• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקנות מגרש שמחובר לחשמל ומים ולבנות עצמאית

ori123

משתמש רגיל
דירוג
29
אני רווק שגר בדירת שותפים, אבל אני רוצה לחשוב קדימה ולהבין איזה אפשרויות מגורים יש לי בישראל, מלבד האפשרות הבנאלית של לקנות דירה רגילה וזהו.

אז הנה השאלה שלי:
כמה קל זה יהיה פשוט לקנות מגרש שמחובר למים וחשמל וביוב, ואז ולבנות עליו עצמאית בית במגרש הזה, לחבר אותו לתשתית הנ"ל ולסגור עניין ?

לצורך השאלה, נניח כמה הנחות:
1.אני מחפש את הקרקע הכי זולה בישראל: לא אכפת לי אם אני גר בתל אביב, דימונה, יטבתה או רמת הגולן. כל מה שאני צריך זה מגרש קרקע וזהו.
2. אני יארגן את הבנייה של הבית בעצמי: לצורך העניין אני יביא בית מכולה שנוצר מראש או אפילו ישים שם אוהל וזהו.

במצב כזה:
1. מה המחיר הכי זול של קרקע שאפשר למצוא ?
2. האם ירשו לי להציב שם איזה מבנה שאני רוצה, או שהם יחייבו אותי לבנות בית של ממש עם יסודות והכול ?
3. למה אין איזה אתר ממשלתי שמאגד את המחיר של כל הקרקעות בארץ ומציג אותו בצורה נוחה ?

תודה מראש !

כל מבנה קבע שתרצה להקים דורש היתר בנייה, אישור של ועדות, אישור מהנדס, קונסטרוקטור, חברת חשמל, אישור בטיחות ממכבי אש וכו'.
אם אתה מוכן לגור בכל נקודה בארץ, למה לא לחפש דירה בנויה במחיר הזול ביותר שתמצא? אם תצא מאזורי הביקוש תוכל למצוא דירות זולות יחסית, בלי התעסקות של בנייה.

כל מבנה קבע שתרצה להקים דורש היתר בנייה, אישור של ועדות, אישור מהנדס, קונסטרוקטור, חברת חשמל, אישור בטיחות ממכבי אש וכו'.
אם אתה מוכן לגור בכל נקודה בארץ, למה לא לחפש דירה בנויה במחיר הזול ביותר שתמצא? אם תצא מאזורי הביקוש תוכל למצוא דירות זולות יחסית, בלי התעסקות של בנייה.

בגלל שלקנות דירה מוכנה, גם אם זה בזיל הזול. זה עדיין יעלה 600,000 במינימום.

להשים בית מכולה על מגרש מוכן יכול לעלות 100,000 וזהו (אם כמובן מתפשרים על כמה דברים).
אפילו אם לוקחים בחשבון את כל ההיתרים שציינת ומצמידים לכל אחד תו מחיר של שכר טרחה וכדומה של 5000 שקל, זה עדיין 30,000 שקל וזהו.

אז המחיר יהיה סך הכול: 100,000 למכולה + 30,000 לאישורים + X שקל לקרקע המחוברת למים חשמל וביוב.
ואם אני צודק, המחיר הזה נמוך בהרבה מדירה בנוייה. זה למה אני שואל.

בגלל שלקנות דירה מוכנה, גם אם זה בזיל הזול. זה עדיין יעלה 600,000 במינימום.
יש דירות זולות יותר ברחבי הארץ.
אפילו אם לוקחים בחשבון את כל ההיתרים שציינת ומצמידים לכל אחד תו מחיר של שכר טרחה וכדומה של 5000 שקל, זה עדיין 30,000 שקל וזהו.
לא בטוח, אני משער שתגיע למספרים גבוהים יותר אם אתה כולל גם חיבור לתשתיות - חיבור לרשת החשמל לבד יכול לעלות די הרבה, אם אתה בשטח שלא צמוד לאזור מיושב. שלא לדבר על חיבור למים וביוב.

פתרון אחר שאולי יכול להתאים למה שאתה מתאר, זה קניית בית על גלגלים, סטייל קרוואן או אוטובוס, בלי חיבור לתשתיות.

