• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מגן מס לא עושה היגיון - ספארק

• פותח הנושא פותח הנושא investable
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

investable

משתמש סולידי
דירוג
23
היי,
לפני עשרה ימים מכרתי מניה בהפסד של 275$ מתוך כוונה לקזז את זה עם רווח בגודל זהה ממניה אחרת (לקזז חבות מס עם מגן מס)
דחיתי את הפעולת מכירה בהפסד לתחילת השנה הזאת כדי להקל על הקיזוז, שיקרה "אוטומטית" כי הוא חלק מאותה שנה קלנדרית

מה שאני לא מבין בכלל:
בספארק תחת היתרות מופיעות לי 2 שורות של "מגן מס", אחת ע"ס 3,035 ש"ח ואחת ע"ס 128 ש"ח (תחת "כמות נוכחית")
(באופן מוזר, עבור שתי השורות, ב-"שווי נוכחי" רשום 0)

אני לא מבין איך הם הגיעו למספר הגבוה הזה? אני לא אמור לקבל מגן מס של 250 ש"ח בלבד? (275$ * 0.25 = 69$)
קראתי בשרשור הזה שספארק מנכים מס אחרי סוף החודש...
ליתר דיוק:
חבות המס נוצרת ברגע המכירה.
חובת תשלום המס היא כמה חודשים אחרי סוף השנה הקלנדרית.
ניכוי המס במקור במקרה של ספארק הוא כמה ימים אחרי סוף החודש.
האם גם מגן מס "מתקבל" אחרי סוף החודש?
אבל גם אם כן.. איך זה מסביר את המספר המוזר והגבוה מדי שמופיע לי עכשיו? (ועוד ב-2 שורות שונות?)
חוץ מזה, לא עשיתי כמעט פעולות בחשבון השנה... אני לא יכול לחשוב על שום דבר אחר שיסביר את זה.

הגיוני שמגן מס זה 128₪
אולי השורה השנייה היא שארית של שנה שעברה שעוד לא התאפסה?

את התשובה תקבל משירות לקוחות/חדר מסחר של הברוקר.

אני לא אמור לקבל מגן מס של 250 ש"ח בלבד
לא.
יש לך הפסד של כ 900 ש''ח שאותו תוכל לקזז מול רווח של 900 ש''ח.
המגן הולך לפי סכום הרווח/הפסד ולא לפי המס שאתה צריך לשלם (קח בחשבון שהמס לא תמיד זהה).
בנוסף, גם עלויות ק/מ נחשבות "הפסד" לצורך החישוב

ובנוסף למה שרונן רשם.
חישובי עלות הקניה ותמורת המכירה מתורגמים לשקלים לפי השער היציג, וזה הבסיס לחישוב, יכול להיות מצב שהפסדת בחישוב דולרי אבל אין בכלל הפסד הון ולכן אין מגן מס

תודה על ההבהרה...
אני מבין עכשיו שאצטרך למכור ברווח של פי 4 כדי לקזז את המגן מס (למכור ברווח של 275$ * 4 = 1100$)
לגבי עמלות המסחר - לא ממש עושה היגיון, לא קניתי או מכרתי כמעט חוץ מזה והפעולה עלתה 5$
התאוריה שהמגן מס הוא איכשהו משנה שעברה היא מעניינת, אם כי בשרשור שציטטתי דובר על "כמה ימים אחרי סוף החודש" וזה כבר עבר. אבל אולי הנתונים באמת פשוט בדיליי גדול והם בכלל לא זמן אמת?
מצרף לכם צילומי מסך של העסק למקרה שאני לא מסביר טוב...

