• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

"מבחן אמון" לשוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא Mole
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mole

משתמש רשום
דירוג
6
היי.

אשמח לחוות דעתכם על התיק הזה. למטה יש נתונים יבשים, ויש גם רקע יותר חופר למי שזה מעניין אותו.

המשפחה של אשתי חסרת אוריינות פיננסית. כמו הרבה אחרים, הם עבדו קשה כל החיים, לקחו הלוואות ומשכנתאות, ובונים על הפנסיה התקציבית והנדל"ן שצברו. לאחרונה התחלתי לחלוק איתם בארוחת שישי תובנות שעלו לי מקריאת הבלוג הזה ואחרים בנוגע להשקעה פסיבית במדדים. סבתא של אשתי (בת 79) מפחדת משוק ההון מצד אחד, ומצד שני מהאינפלציה שמדווחים עליה בטלויזיה (טראומה משנות ה-80?).
בשישי האחרון היא אמרה לי: "קח 50K לשנה ותראה לי שאתה מבין יותר מברוך (שם בדוי) היועץ שלי בבנק." הסברתי לה ששנה זה מעט מדי ועדיף שתישאר עם ברוך. אמרה לי אז "קח לשלוש שנים". לא רציתי לדחוף את טווח ההשקעה שלה מעבר לתוחלת החיים הממוצעת בארץ, אז לאחר שוידאתי איתה שזה כסף שהיא לא בונה עליו ללחם ובלו בנד (איך הגיעה לגיל הזה?), אמרתי לה סבבה. מצד אחד אני רוצה להראות לה שהיא יכולה להשיא תשואה בשוק ההון, אמנם תשואה צנועה בפרק הזמן הזה, אבל כזו שבכל מקרה תביס את הפקדון בבנק. מצד שני, אני ממש ממש רוצה למזער את הסיכוי לתשואה שלילית. כבוד שוק ההון מונח על כתפיי ואני צריך להוכיח לסבתא הזו (וליורשים שלה) את יכולותיו.

---
הנתונים היבשים:
> אישה בת 79, חסרת אוריינות פיננסית.
> מעוניינת להשקיע 50 אש"ח בשוק ההון למשך שלושת השנים הבאות כסוג של "מבחן אמון" במערכת.
> כל חסכונותיה נמצאים בפקדונות בנקאיים / עו"ש (מעבר לכך יש פנסיה ונדל"ן).
> מעוניינת לראות כמה תשואה תקבל מעבר לתשואה בבנק (חוששת מהאינפלציה ורוצה לפחות לשמור על ערך הכסף).
> לא *זקוקה* ל-50 אש"ח הללו. במקרה קיצון יכולה להרשות לעצמה להפסיד את הכל, אבל המטרה היא כמובן להוכיח שאפשר אחרת, ולו במעט.
> אילוץ: אי אפשר להוציא את הכסף מהבנק (מוכנה במקסימום לתת הוראה ליועץ ההשקעות בבנק).

התיק הנבחר:

45% 5121686 - MTF מחקה צמודות מדד ממשלתיות 2-5 שנים
45% 5122973 - MTF מחקה שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
10% 5122569 - MTF מחקה MSCI World

אשמח למחשבות.

תודה.

• אהבתי
Reactions: Ran
אם השוק עושה 10% בשנה כל שנה לשלוש השנים הבאות, מה הוכחת בדיוק? שאתה יכול לייצר תשואה של 1% על 50 אש״ח?
נשמע כמו בזבוז של זמן ורגשות.
אם הכסף הזה לא משרת את צרכי המחיה שלה ומיועד להיות מורש ליורשים, אז לשים הכל בקרן מחקה מדד (VT / SPY וכד׳), או אפילו תיק 60/40 קלאסי, ישרת הרבה יותר טוב את המטרה, לדעתי הלא מלומדת ולא מקצועית. דעתי בלבד, סבתא של אשתך צריכה לעשות מה שטוב לה.

45% 5121686 - MTF מחקה צמודות מדד ממשלתיות 2-5 שנים
45% 5122973 - MTF מחקה שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
זו לדעתי בחירה טובה לטווח הארוך, במובן שכאשר הריבית תעלה הקרנות האלה ירכשו ניירות חדשים בריבית גבוהה.
בטווח של 3 שנים התשואה שלהם צפוייה להיות אפס.

