• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מגדל תשיק מסלול עוקב S&P500 החל מ3.5.21

• פותח הנושא פותח הנושא Nool
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nool

משתמש רגיל
דירוג
249
לאחר בירור איתם, יהיה מסלול עוקב סנופי כנראה מחודש הבא (התאריך שמופיע אצלה זה 3.5 בטח יקח קצת זמן)
כנראה לפנסיה, גמל והשתלמות
לא יודע עמלות, מחכה כדי להעביר הכל למסלול הזה

משמח לשמוע. לא ממזמן נציג שלהם אמר לי שהם בדיוק קיבלו/בדרך לקבל אישורים על מסלול עוקב S&P 500.

ורק אלטשולר נשארו מאוחר...
בספק אם אלטשולר ישיקו...כל מהותם כבית השקעות זה דמי ניהול גבוהים עבור ניהול אקטיבי....לתת לכמות לקוחות גבוהה להצטרף למסלול כזה ואז לראות השוואות של הביצועים מול הביצועים של הניהול שלהם...סיכון גדול מידי.
(יודע שמציעים קרנות של blackrock...זה לא מהותי עבורם והם לא מקדמים את זה למיטב ידיעתי)

בספק אם אלטשולר ישיקו...כל מהותם כבית השקעות זה דמי ניהול גבוהים עבור ניהול אקטיבי....לתת לכמות לקוחות גבוהה להצטרף למסלול כזה ואז לראות השוואות של הביצועים מול הביצועים של הניהול שלהם...סיכון גדול מידי.
(יודע שמציעים קרנות של blackrock...זה לא מהותי עבורם והם לא מקדמים את זה למיטב ידיעתי)
תודה על ההסבר:)

+1
לפני מספר שנים מיד כשנחשפתי לסולידית ולהשקעה מדדית, הזדמן לי לפגוש את אחד הבכירים שלהם באיזה כנס ושאלתי אותו אם יש להם מסלולים מדדיים כלשהם.
לא אשכח, הוא עשה לי כזה פרצוף נעלב ואמר - ״בשביל להשקיע באינדקס אתה לא צריך אותנו, המומחיות שלנו זה לבחור את המצליחים״

לאחר בירור איתם, יהיה מסלול עוקב סנופי כנראה מחודש הבא (התאריך שמופיע אצלה זה 3.5 בטח יקח קצת זמן)
איזה מזל שראיתי את הפוסט שלך - אני שבועיים חושב להעביר ממגדל קרן פנסיה למסלול עוקב בחברות אחרות :)

אמרו לך שב 3.5 זה כבר אמור להיות נגיש, או שעדיין יקח זמן תכלס עד שיהיה אפשרי להעביר למסלול ?

נערך לאחרונה ב:
איזה מזל שראיתי את הפוסט שלך - אני שבועיים חושב להעביר ממגדל קרן פנסיה למסלול עוקב בחברות אחרות :)

אמרו לך שב 3.5 זה כבר אמור להיות נגיש, או שעדיין יקח זמן תכלס עד שיהיה אפשרי להעביר למסלול ?
אני בדיוק כמוך חשבתי להעביר אבל אני לא פזיז בדברים האלה, אז שמעתי שמועות בזמנו, וכל פעם בדקתי מולם. לא היתה תשובה חד משמעית עד השבוע שהחזירו לי שקיבלו אישור עקרוני מהגוף המפקח, אז אני ממתין כמוך, התאריך שנתנו לי זה ה3.5 אבל אני מעריך שיקח לזה עוד קצת זמן.

מציע שמי שישמע משהו יעדכן.

לי יש מהעבודה דמי ניהול סבירים כך שאני לא שש לנייד כל פעם את הכסף לגוף שנותן איזה שבר אחוז הנחה (ואחר כך מעלה את העמלות...).

ידוע לך אם מבחינת אחוז חשיפה זה יהיה 70 אחוז מדד 30 אחוז אגח או כמו במיטב/הלמן 100 אחוז מדד ו30 אחוז אגח?