Q7fUxAO.png

אדבר עם הברוקר אם צריך... (לא יודע אם יש להם תמיכה... אני תמיד מתקשר לחדר מסחר ואז זה קצת מוזר)
תודה וסופ"ש נעים

חישובי עלות הקניה ותמורת המכירה מתורגמים לשקלים לפי השער היציג, וזה הבסיס לחישוב, יכול להיות מצב שהפסדת בחישוב דולרי אבל אין בכלל הפסד הון ולכן אין מגן מס
אם לדייק, עושים 2 חישובים שונים - "ריאלי" (במקרה הזה דולרי) ונומינלי (כלומר שקלי).
כלומר פעם אחת מסתכלים על התמורה במכירה בשקלים (לפי השער ביום המכירה) פחות עלות הקניה בשקלים (לפי השער ביום הקניה).
פעם שניה מחשבים את ההפרש הדולרי וממירים לשקלים לפי השער ביום המכירה.
אם יש הפסד בשניהם, ההפסד לצרכי מס הוא ההפסד הקטן מבין השניים.

ההודעה שלי לא מתפרסמת כי צירפתי תמונה... אז פשוט אפרסם שוב
~~~
תודה על ההבהרה...
אני מבין עכשיו שאצטרך למכור ברווח של פי 4 כדי לקזז את המגן מס (למכור ברווח של 275$ * 4 = 1100$)
לגבי עמלות המסחר - לא ממש עושה היגיון, לא קניתי או מכרתי כמעט חוץ מזה והפעולה עלתה 5$
התאוריה שהמגן מס הוא איכשהו משנה שעברה היא מעניינת, אם כי בשרשור שציטטתי דובר על "כמה ימים אחרי סוף החודש" וזה כבר עבר. אבל אולי הנתונים באמת פשוט בדיליי גדול והם בכלל לא זמן אמת?
מצרף לכם צילומי מסך של העסק למקרה שאני לא מסביר טוב...

i.imgur. ------ com/Q7fUxAO.png

אדבר עם הברוקר אם צריך... (לא יודע אם יש להם תמיכה... אני תמיד מתקשר לחדר מסחר ואז זה קצת מוזר)
תודה וסופ"ש נעים

איך בדיוק הבנת את זה?
אם יש לך הפסד של 950 ש"ח אתה צריך למכור ברווח של 950 ש"ח כדי לקזז אותו.

חדשות מזעזעות...
תודה על ההתייחסות.

איך בדיוק הבנת את זה?
אם יש לך הפסד של 950 ש"ח אתה צריך למכור ברווח של 950 ש"ח כדי לקזז אותו.

אני לא מבין את ההודעה שלך אז:
לא.
יש לך הפסד של כ 900 ש''ח שאותו תוכל לקזז מול רווח של 900 ש''ח.
המגן הולך לפי סכום הרווח/הפסד ולא לפי המס שאתה צריך לשלם (קח בחשבון שהמס לא תמיד זהה).
בנוסף, גם עלויות ק/מ נחשבות "הפסד" לצורך החישוב
איך המשפט בבולד והמשפט בקו תחתון מסתדרים?
אם הרווח הוא 900 אז המס הוא 225
אז או שהמגן מס שווה לרווח (900) או שהוא שווה אל המס לשלם (225)
אבל אם המגן מס הוא לפי הרווח כמו שאתה חוזר ואומר אז איך בדיוק 900 מגן מס מתקזזים מול 225 חבות מס (כשאמכור ברווח של 900)? ישאר לי עדיין הרבה מגן מס - 675.
תודה!

איך המשפט בבולד והמשפט בקו תחתון מסתדרים?
אני אסביר שוב - המגן הוא ההפסד ואתה מקזז אותו מול רווח.
את המס מחשבים אחרי הקיזוז. אתה לא מקזז "מגן מס" מול "מס שאתה חייב", פשוט כי המס (באחוזים) יכול להיות שונה בין הרווח להפסד.

במילים אחרות, אם הפסדת 900 ש"ח אתה יכול לקזז את זה מול רווח של 900 ש"ח. זה לא משנה מה גובה המס שהיית אמור לשלם על הרווח או על ההפסד.