לכן כל התיק בנוי סביב השאלה האם
10% 5122569 - MTF מחקה MSCI World
ייתן תשואה חיובית בשלוש שנים. הסיכויים לזה נוטים קצת לטובתך, אבל זה עדיין משתנה מאוד רועש.

לסיכום, אם תפסיד אז כולם יצחקו עליך שהפסדת לברוך. אם תרוויח, הרווח יהיה מספיק קטן כדי לא להיות משכנע.

אשמח למחשבות.
אל תשקיע כסף של אחרים, לא יצא מזה שום דבר טוב.
תשקיע כסף שלך, ותדגים לאחרים איך הצלחת.

מתוך עניין, אם נזקק את השאלה, אתה שואל:
איך אפשר לקבל בטווח של 3 שנים רווח נומינלי בסיכוי גבוה? הייתי בודק אולי סל אג"ח קונצרני בדרוג גבוה.
שם לפחות מבטיחים לך מה תקבל (אך לא תמיד מקיימים).

> מעוניינת להשקיע 50 אש"ח בשוק ההון למשך שלושת השנים הבאות כסוג של "מבחן אמון" במערכת.
מהי מהות המבחן?
מה הקשר בין תוצאות "המבחן" הנ"ל לבין מה שיקרה בשנים שלאחר מכן?
מי ייתן את הציון למבחן - אתה? הגברת בת ה-82? המשתמשים האחרים בפורום? מהו הקריטריון המספרי להצלחה או כשלון? ומה אם תהייה מחלוקת?

המבחן האמיתי כאן הוא לא עבור שוק ההון אלא עבור ההחלטות שאתה עושה, ונראה שבזה כבר התחלת לא טוב.
כמו שציינו כאן בהתעסקות עם כסף של אנשים אחרים שום דבר טוב לא יצא לך, במיוחד אם הם בני משפחה.

לא הבנתי משהו - איזה תשואה ברוך עשה מאז שהיא איתו?
עזוב את העתיד - פשוט תראה לה שנניח ב-10 שנים שהיא עם ברוך, שוק ההון הוכפל פי 2, וברוך עשה נניח 1% בשנה (סתם זורק).

זה כבר מבחן...

קח גם בחשבון שרק העמלות ודמי הניהול בבנק יאכלו הרבה מהתשואה

אתה באמת צריך להיכנס לבוץ הזה בשביל להוכיח את הנקודה שלך? אני חושב שהגעתם רחוק מדי עם השיחה הזאת.
אני לא חושב שזה להוכיח את הנקודה כמו פשוט להתנסות במשהו מפחיד וחדש.
זה רעיון טוב למישהו שלא השקיע בעבר בשוק ההון להתחיל לאט. ויותר הגיוני שהוא יעזור לסבתא של אשתו מאשר שהיא תלמד לבד.
כאמור אם זה כסף שמיועד לירושה ולא למחיה, זה בסדר שהוא יהיה בשוק ההון כי זה לטווח ארוך.
כמובן ש @חתול לילה ציין ברוב המקרים עדיף פשוט לא לגעת בכסף של אחרים.

את ברוך אפשר להחליף. אותך אני מקווה שלא.
אם תצליח, הוכחת נקודה שלא ממש מעניינת את רוב האנשים. אם תפסיד, כל המשפחה תזכור לך את זה, בפרט מי שבונה כבר על כספי הירושה (שזה דוחה, אבל יש אנשים כאלו).

כאמור אם זה כסף שמיועד לירושה ולא למחיה, זה בסדר שהוא יהיה בשוק ההון כי זה לטווח ארוך.
לא בהכרח. אנשים עלולים להיות מאד קטנוניים ואנוכיים בסיטואציה כזו

שום דבר טוב לא ייצא מזה, תן לברוך להתמודד עם סבתא.

מיותר לחלוטין.
פק"מ

לא הבנתי משהו - איזה תשואה ברוך עשה מאז שהיא איתו?
עזוב את העתיד - פשוט תראה לה שנניח ב-10 שנים שהיא עם ברוך, שוק ההון הוכפל פי 2, וברוך עשה נניח 1% בשנה (סתם זורק).

זה כבר מבחן...

