שלום,
אני שוקל רילוקיישן לארה"ב ולאחר שקראתי בפורום על ענייני מיסוי RSUs אני מפרט כאן במספר דוגמאות את ההבנה שלי לאופן מיסוי המניות ומנסה להגיע למסקנה מה עדיף - למכור RSUs לפני או אחרי המעבר וניתוק תושבות.
הנחות בסיס:
אני אזרח ישראל בלבד. בעת ביצוע הרילוקיישן אני מבצע ניתוק תשובות בארץ.
ברשותי מניות שהוקצו לי לפני 5 שנים בשווי 50 אלף דולר. שווי נוכחי: 100 אלף דולר.
מדרגת מס בארץ – 50% מס הכנסה + 3% מס יסף, 25% מס רווח הון + 3% יסף.
מדרגת מס צפויה בארה"ב – 24% מס פדרלי -> מכך נגזר מס רווח הון של 20%.
שער המרה דולר שקל – 3.7 שקל לדולר
מקרה א - מכירה של המניות בשנה קלדנרית לפני הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל: על החלק הפירותי (50 אלף דולר) 53% מס, על החלק ההוני (50 אלף דולר) 28% מס.
סה"כ מס ששולם – 40.5 אלף דולר (כ-150 אש"ח).
סה"כ נטו שנשאר – 59.5 אלף דולר (כ-220 אש"ח).
מקרה ב - מכירה של המניות בשנה קלדנרית אחרי הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי - 185 אש"ח הכנסה שנתית מחוייבת בכ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. (אין הכנסה נוספת בשנה זו בישראל פרט לRSU שנמכרו, אין נקודות זיכוי כי בוצע ניתוק תושבות). על החלק ההוני – 25% מס לינארי לפי זמן ההחזקה בהיותי תושב ישראל (5 שנים תושב ישראל מתוך 6 שנות החזקה).
50 [K$]*0.25 [%] * 5/6 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 38.5 אש"ח
מס שישולם בארה"ב: על החלק ההוני ישולם מס מלא של 20% כלומר 37 אש"ח
סה"כ מס ששולם – 101.5 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 268.5 אש"ח
מקרה ג - מכירה של המניות כ- 5 שנים אחרי הרילוקיישן
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי כמו בדוגמא הקודמת כ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. על החלק ההוני לפי זמן החזקה במניה בהיותי תושב ישראל 5 שנים מתוך סה"כ 10 שנים זמן החזקה:
50 [K$]*0.25 [%] * 5/10 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 23 אש"ח
סה"כ מס ששולם – 86 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 284 אש"ח
המקרה הזה קצת מטעה כי הנחתי שמחיר המניה לא השתנה במהלך ה-5 שנים הנוספות של ההחזקה (לעומת מקרה א ו-ב), אבל המטרה היא בעיקר להתרכז בשיקולי המיסוי.
סיכום
לפי המספרים עושה רושם שמשיקולי מיסוי בלבד, בהנחת מדרגות המס הנ"ל, עדיף להחזיק את המניות ולמכור אותן לאחר הרילוקיישן ולא לפני. יש לציין שבמקרה כזה צריך להמשיך ולהגיש דוח מס גם בארץ לאחר הרילוקיישן.
אני אשמח לשמוע אם מישהו מוצא טעות כלשהי בחישובים הנ"ל או בהנחות הבאות:
הנחתי שבארץ לאחר ניתוק תושבות החלק הפירותי מחויב במס לפי מדרגות רגילות (ונמוכות בסכומים הנ"ל) – האם מס הכנסה מתווכח עם זה?
הנחתי שבארה"ב משלמים מס רווח הון מלא (של 20%) ללא קיזוז של מס רווח הון שושלם בארץ או התחשבות בתקופת הזמן שהמניה הוחזקה בארץ.
תודה,
דוד
אני שוקל רילוקיישן לארה"ב ולאחר שקראתי בפורום על ענייני מיסוי RSUs אני מפרט כאן במספר דוגמאות את ההבנה שלי לאופן מיסוי המניות ומנסה להגיע למסקנה מה עדיף - למכור RSUs לפני או אחרי המעבר וניתוק תושבות.
הנחות בסיס:
אני אזרח ישראל בלבד. בעת ביצוע הרילוקיישן אני מבצע ניתוק תשובות בארץ.
ברשותי מניות שהוקצו לי לפני 5 שנים בשווי 50 אלף דולר. שווי נוכחי: 100 אלף דולר.
מדרגת מס בארץ – 50% מס הכנסה + 3% מס יסף, 25% מס רווח הון + 3% יסף.
מדרגת מס צפויה בארה"ב – 24% מס פדרלי -> מכך נגזר מס רווח הון של 20%.
שער המרה דולר שקל – 3.7 שקל לדולר
מקרה א - מכירה של המניות בשנה קלדנרית לפני הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל: על החלק הפירותי (50 אלף דולר) 53% מס, על החלק ההוני (50 אלף דולר) 28% מס.
סה"כ מס ששולם – 40.5 אלף דולר (כ-150 אש"ח).
סה"כ נטו שנשאר – 59.5 אלף דולר (כ-220 אש"ח).
מקרה ב - מכירה של המניות בשנה קלדנרית אחרי הרילוקיישן:
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי - 185 אש"ח הכנסה שנתית מחוייבת בכ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. (אין הכנסה נוספת בשנה זו בישראל פרט לRSU שנמכרו, אין נקודות זיכוי כי בוצע ניתוק תושבות). על החלק ההוני – 25% מס לינארי לפי זמן ההחזקה בהיותי תושב ישראל (5 שנים תושב ישראל מתוך 6 שנות החזקה).
50 [K$]*0.25 [%] * 5/6 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 38.5 אש"ח
סה"כ מס ששולם – 101.5 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 268.5 אש"ח
מקרה ג - מכירה של המניות כ- 5 שנים אחרי הרילוקיישן
מס שישולם בישראל – על החלק הפירותי כמו בדוגמא הקודמת כ- 26 אש"ח מס לפי סימולטור מס. על החלק ההוני לפי זמן החזקה במניה בהיותי תושב ישראל 5 שנים מתוך סה"כ 10 שנים זמן החזקה:
50 [K$]*0.25 [%] * 5/10 [year ratio] *3.7[NIS/$] = 23 אש"ח
סה"כ מס ששולם – 86 אש"ח
סה"כ נטו שנשאר – 284 אש"ח
המקרה הזה קצת מטעה כי הנחתי שמחיר המניה לא השתנה במהלך ה-5 שנים הנוספות של ההחזקה (לעומת מקרה א ו-ב), אבל המטרה היא בעיקר להתרכז בשיקולי המיסוי.
סיכום
לפי המספרים עושה רושם שמשיקולי מיסוי בלבד, בהנחת מדרגות המס הנ"ל, עדיף להחזיק את המניות ולמכור אותן לאחר הרילוקיישן ולא לפני. יש לציין שבמקרה כזה צריך להמשיך ולהגיש דוח מס גם בארץ לאחר הרילוקיישן.
אני אשמח לשמוע אם מישהו מוצא טעות כלשהי בחישובים הנ"ל או בהנחות הבאות:
הנחתי שבארץ לאחר ניתוק תושבות החלק הפירותי מחויב במס לפי מדרגות רגילות (ונמוכות בסכומים הנ"ל) – האם מס הכנסה מתווכח עם זה?
הנחתי שבארה"ב משלמים מס רווח הון מלא (של 20%) ללא קיזוז של מס רווח הון שושלם בארץ או התחשבות בתקופת הזמן שהמניה הוחזקה בארץ.
תודה,
דוד