אני אסביר שוב - המגן הוא ההפסד ואתה מקזז אותו מול רווח.
את המס מחשבים אחרי הקיזוז. אתה לא מקזז "מגן מס" מול "מס שאתה חייב", פשוט כי המס (באחוזים) יכול להיות שונה בין הרווח להפסד.

במילים אחרות, אם הפסדת 900 ש"ח אתה יכול לקזז את זה מול רווח של 900 ש"ח. זה לא משנה מה גובה המס שהיית אמור לשלם על הרווח או על ההפסד.
תודה, נראה לי שהאסימון נופל...
וב"המס (באחוזים) יכול להיות שונה בין הרווח להפסד" אני מניח שאתה מכוון להבדלים בין מיסוי ני"ע בארץ לבין ני"ע זר וכיו"ב.
אבל אגב - איך זה מסתדר, למשל, אם אני מקזז 1,000 ש"ח הפסד במניות חו"ל (25% מס) עם 1,000 ש"ח רווח במניות בארץ (20% מס)?
פשוט לא יגבו ממני מס בשנה שדבר כזה קורה? אחוז המס השונה של חו"ל מול הארץ "נהיה לא רלוונטי"?
שוב תודה על הסבלנות...

וב"המס (באחוזים) יכול להיות שונה בין הרווח להפסד" אני מניח שאתה מכוון להבדלים בין מיסוי ני"ע בארץ לבין ני"ע זר וכיו"ב.
דוקא במקרה הזה המס זהה, אבל יש מקרים אחרים שבהם המס שונה.
אבל אגב - איך זה מסתדר, למשל, אם אני מקזז 1,000 ש"ח הפסד במניות חו"ל (25% מס) עם 1,000 ש"ח רווח במניות בארץ (20% מס)?
כמו שאמרתי, במקרה של חו"ל המס זהה. אבל נניח לצורך העניין שיש לך הפסד הון של 1000 ש"ח מסוג כזה שחייב ב20% מס, ואח"כ יש לך רווח הון של 2000 ש"ח מסוג כזה שחייב רק 10% מס (סתם לצורך הדוגמא והחישוב הפשוט).
במקרה כזה מקזזים מה2000 ש"ח רווח 1000 ש"ח הפסד ואתה נשאר עם 1000 ש"ח שאתה חייב לשלם עליהם 10% מס. כלומר אתה חייב 100 ש"ח מיסים.

אם היית מחשב לפי "מגן מס" ולא לפי רווח/הפסד, היית יכול בטעות להגיע למסקנה שיש לך מגן של 200 ש"ח (20% מ1000) שאתה מקזז מול 200 ש"ח חבות מס (10% מ 2000) ואתה נשאר עם 0 ש"ח חבות מס, אבל לצערך (או שמחתך) זה לא מה שאומר החוק. לפי החוק במצב כזה יש לך חבות של 100 ש"ח.

דוקא במקרה הזה המס זהה, אבל יש מקרים אחרים שבהם המס שונה.

כמו שאמרתי, במקרה של חו"ל המס זהה. אבל נניח לצורך העניין שיש לך הפסד הון של 1000 ש"ח מסוג כזה שחייב ב20% מס, ואח"כ יש לך רווח הון של 2000 ש"ח מסוג כזה שחייב רק 10% מס (סתם לצורך הדוגמא והחישוב הפשוט).
במקרה כזה מקזזים מה2000 ש"ח רווח 1000 ש"ח הפסד ואתה נשאר עם 1000 ש"ח שאתה חייב לשלם עליהם 10% מס. כלומר אתה חייב 100 ש"ח מיסים.

אם היית מחשב לפי "מגן מס" ולא לפי רווח/הפסד, היית יכול בטעות להגיע למסקנה שיש לך מגן של 200 ש"ח (20% מ1000) שאתה מקזז מול 200 ש"ח חבות מס (10% מ 2000) ואתה נשאר עם 0 ש"ח חבות מס, אבל לצערך (או שמחתך) זה לא מה שאומר החוק. לפי החוק במצב כזה יש לך חבות של 100 ש"ח.

תודה. הנושאים האלה כ"כ מבלבלים ולא אינטואיטיביים (לפחות בשבילי) אבל עזרת לי להבין...
אגב, וזה כבר חצי לצורך ההתפלפלות, אם בדוגמא הזאת חצי מהרווח שלי היה ב- 10% מס וחצי היה ב- 15% מס...