אני בשיחות עם מגדל, לא מצליח להבין את צורת ההשקעה שלהם. דמי ניהול נמוכים משמעותית מהלמן.
הלמן טוענים שהם מאוד טובים ועושים קסמים ולכן מגיע להם יותר.

יש פה מישהו שמבין למה הסולידית ממליצה לחשוב פעמיים לפני שעושים קרן השתלמות מחקה מדד בארץ?

יש פה מישהו שמבין למה הסולידית ממליצה לחשוב פעמיים לפני שעושים קרן השתלמות מחקה מדד בארץ?
אפשר לינק?
איפה היא כתבה משהו כזה? ומה החלופה שלה, IRA?

אפשר לינק?
איפה היא כתבה משהו כזה? ומה החלופה שלה, IRA?

"המשמעות היא שכדאי לחשוב פעמיים..."
לא יודע לגבי החלופה. IRA כנראה עדיפה למי שמוכן קצת להשקיע בלי קשר לקרן השתלמות.

דרך אגב דיברתי איתם שוב. משהו ממש מוזר - הקרן אושרה ונפתחה לטענת הסוכן אבל כשאני שואל מה הקרן עושה אין לו שום נתון. אז פרקטית הקרן מקבלת כסף אבל אין לה שום הצהרה כרגע לגבי "מה היא עושה איתו".

אני בשיחות עם מגדל, לא מצליח להבין את צורת ההשקעה שלהם. דמי ניהול נמוכים משמעותית מהלמן.
הלמן טוענים שהם מאוד טובים ועושים קסמים ולכן מגיע להם יותר.

מה דמי הניהול ומה צורת ההשקעה?

מה דמי הניהול ומה צורת ההשקעה?
לא ידוע מה צורת ההשקעה. הסוכן אמר נדע רק עוד כמה חודשים חח
לגבי דמי ניהול בהלמן 0.47 ובמגדל מנסה 0.31, כנראה מגדל נע בין 0.31-0.39.

(אופטימום - יש לי עוד תגובה פה שמחכה לאישור מנהלים משום מה)

"המשמעות היא שכדאי לחשוב פעמיים..."
לא יודע לגבי החלופה. IRA כנראה עדיפה למי שמוכן קצת להשקיע בלי קשר לקרן השתלמות.
כשהיא כתבה את הפוסט הזה ב2015 אז עוד לא היו את הקרנות של בלאקרוק ככה שגם בIRA היית צריך להחזיק קרנות מחקות סינטטיות ככה שלא הייתה ממש אלטרנטיבה. היום אפשר באמת להחזיק קרנות בלאקרוק ב-IRA, השאלה אם זה באמת משנה עד כדי כך...

ועוד שאלה האם מה שכתוב בפוסט הזה עדיין רלוונטי בכלל, כלומר אם הקרנות הסינטטיות עדיין עובדות באותה צורה.

כשהיא כתבה את הפוסט הזה ב2015 אז עוד לא היו את הקרנות של בלאקרוק ככה שגם בIRA היית צריך להחזיק קרנות מחקות סינטטיות ככה שלא הייתה ממש אלטרנטיבה. היום אפשר באמת להחזיק קרנות בלאקרוק ב-IRA, השאלה אם זה באמת משנה עד כדי כך...

ועוד שאלה האם מה שכתוב בפוסט הזה עדיין רלוונטי בכלל, כלומר אם הקרנות הסינטטיות עדיין עובדות באותה צורה.
כן, זאת הסיבה שאני תוהה עד כמה זה רלוונטי ובכלל מה עומד מאחורי זה בדיוק. לא ברור לי הקשר בין עקיבה סינטטית לכדאיות עבור קרן פטורה ממס.

גם לכלל יש מסלול מחקה sp500 בהשתלמות שנפתח לא מזמן.
גיליתי אותו במקרה כשנכנסתי לאתר שלהם כדי להוציא אישורי הפקדות לקרן פנסיה, מסתבר שהוא נפתח בכבר בדצמבר 2020, אם הייתי יודע הייתי עובר כמה לפני כמה חודשים.
לקח לי קצת זמן למצוא את הרכב הנכסים של הקרן במבוך הזה שהם קוראים לו אתר, וזה נראה שהם משיגים חשיפה למדד גם דרך קרנות (ישראליות וזרות) וגם דרך חוזים.
הקרן מחזיקה כ3.5 מליון במזומן, 9.3 מליון באג"ח זר, 2 מליון במניות כלשהן, 6.9 מליון בקרנות מחקות בארץ, 16 מליון בקרנות מחקות בחו"ל ו350 אלף בחוזים עתידיים.
אני מניח שהאג"ח והמזומן משמשים כביטחונות לחוזים העתידיים.

כנראה שגם מגדל ישתמשו בתמהיל דומה לכלל, וישיגו חשיפה בכמה דרכים.

יש להם גם מחקה סנופי בקרן פנסיה עם דמי ניהול מובטחיםמעד הפנסיה בהתאם לגובה הצבירה

יש להם גם מחקה סנופי בקרן פנסיה עם דמי ניהול מובטחיםמעד הפנסיה בהתאם לגובה הצבירה
נשמע מעניין,
זה גם במקרה שההפקדות נפסקות ?

ביררת אם נפתח ? נדמה לי שעדיין אין באתר שלהם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y תחליף למסלול חו"ל ב"מגדל" שנסגר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D מחיר מטרה - מגדל העמק נדל"ן 3
A הצמדת גג מאפשרת לבנות מגדל? נדל"ן 30
Z חברת מגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
N תשואות קופת גמל מחקה מדד S&P 500 - פניקס VS מגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע התפלגות נכסים מגדל מקפת - מסלולים כלליים ולבני פחות מ50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Mufasa קרן נאמנות בחו״ל (VTI) או בארץ (מגדל מחקה X) שוק ההון 19
S פוליסת ״מגדל יותר״ לעצמאים צרכנות פיננסית 2
ד שאלה בקשר לקרן השתלמות של מגדל שוק ההון 2
1337justme פנסיה כללית של מגדל - כיצד לשקלל בתיק? צרכנות פיננסית 4
omer101 מגדל, קרנות סל ועלית עמלת קנייה שוק ההון 15
ו מגדל העלו את הדמי ניהול ב 0.8% בפעימה אחת צרכנות פיננסית 14
S פערי עקיבה בין MSCI WORLD INDEX ל מגדל MSCI שוק ההון 5
Cfy קרנות MTF מגדל - דמי ניהול שונים בסדרות שונות? שוק ההון 2
מ הודעה מקרן הפנסיה של מגדל לגבי ניכוי צרכנות פיננסית 8
אורן משקיע בלי להבין (פריגו, הוט, פסגות, מגדל וכו'...) שוק ההון 10
B הבדלים בין קרן נאמנות MSCI של מגדל, לבין האינדקס העולמי עצמו שוק ההון 2
A פוליסת בריאות פרטית- מעבר (עוזב את מגדל הגרועים). צרכנות פיננסית 6
A קרן השתלמות מגדל פאסיבי כללי , דעות צרכנות פיננסית 1
I מגדל מעלה דמי ניהול צרכנות פיננסית 19
V מגדל שירותי בורסה ו IBI מתמזגות? שוק ההון 5
ח פנסיה וביטוח חיים - שינוי ב"מגדל" צרכנות פיננסית 4
זאב מגדל מעלה את דמי הניהול בקרנות המחקות. שוק ההון 16
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
עידו ג מסלול עוקף סין - אסתי לאודר שוק ההון 8
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ב פנסיה מסלול סנופי - האם מגודר מט"ח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש משכנתא לזמן קצר עם מסלול פיתוי נדל"ן 1
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
mk1 מסלול עוקב מדדי מניות בפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ז מיטב דש - גמל להשקעה - מסלול סולידי שוק ההון 0
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה