• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

האם השינוי היומי בערך השקלי, הוא בדיוק התוצאה שהיינו מצפים ע"י שינוי השער הדולרי של הקרן + שינוי שער השקל-דולר?
לא, כי שעות המסחר היומיות שונות.
אפשר לקנות את זה רק מ 2,000 שח ליחידה, מה יעשה מי שרוצה להשקיע בזה או בs&p בכללי -בהפקדה חודשית של 100/200 שח?מה כדאי?
אפשר למשל לחסוך בקרן כספית עד שיש מספיק.

לא, כי שעות המסחר היומיות שונות.
ונניח שאני משווה את המחירים בדיוק רק בשעות המסחר החופפות, או לחילופין, מסתכל על תקופות זמן של חודש ומעלה, שבהן יום מסחר בודד אמור להיות יותר זניח ->

האם במקרה כזה המחירים נקבעים לפי הפרמטרים שאמרתי בלבד?

ונניח שאני משווה את המחירים בדיוק רק בשעות המסחר החופפות
להשוות שתי נקודות זמן שבהן התקיים מסחר בו-זמנית זה טוב (למשל שעת הפתיחה כמעט זהה).
מסתכל על תקופות זמן של חודש ומעלה, שבהן יום מסחר בודד אמור להיות יותר זניח
הן לא ממש שונות.
שעה לפני או לשם זה זניח
השינוי בשער הדולר לאורך תקופת המדידה יכול להיות קטן (נגיד אחוז) ואז הרעש לא זניח ביחס אליו, אבל כן אפשר מראש לבחור תקופה בה השינוי בשער הדולר היה מספיק משמעותי.
בנוסף כדאי לשים לב שיכולים להיות הבדלים תוך-יומיים בשער הדולר, באופן כללי לא מאוד משמעותיים אבל בתקופה האחרונה היו כמה ימים עם שינויים די משמעותיים, לכן בשביל חישוב מדויק יש לדגום את כל השערים באותן שתי נקודת זמן.

השינוי בשער הדולר לאורך תקופת המדידה יכול להיות קטן (נגיד אחוז) ואז הרעש לא זניח ביחס אליו, אבל כן אפשר מראש לבחור תקופה בה השינוי בשער הדולר היה מספיק משמעותי.
מאוד נדיר ששער הדולר זז באחוז שלם ב5 דקות.
בנוסף כדאי לשים לב שיכולים להיות הבדלים תוך-יומיים בשער הדולר
כמובן. על ההבדלים הללו אנחנו מדברים.
לכן בשביל חישוב מדויק יש לדגום את כל השערים באותן שתי נקודת זמן.
בדיוק על זה מדברים.
שער הנייר בדולר כפול שער הדולר באותו רגע יהיה שער הנייר בשקלים באותו רגע.
(עד כדי הפרשי bid-ask, וכמובן הכוונה לשער האמצע ולא לשער הביצוע האחרון בניירות עם סחירות נמוכה)

מאוד נדיר ששער הדולר זז באחוז שלם ב5 דקות.
כמובן. על ההבדלים הללו אנחנו מדברים.
למה 5 דק'? בתגובה הקודמת הניסוי שהתייחסתי אליו הוא לבדוק כמה נייר אחד זז במשך חודש, כמה השני, ואת הפער להשוות לשינוי בשער הדולר. אז כתבתי שזה לא מדויק להשתמש בשערי סגירה (שהם השערים הכי נפוצים/זמינים) כי זמני הסגירה שונים.

אם עושים את זה יומי (משווים שערי סגירה של ימים עוקבים) ולא חודשי אז זה עוד יותר לא מדויק, כי הרעש יהיה יותר משמעותי ביחס לשינוי היומי. שים לב שבמקור זה מה שהוא שאל עליו, השוואת השינויים היומיים.
אז בהחלט יכול להיות שביום מסוים אתה תראה שהנייר הדולרי עלה בשני אחוזים, הנייר השקלי עלה באחוז, אבל הדולר ירד רק בחצי אחוז. למה? כי לכל אחד מהם השינוי היומי נמדד בין 2 נקודות זמן שונות.
בדיוק על זה מדברים.
שער הנייר בדולר כפול שער הדולר באותו רגע יהיה שער הנייר בשקלים באותו רגע.
(עד כדי הפרשי bid-ask, וכמובן הכוונה לשער האמצע ולא לשער הביצוע האחרון בניירות עם סחירות נמוכה)
אתה מדבר על מדידה באותו רגע, אני מדבר על מדידות בדיעבד על סמך נתונים היסטוריים שהרבה פעמים משתמשים בשער סגירה אלא אם דואגים לחפש משהו יותר ספציפי.

