• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

למה שוק המניות הישראלי גרוע?

• פותח הנושא פותח הנושא האמיץ
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האמיץ

משתמש רשום
דירוג
2
שלום
כלכלת ישראל באופן כללי צומחת בקצב מהיר (באחוזים) אולם מהסתכלות (שטחית) על כמה מדדים ישראלים, כגון תא 125, 35, צמיחה וכדומה...
אני מקבל תמונה כי שוק המניות הישראלי מציע תשואה עלובה למדי, בהשוואה לאמריקנית.
אשמח להסבר אם יש?
ואו דרכים לתפוס את הצמיחה של כלכלת ישראל, שבבירור לא משתקפת במדדים שהסתכלתי עליהם

שלום
כלכלת ישראל באופן כללי צומחת בקצב מהיר (באחוזים) אולם מהסתכלות (שטחית) על כמה מדדים ישראלים, כגון תא 125, 35, צמיחה וכדומה...
אשמח להסבר אם יש?
ואו דרכים לתפוס את הצמיחה של כלכלת ישראל, שבבירור לא משתקפת במדדים שהסתכלתי עליהם
צמיחה גבוהה של תוצר לאומי של מדינה לא אומרת ששוק המניות של אותה מדינה יעקוב אחרי הצמיחה הזו. אני קראתי כל מיני מאמרים שמצאו שבאופן כללי הקשר נשבר בתחילת 1980 או משהו כזה. הסיבות וההשערות מגוונות (מזה שלמשל בארה"ב הרבה מהרווחים מושפעים מתנועות גלובליות. חברות שמושפעות משוקים גלובליים כמו למשל ערב הסעודית והנפט. שינוי הריביות ארוכות הטווח שמשנות את הוליואציות של המניות לכיוון ההפוך בדרך כלל מהתוצר מה שמאזן את השוק וכדומה).

נערך לאחרונה ב:
לא הסתכלת מספיק רחוק,תבדוק 20-30 שנה אחורה ותראה שהתשואות דומות

אולי זה הזדמנות גם מכפילים נמוכים
אני דיי מאמין במדדים
ובפרט מדד ת"א 90 ובכלל אני מאמין במדדי מניות בגודל בינוני שיש להם יותר פוטנציאל מהגדולות הם אמנם יורידים יותר אך עולים בהתאמה יותר לת"א 90 יש עליות מטורפות לטווח ארוך

גם בסין שוק המניות לא מייצג את הכלכלה בצורה יותר קיצונית מהארץ. אבל אני לא יודע לומר למה דברים כאלה קורים

איך אף אחד לא כתב את המובן מאליו? הנתונים בסדר אבל מייצגים את העבר, הביצועים העלובים מתחשבים בציפיות של האנשים ובמצב הרוח הלאומי הכללי. המדינה מתפרקת מול העיניים ואנחנו במסלול המהיר להיות שטעטל מזרח תיכוני מושחת. מי רוצה להשקיע כאן? אני לראשונה בחיי העברתי חסכונות לחול וקניתי ישירות דולרים בהיקף גבוה יחסית אלי.

שלום
אשמח להסבר אם יש?
שאלה טובה!
שים לב גם שמדד מדינות המפותחות ללא ארצות הברית לא מתחרה עם מדד S&P 500.

התשובה לשאלתך שהצמיחה בבורסת ארצות הברית בשנים האחרונות
היא בעקבות חשיפת היתר לטכנולוגיה

לעומת זאת מדדי ת"א חשופים חשיפת יתר לפיננסים.
חברות ישראליות מצליחות מתחום הטכנולוגיה מנפיקות מניות בארצות הברית
וכך מדדי ת"א נותרו עם חשיפת יתר לפיננסים כמו שאר המדינות המפותחות.

זאת התשובה העיקרית
אבל כמו בכל דבר יש עוד משפיעים.

לא מכיר שווקים אחרים למעט בארה"ב הוא בהחלט מייצג (כמובן לא 1:1) את הכלכלה האמריקאית.
ממש לא.
כלכלת ארצות הברית היא כ25% מכלכלת העולם
בעוד שוק הההון האמריקאי הוא כ60% משוק ההון העולמי.

גם בסין שוק המניות לא מייצג את הכלכלה בצורה יותר קיצונית מהארץ. אבל אני לא יודע לומר למה דברים כאלה קורים
שורשים קומוניסטים לכאן ולכאן, השוק ריכוזי ולכן הבורסה לא יכולה לייצג את הכלכלה, חלק גדול מהכלכלה מנוהל על ידי המפלגה וגחמותייה.

אני מניח שבין השאר זה בגלל שהרבה חברות ישראליות מונפקות בבורסה האמריקאית והדדים המובילים בישראל נותנים חשיפת יתר לסקטורים שהם לא טכנולוגיה.

בורסה מסתכלת על שווי עתידי. מה הצפי שלך שיקרה פה עוד 10 שנים ? לפי זה תחליט אם יש תמחור חוסר או ייתר.

אני אישית חושב שהבורסה בישראל מתומחרת גבוה מדי. לכן גם הוצאתי משם את רוב ההשקעות והעברתי להשקעות ומקומות אחרים.

אני אישית חושב שהבורסה בישראל מתומחרת גבוה מדי.
לדעתי הבורסה הישראלית בחסר.
כמובן שצריך לבדוק כל מניה לגופה..

בורסה מסתכלת על שווי עתידי. מה הצפי שלך שיקרה פה עוד 10 שנים ? לפי זה תחליט אם יש תמחור חוסר או ייתר.

אני אישית חושב שהבורסה בישראל מתומחרת גבוה מדי. לכן גם הוצאתי משם את רוב ההשקעות והעברתי להשקעות ומקומות אחרים.
אתה לא רואה בזה תזמון שוק?

השאלה "למה-שוק-המניות-הישראלי-גרוע" מעידה על זה שעכשיו זה הזמן הכי טוב לקנות כי כולם כבר ברחו(כולל חלק מהכותבים בשרשור זה) והמחירים טובים.
היום ראינו את הספתח(עליות של מעל 2%), לדעתי לפנינו עוד חודשים ארוכים של עליות...
לא ייעוץ ולא המלצה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
amikal למה יש קורלציה שלילית עם שוק המניות? שוק ההון 59
ט שוק ההון: למה אנשים לוקחים הלוואה לצרכי מינוף? פוסטים מאיכות נמוכה 13
ק טירונית שוק ההון מחפש סימולים (או - כשאת אומרת אג"ח, למה את מתכוונת) שוק ההון 10
amikal למה נדל"ן ולא שוק ההון? נדל"ן 267
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 1
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 71
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 3
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
Camel למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199

נושאים דומים

Back
למעלה