יש דירות זולות יותר ברחבי הארץ.

לא בטוח, אני משער שתגיע למספרים גבוהים יותר אם אתה כולל גם חיבור לתשתיות - חיבור לרשת החשמל לבד יכול לעלות די הרבה, אם אתה בשטח שלא צמוד לאזור מיושב. שלא לדבר על חיבור למים וביוב.

פתרון אחר שאולי יכול להתאים למה שאתה מתאר, זה קניית בית על גלגלים, סטייל קרוואן או אוטובוס, בלי חיבור לתשתיות.

1. מה המחיר הכי זול של דירה שאתה יודע שקיים, ואיפה ? בדקתי במדלן ולא מצאתי משהו זול יותר מ 600,000
2. אני מדבר על מגרש שנמצא באזורי פיתוח של יישובים. וחלק מהסיבה למה אני לא בטוח ברעיון הזה היא בגלל שאין לי מושג אם בכלל העיריות ערוכות לתת לי משהו כזה. הרי אם כל נציגי עירייה יסתכלו עליי בעיני עגל שאני אסביר להם שאני צריך רק מגרש עם נקודת חשמל, מים וביוב ואני יסדר את השאר. אזי ככל הנראה הרעיון שלי חסר תוחלת.

1. מה המחיר הכי זול של דירה שאתה יודע שקיים, ואיפה ?
תחפש ביד 2 דירות בפחות מחצי מיליון, יש תוצאות גם ב350000. לא יודע מה טיבן אבל הן קיימות.

1. מה המחיר הכי זול של דירה שאתה יודע שקיים, ואיפה ? בדקתי במדלן ולא מצאתי משהו זול יותר מ 600,000
2. אני מדבר על מגרש שנמצא באזורי פיתוח של יישובים. וחלק מהסיבה למה אני לא בטוח ברעיון הזה היא בגלל שאין לי מושג אם בכלל העיריות ערוכות לתת לי משהו כזה. הרי אם כל נציגי עירייה יסתכלו עליי בעיני עגל שאני אסביר להם שאני צריך רק מגרש עם נקודת חשמל, מים וביוב ואני יסדר את השאר. אזי ככל הנראה הרעיון שלי חסר תוחלת.
תפתח דירות למכירה ביד 2, תחפש בכל האזורים ותמיין מחיר מהנמוך לגבוה. אני ראיתי דירות ב300-350 בדימונה ובחיפה.

להשים בית מכולה על מגרש מוכן יכול לעלות 100,000 וזהו (אם כמובן מתפשרים על כמה דברים).

איך הגעת למספר הזה?
אתה מניח שמישהו פשוט ייתן לך מגרש בחינם שתוכל לגור עליו לנצח בלי לשלם אגורה?

תפתח דירות למכירה ביד 2, תחפש בכל האזורים ותמיין מחיר מהנמוך לגבוה. אני ראיתי דירות ב300-350 בדימונה ובחיפה.

בדקתי ביד 2. היה כתוב ליד הדירות האלה " 35% מהמשיבים דיווחו על פריצות וגניבות באזור"
הסתקרנתי והלכתי לבדוק ברמת אביב בדירות הכי יקרות: "25% מהמשיבים דיווחו על רעש מהשכנים".

אנחה
נו טוב, אבל לפחות זה באמת זול

איך הגעת למספר הזה?
אתה מניח שמישהו פשוט ייתן לך מגרש בחינם שתוכל לגור עליו לנצח בלי לשלם אגורה?

למה להם כן ולי לא:

אני לא רוצה שהפוסט הזה יהיה פוליטי, אבל זה מוכיח את הנקודה שלי שהמדינה כן יודעת לחשוב במונחים של מגרשים מוכנים למגורים, וכן מוכנה לתת אותם בחינם שזה באינטרס שלה.
אז אולי לא בחינם, אבל יש מצב שמסתובבים קרקעות כאלה בדימונה לדוגמא במחיר ממש מסובסד כדי לעודד הגירה לפריפריה או משהו כזה.

אז המחיר יהיה סך הכול: 100,000 למכולה + 30,000 לאישורים + X שקל לקרקע המחוברת למים חשמל וביוב.
ואם אני צודק, המחיר הזה נמוך בהרבה מדירה בנוייה. זה למה אני שואל.
1. מעטים המקומות שיתנו לך להציב מכולה במקום בית, אם בכלל.
2. X עולה כסף, הרבה כסף.
3. גם אם תציב מכולה, ממ"ד תדרש לבנות בכל מקרה, זה סדר גודל של 100,000 ש"ח.
4. שם יפה.
1. מה המחיר הכי זול של קרקע שאפשר למצוא ?
2. האם ירשו לי להציב שם איזה מבנה שאני רוצה, או שהם יחייבו אותי לבנות בית של ממש עם יסודות והכול ?
1. לא יודע אבל תחפש בדרום הרחוק או הצפון הרחוק (ערד, בית שאן, מצפה רמון, הגולן וכו').
2. רוב המקומות יכריחו אותך לבנות כמו שצריך אבל צריך לבדוק פרטנית פר רשות.

1. מעטים המקומות שיתנו לך להציב מכולה במקום בית, אם בכלל.
2. X עולה כסף, הרבה כסף.
3. גם אם תציב מכולה, ממ"ד תדרש לבנות בכל מקרה, זה סדר גודל של 100,000 ש"ח.
4. שם יפה.

1. לא יודע אבל תחפש בדרום הרחוק או הצפון הרחוק (ערד, בית שאן, מצפה רמון, הגולן וכו').
2. רוב המקומות יכריחו אותך לבנות כמו שצריך אבל צריך לבדוק פרטנית פר רשות.

1. למה ? מה אכפת להם אם זה מכולה, בית מבטון או פטרייה ענקית.
2. להם זה לא עלה שקל: https://www.maariv.co.il/journalists/Article-816814 , הגיוני לחשוב שהמדינה תסבסד או כבר מסבסדת קרקעות כאלה.
3. צודק, לא חשבתי על זה.
אבל אם זה נכון, למה בדירת-אוטובוס לא נדרשים לבנות ממ"ד ?
4. אין על השם אורי.

1. @ori123 אני לא נכנס לפוליטיקה ופילוסופיה, אני מציב בפניך את העובדות.
בגדול? כי לא רוצים שהישוב יראה כמו מחנה פליטים בעזה ובנוסף יש גם תקנות התכנון והבנייה שמגדירים די במדויק מה מותר ואסור לך לעשות מבחינת תקנים.
2. פילוסופיה/פוליטיקה.
3. כן ידרש ממנו אם הוא נייח (גם ידרש היתר בנייה), אם הוא לא נייח כלומר ממש בעל יכולת להתנייד ומתנייד בפועל מדי פעם אז אין צורך בממ"ד.

בדקתי ביד 2. היה כתוב ליד הדירות האלה " 35% מהמשיבים דיווחו על פריצות וגניבות באזור"
אז שמים סורגים ואזעקה.
אבל מכל הדיון הזה לא הבנתי מה המטרה שלך - לקנות בית שתגור בו, לא משנה היכן בארץ? איך זה מסתדר עם דברים שוליים כמו עבודה, משפחה, חברים, שלא בהכרח נמצאים בדימונה או בערד?

השרשור הזה מתפתח ל
"אמא, דני אכל לי מהבמבה"
באמת? למה הם כן ואתה לא?
יש מי שקונה/הכין בית על גלגלים ומתיישב על מגרש שלא ידוע מי הבעלים ופשוט חי עד שמגרשים אותו למגרש הבא

אישית הייתי בודק אולי גן לאומי, קונה/מכין קראוון, מנוי מטמון ועובר מגן לגן, אחת לשבוע.
אולי לגור בתוך משאית, למצוא קניון שיש בסביבתו חדר כושר/ בריכה במחיר מוזל - סוגר לך גם פינה של מקלחת/שירותים
אתה יכול אפילו להסתכל על הבלוג של - https://frominsidethebox.com/ בשביל רעיונות.

למיטב ידיעתי לא מחברים מגרש לתשתיות. רק בית. ניתן להעביר מים למגרש חקלאי אבל לא ביוב או חשמל.

בית הוא מבנה עם יסודות. כדי לבנות, כמו שכתבו לך קודם, צריך אישורים, ולפחות יסודות וממד מבטון. שאר הבית יכול להיות בנוי מחומר אחר, נניח עץ, אבל דורש גם אישורים.

אפשרות אחרת היא לקנות או לשכור מגרש ובמקום לבנות, להעמיד מבנה ללא יסודות. זה לא דורש אישורים. נניח יורט. יש לי שכנים שגרים ביורט מעל 10 שנים. חשמל מפנלים סולרים. מים חקלאיים. ביוב לבור סופג.

אפשר גם בית על גלגלים. מכיר אנשים שחיים כך. לא פשוט אם המגרש לא שלך כי כל כמה ימים יסלקו אותך. והבית גם מאוד קטן. אבל בהחלט אפשרות מעשית.

למיטב ידיעתי לא מחברים מגרש לתשתיות. רק בית. ניתן להעביר מים למגרש חקלאי אבל לא ביוב או חשמל.

בית הוא מבנה עם יסודות. כדי לבנות, כמו שכתבו לך קודם, צריך אישורים, ולפחות יסודות וממד מבטון. שאר הבית יכול להיות בנוי מחומר אחר, נניח עץ, אבל דורש גם אישורים.

אפשרות אחרת היא לקנות או לשכור מגרש ובמקום לבנות, להעמיד מבנה ללא יסודות. זה לא דורש אישורים. נניח יורט. יש לי שכנים שגרים ביורט מעל 10 שנים. חשמל מפנלים סולרים. מים חקלאיים. ביוב לבור סופג.

אפשר גם בית על גלגלים. מכיר אנשים שחיים כך. לא פשוט אם המגרש לא שלך כי כל כמה ימים יסלקו אותך. והבית גם מאוד קטן. אבל בהחלט אפשרות מעשית.

השאלה אם בית ממכולות נחשב כבית עם יסודות. או שהוא יכול להיחשב כיורט

השאלה אם בית ממכולות נחשב כבית עם יסודות
עד כמה שידוע לי למכולה אין יסודות. סתם כי זה היה יוצר גרר עצום לאוניות ;)

אבל מכולה גם לא נחשבת בית. ולא תקבל אישור אכלוס (טופס 4) ולכן לא תחובר לתשתיות.

השאלה אם בית ממכולות נחשב כבית עם יסודות. או שהוא יכול להיחשב כיורט
אין חשיבות ליסודות, החשיבות היא רק לענייני תקני בנייה.
יורט קבע גם הוא אינו חוקי ודורש היתר בנייה.
אבל מכולה גם לא נחשבת בית. ולא תקבל אישור אכלוס (טופס 4) ולכן לא תחובר לתשתיות.
יקבל צו הריסה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 6
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
S לקנות או לשכור? (בשדרות) נדל"ן 17
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
tomchoook זקוק לרכב למספר חודשים. לקנות? להשכיר? ליסינג? צרכנות פיננסית 10
S דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
edangz איך אפשר לקנות קריפטו הראשון שלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ג'וני לנד איך למוכר הנעלים יש כסף לקנות עגבניות? אוף טופיק 4
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
Itayya האם לקנות מט״ח? שוק ההון 2
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
S האם יש אגחים שאפשר לקנות היום עם תשואה ריאלית מובטחת? פוסטים מאיכות נמוכה 7
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
מ קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר? שוק ההון 10
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
ה לקנות INVESCO על פני ISHARES שוק ההון 1
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
נ מק"מ - לקנות כל פעם לכמה חודשים? שוק ההון 5
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
Y האם אפשר לקנות דירה במחיר למשתכן אחרי שקניתי דירה? נדל"ן 2
Avi W האם כדאי לקנות קרן דיבידנדים נוספת? שוק ההון 12
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
פ אג"ח ארה"ב מדינה - איך לקנות פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה