזילות - בשל ההנחה לא ניתן למכור 7 שנים מיום קניית המגרש או 5 שנים מסיום הבנייה.

3.המיקום בצפון, רחוק מגדרה-חדרה שלשם נראה שהמדינה הזו מתכנסת. אומנם עדיין יש "באפר" לעומת רצעות הביטחון שחיזבאללה ארגן לנו בגליל, אבל לכו תדעו כמה עוד היא תתגלגל דרומה ומה יהיו היחסים עם האוכלוסיה הערבית המקומית.

4.הערכת שמאי של רמ"י להבנתי תיגזר מהעסקאות האחרונות שהיו באזור. קצב העסקאות שם נמוך, כך שהעיסקה האחרונה במאגר רשות המיסים היא מלפני המלחמה, ובקושי יש עסקאות מאז שהריבית התחילה לעלות. אז לא ברור לי כמה המחיר שייקבע לקרקע באמת ריאלי למצב הנוכחי, וכמה הנחה אמיתית נשארת...

5.אי וודאות גדולה לגבי עלות הבנייה. אני *עכשיו* לא מצליח להבין כמה יעלה לבנות בית בגודל שתיארתי. כל ניסיון שלי להבין נתקל במחסום שכדי לקבל הערכת מחיר מאיש מקצוע הוא רוצה תוכנית בנייה, אבל מן הסתם אני לא אעשה תוכנית אדריכלית+קונסטרוקציה למגרש שעוד לא קניתי (זה גם בלתי אפשרי כי אני לא יודע איזה מהמגרשים יהיה שלי בסוף, ולכל אחד צורה קצת אחרת)...אבל יותר גרוע: מקנייה המגרש עד תחילת הבנייה בפועל תעבור לפחות שנה, וריאלית אולי יותר קרוב לשנתיים, ועלויות הבנייה לפי מה שאני מבין עלו המון בשנתיים האחרונות, אז לכו תדעו לאן זה יגיע...

6.הריביות הגבוהות כיום שיוצרות עלות מימון משמעותית במהלך הבנייה (עוד לפני שמקבלים/מפסיקים לשלם שכירות).

7.לאור הסעיפים הקודמים, אין לי ממש דרך להשוות את עלות הקרקע+בנייה לעלות של בית מוכן בסביבה, כך שאני לא יודע אם באמת יש איזשהו רווח יזמי בכלל, או דווקא הפסד.

זאת כאמור בנוסף לחסרונות הרגילים של השקעה בנדל"ן:
8.הסיכון בריכוז כל ההון הנזיל בישראל על כל בעיותיה.
9.החשש שבטווח הארוך מנקודת הבערך-שיא הנוכחית תשואת הנדל"ן תהיה נמוכה מתשואת שוק המניות, אפילו אחרי מס.

ההשוואה שאני עושה היא גם מול המשך השקעת 90/10 בשוק המניות וגם מול קניית דירה בגוש דן, כי אלו שתי האלטרנטיבות שאני רואה לכל הסיפור הזה. אבל נראה לי שיהיה לי דיי קשה לקנות דירה בתשואת שכירות נמוכה ובלי שום הנחה אחרי שויתרתי על הנחה כביכול של חצי מליון ש"ח על חשבון הברון, בהשקעת נדלן עם תשואת שכירות של פי 1.5 ממה שאקבל בתנאים רגילים...שזה משהו שמאוד קשה להגיד לו לא...אז נראה לי סביר שאם לא אבצע את ההשקעה הזו אשאר במניות וזהו, לפחות לטווח הזמן הנראה לעין. אבל גם זו החלטה לא טריוויאלית בפני עצמה.

אשמח לכל תובנה!

נערך לאחרונה ב:
2.חוסר נזילות - בשל ההנחה לא ניתן למכור 7 שנים מיום קניית המגרש או 5 שנים מסיום הבנייה.