נערך לאחרונה ב:
בתגובה הקודמת הניסוי שהתייחסתי אליו הוא לבדוק כמה נייר אחד זז במשך חודש,
אני לא דיברתי על חודש. אני דיברתי על:
האם השינוי היומי בערך השקלי, הוא בדיוק התוצאה שהיינו מצפים ע"י שינוי השער הדולרי של הקרן + שינוי שער השקל-דולר?
אם עושים את זה יומי (משווים שערי סגירה של ימים עוקבים)
אני הבנתי יומי כלהשוות את השער בשעה x ביום y לשער בשעה x ביום y+1, לא כהסתכלות על שערי פתיחה/סגירה.
נניח להסתכל על השער ביום שני ב12 בצהריים ואח"כ בשלישי ב12 בצהריים.
לחלופין אתה יכול לא לעשה את זה יומי אלא שעתי.
ותבחר שעה שבה 2 הבורסות פעילות (יש חפיפה מאוד גדולה, אז לא בעיה למצוא שעות כאלה).
שים לב שבמקור זה מה שהוא שאל עליו, השוואת השינויים היומיים
נכון. גם אני.
אתה מדבר על מדידה באותו רגע, אני מדבר על מדידות בדיעבד על סמך נתונים היסטוריים שהרבה פעמים משתמשים בשער סגירה אלא אם דואגים לחפש משהו יותר ספציפי.
סבבה, אז תמדוד רגעית.
לא רק שהשינוי זה אלא גם מחיר הנייר בכל רגע יהיה זהה.

אני הבנתי יומי כלהשוות את השער בשעה x ביום y לשער בשעה x ביום y+1, לא כהסתכלות על שערי פתיחה/סגירה.
נניח להסתכל על השער ביום שני ב12 בצהריים ואח"כ בשלישי ב12 בצהריים.
לחלופין אתה יכול לא לעשה את זה יומי אלא שעתי.
ותבחר שעה שבה 2 הבורסות פעילות (יש חפיפה מאוד גדולה, אז לא בעיה למצוא שעות כאלה).
אם מודדים כך אני מסכים שאין בעיה וגם התייחסתי לכך קודם
להשוות שתי נקודות זמן שבהן התקיים מסחר בו-זמנית זה טוב
בשביל חישוב מדויק יש לדגום את כל השערים באותן שתי נקודת זמן

אבל לרוב כשמדברים על "שינוי יומי" הכוונה היא ביחס לשער הסגירה של היום הקודם, זה המינוח המקובל והמידע שתמצא ישר באתרים הפיננסים.

אבל לרוב כשמדברים על "שינוי יומי" הכוונה היא ביחס לשער הסגירה של היום הקודם, זה המינוח המקובל והמידע שתמצא ישר באתרים הפיננסים.
צודק.
במקרה כזה אכן יהיו פערים בגלל הפער בשער הסגירה.
בנוסף, צריך לקחת גם את שער החליפין באותה נקודת זמן שבה מודדים את שווי הנייר ולא סתם שער "יציג" או משהו רנדומלי כזה.

שאלה קטנה לגבי קרן מחקה.
כתוב שמחיר הקרן נקבע בסוף היום, אך כשאני מוכר את הקרן אני מקבל את התמורה מיד ויכול לעשות בה ככל העולה על רוחי. אז לפי איזה שער אני מקבל את הכסף? לפי השער של אתמול? זה לא הגיוני כי בינתיים המדד זז וכל אחד יכול להרוויח את הפער. אז לפי השער שיקבע בהמשך היום? אף אחד לא יודע עדיין מהו. אז איך זה עובד?

אשמח להסבר איך זה עובד. לא מזמן מכרתי קרן מחקה ובסכום שקיבלתי מיד קניתי נייר אחר
אתה רואה ביתרה שלך סכום על תנאי. את הסכום המדוייק אתה מקבל בסוף היום.

אתה רואה ביתרה שלך סכום על תנאי. את הסכום המדוייק אתה מקבל בסוף היום.
הסכום על תנאי נקבע לפי השער של היום הקודם? לפי זה יוצא שבקלות משקיע לא עירני יכול להיכנס למינוס בלי לשים לב. במיוחד בימים של תנודות חדות בשער המדד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 13
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
S שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 376
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
T צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה