• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבצעים, אבל בכאילו.

• פותח הנושא פותח הנושא Jamy_James
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jamy_James

משתמש רגיל
דירוג
35
בדיק קניתי בית, ושמתי לב שכל חנות שאני נכנס אליה (בין אם פיזית, ובין אם באינטרנט) - על הכל יש מבצעים, כל הזמן, גם כשאני עוקב במעל לחודשיים, גם אם המוצרים לא קשורים לבית.
עממה, המחיר עדיין יקר והמבצע לא באמת מבצע, או שיש 80% הנחה אבל המחיר המקורי פשוט מנופח וחסר פרופורציה.

כבר אין חנות שמציעה פשוט את המחיר המקורי שלה?
האם מדובר בשיטת שיווק חדשה? זה משפיע על מישהו, יכול להיות שעם ישראל כזה בור?

בכל מקרה, האם אתם מכירים חנות שמציעה מבצעים אמיתיים, או שפשוט צריך כל הזמן להשוות או מנגד להסכים כקונה למחיר ולתמורה?

יש חנויות שמוכרות את רוב המוצרים שלהן לא במחיר מבצע והן זולות מהממוצע. למשל אושר עד. עדיין יש ברוב המקומות מבצעים על מעט מוצרים מדי פעם במחיר נמוך מהממוצע. בשביל לקנות ממש בזול צריך לקנות ולהשתמש במה שבמבצע "אמיתי".

היה בזמנו פס"ד של בית המשפט נגד שוק החומרי בניין שהכל היה מתומחר עם אחוזי הנחה ניכרים
אין לי סבלנות לחפש עכשיו
אבל אולי צריך לתבוע עוד סקטורים

בכל מקרה, האם אתם מכירים חנות שמציעה מבצעים אמיתיים, או שפשוט צריך כל הזמן להשוות או מנגד להסכים כקונה למחיר ולתמורה?
במוצרי צריכה כן יש הנחה מסויימת בסוף שנה / עונה כחלק מהחלפות של קולקציות או דגמים חדשים.

בגדים לדוגמא אם תבוא בסוף החורף / קיץ תקנה בגדים בהנחה ניכרת
לילדים בזמנו היינו קונים תמיד בסוף העונה בגדים לשנה הבאה.

ברכישות לבית יש יש הנחה מסויימת לקראת סוף השנה כחלק מדגמי שנה הבאה שנכנסים/ ניסיון של חנויות / רשתות / מוכרים מסויימים להגדיל מכירות באותה דנה לטובת בונוס מסוים וכו.
חלק מזה מתורגם להנחות בחודש נובמבר בלק פריידי וכו

בזמנו את כל מוצרי החשמל לבית קנינו בסוף שנה בחנות שמראש הכי זולה אחרי שעקבתי כמה חודשים ובאמת ראיתי ירידה במחיר

ואת ההזמנה עשינו רק לכמב חודשים אחרי...

ברכישות לבית יש יש הנחה מסויימת לקראת סוף השנה כחלק מדגמי שנה הבאה שנכנסים/ ניסיון של חנויות / רשתות / מוכרים מסויימים להגדיל מכירות באותה דנה לטובת בונוס מסוים וכו.
בעיקר כדי להיפטר מהמלאי (קשור לדוחות חשבונאים - מלאי גדול מקטין את ההוצאה בנזן ומגדיל את רישום הרווח הגולמי, ספקים לא אוהבים את זה).

• אהבתי
Reactions: A42
קבוצת FOX עשו מהטריק של מחיר מופקע ו"מבצעים" תמידיים אומנות ממש.
אם אתה מחפש עסקים שלא מזלזלים בלקוחות שלהם (וכשאני אומר מזלזלים, אני מדבר גם על המחיר, גם על משחקי מלאי, גם על מניפולציות שאמורות לגרום לך לשלם עוד על מוצר "טוב" יותר אחרי שכבר שילמת) אז מהניסיון שלי יש כאלה 2 בארץ:
KSP וIKEA.

בארצות הברית יש חוק פדרלי, התקף לכל המדינות, שמגביל את השימוש במונח Sale רק למבצעים "אמיתיים" של הנחה משמעותית מהמחיר האמיתי, יש חוקים נוספים לכל מדינה עם רגולציה מקומית למכירות במבצע, לדוגמה הגבלה בזמן.

sale זה כשחנות מורידה את המחיר ללא העלייה במחיר יענו כך או כך אתה לא מקבל באמת הנחה.

שמגביל את השימוש במונח Sale רק למבצעים "אמיתיים" של הנחה משמעותית מהמחיר האמיתי
לא יודע בזמן האחרון זה הדבר האחרון שהם עושים יענו המחיר יורד למחיר MSRP, וממש לא אוכפים אותו .

"מבצעים" ו "הנחות" הם סלוגנים שיווקיים שנועדו למשוך תשומת לב ולתת ללקוחות פוטנציאליים את ההרגשה ששווה לקנות עכשיו כי זה במחירי מציאה ולדחוף אותם להזדרז ולקנות קנייה מיידית מבוססת רגש כדי לא לפספס את המבצע.
זה עובד טוב מאוד ולכן החנויות משתמשות בזה באופן רחב וקבוע.
הצרכן הנבון יודע שהוא צריך להשוות מחירים נטו, כמה הוא הולך לשלם, בלי שום קשר למבצעים ולהנחות

הצרכן הנבון יודע שהוא צריך להשוות מחירים נטו, כמה הוא הולך לשלם, בלי שום קשר למבצעים ולהנחות
חוזרת לסיפור ש הבן שלי עם כרטיס "חבר" כאשר היה בקבע.
הוא רצה לתת לנו לשימושנו, כמו שכל החברים שלו שמחו לתת לאמא, אבל אנחנו לא קנינו בכלל ברשתות אלא בחנויות פרטיות (מזון וטואלט, ביגוד, מסעדות).
הראינו לו שאחרי 40% הנחה הוא עדיין משלם יקר יותר מאיתנו :)

חוזרת לסיפור ש הבן שלי עם כרטיס "חבר" כאשר היה בקבע.
הוא רצה לתת לנו לשימושנו, כמו שכל החברים שלו שמחו לתת לאמא, אבל אנחנו לא קנינו בכלל ברשתות אלא בחנויות פרטיות (מזון וטואלט, ביגוד, מסעדות).
הראינו לו שאחרי 40% הנחה הוא עדיין משלם יקר יותר מאיתנו :)
מסכים אם זאת לחבר יש אחלה מחירים בדברים אחרים אז זה גם הפוך, לא?

איך אתם משווים מחירים פרט לאינטרנט?
אם ניקח דוגמא לצורך העניין דגם ספציפי של מכונת כביסה, יש לנו את גוגל, זאפ KSP ומועדני הצרכנות השונים (חבר, הייטקזון, בהצדעה וכו').

איך יודעים שעשינו את ההשוואה המקיפהה ביותר כולל חנויות שאינן נגישות באינטרנט?

איך אתם משווים מחירים פרט לאינטרנט?
יש אתרים שאפשר להציע מחיר על מוצר. אתה יכול לתת הצעה נמוכה ואז להתמקח אם לא מקבלים אותה. אתה יכול להתמקח טלפונית בין חנויות שונות עם אתר או בלי אתר.

יש גם אפליקציות השוואת מבצעים של מועדוני קניות.

נערך לאחרונה ב:
חנויות שאינן נגישות באינטרנט?
יש חנויות כאלו?
אנחנו קנינו תנור אפיה השנה. לקח לי המון זמן לחקור בגוגל ולהבין מה נכון לי (כולל לקרוא טיפים של טכנאים ממידרג והמקצוענים). כשהבנתי, בדקתי מהן החנויות בעיר השכנה ולכולן היה אתר איטרנט, כך שיכולתי לראות אם יש להם פחות או יותר מה שאני רוצה. ואז נסענו לעיר, נכנסנו לחנות ואחרי רבע שעה היינו בחוץ.

הבעיה שלך כנראה שאתם הולכים לקנות בבת אחת את כל הציוד החשמלי לבית, נכון? אולי תהיה לכם הנחת כמות אם תקנו הכל במקום אחד שאתם מגיעים אליו פיזית.
לנו יש בסביבה את "מחסני חשמל" שהם בדרך כלל זולים יותר מכל השאר ויש להם המון מוצרים (קונים מהם מדי פעם). תבדוק בסביבה שלך.

יש חנויות כאלו?
אנחנו קנינו תנור אפיה השנה. לקח לי המון זמן לחקור בגוגל ולהבין מה נכון לי (כולל לקרוא טיפים של טכנאים ממידרג והמקצוענים). כשהבנתי, בדקתי מהן החנויות בעיר השכנה ולכולן היה אתר איטרנט, כך שיכולתי לראות אם יש להם פחות או יותר מה שאני רוצה. ואז נסענו לעיר, נכנסנו לחנות ואחרי רבע שעה היינו בחוץ.