זה לא חקוק בסלע, אם זה אזור מבוקש תוכל למכור את המגרש גם לפני. הייתי במצבך לפני מספר שנים (זכינו בהגרלה במגרש בהרחבה של מושב באזור הצפון), ואם היינו רוצים למכור אותו יכולנו לעשות זאת ולגרוף לכיסנו בערך 1 מש"ח נטו.

זה לא חקוק בסלע, אם זה אזור מבוקש תוכל למכור את המגרש גם לפני. הייתי במצבך לפני מספר שנים (זכינו בהגרלה במגרש בהרחבה של מושב באזור הצפון), ואם היינו רוצים למכור אותו יכולנו לעשות זאת ולגרוף לכיסנו בערך 1 מש"ח נטו.
תודה על התגובה
אשמח לשמוע פרטים נוספים (אפשר גם בפרטי, פשוט בתור משתמש חדש אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית לפני שאתה שולח לי), כי אני הבנתי שבגלל הפטור ממכרז רמ"י לא יאפשרו לי למכור פשוט, אבל אני לא בטוח שהבנתי נכון.

הבנתי שבגלל הפטור ממכרז רמ"י לא יאפשרו לי למכור פשוט, אבל אני לא בטוח שהבנתי נכון.
גם לפי מה שאני מכיר אסור למכור 5 שנים. אבל כל דבר אפשר לעקוף אם אתה ממש רוצה.

תודה על התגובה
אשמח לשמוע פרטים נוספים (אפשר גם בפרטי, פשוט בתור משתמש חדש אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית לפני שאתה שולח לי), כי אני הבנתי שבגלל הפטור ממכרז רמ"י לא יאפשרו לי למכור פשוט, אבל אני לא בטוח שהבנתי נכון.

יש סייגים שמאפשרים למכור + אפשר עקרונית לחתום על חוזה שבו אתה מתחייב להעביר את הנכס בטאבו ברגע שיתאפשר ולא מיד, זו עסקה מסוכנת לקונה אבל זה שוק חופשי ואם זה מגרש "שווה" (ואין היום כמעט מגרשים של חצי דונם בנמצא) אני מניח שתוכל למצוא קונה.

יש סייגים שמאפשרים למכור + אפשר עקרונית לחתום על חוזה שבו אתה מתחייב להעביר את הנכס בטאבו ברגע שיתאפשר ולא מיד, זו עסקה מסוכנת לקונה אבל זה שוק חופשי ואם זה מגרש "שווה" (ואין היום כמעט מגרשים של חצי דונם בנמצא) אני מניח שתוכל למצוא קונה.
אתה מדבר על מצב של מכירה של המגרש כמגרש בלבד, בלי שבניתי עליו קודם?
רמ"י לא יכולים במצב כזה לקנוס אותי או לדרוש את המגרש בחזרה?
יש לך אולי המלצה לעו"ד שמבין בזה (בפרטי)?

אתה מדבר על מצב של מכירה של המגרש כמגרש בלבד, בלי שבניתי עליו קודם?
רמ"י לא יכולים במצב כזה לקנוס אותי או לדרוש את המגרש בחזרה?
יש לך אולי המלצה לעו"ד שמבין בזה (בפרטי)?

כן, הכוונה היא למכור את המגרש בלי לבנות (אם כי בניה כמובן תהיה משתלמת עוד יותר).
אין לי עו"ד מומלץ לנושא, הייתי מחפש עורכי דין שמכירים את האזור שבו נמצא המגרש

רקע: זוג בשנות ה 30 עם ילדים, עובדים בהייטק, ללא נדל"ן כלשהו בבעלותנו, החסכונות כרגע 90% במדדי מניות בחו"ל ו 10% בקרן כספית.

