היי,
אני משקיע חדש ועדיין לומד כל הזמן...
מנסה להבין מה לקחת בחשבון כשמחליטים אם למכור קרן מפסידה לקראת סוף שנה, כדי לקבל "מגן מס" בחשבון ממוסה, ולקנות חדשה במקומה.
לדעתי צריך לקחת בחשבון:
א. האם יש קרן חדשה מקבילה - או כמה קרנות - שאני יכול לקנות במסגרת תוכנית ההשקעות שלי, במקום הקרן הקיימת שאני מוכר (אחרת אני מרוויח מגן מס אבל פוגע בתכנית ההשקעות);
ב. את המחיר הכולל של הפעולה הנקודתית עכשיו, של מכירת הקרן הקיימת וקניית החדשה - כולל עמלות קניה ומכירה והמרות מט"ח;
ג. בהנחה שלא מתכוון למכור את הקרן החדשה בשנה הקרובה: ההפרש בין דמי הניהול של הקרן הקיימת לאורך שנה לבין דמי ניהול של הקרן החדשה.
(לא יכול לדעת באמת מראש, דמי ניהול בפועל בשנה הקרובה. אבל לצורך ההערכה אני מתייחס לשניהם כאל אחוזים מהסכום הקיים בקרן].
ואז:
אם התשובה ל-א. = כן,
*וגם*
העלות הכוללת לשנה הקרובה של ב + ג *נמוכה* יותר מהשווי של מגן המס שייווצר -
כדאי למכור עכשיו וליצור מגן מס ל-2019.
דוגמה *היפותטית* בלבד עם מספרים עגולים רק להמחשה:
קרן שנקנתה השנה ב-500 אלף ש"ח בקניה אחת, והפסידה השנה 5% שהם 25 אלף ש"ח, יתרה נוכחית 475 אלף ש"ח.
לוקחים בחשבון ש:
א. יש קרן מקבילה שאפשר לקנות במקום הקיימת, בלי לפגוע בתכנית ההשקעות.
ב. נגיד שעלות כוללת עבור מכירת הקרן הקיימת וקניית החדשה = 1,000 ש"ח.
ג. בקרן הקיימת דמי ניהול 0.25% לשנה, בקרן החדשה ד"נ 0.4%, כלומר 0.15% יותר בקרן החדשה. עבור 475 אלף ש"ח -> המשמעות היא 712.50 ש"ח יותר לשנה הקרובה בדמי ניהול בקרן החדשה, לעומת הקיימת.
ואז החישוב:
25,000 הפסד בקרן * 25% מס = 6,250 ש"ח מגן מס שאפשר לקבל.
עלויות הקניה והמכירה + דמי הניהול הגבוהים יותד לשנה הקרובה = 1,000 + 712.50 = 1,712.50 ש"ח.
1,712.50 - 6,250 = 4,537.50 ש"ח הם ה"תועלת" הכוללת ממגן המס, בהשוואה לעלות להשיג אותו.
ולכן במקרה כזה, כדאי למכור את הישנה ולקנות חדשה לפני סוף השנה.
מה דעתכם?
יש עוד שיקולים? פספסתי משהו חשוב?
אני משקיע חדש ועדיין לומד כל הזמן...
מנסה להבין מה לקחת בחשבון כשמחליטים אם למכור קרן מפסידה לקראת סוף שנה, כדי לקבל "מגן מס" בחשבון ממוסה, ולקנות חדשה במקומה.
לדעתי צריך לקחת בחשבון:
א. האם יש קרן חדשה מקבילה - או כמה קרנות - שאני יכול לקנות במסגרת תוכנית ההשקעות שלי, במקום הקרן הקיימת שאני מוכר (אחרת אני מרוויח מגן מס אבל פוגע בתכנית ההשקעות);
ב. את המחיר הכולל של הפעולה הנקודתית עכשיו, של מכירת הקרן הקיימת וקניית החדשה - כולל עמלות קניה ומכירה והמרות מט"ח;
ג. בהנחה שלא מתכוון למכור את הקרן החדשה בשנה הקרובה: ההפרש בין דמי הניהול של הקרן הקיימת לאורך שנה לבין דמי ניהול של הקרן החדשה.
(לא יכול לדעת באמת מראש, דמי ניהול בפועל בשנה הקרובה. אבל לצורך ההערכה אני מתייחס לשניהם כאל אחוזים מהסכום הקיים בקרן].
ואז:
אם התשובה ל-א. = כן,
*וגם*
העלות הכוללת לשנה הקרובה של ב + ג *נמוכה* יותר מהשווי של מגן המס שייווצר -
כדאי למכור עכשיו וליצור מגן מס ל-2019.
דוגמה *היפותטית* בלבד עם מספרים עגולים רק להמחשה:
קרן שנקנתה השנה ב-500 אלף ש"ח בקניה אחת, והפסידה השנה 5% שהם 25 אלף ש"ח, יתרה נוכחית 475 אלף ש"ח.
לוקחים בחשבון ש:
א. יש קרן מקבילה שאפשר לקנות במקום הקיימת, בלי לפגוע בתכנית ההשקעות.
ב. נגיד שעלות כוללת עבור מכירת הקרן הקיימת וקניית החדשה = 1,000 ש"ח.
ג. בקרן הקיימת דמי ניהול 0.25% לשנה, בקרן החדשה ד"נ 0.4%, כלומר 0.15% יותר בקרן החדשה. עבור 475 אלף ש"ח -> המשמעות היא 712.50 ש"ח יותר לשנה הקרובה בדמי ניהול בקרן החדשה, לעומת הקיימת.
ואז החישוב:
25,000 הפסד בקרן * 25% מס = 6,250 ש"ח מגן מס שאפשר לקבל.
עלויות הקניה והמכירה + דמי הניהול הגבוהים יותד לשנה הקרובה = 1,000 + 712.50 = 1,712.50 ש"ח.
1,712.50 - 6,250 = 4,537.50 ש"ח הם ה"תועלת" הכוללת ממגן המס, בהשוואה לעלות להשיג אותו.
ולכן במקרה כזה, כדאי למכור את הישנה ולקנות חדשה לפני סוף השנה.
מה דעתכם?
יש עוד שיקולים? פספסתי משהו חשוב?