קח גם בחשבון שרק העמלות ודמי הניהול בבנק יאכלו הרבה מהתשואה
זה.
מבחן יותר קל, יותר מהיר ויותר טוב בשביל השקט הנפשי שלך.
**רוב** האנשים שאני מכיר שנושקים ל80 לא ירצו ומוכנים להתמודד כמו שאתה מצפה מהפסד בלי לכוון אלייך אצבע מאשימה.
(כמובן שיש יוצאי מן הכלל, ואני מכיר פחות מ0.0001% מהאנשים האלה).
זה גיל שקצת יורד הכוח להתמודד עם השטויות האלה).

חוץ מזה, הנה ההימור שלי:
2022: 5% תשואה ממוצעת
2023: 5% תשואה ממוצעת
2024: -30%
- סבתא יוצאת מהשוק ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם אבל לא לידה.
- 2025: המדד מתנהג כמו מניית טסלה :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 16
מ מבחן הכנסות לקבלת "קצבת אזרח ותיק" מהמוסד לבטוח לאומי מיסים 0
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
F מבחן ההכנסה למשקיע כשיר אוף טופיק 6
מ מבחן מהימנות אוף טופיק 9
M מבחן עמידות, בין תיאוריה למציאות שוק ההון 19
c881 אז היא נכנסה למניות - מקרה מבחן ל"משקיע על סמך שמועה" שוק ההון 31
משה חוט דנטלי כמקרה מבחן לקניות באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
E השקעה בני"ע אמריקאיים VS ישראליים - מבחן התוצאה שוק ההון 10
ס חוסר אמון בדולר וחבריו שוק ההון 7
נ מיליונרים מתייעצים עם חברי פורום אנונימיים מה זה אומר על השיטה הכלכלית? ועל אמון אוף טופיק 32
Nimrod אמון המשקיע במדינות שונות בעולם שוק ההון 26
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
P השפעות המלחמה וכניסה לשוק שוק ההון 0
א מה הדרך הכי זולה להחשף לשוק הישראלי ? שוק ההון 3
Y נכסים בעלי קורלציה שלילית לשוק הנדלן בישראל נדל"ן 4
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S פנסיה/השתלמות - חשש מעודף משקל לשוק האמריקאי. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L 100k לשוק ההון ו/או פירעון משכנתא שוק ההון 20
הסיני קורסים לשוק ההון שוק ההון 10
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
ק להשקיע באינברס לשוק פוסטים מאיכות נמוכה 9
א כניסה קלה לשוק הקריפטו פוסטים מאיכות נמוכה 1
ט שקשוק מפחד לקראת כניסה לשוק ההון בסכום גבוה שוק ההון 62
D משיכת הכסף מהפיקדון הצבאי בשביל להכניס לשוק הוון שוק ההון 11
S כניסה לשוק תנודתי שוק ההון 17
O למה מדד REIT נחשב כמוטה יותר לשוק ההון מאשר לשוק הנדלן? נדל"ן 0
I ביטול אג"ח מיועדות פנסיה 226 מיליארד שקל שייכנסו לשוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
stamEhad סקר -מחזיקים נכסים שלא בהכרח קורלטיביים לשוק המניות? שוק ההון 11
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
L סגירת פינות אחרונות לפני כניסה לשוק ההון :) שוק ההון 6
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
B עזרה לפני כניסה ראשונה לשוק ההשקעות שוק ההון 21
D למה לשוק יש נטייה לגדול אקספוננציאלית? יש לכך הסבר תיאורטי מעבר לתצפיות אמפיריות? שוק ההון 31
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
B כניסה ראשונה לשוק, אשמח להכוונה שוק ההון 54
A מתלבט האם להיכנס עכשיו לשוק ההון לטווח של 2-10 שנים שוק ההון 41
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
P מוכרי משבר הקורונה - האם חזרתם לשוק? שוק ההון 190
ג תרחישים ליציאה ממשבר הקורונה, והשלכות לשוק ההון אוף טופיק 13
S חוץ משורט על השוק, מה נותן בנתיים במשבר הזה קורולציה יחסית הפוכה לשוק המניות? שוק ההון 45
ברזילרו לפני כניסה ראשונה לשוק - אשמח לעזרה עם קרנות עוקבות מדד שוק ההון 9
Y אסטרטגית כניסה לשוק בזמן ירידות - חלוקה למנות כיצד? שוק ההון 3
א כניסה לשוק בהתאם לירידות (מה החסרונות) שוק ההון 0
1337justme פק"מ דולרי ותהיה לגביי קורלציה שלילית לשוק ההון שוק ההון 0
I חששות של משקיע צעיר + השקעות מחוץ לשוק ההון שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה