• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למישהו/י יש נסיון בנו פו/ חפיפה עם אבקת סודה לשתייה?

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אנא-אל

משתמש בכיר
דירוג
2,534
הסתכלתי הרבה ביוטיוב והחלטתי לנסות.
ערבבתי עם קצת מים חמים ומרחתי על שיער יבש חיכיתי עשר דקות ושטפתי עם מים. השיער שלי עדיין ממש שומני...

כמה שאלות:

1. אומרים שבכמה שבועות הראשונים השיער עדיין נורא שומני ואחרי זה בגלל שהוא מפריש פחות שומן אז זה מתאזן עם 'העדינות' של הסודה.
2. אומרים שזה עושה לחות אבל אני חושבת שזה מייבש אותו
3. צריך לשים על שיער יבש ולחכות עשר דקות?
4. מה התפקיד של הויניגר?
5. פעם בחודש הייתי מורחת שמן זית על השיער במקום מרכך עם השיטה הזאת אני חושבת שאי אפשר כי הסודה לא תוריד את זה...

למישהו או מישהי יש נסיון ומוכנים לחלוק?

קראתי אך לא ניסיתי בעצמי.
ממה שקראתי, התפקיד של החומץ הוא לרכך את השיער.
הכי קרוב שהגעתי לנו-פו היה חפיפה עם תערובת הודית המורכבת מ 3 צמחים יבשים + מים. התערובת ניקתה יפה את השיער ונחמד שאין בה חומרים משמרים שנמרחים על קרקפתי, אך ניתנת האמת להאמר שנוח יותר להשתמש בשמפו.

נערך לאחרונה ב:
עדכון:
ניסיץי שוב והפעם עם יותר אבקה וזה עבד!
השיער שלי לא שומני. טיפה יבש באיזור הקרקפת.
שמתי חומץ..... בדקות הראשונות ממש גירדה לי הקרקפת אני לא בטוחה אם זה בסדר.
אין תחליף לחומץ בשביל לרכך?

מה עם תחליף למשחת שיניים? אני קצת מפחדת שהסודה עלולה להרוס את האמייל.

@Jane Doe
אם זה יותר בריא ופחות מייבש (עוד לא בטוחה) אני מוכנה להתעסקות.

נערך לאחרונה ב:
לגבי שיניים, שמעתי, לא ניסיתי שמן קוקוס עם מלח.

בדיוק היום הייתי אצל חברים שמשתמשים בשמן קוקוס עם כורכום כמשחת שיניים! לא הספקתי לברר מה הסיפור אבל אחזור ואעדכן כשיהיה לי יותר מידע.

כורכום? o_o בהתחלה חשבתי - איזה רעיון טוב (כי לכורכום תכונות אנטי דלקתיות) אבל האם זה לא משאיר כתמי צבע עקשניים?

אני עברתי לפני 3 שבועות לשמן קוקוס + סודה לשתיה.
לגבי החשש מהאמייל, הגעתי למסקנה (הפזיזה אולי?) שלפי זה גם הגרגירים ששמים במשחות שיניים קנויות פוגעים באמייל.
ושאם ערבבתי את הסודה לשתייה עם קצת מים (כך במתכון) אז ממילא הרוב נמס, ואז זה פחות פוגע?
בבקשה תנערו אותי אם אתם חושבים שאני טועה.

@Judith
שמן וסודה לשיניים או לשיער?
יכולה להרחיב לפני אחרי מעורבב..

אם זה יותר בריא ופחות מייבש (עוד לא בטוחה) אני מוכנה להתעסקות.
מדובר בשלושת הצמחים: Shikakai, Amla and soap nuts.
בכתבה היא מבשלת את הצמחים ומשתמשת בנוזל בשביל לחפוף את השיער. אני הוספתי מים חמים לצמחים הטחונים ליצירת משחה.
בזמנו, קניתי את התערובת בחנות הודית כשגרנו בארה"ב. זה היה די זול. אגוזי סבון נמכרים בארץ בעיקר לכביסה. את היתר קשה למצוא בארץ אבל יש באיביי. Amla ניתן להחליף בקליפות תפוזים או בקליפות לימונים.

נערך לאחרונה ב:
@אנא-אל , לשיניים. במקום משחת שיניים. שמה אותה כמות על מברשת שיניים (כמות של גרגר אפונה, זה ההמלצה של רופאי שיניים למשחה רגילה.) ומצחצחת כרגיל.
לשיער אני משתמשת במוצרים קנויים פשוטים.
קונדישינר פשוט להתרת הקשרים, על שיער רטוב, לפני החפיפה.
שמפו פשוט (מה שיש ב- 10-12 ש"ח. פעם הייתי משתמשת קבוע ב- head&shoulders. אך מאז שגם הקטינו את הבקבוק וגם הכפילו את המחיר, הפסקתי.
לשיער לקח כמה שבועות להתרגל לשמפו פשוט, ומאז הכל תקין.)
מידי פעם, לאחר החפיפה, על שיער לח אני שמה קצת שמן קוקוס שהמסתי קודם בין האצבעות. זה נותן לחות לתלתלים. (נחוץ רק למי שיש שיער יבש..)

@Judith
אם כבר ויתרת על משחת שיניים תנסי גם לחפוף עם האבקה. אמנם עשיתי רק פעם אחת אבל בינתיים אני ממש מרוצה בעיקר מזה שהשיער לא יבש מאד כמו שקורה ביומיים הראשונים אחרי חפיפה והוא נקי.. ואם זה חוסך חומרים מסוכנים אז בכלל. ממש התלהבתי

הממ. לא יודעת אם אני כל כך אמיצה.
אבל אני אחשוב על זה. (למרות שעולות כמה התנגדויות: ככה לוותר על הקצף? וסודה לשתייה זה בכל זאת חומר קצת חריף, והקרקפת זה חלק "נושם" בגוף...)
לא פוסלת על הסף.
בכל אופן - האתגר הגדול הבא שלי הוא ללמוד למלא לבד את 1040 וה FBAR וגם להעלות את זה! (e-file).
זהו. אמרתי את זה בקול. ככה זה יותר מחייב. מאחלת לעצמי בהצלחה!
אחרי זה - אחזור לחשוב על הרעיון המהפכני של החפיפה. תודה!

ניסיתי מעבר לשמפו ללא SLS, קשה לי לגמרי לחשוב על בלי שמפו לגמרי.
בגדול שמפו ללא SLS יקר יותר (הזולים הם בין 30-40 ש"ח) אבל ההמלצה היא לא לחפוף כל יום כמו שהייתי עושה אלא פעמיים גג שלוש בשבוע.

אני חייבת להגיד שקיבלתי את הטיפים בפורום לשיער מתולתל ופשוט זה מדהים, השיער מסתדר לי הרבה יותר טוב ועושה פחות בעיות מאז שעברתי לשמפו ללא SLS. היה לי בהתחלה קצת קשקשים כשעברתי, אבל אחרי כמה שבועות זה עבר לבד.

אני לא מבינה את הקטע בנו פו של להשאר עם שיער שומני 'שיתקלף' אחרי חמישה שבועות. וגם למה בגוף כן להשתמש בסבון ובקרקפת לא.
למה המטרה היא לא למצוא משהו שמוריד את השומניות לגמרי כמו שמפו רק בלי חומרים?
מחר או מחרתיים אנסה שוב לחפוף עם הסודה ואחזור עם עדכון נוסף

@אנא-אל ,

בהקשר של משחת שיניים, תשקלי גם את החשיבות של הפלואוריד.
פלואוריד חיצוני (במשחות שיניים) פחות שנוי במחלוקת מפלואוריד סיסטמי (ששמים במים) ויש לו חשיבות במניעת עששת.
ראי נייר עמדה של ההסתדרות לרפואת שיניים שמדבר על כך.

ג.נ: אין לי שום קשר להסתדרות לרפואת שיניים

@nils תודה, אכו צריך לקחת את זה בחשבון. תחליף טבעי למשחת שיניים נראה לי יותר מסובך מתחליף שמפו

אנצל את השרשור הזה לטיפים לשיער:
1. המברשת הטובה ביותר מבחינת תלישת שיערות היא של מישל מרסייה. אחרי זה לא יכולה לגעת בשום מברשת אחרת. וwet brush זה בולשיט.
2. רק לא מזמן נפל לי אסימון שאחרי חפיפה עדיף להשתמש במסרק שמוציא עשירית שיערות ממברשת. המון זמן, למעשה שנים פחדתי תמידית שיש לי נשירה בגלל הכמות שהיתה יוצאת במברשת ובזבזתי הרבה כסף על תוספי תזונה.
3. דקה ביום אני עושה מסאז בקרקפת כדי להזרים דם. אני מניחה שזה מפיג מתח ובתקווה שבטווח הרחוק זה יאט תהליכים.

מוזמנות להוסיף:)

נערך לאחרונה ב:
משהו נוסף לפה וחניכיים-
יש תבלין שנקרא ציפורן חתול. לועסים את החלק המקלוני וזה תחליף נפלא למסטיק אחרי אוכל מבחינת ריענון, ללא סוכר וגם הכרתי מישהי שזה עזר לה לנסיגת חניכיים.

מישהו יודע אם התסיסה משילוב של סודה וחומץ מזיקה או יכולה לגרום לכוויה על העור/שיער? או שלחלופין השילוב הוא זה שמנקה את השומן?

פעם שנייה שניסיתי, החומץ השאיר את השיער שלי מאד שומני, קצת התאכזבתי. יום אחרי זה ניסיתי להוריד את השומניות רק עם סודה, והשתמשתי בהמון סודה זה לא הצליח להוריד את השומניות. בסוף השתמשתי בשמפו רגיל. אני לא ממש מבינה עד הסוף איך החומרים האלה עובדים וחרשתי את גוגל ויוטיוב ולא מצאתי הסברים.
טוב האמת שהתאכזבתי קשות.

למה ביחד? סודה וחומץ ביחד זה תגובת סתירה- התוצר הסופי יהיה פחות בסיסי מסודה ופחות חומצי מחומץ- יותר ניטרלי .ממה שאני רואה הרוב מדברים על סודה במקום שמפו וחומץ במקום מרכך.
אני קצת מודאגת מהph של הסודה על הקרקפת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R למישהו יש נסיון עם פעמון חכם לדלת ? אוף טופיק 3
L מישראל לIB ל TW למישהו יש נסיון? צרכנות פיננסית 6
L דירה במרכז - AIRBNB - למישהו יש נסיון? נדל"ן 21
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
T יש למישהו נסיון עם יועצי (/"משווקי") השקעות של בתי ההשקעות? שוק ההון 3
אנא-אל למישהו יש נסיון עם מעמ+דמי טיפול של משלוח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
Q יש למישהו נסיון עם הלוואות חברתיות ? שוק ההון 1
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L מאקרו ששואב תשואות בתדירות יומית, מאתר הבורסה לניירות ערך? יש למישהו? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? השקעות אלטרנטיביות 1
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
L למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם שעות פנויות וידע בתכנות אוף טופיק 8
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
ג חשבון ב coinbase כאזרח אמריקאי תושב ישראל, יצא למישהו? השקעות אלטרנטיביות 8
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
א שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ? שוק ההון 172
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
L אני צריכה לשלוח סריקה דרכון שלי למישהו איך אני מוודא שהוא לא ישתמש איתה אחר כך? אוף טופיק 7
Z האם למישהו יש קישור לרשימת קרנות מחקות הישראליות הזולות שוק ההון 6
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
K למישהו יצא להמיר שקלים ליורואים ולשלוח אותם לבנק אירופאי דרך xe? צרכנות פיננסית 1
י שאלה בהשקעות אבל למישהו שונה - הלכה וכשרות. שוק ההון 15
unrealx למישהו פה יצא להתעסק עם "אינטו - רשת חברתית להשקעות נדל"ן"? נדל"ן 1
L יש למישהו המלצה לשכפול מפתחות לרכב באשקלון והסביבה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ליאת - איפה שיש רצון... למישהו יש המלצה (לא יעוץ!) על קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נורמליים? צרכנות פיננסית 26
Z נדל"ן מניב בארץ (משרדים). האם יש למישהו קישור לידע ומידע איכותי בנושא שוק ההון 0
waskindalost למישהו יש המלצה למכונת כביסה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
משה למישהו יש ניסיון בהעברת שיעורים פרטים? אוף טופיק 17
S למישהו יש המלצה ליועץ השקעות? שוק ההון 2
דימה למישהו יש ניסיון במענקי מילואים ומכתבים למוסד לביטוח הלאומי? צרכנות פיננסית 6
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
yossidiv למישהו פה יצא לעבוד עם Covercy? צרכנות פיננסית 24
ג האם למישהו יש ניסיון עם השירות של רמי לוי תקשורת(סלולר)? צרכנות פיננסית 3
Rio יש למישהו מושג מדוע זה לא נותן לי למכור? (תמונה בפנים) שוק ההון 13
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 6
הקוקיה למישהו יש התנסות אישית עם וואלה מובייל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
F מחפש איש מקצוע עם נסיון במסחר אוף טופיק 0
פיש נסיון להבין קורלציה בין מחיר אג"ח ממשלתי שקלי ל-30 שנה לאינפלציה שוק ההון 11
A פקודת מכירה בחשבון שגוי - נסיון לתקן שוק ההון 1
N כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון שוק ההון 6
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה תואר במדעי המחשב למתכנת עם נסיון התפתחות אישית 6
S נסיון בהשקעה בחברות לא מונפקות? שוק ההון 0
מוריארטי נסיון להבין את EDV שוק ההון 4
NivGold123 ברוקרים שלא דורשים נסיון בסחר במניות שוק ההון 32

נושאים דומים

Back
למעלה