לאחרונה נפלה לידינו הזמנות לרכוש מרשות מקרקעי ישראל מגרש לבנייה עצמית של בית פרטי ביישוב באזור עדיפות לאומית ב בצפון (לא קו עימות או אזור שמפונה עכשיו, אבל עדיין צפונית לחיפה...) ביישוב עם ועדת קבלה (אישתי במקור גדלה ביישוב, מה שעזר להגיע להזמנות הזו). מדובר על מגרשים של כ 500 מ"ר, שמאפשרים בנייה של 250 מ"ר שטח עיקרי + 50 מ"ר שירות (כשממ"ד נחשב שירות, אז אני סופר את זה כ 262 מ"ר בית תכלס). בהערכה **מאוד** גסה, יש לנו כ 50% מעלות המגרש+בנייה, והשאר נצטרך משכנתא.

קשה לנו מאוד לקבל החלטה לגבי זה.
מעבר לשאלה הכללית של האם בכלל להשקיע בנדל"ן בישראל או להמשיך להשקיע בבורסה העולמית, שגם בה בפני עצמה קשה לנו להחליט (גידור מחירי הדיור בטווח הארוך והטבות המס מצד אחד, סיכונים מקומיים לישראל וחשש מהיפוך מגמת מחירי הנדל"ן ארוכת הטווח או לפחות פיגור משמעותי שלו אחרי הבורסה העולמית מצד שני), פה יש עוד אלמנטים ייחודיים:

יתרונות מרכזיים ייחודיים למקרה הזה:
1.בגלל שמדובר באזור עדיפות לאומית, שאנחנו מחוסרי דיור ושאני משרת במילואים, התשלום לרמ"י על עלות הקרקע (ללא פיתוח) יהיה רק 36% במקום 91% מהערכת שמאי. זו הנחה של עד חצי מליון ש"ח (תלוי מה תהיה הערכת השמאי, שעוד לא ידועה לנו).

2.הרשות המקומית לא אוכפת ואף מעודדת בשקט בניית יחידת דיור צמודה לכל בית פרטי. מעשית כמעט לכל הבתים (וודאי לכל החדשים) יש יחידת דיור מושכרת. מה שמאוד מקל מבחינת תזרים לכיסוי המשכנתא, וגם מגדיל משמעותית את תשואת השכירות: שכר הדירה של הבית המרכזי ללא יחידת הדיור (שזו תשואה שיש לנו בין אם אנחנו משכירים או גרים שם בעצמנו וחוסכים תשלום שכר דירה דומה) הוא להערכתי כ 2.5-3 אחוז, בדומה לתשואה של דירה רגילה בעיר, אבל בנוסף לזה היחידה תוסיף עוד כ 1.5%, כך שתשואת השכירות הכוללת תהיה 4-4.5 אחוז, מה שאי אפשר לקבל בדירה רגילה כיום להבנתי. בשטח של 262 מ"ר אפשר בכיף להכניס יחידה משמעותית (או שתיים קטנטנות) ועדיין יישאר דיי והותר שטח לבית המרכזי.

3.כביכול יש רווח יזמי כלשהו בבנייה, כלומר העלות הכוללת של מגרש+בנייה אמורה לצאת פחות מאשר קנייה של בית קיים.
4.מס רכישה משולם רק על המגרש ולא על הבנייה, כך שיש פה חיסכון מסויים לעומת קנייה של בית קיים (שמחירו עולה משמעותית על גובה הפטור).

זאת כאמור בנוסף כאמור יתרונות הרגילים של השקעה בנדל"ן:
4.הצמדה למחירי הדיור.
5.הטבות מס (פטור מס

חסרונות מרכזיים ייחודיים למקרה הזה:
1.הבנייה זה כאב ראש עצום. אומנם דוד שלי עוסק בנושא ויעזור לי, אבל עדיין מדובר במון התעסקות עם המון פרטים שלא הייתי רוצה להתעסק איתם סתם ככה לכיף שלי (אני לא הטיפוס).

3.המיקום בצפון, רחוק מגדרה-חדרה שלשם נראה שהמדינה הזו מתכנסת. אומנם עדיין יש "באפר" לעומת רצעות הביטחון שחיזבאללה ארגן לנו בגליל, אבל לכו תדעו כמה עוד היא תתגלגל דרומה ומה יהיו היחסים עם האוכלוסיה הערבית המקומית.

4.הערכת שמאי של רמ"י להבנתי תיגזר מהעסקאות האחרונות שהיו באזור. קצב העסקאות שם נמוך, כך שהעיסקה האחרונה במאגר רשות המיסים היא מלפני המלחמה, ובקושי יש עסקאות מאז שהריבית התחילה לעלות. אז לא ברור לי כמה המחיר שייקבע לקרקע באמת ריאלי למצב הנוכחי, וכמה הנחה אמיתית נשארת...

5.אי וודאות גדולה לגבי עלות הבנייה. אני *עכשיו* לא מצליח להבין כמה יעלה לבנות בית בגודל שתיארתי. כל ניסיון שלי להבין נתקל במחסום שכדי לקבל הערכת מחיר מאיש מקצוע הוא רוצה תוכנית בנייה, אבל מן הסתם אני לא אעשה תוכנית אדריכלית+קונסטרוקציה למגרש שעוד לא קניתי (זה גם בלתי אפשרי כי אני לא יודע איזה מהמגרשים יהיה שלי בסוף, ולכל אחד צורה קצת אחרת)...אבל יותר גרוע: מקנייה המגרש עד תחילת הבנייה בפועל תעבור לפחות שנה, וריאלית אולי יותר קרוב לשנתיים, ועלויות הבנייה לפי מה שאני מבין עלו המון בשנתיים האחרונות, אז לכו תדעו לאן זה יגיע...

6.הריביות הגבוהות כיום שיוצרות עלות מימון משמעותית במהלך הבנייה (עוד לפני שמקבלים/מפסיקים לשלם שכירות).

7.לאור הסעיפים הקודמים, אין לי ממש דרך להשוות את עלות הקרקע+בנייה לעלות של בית מוכן בסביבה, כך שאני לא יודע אם באמת יש איזשהו רווח יזמי בכלל, או דווקא הפסד.

זאת כאמור בנוסף לחסרונות הרגילים של השקעה בנדל"ן:
8.הסיכון בריכוז כל ההון הנזיל בישראל על כל בעיותיה.
9.החשש שבטווח הארוך מנקודת הבערך-שיא הנוכחית תשואת הנדל"ן תהיה נמוכה מתשואת שוק המניות, אפילו אחרי מס.

ההשוואה שאני עושה היא גם מול המשך השקעת 90/10 בשוק המניות וגם מול קניית דירה בגוש דן, כי אלו שתי האלטרנטיבות שאני רואה לכל הסיפור הזה. אבל נראה לי שיהיה לי דיי קשה לקנות דירה בתשואת שכירות נמוכה ובלי שום הנחה אחרי שויתרתי על הנחה כביכול של חצי מליון ש"ח על חשבון הברון, בהשקעת נדלן עם תשואת שכירות של פי 1.5 ממה שאקבל בתנאים רגילים...שזה משהו שמאוד קשה להגיד לו לא...אז נראה לי סביר שאם לא אבצע את ההשקעה הזו אשאר במניות וזהו, לפחות לטווח הזמן הנראה לעין. אבל גם זו החלטה לא טריוויאלית בפני עצמה.

אשמח לכל תובנה!
דעה שלי - הזדמנות שלא תחזור , גם ישוב חזק עם ועדת קבלה וגם הנחה של 64% על המגרש.

דעה שלי - הזדמנות שלא תחזור , גם ישוב חזק עם ועדת קבלה וגם הנחה של 64% על המגרש.
תודה על התגובה
אשמח אם יש לך התייחסות גם לחששות שהעלתי, במיוחד לגבי המיקום של היישוב מחוץ לאזורי הביקוש של ישראל, ולגבי עד כמה ניתן באמת להתבסס על הערכת השמאי שממנה נגזרת ההנחה לאור השינויים של התקופה האחרונה (ריבית, מלחמה) שעוד לא הספיקו להשתקף במחירים בסביבה בשל קצב העסקאות הנמוך.
@אורי ג. ראיתי שעשית לייק, אשמח גם לדעתך בנושאים אלו

במיוחד לגבי המיקום של היישוב מחוץ לאזורי הביקוש של ישראל

אלא אם כן מדובר בחור ברמת הגולן, לא הייתי דואג. אנשים מחכים שנים כדי לקנות בית במושבים בצפון והמחירים הם בהתאם.

אגב, טיפ חשוב שהלוואי שמישהו היה אומר לי אותו לפני כמה שנים - תגיש השגה על השמאות של רמ"י. יש לך משהו כמו 80% סיכוי לקבל הפחתה של עשרות אלפי שקלים במחיר המגרש.

תודה על התגובה
אשמח אם יש לך התייחסות גם לחששות שהעלתי, במיוחד לגבי המיקום של היישוב מחוץ לאזורי הביקוש של ישראל, ולגבי עד כמה ניתן באמת להתבסס על הערכת השמאי שממנה נגזרת ההנחה לאור השינויים של התקופה האחרונה (ריבית, מלחמה) שעוד לא הספיקו להשתקף במחירים בסביבה בשל קצב העסקאות הנמוך.
@אורי ג. ראיתי שעשית לייק, אשמח גם לדעתך בנושאים אלו
אני מוטה נדלן ,אז קח את זה בחשבון.
לגבי סלידה מבניה ,אני מאמין שיהיה בסדר ,במיוחד אם בן משפחה מבין ועוזר.
יש המון ישובים איכותיים ויוקרתיים מחוץ לחדרה גדרה,בדרך כלל הם מגיעים עם חיבור למערכת החינוך של המושבים והקיבוצים שהיא מצויינת.
שמאות , אני מאמין שבכל מקרה השמאות תהיה לכמה מגרשים בישוב ותוכלו לערער ביחד אם יהיה לא סביר. אני מאמין שיהיה בסדר. בדרך כלל השמאויות קצת יותר זולות ממחיר השוק.
חוסר נזילות - לא מרגש אותי , תמיד אפשר להשכיר בישובים כאלה ,ובדרך כלל ביוקר.

לגבי ספקות מול השקעה בבורסה - הייתי מקבל את זה אם היה מדובר במחיר שוק.
כאן אתה מקבל הנחה עצומה-קח אותה ובשנים הקרובות תנתב כספים אחרים לבורסה.

יש חימושים שלצבא אין מענה עליהם מבחינת יירוט כרגע, למשל, כטבמים טילי נ"ט (וטיל עם ניהוג טלויזיה ATGM, שבדגם המתקדם יש לו טווח של 20 ק"מ).
למשל כתבה מהיום:
כתבה לא מהיום:

ככל שעובר הזמן הטכנולוגיה משתפרת והטווחים של חיזבאאלה משתפרים.
אני לא יודע מה המרחק של השטח מהגבול, אבל אתה צריך לחשוב עם האם אתה חשוף כבר עכשיו לנשקים של חיזבאאלה או תהיה חשוף בשנים הקרובות.
יש כאלה שלא מפחדים ומוכנים לקחת את הסיכון (תושבי מטולה ושאר הישובים צמודי גדר).
יש כאלה שבונים מקלט.
יש כאלה שקונים, בונים ומוכרים.

ככל שעובר הזמן הטכנולוגיה משתפרת והטווחים של חיזבאאלה משתפרים.

לא רק אצלם. אולי יכנסו בקרוב מערכות יירוט מבוססות לייזר:

לא רק אצלם. אולי יכנסו בקרוב מערכות יירוט מבוססות לייזר:
לא יודע אם בקרוב, כרגע יש פער בגילוי וביירוט. האם ומתי הפער יצטמצם, אני לא יודע.
יש לנו נשק חכם ויקר ולהם, לרוב זול וקצת פחות חכם, אבל עם זה הם מנצחים (כלומר הצליחו לגרש את תושבי הצפון ולהרתיע את הצבא מלפתוח במלחמה).
לא רוצה לחטוף את הדיון מעבר.

תודה חברים
@אורי ג. @amit @minimizer

אשמח לתובנות גם בשאלת המימון:

1.אני לא חייב לקחת מימון כרגע, האם עדיף לקנות את המגרש ללא מימון ולקחת מימון רק בשלב הבנייה? האם יש חסרונות כלשהם לגישה זו?

2.כשכן אקח מימון, מה שווי המגרש שהבנק מתייחס אליו לצרוך חישוב אחוז המימון, המחיר שאני שילמתי או המחיר המלא לפני ההנחה?

ההנחה היא מהמחיר ללא עלות הפיתוח. אז מבחינת המחיר המלא של מגרש מפותח זאת יוצאת הנחה של כ 40%.

כלומר אם הבנק מחשב את המימון ביחס למחיר המלא של מגרש מפותח אני יכול למעשה לקחת מימון של 100% מהסכום שאני משלם וזה יחס אחוז מימון של 60% בלבד?

1. לדעתי כן.
2. לדעתי שווי שוק.

1. אין חסרונות, זו הגישה העדיפה. אם תיקח מימון עכשיו תהפוך ללקוח שבוי של הבנק כשתרצה לקחת מימון לבניה. תדחה את המשכנתא לשלב הכי מאוחר שאתה יכול.

2. את הבנק לא מעניין כמה שילמת על המגרש, אתה תגיש את התוכניות לשמאי שיעריך את שווי הבית לפני (כלומר רק מגרש) ואחרי בניה. במקרה שלי השמאי העריך רק את המגרש ב-1 מש"ח יותר ממה ששילמתי עליו בפועל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש? נדל"ן 2
R התלבטות האם למכור מגרש או לבנות נדל"ן 60
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
O לקנות מגרש שמחובר לחשמל ומים ולבנות עצמאית נדל"ן 46
D ירושת מגרש בקיבוץ מופרט נדל"ן 40
R מס רכישה ברכישת דירה בנוסף על מגרש קיים נדל"ן 10
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
ה תשלום מס על מכירת מגרש נדל"ן 2
D מגרש למכירה מרמ"י עם מס יח"ד גדול מ1 נדל"ן 4
J בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה? נדל"ן 13
4 האם ניתן להפסיד בקניית מגרש? נדל"ן 15
V כמה עולה לבנות בית (קרקע) על מגרש קיים? נדל"ן 26
C יש לנו מגרש בהרחבה של בית חירות שאנחנו רוצים למכור, איך כדאי לפרסם? נדל"ן 2
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
ד חניה עבור כסף לבנייה שוק ההון 11
J השקעה זמנית של כסף לבנייה פוסטים מאיכות נמוכה 8
י קבוצת רכישה לבנייה דירות מגורים נדל"ן 35
navv השקעה בקרקע בשלבי הפשרה ראשונייים לבנייה נדל"ן 7
E ייעוץ תקציבי לבנייה צרכנות פיננסית 0
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lyman Zerga מס בחשבונית עצמית בעסקה שפטורה מניכוי מס במקור מיסים 0
ר מס שבח - בנייה עצמית פרטית על כמה מגרשים נדל"ן 0
ב בנייה עצמית - קבלן מפתח או לפצל לקבלנים שונים נדל"ן 19
מ תספורת עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
R מס שבח על בית בבניה עצמית מיסים 6
D פתיחת קרן IRI - הפקדה עצמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
T השקעה עצמית ראשונה בשוק ההון (סטודנט) שוק ההון 0
J השקעה עצמית שוק ההון 8
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
F מחפש דרך יעילה לביצוע הסבה עצמית לתוכנה התפתחות אישית 20
האזרח החשדן גלריית התיקים של הסולידית להרכבה עצמית שוק ההון 2
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
D התנהלות עצמית מול מס הכנסה שוק ההון 4
adamshalev 25 תיקי השקעות להרכבה עצמית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 36
Matias Katz רכישה עצמית (share buyback או stock repurchase) שוק ההון 57

נושאים דומים

Back