הבעיה שלך כנראה שאתם הולכים לקנות בבת אחת את כל הציוד החשמלי לבית, נכון? אולי תהיה לכם הנחת כמות אם תקנו הכל במקום אחד שאתם מגיעים אליו פיזית.
לנו יש בסביבה את "מחסני חשמל" שהם בדרך כלל זולים יותר מכל השאר ויש להם המון מוצרים (קונים מהם מדי פעם). תבדוק בסביבה שלך.
היי,
קודם כל אני יחיד ורווק. לא יודע למה ברירת המחדל לכתוב בצורת רבים :)

בכל מקרה, ממש אין העדפה לקנות מוצרי חשמל בפעימה אחת או ממקום אחת.
אני קונה לפי צורך ויכולת מאחר ובדיוק קניתי את דירת המגורים שלי.

מחסני חשמל זה BIG NO בשבילי אלה אם האיסוף במקום, שירות הלקוחות של זוועה, בייחוד במשלוחים.
כניסה לחנוית פיזית - אנחנו כבר ב 2026, פרט לראות בערף עין מוצרים, יש הצדקה? מרגיש לי כמו בזבוז זמן אם אפשר לראות ולהשוות באינטרנט.
מעניין.

קודם כל אני יחיד ורווק. לא יודע למה ברירת המחדל לכתוב בצורת רבים
מתנצלת...לקנות דירה וללכת לרכוש מוצרי חשמל חדשים נשמע לי משהו של משפחות, לא של רווקים. אבל אין סיבה לכך.
כניסה לחנוית פיזית - אנחנו כבר ב 2026, פרט לראות בערף עין מוצרים, יש הצדקה? מרגיש לי כמו בזבוז זמן אם אפשר לראות ולהשוות באינטרנט.
את השוואות המחירים אני עושה באינטרנט, בעיקר כדי לקבל מושג.
באופן אישי גם אני מעדיפה לקנות דרך האינטרנט, אבל אם זה דחוף, ואפשר להכניס לאוטו, ולא כבד מדי, ואין סיכון ביטוח שיתקלקל בדרך - ניכנס לחנות פיזית.

מתנצלת...לקנות דירה וללכת לרכוש מוצרי חשמל חדשים נשמע לי משהו של משפחות, לא של רווקים. אבל אין סיבה לכך.

את השוואות המחירים אני עושה באינטרנט, בעיקר כדי לקבל מושג.
באופן אישי גם אני מעדיפה לקנות דרך האינטרנט, אבל אם זה דחוף, ואפשר להכניס לאוטו, ולא כבד מדי, ואין סיכון ביטוח שיתקלקל בדרך - ניכנס לחנות פיזית.
הבנתי.

עוד טיפ לכולם - להשוות מוצרים שיש עם KSP אילת.
חסכון מיידי של 18% על המחיר הזול ביותר :)

תמיד יש חבר או מכר שנמצא באילת, פתרון מעולה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה.
הבת שלי חזרה מחופש מאורגן של העבודה וסיפרה שכל החבר'ה באו עם רשימות ובילו שעות בחנויות (חוץ ממנה כמובן).
אם הייתי נוסעת לחופש לאילת (ואני לא) - אין מצב שהייתי נכנסת לחנויות בשביל לקנות לעצמי או לאחרים ב-18% הנחת מע"מ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
לואי וו החייאת קרנות פנסיה בהראל - האם אנו מבצעים טעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
K השקעה במדד שמחלק או משקיע חזרה דיווידנד, איך מבצעים? שוק ההון 4
C מבצעים ״אמיתיים״ - יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
S איך מבצעים רצף פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
amidar איך מבצעים מכירה וקניה מיידית באינטראקטיב ברוקרס? שוק ההון 49
א כיצד אתם משקיעים באגחים במידה ואת מרבית ההשקעות שלכם אתם מבצעים דרך IB שוק ההון 3
tpr אתר למציאת מבצעים / הנחות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y אז....איך אתם עם מבצעים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
א חייב לבצע תיאום מס... אבל... מיסים 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
מ מדד עולה אבל קרן יורדת? שוק ההון 3
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
R גידור דולר/שקל אבל עם טוויסט שוק ההון 4
L משכנתא 50% לדירה שניה, אבל מאיזה מחיר זה נגזר? נדל"ן 3
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P מע"מ בהוצאה מתועדת אבל ללא חשבונית מס? מיסים 5
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
D זוג בני 30 רוצים לקפוץ לבריכה, אבל חוששים יומני מסע אישיים 6
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
B אף פעם לא הייתי מיליונר, אבל הייתי שמח לעשות תכנוני מס מורכבים. מיסים 6
freakazoid קרן מחקת מדד ת"א 35 מומלצת אבל... שוק ההון 4
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
O יש כסף, יש רצון, יש הבנה בסיסית, אבל מה תכלס? נדל"ן 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
י קיבלתי החזר מס אבל בלי ריבית של 4%? מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה