• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי

דויד רובר

משתמש רשום
דירוג
4
שלום,

אני שוקל רילוקיישן לארה"ב ולאחר שקראתי בפורום על ענייני מיסוי RSUs אני מפרט כאן במספר דוגמאות את ההבנה שלי לאופן מיסוי המניות ומנסה להגיע למסקנה מה עדיף - למכור RSUs לפני או אחרי המעבר וניתוק תושבות.

הנחות בסיס:

אני אזרח ישראל בלבד. בעת ביצוע הרילוקיישן אני מבצע ניתוק תשובות בארץ.
ברשותי מניות שהוקצו לי לפני 5 שנים בשווי 50 אלף דולר. שווי נוכחי: 100 אלף דולר.
מדרגת מס בארץ – 50% מס הכנסה + 3% מס יסף, 25% מס רווח הון + 3% יסף.
מדרגת מס צפויה בארה"ב – 24% מס פדרלי -> מכך נגזר מס רווח הון של 20%.
שער המרה דולר שקל – 3.7 שקל לדולר

מקרה א - מכירה של המניות בשנה קלדנרית לפני הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל: על החלק הפירותי (50 אלף דולר) 53% מס, על החלק ההוני (50 אלף דולר) 28% מס.
סה"כ מס ששולם – 40.5 אלף דולר (כ-150 אש"ח).
סה"כ נטו שנשאר – 59.5 אלף דולר (כ-220 אש"ח).

מקרה ב - מכירה של המניות בשנה קלדנרית אחרי הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי - 185 אש"ח הכנסה שנתית מחוייבת בכ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. (אין הכנסה נוספת בשנה זו בישראל פרט לRSU שנמכרו, אין נקודות זיכוי כי בוצע ניתוק תושבות). על החלק ההוני – 25% מס לינארי לפי זמן ההחזקה בהיותי תושב ישראל (5 שנים תושב ישראל מתוך 6 שנות החזקה).
50 [K$]*0.25 [%] * 5/6 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 38.5 אש"ח

מס שישולם בארה"ב: על החלק ההוני ישולם מס מלא של 20% כלומר 37 אש"ח

סה"כ מס ששולם – 101.5 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 268.5 אש"ח

מקרה ג - מכירה של המניות כ- 5 שנים אחרי הרילוקיישן
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי כמו בדוגמא הקודמת כ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. על החלק ההוני לפי זמן החזקה במניה בהיותי תושב ישראל 5 שנים מתוך סה"כ 10 שנים זמן החזקה:
50 [K$]*0.25 [%] * 5/10 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 23 אש"ח

מס שישולם בארה"ב: על החלק ההוני ישולם מס מלא של 20% כלומר 37 אש"ח

סה"כ מס ששולם – 86 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 284 אש"ח

המקרה הזה קצת מטעה כי הנחתי שמחיר המניה לא השתנה במהלך ה-5 שנים הנוספות של ההחזקה (לעומת מקרה א ו-ב), אבל המטרה היא בעיקר להתרכז בשיקולי המיסוי.

סיכום
לפי המספרים עושה רושם שמשיקולי מיסוי בלבד, בהנחת מדרגות המס הנ"ל, עדיף להחזיק את המניות ולמכור אותן לאחר הרילוקיישן ולא לפני. יש לציין שבמקרה כזה צריך להמשיך ולהגיש דוח מס גם בארץ לאחר הרילוקיישן.
אני אשמח לשמוע אם מישהו מוצא טעות כלשהי בחישובים הנ"ל או בהנחות הבאות:
הנחתי שבארץ לאחר ניתוק תושבות החלק הפירותי מחויב במס לפי מדרגות רגילות (ונמוכות בסכומים הנ"ל) – האם מס הכנסה מתווכח עם זה?
הנחתי שבארה"ב משלמים מס רווח הון מלא (של 20%) ללא קיזוז של מס רווח הון שושלם בארץ או התחשבות בתקופת הזמן שהמניה הוחזקה בארץ.

תודה,
דוד

מדרגת מס בארץ – 50% מס הכנסה + 3% מס יסף
מדרגת מס שולי הגבוהה ביותר בישראל בשנת 2024 היא 47%, רק בתוספת מס יסף מגיעים ל־50%.
ברשותי מניות שהוקצו לי לפני 5 שנים בשווי 50 אלף דולר. שווי נוכחי: 100 אלף דולר.
אם ההבשלה הייתה בהיותך תושב ישראל, אז כל רווח ההון נחשב לך בתור תושב ישראל.
החלוקה היחסית של רווח ההון היא רק במקרה שבו ניתוק התושבות היה בתקופת ההבשלה, ואז החלוקה היא לפי החלק היחסי בתקופת ההבשלה, ולא תשתנה גם אם תמשיך לשהות בחו"ל יותר זמן.

מדרגת מס שולי הגבוהה ביותר בישראל בשנת 2024 היא 47%, רק בתוספת מס יסף מגיעים ל־50%.

אם ההבשלה הייתה בהיותך תושב ישראל, אז כל רווח ההון נחשב לך בתור תושב ישראל.
החלוקה היחסית של רווח ההון היא רק במקרה שבו ניתוק התושבות היה בתקופת ההבשלה, ואז החלוקה היא לפי החלק היחסי בתקופת ההבשלה, ולא תשתנה גם אם תמשיך לשהות בחו"ל יותר זמן.
תודה על התיקון.
לנקודה האחרונה שלך - גם אם ההבשלה היתה בהיותי תושב ישראל רווח ההון שישולם במועד המכירה ויבוצע באופן לינארי אלא אם ביצעתי מכירה רעיונית בעת ניתוק התושבות. כך אני מבין מכאן: https://relotax.co.il/2017/05/מס-יציאה/
ראה חלופה ב'

תודה על התיקון.
לנקודה האחרונה שלך - גם אם ההבשלה היתה בהיותי תושב ישראל רווח ההון שישולם במועד המכירה ויבוצע באופן לינארי אלא אם ביצעתי מכירה רעיונית בעת ניתוק התושבות. כך אני מבין מכאן: https://relotax.co.il/2017/05/מס-יציאה/
ראה חלופה ב'
למיטב ידיעתי, הדיעה של רשות המסים היא, שעד להוצאת המניות מהנאמן, הן עדיין לא שלך ולכן המסוי יהיה ישראלי במועד הזה.
הפיצול בהתאם לזמן ההבשלה הוא הקלה שניתנה בהחלטת מסוי 6539/17.

יכול להיות שאני טועה, או שאפשר לאתגר את הדיעה הזו בבית משפט.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד

למיטב ידיעתי, הדיעה של רשות המסים היא, שעד להוצאת המניות מהנאמן, הן עדיין לא שלך ולכן המסוי יהיה ישראלי במועד הזה.
הפיצול בהתאם לזמן ההבשלה הוא הקלה שניתנה בהחלטת מסוי 6539/17.

יכול להיות שאני טועה, או שאפשר לאתגר את הדיעה הזו בבית משפט.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד
שולח מקור נוסף שטוען שמניות חייבות במס רווח הון לינארי:

להלן ההסבר מתוך הלינק:
"
סעיף 100א לפקודת מס הכנסה, קובע כי יראו את נכסיו ( "נכס"- לרבות מניות וזכויות שהוענקו כאמור בסעיפים 3(ט) ו- 102 לפקודה) של אדם שניתק תושבות כאילו נמכרו ערב מועד ניתוק התושבות. במידה ובמועד ניתוק התושבות לא שולם המס בגין המכירה הרעיונית, יראו את הנישום כאילו ביקש לדחות את תשלום המס עד למועד מימוש (מכירת) הנכס בפועל.

כאשר תשלום המס נדחה למועד המימוש, חלק הרווח שיחויב במס בישראל יחושב באופן לינארי לפי תקופת ההחזקה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום שבו חדל להיות תושב ישראל כשהוא מוכפל בתקופת ההחזקה, ומחולק בסך התקופה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום המימוש. אם מכירת הנכס תתבצע לאחר שהיחיד חזר להיות תושב ישראל יוטל מס על הרווח כאילו היחיד לא יצא מישראל. קיימות אלטרנטיבות רבות לצמצום המס. אם בעת ניתוק התושבות שווי הנכס אפסי, או שישנה התכנות לעלייה בשוויו ומעוניינים להסיט הרווח למדינת התושבות החדשה, יש כדאיות לדווח על "המכירה הרעיונית" ולשלם את מס היציאה במועד ניתוק התושבות, במקרים מסוימים אף יתכן הפסד הון הניתן לקיזוז.

יתכן ויהיו מצבים בהם יתאפשר לסטות מהחישוב הלינארי כאשר יוכח שכל הרווח נצמח בתקופה שהאדם כבר היה "תושב חוץ". ייחוס הרווח לפי החישוב הלינארי עלול לגרום לפגיעה קשה בעקרון של גביית מס אמת.
"

אתה מדבר על הבדלים של כמה (עשרות) אלפי שח בתשלום מס, ממליץ לך בחום לקחת איש מקצוע!

הבעיה היא שלא קל למצוא איש מקצוע טוב בנושא.

כי אני עצרתי את הקריאה פה:
בעת ביצוע הרילוקיישן אני מבצע ניתוק תשובות בארץ.
בעת ביצוע הרילוקיישן אתה יכול לבצע ניתוק תושבות בביטוח לאומי בלבד. ניתוק תושבות למס עושים רק בדיעבד.

אני מצטט כאן את פקודת מס הכנסה עצמה ומדגיש בכחול את החלק הרלוונטי.
אני מבין שזה אכן כך - הרווח מחולק לינארית לפי סה"כ הזמן שהייתי תושב ישראל לעומת סה"כ זמן אחזקה.
אם פספסתי משהו אני אשמח שתאירו את עיני

"
אדם שחדל להיות תושב ישראל (תיקון מס' 132) תשס"ב-2002
100א. (א) נכס של אדם תושב ישראל שחדל להיות תושב ישראל, ייחשב כנמכר ביום שלפני היום שבו חדל להיות תושב ישראל.
(ב) אדם כאמור בסעיף קטן (א) שלא שילם את המס במועד שבו חדל להיות תושב ישראל, יראו אותו כאילו ביקש לדחות את תשלום המס למועד מימוש הנכס, ובמועד המימוש ישלם את המס החל בשל מכירת הנכס במועד שבו חדל להיות תושב ישראל, בסכום השווה לסכום המס החל על חלק הרווח החייב; ואולם הפרשי הצמדה וריבית, כהגדרתם בסעיף 159א ייווספו רק החל במועד המימוש ועד לתשלום המס בפועל.
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (ב), היתה מכירת הנכס חייבת בתשלום מס בישראל במועד המימוש, ישולם המס המתחייב בשל רווח ההון במועד המימוש, במקום המס על פי הוראות סעיף קטן (ב).
(ד) לענין סעיף זה –
"חלק הרווח החייב" – רווח ההון הריאלי במועד המימוש כשהוא מוכפל בתקופת ההחזקה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום שבו חדל להיות תושב ישראל, ומחולק בסך כל התקופה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום מימושו;
"מימוש" – מכירת הנכס בפועל;
"נכס" – לרבות מניות וזכויות שהוענקו כאמור בסעיפים 3(ט) ו-102.
(ה) שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, רשאי לקבוע הוראות לביצוע סעיף זה, לרבות הוראות למניעת כפל מס ולענין הגשת דוחות.
"

חלק הרווח החייב" – רווח ההון הריאלי במועד המימוש כשהוא מוכפל בתקופת ההחזקה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום שבו חדל להיות תושב ישראל, ומחולק בסך כל התקופה שמיום הרכישה של הנכס ועד ליום מימושו;
מה ההגדרה ליום רכישת הנכס עבור RSU?

אהלן,
מעדכן את הפוסט הזה אחרי שיחה עם EA אמריקאי.
קודם כל יש שני חוסרים חשובים בתחשיבים שלי - לא לקחתי בחשבון מס מדינה בארה"ב (בקליפורניה יהיה בסביבות ה-10%) ולא לקחתי בחשבון מס 3.8% על רווחי הון למי שההכנסה שלו מעל 250 אלף דולר בשנה.
אחרי שיחה עם יועץ אמריקאי הוא ציין ש:
בעת מכירה של RSUs שהבשילו בארץ אך נמכרו לאחר המעבר זכות המיסוי הראשונה על ההכנסה הזאת היא ישראלית, אבל צריך לשלם על החלק הפירותי:
מס מדינה (בסביבות 10% במקרה של קליפורניה, אין הבחנה בין הכנסה פירותית לרווח הון בקליפורניה)
מס פדרלי (24% או 32% תלוי במדרגת מס), שממנו אוכל לקזז מס ששולם בישראל.
זאת למרות שמדובר ב- RSUs שניתנו והובשלו בארץ. הכספים האלו מופיעים בדוח שנתי כ"משכורת" ולכן יהיו חייבים במס בארה"ב.

כלומר אם חשבתי שאחסוך מס פירותי בארץ ע"י כך שאמכור מניות אחרי המעבר, אז החיסכון על החלק הפירותי יהיה קטן -
מס בארץ של 10%-20% (סדר גודל, תלוי במדרגת מס), פלוס המשלים למס פדרלי של 24%-32% (תלוי במדרגת מס), פלוס מס מדינה - סה"כ זה יגיע לסדר גודל של 34%-42% מס על החלק הפירותי. ועוד לא דיברנו על הרווח ההוני ששם יש כפל מס שלא מתקזז.

כלומר הפטנט הזה שווה משהו רק אם כמעט אין רווח הון על המניות, וגם אז הרווח לא דרמטי.

דרגת מס צפויה בארה"ב – 24% מס פדרלי -> מכך נגזר מס רווח הון של 20%
אם אתה במדרגת ה 24% מס שולי, זה כנראה מס רווח הון של 15%+3.8%.

אחרי שיחה עם יועץ אמריקאי הוא ציין ש:
בעת מכירה של RSUs שהבשילו בארץ אך נמכרו לאחר המעבר זכות המיסוי הראשונה על ההכנסה הזאת היא ישראלית, אבל צריך לשלם על החלק הפירותי:
מס מדינה (בסביבות 10% במקרה של קליפורניה, אין הבחנה בין הכנסה פירותית לרווח הון בקליפורניה)
מס פדרלי (24% או 32% תלוי במדרגת מס), שממנו אוכל לקזז מס ששולם בישראל.
זאת למרות שמדובר ב- RSUs שניתנו והובשלו בארץ. הכספים האלו מופיעים בדוח שנתי כ"משכורת" ולכן יהיו חייבים במס בארה"ב.
כנראה הוא חוקק חוק חדש: "המיסוי בארהב כפוף לטופס 106 ישראלי". זה לא בדיוק איך שחוקי המס האמריקאיים עובדים :). שאל אותו על מה הוא מתבסס.

הנתון המרכזי הנוסף שלא לקחת בחשבון (בהנחה שהיועץ לא צודק), זה האפשרות של שימוש בזיכוי המס הזר הצבור ב10 השנים הבאות. אם יהיה לך מספיק הכנסות זרות (לדוגמא, ימי עבודה מחוץ לארהב) תוכל להשתמש במס הפירותי הישראלי בשנים הבאות כזיכוי מס זר (צבירת המס הישראלי ההוני יותר בעייתי, בגלל האמנה).

כנראה הוא חוקק חוק חדש: "המיסוי בארהב כפוף לטופס 106 ישראלי". זה לא בדיוק איך שחוקי המס האמריקאיים עובדים :). שאל אותו על מה הוא מתבסס.

הנתון המרכזי הנוסף שלא לקחת בחשבון (בהנחה שהיועץ לא צודק), זה האפשרות של שימוש בזיכוי המס הזר הצבור ב10 השנים הבאות. אם יהיה לך מספיק הכנסות זרות (לדוגמא, ימי עבודה מחוץ לארהב) תוכל להשתמש במס הפירותי הישראלי בשנים הבאות כזיכוי מס זר (צבירת המס הישראלי ההוני יותר בעייתי, בגלל האמנה).
יכול להפנות לעוד מקורות אינפורמציה בנושא הזה של זיכוי מס זר צבור?

אם כבר אנחנו מדברים על נושאים שנויים במחלוקת שיועץ אומר... הוא גם אמר שבמקרה של מכירת דירה להשקעה (בישראל) בשנת המעבר לארה"ב, אז התאריך הקובע לעסקה זה לא יום חתימת החוזה אלא יום התשלום האחרון שהתקבל על הדירה. כלומר אם חוזה המכירה התבצע לפני המעבר, אבל עדיין התקבלו כספים אחרי המעבר, אז מבחינת רשויות המס האמריקאי העסקה בוצעה אחרי המעבר. מישהו יודע לאמת שזו הפירוש הנכון?

ההנחיות לטופס 1116.

הוא גם אמר שבמקרה של מכירת דירה להשקעה (בישראל) בשנת המעבר לארה"ב, אז התאריך הקובע לעסקה זה לא יום חתימת החוזה אלא יום התשלום האחרון שהתקבל על הדירה. כלומר אם חוזה המכירה התבצע לפני המעבר, אבל עדיין התקבלו כספים אחרי המעבר, אז מבחינת רשויות המס האמריקאי העסקה בוצעה אחרי המעבר. מישהו יודע לאמת שזו הפירוש הנכון?
צריך מראש להגדיר את זה עסקה למקוטעין. זה לא ברירת מחדל ולא כזה פשוט, ויש לזה השלכות משמעותיות.

לגבי הנקודה הזו שהעלת:
"אם יהיה לך מספיק הכנסות זרות (לדוגמא, ימי עבודה מחוץ לארהב) תוכל להשתמש במס הפירותי הישראלי בשנים הבאות כזיכוי מס זר"

האם אתה מתכוון להחרגת שכר עבודה מההכנסה הגולמית כמפורט כאן: https://fintranslator.com/2021/03/11/us-tax-series-2020-p3-feie/
אני מצטט:
"
ה-IRS מאפשר לאזרחים שעבדו מחוץ לגבולות ארה"ב להחריג את הכסף שהרוויחו מההכנסה הגולמית, כלומר ההכנסה הגולמית לצורך חישוב המס פוחתת. הסף לשנת 2020 לעניין ההחרגה עומד על $107,600 (עלה מ-$105,900 משנת 2019, ולשנת 2021 יעמוד על $108,700). במידה וכל הכנסתכם בשנה מסוימת היא הכנסה משכר (ללא הפקדות מעסיק לפנסיה והשתלמות) ואתם מתחת לסף (בראבו לכם אם אתם מעל הסף :-)), ההכנסה הגולמית שלכם תהיה 0 אם תחריגו את השכר ולכן גם חבות המס שלכם תהיה 0.
"

גם לא ברור לי מה נחשב כימי עבודה מחוץ לארה"ב. הרי מרגע שעשיתי רילוקיישן אני עובד רק בארה"ב. ההכנסות המדוברות נובעות ממכירת מניות שכבר הבשילו. אפשר לסווג זאת כעבודה מחוץ לארה"ב לצורך החרגת הכנסה?

כמו ש @FIYaacov כתב, ההנחיות לטופס 1116 (או בחוק עצמו Section 901 והלאה).
לגבי הנקודה הזו שהעלת:
"אם יהיה לך מספיק הכנסות זרות (לדוגמא, ימי עבודה מחוץ לארהב) תוכל להשתמש במס הפירותי הישראלי בשנים הבאות כזיכוי מס זר"

האם אתה מתכוון להחרגת שכר עבודה מההכנסה הגולמית כמפורט כאן: https://fintranslator.com/2021/03/11/us-tax-series-2020-p3-feie/
אני מצטט:
"
ה-IRS מאפשר לאזרחים שעבדו מחוץ לגבולות ארה"ב להחריג את הכסף שהרוויחו מההכנסה הגולמית, כלומר ההכנסה הגולמית לצורך חישוב המס פוחתת. הסף לשנת 2020 לעניין ההחרגה עומד על $107,600 (עלה מ-$105,900 משנת 2019, ולשנת 2021 יעמוד על $108,700). במידה וכל הכנסתכם בשנה מסוימת היא הכנסה משכר (ללא הפקדות מעסיק לפנסיה והשתלמות) ואתם מתחת לסף (בראבו לכם אם אתם מעל הסף :-)), ההכנסה הגולמית שלכם תהיה 0 אם תחריגו את השכר ולכן גם חבות המס שלכם תהיה 0.
"

גם לא ברור לי מה נחשב כימי עבודה מחוץ לארה"ב. הרי מרגע שעשיתי רילוקיישן אני עובד רק בארה"ב. ההכנסות המדוברות נובעות ממכירת מניות שכבר הבשילו. אפשר לסווג זאת כעבודה מחוץ לארה"ב לצורך החרגת הכנסה?
לא. במקרה שלך החרגת מס זר לא קשור בכלל.
זיכוי מס זר, זה פשוט זיכוי מס זר על הכנסות זרות. כתבת את זה בעצמך לפי מה שהיועץ אמר לך. הוא טען שיהיה לך הכנסה פירותית זרה במכירת ה RSU ותוכל להשתמש במיסים הישראליים כזיכוי בארהב:
כלומר אם חשבתי שאחסוך מס פירותי בארץ ע"י כך שאמכור מניות אחרי המעבר, אז החיסכון על החלק הפירותי יהיה קטן -
מס בארץ של 10%-20% (סדר גודל, תלוי במדרגת מס), פלוס המשלים למס פדרלי של 24%-32% (תלוי במדרגת מס)

בהנחה והיועץ טעה, ואין לך הכנסה פירותית בארהב, עדיין שילמת מיסים זרים. אתה לא יכול להשתמש במיסים הזרים כזיכוי, בגלל שאין לך הכנסות זרות. האפשרויות שלך הן, או לקחת את זה כניכוי (ITEMIZED DEDUCTION) בשנה בה אתה משלם את זה בישראל, או לצבור את זה ולהעביר ל 10 השנים הבאות.
המקור (SOURCING) של הכנסה מעבודה זה לפי המקום בו העבודה בוצעה בפועל. אם לדוגמא המעסיק שולח אותך לימי עבודה מחוץ לארהב בשנה כלשהי (עבודה במשרדים זרים, כנסים וכדומה) או שאתה פשוט מטייל בעולם ועובד מ "HOME OFFICE", יהיה לך הכנסות זרות באותה שנה שכנגדן תוכל להשתמש בזיכוי המס הזר הצבור (נניח אתה עובד 240 ימי עבודה בשנה. עבדת 10 ימים מחוץ לארהב. יש לך 10/240 מהמשכורת השנתית שנחשבת הכנסה זרה (החלק מהמשכורת שמשויכת לשנה הספציפית. לא בונוס שמשוייך לשנה הקודמת או RSU שמשוייך לשנים קודמות. בשביל החלקים האלה של המשכורת צריך לעשות חישוב לפי ימי העבודה מחוץ לארהב בתקופה בה נצברה ההכנסה).

אם לא יהיו לך ימי עבודה מחוץ לארהב, באמת אין לך איך להשתמש בזיכוי, והאפשרות היחידה היא ניכוי.
אם כבר אנחנו מדברים על נושאים שנויים במחלוקת שיועץ אומר... הוא גם אמר שבמקרה של מכירת דירה להשקעה (בישראל) בשנת המעבר לארה"ב, אז התאריך הקובע לעסקה זה לא יום חתימת החוזה אלא יום התשלום האחרון שהתקבל על הדירה. כלומר אם חוזה המכירה התבצע לפני המעבר, אבל עדיין התקבלו כספים אחרי המעבר, אז מבחינת רשויות המס האמריקאי העסקה בוצעה אחרי המעבר. מישהו יודע לאמת שזו הפירוש הנכון?

אם מדובר על תשלומים בשנה העוקבת, אין לזה התייחסות מפורשת בחוק אבל ה IRS נקט בעבר כמה פעמים בעמדה מקילה שיש DEEMED ELECTION שבחרת למסות הכל לפני שנהיית תושב ארהב, ובחרת לא להחיל על זה את המיסוי כ "Installment Sale".
אם מדובר על אותה שנה, אני לא מכיר התייחסות מפורשת, אבל זה נשמע לי די מוזר.
עדיין נראה לי מאוד הגיוני לסיים את כל התשלומים לפני שעוברים. א. במקרה של ביקורת לא תצטרך לספק הסברים מסובכים. ב. בכל מקרה, יכולים להיות לך הכנסות של "ריבית" על התשלומים המאוחרים (גם אם בחוזה לא מופיע ריבית, צריך לשייך חלק מהתשלום כמרכיב ריבית. ג. אם שער החליפין זז מתאריך העסקה עד לקבלת התשלום, יכול להיות לך הכנסות משינוי השער (כיוון שמודדים הכל בדולרים).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
א למכור כעת או לחכות?! נדל"ן 5
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
ב האם למכור ולקנות דירה, או להשכיר ולשכור? נדל"ן 0
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 7
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 24
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
הירהורים הרהורי נדל"ן - למכור או לשמור? נדל"ן 47
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
C איך אפשר למכור ביטקוין היום? השקעות אלטרנטיביות 10
T העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
? עובר לאיטליה, למכור תיק השקעות פשוט? שוק ההון 12
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
C מכירת espp - האם משנה מאיזה הקצאה למכור שוק ההון 10
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
Flex למכור או להמשיך להשכיר? נדל"ן 6
אחד_שיודע האם למכור דירת 3 חדרים במעלה אדומים, עם תזרים חודשי שלילי? נדל"ן 28
H האם למכור VTI בשביל VT? שוק ההון 11
א לא מצליח למכור כבר מעל חודש - אין היענות נדל"ן 33
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 54
breezblock למכור או לא למכור - מה השיקולים נדל"ן 7
Cat האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
N קרן כספית - למכור או להחזיק ? שוק ההון 4
R התלבטות האם למכור מגרש או לבנות נדל"ן 60
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
I למכור את התיק לצורך רכישה דירה או להתמנף בזול? שוק ההון 3
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
deussex שאלות תם - איך למכור רכב נכון, בלי ליפול על נוכל + לא להיפגע אוף טופיק 45
N האם למכור את הרכב? (סטודנט) צרכנות פיננסית 10
M איך לא למכור דירה בזול מידי בשוק עולה נדל"ן 15
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
ק תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים - למכור ולעבור, או לא לגעת? שוק ההון 22
ט למכור GBTC בגלל פרמיה שלילית הולכת וגדלה? השקעות אלטרנטיביות 43
N למכור דירה לאשתי ?! נדל"ן 14
M האם כדאי מתישהו למכור? לאחר עשור של גאות שוק ההון 9
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
V מכירת RSU - איזו שכבה למכור כדי לשלם מינימום מיסים? מיסים 6
כנשר האם צריך רישיון בכדי למכור (לשווק?) פוליסת ביטוח? צרכנות פיננסית 1
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8

נושאים דומים