איזה רווח היו מקזזים קודם? את ה- 10% ואז הייתי משלם 15% מס על הרווח של ה- 1,000 ש"ח? להפך?

(לא יודע למה חשבתי שהמס על ני"ע בארץ הוא 20%...)

אגב, וזה כבר חצי לצורך ההתפלפלות, אם בדוגמא הזאת חצי מהרווח שלי היה ב- 10% מס וחצי היה ב- 15% מס...
איזה רווח היו מקזזים קודם? את ה- 10% ואז הייתי משלם 15% מס על הרווח של ה- 1,000 ש"ח? להפך?
זה תלוי בשאלה למה המס שונה ואיך בדיוק מחשבים אותו.
בגדול, אין באמת מצב שעל אותו סוג הכנסה יהיה לך מיסוי שונה קטגורית באותה שנה.
יכול להיות שיש מדרגות (כמו למשל בשכר), ואז זה לא באמת משנה מול מה מקזזים כי החישוב הוא לפי סה"כ הרווח השנתי.
יכול להיות שאלו הכנסות מסוגים שונים, ואז קודם מקזזים מול רווח שהוא מאותו סוג של ההפסד וכו. בקיצור, זה יכול קצת להסתבך פה, אבל אלו מקרים די נדירים.
לרוב באמת זה יהיה 25% מס בשני המקרים (גם ברווח וגם בהפסד). אבל חשוב לדעת שלא תמיד ולכן הקיזוז הוא של הרווח/הפסד ולא של המס עליהם.

מעדכן שהבנתי את החישוב.
בעיני הנושא מבלבל מאוד.

@roneng
המגן מס הוא לא ההפסד, אלא "נכס פוטנציאלי ששוויו הוא החיסכון העתידי בתשלומי מס".
"כאשר אנו מוכרים נייר ערך בהפסד, הוא מעניק לנו הגנה מתשלום מס עתידי ביחס ישר לסכום המס שהיינו אמורים לשלם אם היינו מרוויחים את אותו סכום בדיוק. לדוגמא, אם מכרנו מניה בהפסד של 1,000 ₪, אנו נקבל מגן מס בגובה 250 ₪."
(ibi .co .il/ trade/stock-market-taxation)
המגן מס הוא לא 1,000 ש"ח.

אמנם הפסדתי 275$
אבל קניתי את המניה כשהשער היה 3.23 ומכרתי כשהשער היה 3.38
פנית הקניה במינוס ופעולת המכירה בפלוס:

var buy = 122.79*3.23*20 (price*usdToIls*units)
var sell = 109.63*3.38*20 (price*usdToIls*units)
minus buy (money out) plus sell (money in) times 0.25 = 130 ILS​
עדיין ה- UI בספארק רע.

המגן מס הוא לא ההפסד, אלא "נכס פוטנציאלי ששוויו הוא החיסכון העתידי בתשלומי מס".
"כאשר אנו מוכרים נייר ערך בהפסד, הוא מעניק לנו הגנה מתשלום מס עתידי ביחס ישר לסכום המס שהיינו אמורים לשלם אם היינו מרוויחים את אותו סכום בדיוק. לדוגמא, אם מכרנו מניה בהפסד של 1,000 ₪, אנו נקבל מגן מס בגובה 250 ₪."
זה חד משמעית לא נכון!
אם מוכרים נייר בהפסד הוא נותן הגנה מתשלום מס עתידי על רווח בגובה אותו הפסד.

אמנם הפסדתי 275$
אבל קניתי את המניה כשהשער היה 3.23 ומכרתי כשהשער היה 3.38
כן, על זה כבר דיברנו כמה הודעות למעלה:
ההפסד הוא הנמוך מבין ההפסד הריאלי והנומינלי (כלומר המספר שקרוב יותר ל0)
הרווח הוא הנמוך מבין הרווח הריאלי והנומינלי (כלומר המספר שקרוב יותר ל0)
אם באחד החישובים (ריאלי/נומינלי) יוצא רווח ובשני הפסד אז לצרכי מס אין לא רווח ולא הפסד (כלומר רווח/הפסד של 0)

זה חד משמעית לא נכון!
אם מוכרים נייר בהפסד הוא נותן הגנה מתשלום מס עתידי על רווח בגובה אותו הפסד.
המשפט השני נכון, אבל אתה בדעת מיעוט לגבי המשמעות של הנתון שנקרא "מגן מס".
זה לא המקום היחיד בו ראיתי את ההגדרה הזאת (בנוסף למערכת הספארק עצמה).
מעבר לזה, אני מנחש שבדוח למס הכנסה שמעביר מגן מס משנה לשנה - זו המשמעות גם שם (מגן מס = ההגדרה מלמעלה = 25% מסך ההפסד).

כן, על זה כבר דיברנו כמה הודעות למעלה:
ההפסד הוא הנמוך מבין ההפסד הריאלי והנומינלי (כלומר המספר שקרוב יותר ל0)
הרווח הוא הנמוך מבין הרווח הריאלי והנומינלי (כלומר המספר שקרוב יותר ל0)
אם באחד החישובים (ריאלי/נומינלי) יוצא רווח ובשני הפסד אז לצרכי מס אין לא רווח ולא הפסד (כלומר רווח/הפסד של 0)
המיסוי הוא על הריאלי, הרווח הנומינאלי לא בא לידי ביטוי. לא יורד לסוף דעתך.
אבל אולי זה מתקשר לחוסר הסכמה שלנו על המשמעות של "מגן מס".

המשפט השני נכון, אבל אתה בדעת מיעוט לגבי המשמעות של הנתון שנקרא "מגן מס".
אין פה עניין של דיעה, יש עניין של חוק.
"מגן מס" זה לא הגדרה שקיימת בחוק. יש הפסדים שאפשר לקזז מול רווחים ויש הפסדים מועברים משנים קודמות. אין דבר כזה "מגן מס".
מעבר לזה, אני מנחש שבדוח למס הכנסה שמעביר מגן מס משנה לשנה - זו המשמעות גם שם (מגן מס = ההגדרה מלמעלה = 25% מסך ההפסד).
אין בדו"ח מס שום דבר שנקרא "מגן מס" ולכן גם אי אפשר להעביר "מגן מס" משנה לשנה.
מה שיש זה הפסדים, ואותם אפשר להעביר.
המיסוי הוא על הריאלי, הרווח הנומינאלי לא בא לידי ביטוי. לא יורד לסוף דעתך.
יש 2 דרכים לחשב רווח:
1. נומינלי.
2. ריאלי (צמוד למדד).

במקרה של נכס שנקוב במט"ח, שע"ח משמש כ"מדד" לצורך חישוב הרווח הריאלי.
במילים אחרות:
1. חישוב שקלי לפי השער ביום הקניה והמכירה.
2. חישוב דולרי, כאשר את הרווח ממירים לש"ח לפי השער ביום המכירה.
אבל אולי זה מתקשר לחוסר הסכמה שלנו על המשמעות של "מגן מס".
אין קשר למגן מס. זאת פשוט הדרך שבה מחשבים רווחים.

אין פה עניין של דיעה, יש עניין של חוק.
"מגן מס" זה לא הגדרה שקיימת בחוק. יש הפסדים שאפשר לקזז מול רווחים ויש הפסדים מועברים משנים קודמות. אין דבר כזה "מגן מס".

אין בדו"ח מס שום דבר שנקרא "מגן מס" ולכן גם אי אפשר להעביר "מגן מס" משנה לשנה.
מה שיש זה הפסדים, ואותם אפשר להעביר.
תודה על החידוד לגבי ההתייחסות של החוק ומה ממלאים בטפסים (שמעבירים "הפסדי הון" ולא "מגן מס").
אבל יש דבר כזה "מגן מס", גם אם זו המצאה מהמח הקודח של מנהלי בתי ההשקעות.
על זה שאלתי במקור, וזה המשמעות של המושג שמופיע לי בספארק. וכן מקזזים "מגן מס" כנגד "חבות מס".

לגבי הדוגמא המקורית שלך:
אבל נניח לצורך העניין שיש לך הפסד הון של 1000 ש"ח מסוג כזה שחייב ב20% מס, ואח"כ יש לך רווח הון של 2000 ש"ח מסוג כזה שחייב רק 10% מס (סתם לצורך הדוגמא והחישוב הפשוט). במקרה כזה מקזזים מה2000 ש"ח רווח 1000 ש"ח הפסד ואתה נשאר עם 1000 ש"ח שאתה חייב לשלם עליהם 10% מס. כלומר אתה חייב 100 ש"ח מיסים.

אולי זה מסביר למה "מגן מס" הוא מושג לא שימושי בחלק מהסיטואציות, אפילו רע, אבל זה מושג קיים ובשימוש. עובדה.

ואפילו, מצאתי עוד מישהו שמשתמש במושג בדרך "שלך" (ובעיני מבלבלת יותר: "מגן מס" = ההפסד):
יש לכם הפסד בשנה מסוימת – אם לא תגישו דוח, לא תקבלו מגן מס!

הרחבנו למעלה את אפשרויות הקיזוז כאשר אנחנו בתוך שנה קלנדרית. אבל אם סיימנו את השנה בהפסד ובמגן מס – כלומר ההפסדים שלנו עלו על הרווחים, אזי אם אנחנו רוצים להעביר את ההפסדים האלו כמגן מס בשנה הבאה, אנחנו צריכים להגיש דוח לרשויות המס.
( hon. co. il/%D7%94%D7%9E%D7%A1-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%A4/ )

אני חושב שדווקא ויקיפדיה עושה את העבודה הכי טובה, כשהיא תוחמת את המושג "מגן מס" לשנה קלנדרית אחת, ומבהיר שזה משהו בשימוש פנימי של בית ההשקעות:

מגן מס​

בעל ניירות ערך, אשר הפסיד במסחר כסף, יוכל לקזז הפסדי הון מול רווחי הון באותה שנת מס. (חבר הבורסה ישמור עבורו תיעוד של הרווחים וההפסדים שנגרמו לו מכל פעולת מכירה שביצע לאורך אותה שנת מס, וידאג למסות אותו בהתאם) כלומר, אם ירוויח רווחי הון, ואחריהם יהיו לו הפסדי הון, יוחזר לו המס ששילם עד שישלם רק על רווח ההון הכולל עד לאותו הרגע.
( he.wikipedia .org /wiki/%D7%9E%D7%A1_%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%97_%D7%94%D7%95%D7%9F )

---

במילים אחרות:
1. חישוב שקלי לפי השער ביום הקניה והמכירה.
2. חישוב דולרי, כאשר את הרווח ממירים לש"ח לפי השער ביום המכירה.
שוב לא יורד לסוף דעתך. אל מה אתה מתייחס כאן? (זה מקביל למספור של פסקה לפני?)
בכל מקרה, אני שואל על מיסוי של ני"ע זר.

אין שני חישובים לני"ע אחד (בהנחה שאני לא טועה פה). יש חישוב לני"ע ישראלי (ריאלי, צמוד מדד), ויש חישוב לני"ע זר (ריאלי, ""צמוד שע"ח"").
בשני המקרים זה ריאלי.
כמו שמוסבר גם כאן (אותו לינק מלמעלה):
מס על ניירות ערך זרים

מהו המס אם מדובר במכירת נייר ערך הנקוב במטבע חוץ, או צמוד למטבע חוץ? המס עדיין יהיה 25%, אבל כאן חישוב הרווח לא ייעשה בקיזוז הצמדה למדד, אלא בקיזוז עליית שער המטבע, שכן רואים את שער המטבע כמדד הייחוס. רווח ההון הריאלי יהיה שווה לרווח במטבע החוץ שבו נסחר נייר הערך, כשהוא מומר לשקלים על פי שער החליפין ביום המכירה.
אני הייתי מנסח את זה פשוט (עבור ני"ע זר):
רווח ריאלי = (סך הוצאה בקנייה * שע"ח ברגע הקנייה - סך הכנסה במכירה * שע"ח ברגע המכירה)
ובהנחה שהרווח הריאלי גדול מאפס, מס = 25% * רווח ריאלי.
אם אנחנו בעצם אומרים את אותו דבר... מה טוב

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב עזרה בנושא מיסוי - בחשבון אחד הרווחתי, ובשני יש לי מגן מס. מה אני עושה? מיסים 14
B ניצול מגן מס מאחזקות בגילאים שונים מיסים 4
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
מ הסבר איך מבינים כמה מגן מס יש לי מיסים 3
מ גלגול מגן מס משנים עברו, עם מידע חסר מיסים 1
ריש-לקיש החזר מס בגין מגן מס מיסים 1
ח ניצול מגן מס כנגד רווח מRSU מיסים 6
S שאלה על קיזוז מגן מס משנה קודמת עם רווחים משנה נוכחית מיסים 0
ס מגן מס אקסלנס מיסים 12
ש מגן מס לכמה זמן התוקף שלו? מיסים 28
S מגן מס טפסים ושאר ירקות מיסים 4
N ניצול מגן מס - האם יש סיבה שלא? מיסים 8
O מגן מס - הבהרות מיסים 2
V מגן מס סוף שנה מיסים 1
פרח בר מכירה וקנייה מייד כדי להשיג מגן מס מיסים 13
N למזער נזקים בעזרת מגן מס שוק ההון 10
Y שאלות בנושא קיזוז מגן מס ושאר ירקות מיסים 27
Y מגן מס לעומת החזר מס מהכנסה על שנה קודמת. מיסים 1
davidel "מגן מס" בתיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
P איך לדווח הפסדים משנים קודמות ולהעביר מגן מס לשנה הנוכחית? מיסים 11
ריש-לקיש שאלה בסיסית - מגן מס מיסים 15
S מיסוי RSU וקיזוז מול מגן מס מיסים 4
U גלגול מגן מס על שנה שכבר הגשתי טופס מיסים 3
ס בעד ונגד מגן מס כנגד מכירת rsu שוק ההון 7
H מגן מס בגין מחיקת מניה ? מיסים 3
נ האם לבצע מכירה של מניות למטרת מגן מס בלבד? מיסים 19
כ מגן מס כנגד הפסד בחו"ל - איך לחנך את הרו"ח? מיסים 3
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
Y מכירה במפולת לצורך מגן מס מיסים 17
G הבדלים בין מגן מס בברוקר ישראלי לבין הגשת דוח שנתי בברוקר זר מיסים 9
H מגן מס לשנה הבאה מיסים 1
בלייק קרינגטון מגן מס מיסים 6
O שאלה בנושא מגן מס בשוק ההון מיסים 5
G מגן מס לא מנוצל שוק ההון 15
S גלגול מגן מס משנה לשנה מיסים 3
S מגן מס מיסים 5
ה גלגלול מגן מס מיסים 4
S מגן מס מיסים 4
guesto קדימות מגן מס מול נקודות זיכוי שוק ההון 30
ת מגן מס, הכדאי? שוק ההון 6
קורא הדוק התלבטות - מכירת קרן לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 5
בורג מגן מס וכפתור הקניה שוק ההון 12
א דיווח הפסד הון באינטרקטיב ברוקרס - לצורך קבלת מגן מס שוק ההון 3
1337justme מגן מס - פעולות באותו יום שוק ההון 4
Z מגן מס ממכירת נייר ערך זר. האם נכון לומר שמגן מס הוא הנמוך מבין ה2 מיסים 12
1337justme מכירה של מניות ישראליות בהפסד גדול כדי לקבל מגן מס על רווחי הון שוק ההון 16
unrealx שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 4
ר לקראית סוף שנה: מה השיקולים שלכם כשמחליטים על קנייה ומכירה לצורך מגן מס? שוק ההון 19
T שאלה לגבי מגן מס בפסגות טרייד שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה