• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
חחחח זה לא נשמע כמו הרבה זמן
אתה צודק, קצת חסר פרופרציות. זה בהחלט לא הרבה זמן, אבל הכל יחסי.
עד כה "עבדתי" כעצמאי בתחום הגיימינג, חצי שנה כטלר ב2023 ומינואר 2024 במקום הנוכחי.
בנוסף בשנה האחרונה עברתי דירה לראשונה לקריית שמונה, ואז בחזרה לנהרייה, ואז לראשון לציון, ושוב לנהרייה...
השנה האחרונה בהחלט לא הרגישה כמו שנה.

מרגיש מיצוי במקום העבודה הנוכחי, בעיקר לנוכח העובדה שלצערי, ככל הנראה לא אוכל להתקדם בו ואין לי בו אופק (הוא בהחלט כן יכול לעזור להתקבל לעבודות/משרדים בעתיד), אך במקום עצמו, אין לי את האופק שאני מייחל לעצמי.
העבודה סופר נוחה, מהבית, אבל אני כבר ממש עוד רגע בן 29, אני צריך לעבוד במשרה שמשלמת יותר מ35 ש"ח לשעה, לדעתי. ואם עבודה שמשלמת 35 ש"ח לשעה, לפחות שיהיה לי אופק התקדמותי בחברה.

כרגע אין לי אופק התקדמותי בחברה עצמה, אלא רק צבירת ניסיון וידע (מוגבל) בתחום ראיית החשבון. מן הסתם לא אפשרי ליישם ידע זה אם לא אעשה תואר בחשבונאות ואעבור מבחנים לאחר התואר. וגם אם כן, להבנתי המסלול התקדמות איטי וסזיפי מאוד.

החלטות

החלטתי להתפטר. הודעתי על ההתפטרות. רציתי לסיים את העבודה כבר בתחילת-אמצע נובמבר (אני חייב 16 ימים על פי חוק), אך מעוניין לסיים על הצד הטוב ביותר בחברה. סך הכל הם היו מאוד בסדר איתי והם אנשים מקסימים וארגון נהדר.
במקום לתת חודש-חודש וחצי, אמשיך לעבוד עד מרץ, ההתפטרות תצא הלכה למעשה אל הפועל במרץ.
מקווה שלא עשיתי טעות גדולה. לארגון יש עתיד גדול לדעתי, אבל לא בטוח שלי יש עתיד בו. מקווה שלקחתי החלטה נכונה שלא אתחרט עליה.

הגעתי להחלטה על מסלול לימודי. אקח קורס באונ' הפתוחה - אם אצליח להסתדר עם לימודים דיגיטליים, אמשיך לתואר ראשון בפתוחה. אם לא, אתחיל מכינה במרץ בגליל המערבי.
משך הקורס שיתחיל בסוף החדש - עד מרץ. כך שיהיה לי עד אז רעיון כללי היכן אני עומד.
התכנון היה לקחת 2 קורסים עד מרץ, אך עקב כך שאני ממשיך לעבוד במשרה מלאה, אקח קורס אחד. אלמד בסופי השבוע.

קצת "תקוע" לי לעבוד עד מרץ, אך אני שמח שהחלטתי לתת להם את מלוא הזמן להתארגן ולהתכונן.

מקווה לקחת חופשה מעדכונים כאן ביומן. כל כך רוצה קצת יציבות ושקט... שנה ארורה.

קצת "תקוע" לי לעבוד עד מרץ, אך אני שמח שהחלטתי לתת להם את מלוא הזמן להתארגן ולהתכונן.
מעוניין לסיים על הצד הטוב ביותר בחברה. סך הכל הם היו מאוד בסדר איתי והם אנשים מקסימים וארגון נהדר.
התייחסות כזאת מצד העובד כלפי המעסיק היא נדירה מאד במחוזותינו, כל הכבוד לך!
עשיתי דבר דומה לפני המון שנים, המשכתי ללוות את מי שהחליפה אותי בתפקיד במשך שנה (גם בטלפון וגם קפצתי למשרד מדי פעם).
אני מציעה לשים לב לא לתת להם יותר ממה שהחלטת עליו, כי יש נטיה לחלק מהמעסיקים לנצל טוב לב זול.

התייחסות כזאת מצד העובד כלפי המעסיק היא נדירה מאד במחוזותינו, כל הכבוד לך!
עשיתי דבר דומה לפני המון שנים, המשכתי ללוות את מי שהחליפה אותי בתפקיד במשך שנה (גם בטלפון וגם קפצתי למשרד מדי פעם).
אני מציעה לשים לב לא לתת להם יותר ממה שהחלטת עליו, כי יש נטיה לחלק מהמעסיקים לנצל טוב לב זול.
תודה :)
אל דאגה, במרץ מתכנן להתחיל תואר במשרה מלאה.
כל עוד לא אקבל הצעה חדשה עד מרץ, אסיים את דרכי ואתרכז בלימודים. אם אקבל הצעה חדשה, אשקול כמובן.
פשוט ב35 ש"ח לשעה, כשאין לי את ההוצאות שהיו כמו שכר דירה ושכר לימוד גבוהה מאוד, אני חושב שעדיף לי להתמקד בלימודים ללא עבודה עד ההתמחות.
בגליל המערבי (אם אבחר ללכת לשם), המכינה מתחילה ב03/03, כך שיש תאריך יעד לסיום.

נערך לאחרונה ב:
ולראשונה בחיי, אני חושב שאני מרגיש מאוהב. די מיוסר מהעניין למען האמת, אין לי ביטחון עצמי לדבר איתה. לא אעשה לגבי זה שום דבר.
היום לפני שנה. עדיין מיוסר עד אין קץ ומאוהב עד מעל הראש. אהבה חד צדדית כואבת, כל כך הייתי רוצה לשבת על כוס קפה, לשוחח, לסגור מעגל.
גאה בעצמי שניסיתי, תוהה מה יכולתי לעשות אחרת והיכן טעיתי.

מצב כללי בקרשים. המצב הביטחוני השתגע, המצב הנפשי לא טוב, המצב בעבודה גרוע, המוטיבציה ללמידה לא קיימת. בעיה רפואית חמורה במשפחה, חוסר אונים שאני לא מסוגל לסייע. אפיסת כוחות. מפלל שזה ייגמר.

אבוד בחלל.

חודש עמוס מאוד. מייאש, מתסכל ומעייף.
המצב בצפון היה בלתי נסבל. לא יאומן שזו המציאות בה אנו חיים. כל כך מתסכל כשיש מטחים של 40-50 טילים לאזורינו יש תוכניות בישול בטלוויזיה, אך כשיש טיל בודד למרכז מקפיצים את כל האולפנים. בלתי נסבל למען האמת.

אבא שלי אושפז בבית חולים ונהיה סיעודי מסוף אוקטובר. ביום ראשון קיבלנו בשורה משמחת שקיבלו אותו לבית לווינשטיין והוא יוכל סוף סוף להתחיל הליך שיקום לאחר שלושה שבועות ושלושה ניתוחים בבית החולים בנהרייה.
כל כך קשה לראות את ההורה כשבר כלי.

התפטרתי מהעבודה על מנת לטפל בו, ביום חמישי יהיה יומי האחרון בחברה - שלשמחתי התחשבו בי ולא הקשו עלי בזמן ההודעה מראש, ויתרו לי על שעות על מנת שאוכל להיות בבית החולים כמה שעות ביום איתו.

קניתי שני קורסים באונ' הפתוחה - בזבוז כסף? ייתכן. נתתי הזדמנות ללימודים דיגיטלים - אם עד מרץ אחליט שזה לא מתאים לי ככל הנראה אנסה במכללת הגליל המערבי (לא מתלהב) או שאעבוד ואלמד במסלול מקצועי - אולי משהו בתחום הפנסיה והביטוח.
די אבוד עם כל הבירוקרטיה באונ' הפתוחה, בקושי מצליח ללמוד בשבועות האחרונים בגלל מחסור בזמן. חייב לדאוג בהקדם לנושא הלקויות למידה ואולי מלגות אם אפשרי בכלל עם שני קורסים.

החלטנו למכור את הרכב של אמא שלי עבור אוויר לנשימה (כלכלית). קיבלנו רק הצעה אחת בלבד "רצינית" - אך נמוכה ב5 אלף ש"ח מהסכום שאנחנו רוצים. תוהה אם כדאי לי לשלם על שירותי פרימיום וכד' ביד 2. בינתיים ממשיך במסלול חינמי.

עדכון כלכלי בחודש הבא. טעימה: דירוג האשראי שלי נפגע.

רק רוצה להגיד שאני קורא את מה שאתה כותב, ואתה אדם מרשים מאוד. החיים פה בישראל קשים, ונשמע שגם המצב בבית לא קל. אני יודע שזה לא אומר הרבה, אבל תחזיק מעמד ותמשיך. בסוף תמצא את מה שאתה צריך.

בהמשך לפסו הקןדם, אבא עושה התקדמות מטאורית (הכל יחסי). מצליח להזיז טיפה את רגל שמאל, טיפה יותר את ימין. הדרך עוד ארוכה ומפותלת, אך השבוע הזה היה תפנית נהדרת לחודש האחרון. מפלל שכל שבוע יעשה התקדמות כזו.

מעבר לכך, הקשר ביננו שבכל מקרה היה חזק מאוד התהדק עוד יותר, אני בטוח ששנינו מעריכים אחד את השני מאוד, גם אם קשה להביע זאת במילים. קור אשכנזי שכזה.

שמח שהתאפשר לי ללוות אותו בחודש האחרון, גם אם זה עלה לי בלימודים או בעבודה...

אפרופן עבודה. אבא שמע שלשום שהתפטרתי ואני מחזיר מחשב (אמרתי לו שאני בחל"ת). מיד הכריח אותי להתקשר למעסיקה ולחזור לעבוד.
אז כנראה אתחיל ביום שני. ללא העלאה ומנוקדת פתיחה פחות טובה אני מניח. המעסיקים שמחו לקבל אותי בחזרה. אבא אומר שיסתדר לבד, מקווה שיסתדר.

בגזרה הכלכלית רוגע. עוזר כלכלית להורים ולא משקיע כרגע בשוק ההון.

נערך לאחרונה ב:
לא תכננתי לעשות עדכון פיננסי עד סוף השנה, אך יש לי שאלה ערכית שאשמח להתייעץ לגביה עם חכמי הפורום.

לאבי בעו"ש כ40 אלף ש"ח (אין השקעות למעט מעט קרן כספית).
לאמי בעו"ש כ8 אלף ש"ח (אין השקעות למעט מעט קרן כספית).

בהתחשב במצב הכלכלי שאפרט מיד, איזה סכום הייתם נותנים להורים על מנת לסייע כלכלית בתקופה רפואית קשה של אב המשפחה?
ההוצאות שלי אמורות לרדת לאחר שסיימתי השכרה של דירה בקריית שמונה והשכרה של דירה בראשון לציון. גם ההכנסות ירדו בעתיד משמעותית עקב שינוי אחוז משרה וצפי להפסקת מענק אכלוס. אשמח לדעתכם, בינתיים העברתי כ10,000 ש"ח.
אציין גם שאני שוהה באכסנייה ליד בית לווינשטיין (יד שרה). העלות היא 220 ש"ח ללילה - אמי משלמת. יש לי טבע מאוד אדיב ונדיב, אני חושש שאגיע למצב שאתחרט לגביו. את הכסף בוודאות לא אקבל בחזרה.

השאלה - עד כמה רחוק אתם הייתם הולכים במצבי - כסטודנט במשרה חלקית?
בשבוע הבא אני חוזר לנהרייה, אמי ככל הנראה תנסה להיות כאן ברעננה. הדגש על תנסה - כי תנאי המגורים כאן ממש לא עבורה (בעיות רפואיות משלה). לא חושב שתצליח לישון כאן בכלל.
אני מניח שיש אפשרות למלון 4 כוכבים ברעננה, אך היא תצטרך לקחת מונית לכל כיוון בכל פעם. אני לא יודע אם נוכל לעמוד בזה כלכלית, אולי אם אמכור את ההשקעות שלי.
אני חושש שאמי לא תוכל לשהות באחסנייה של יש שרה ותהיה זקוקה למלון. אך אני חושש להציע לסייע כי איני יודע מה אורך השיקום, וכמובן יש המון עלויות נלוות (מוניות, אוכל וכד').

צפי תקופת השיקום הוא ככל הנראה שני חודשים עד שישה חודשי שיקום.
צפי מס לשלם במימוש רווחים - 20.8% (FIFO)
-רעיונות מעבר למימוש מניות יתקבלו בברכה. (למשל חשבתי על הלוואה ללא ריבית והצמדה בהצטרפות לבנק דיסקונט).
נתונים כלכליים מצ"ב:

monthincomespendingsavingsaving %portfolio investedportfolio net worth$ to ₪קרן כספיתעו"שפנסיהתאריך
Jan 8,375 2,370 6,00571.70%8181-183.5-15/02/2024
Feb 12,630 2,56510,06579.69%8183.7-16.328.6-11/03/2024
Mar 21,357 21,581 -224-1.05%101108.23.763.311.2-12/04/2024
Apr 20,520 4,89915,62176.13%116123.13.7311.23.3-12/05/2024
May 19,659 5,05014,60974.31%116124.63.7111.917.9-11/06/2024
Jun 18,466 10,971 7,49540.59%116129.73.6219.118.1-16/07/2024
Jul 18,609 4,83413,77574.02%146159.23.69201.5-15/08/2024
Aug 17,637 8,644 8,99350.99%166188.83.780105.220/09/2024
Sep 17,578 8,640 8,93850.85%166189.63.710196.318/10/2024
Oct 16,690 9,000 7,69046.08%166193.33.71026.47.721/11/2024
Nov 22,269 20,711 1,5587.00%166191.53.630217.530/11/2024
Dec - #DIV/0!