• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למה קרנות נאמנות מהסוג 10/90 , 15/85 , 20/80 מרוויחות היטב?

• פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך

arn

משתמש רגיל
דירוג
147
בדקתי קרנות אלו במשך 5 שנים דרך אתר מאיה ועשיתי השוואה בינן לבין המצב שבו הייתי משקיע ב - MSCI (המדד הכלל עולמי) ובמדד האג"ח הכללי של ישראל ובמדד תל בונד 60 (אג"ח צמוד מדד של 60 החברות הטובות בישראל).
המדד העולמי עשה 47% במשך 5 השנים האחרונות.
מדד האג"ח הכללי בישראל עשה 3.6%.
מדד תל-בונד 60 עשה 5.8%.
סכ"ה אם הייתי משקיע 90% בתל בונד 60 + 10% במדד המניות עולמי, 85% בתל בונד 60 + 15% במדד המניות העולמי, 80% בתל בונד 60 + 20% במדד המניות העולמי ---- הייתי מרוויח 10% , 12% , 14% בהתאמה.
אילו במקום מדד תל בונד 60 הייתי משקיע במדד המניות הכללי של ישראל ----- הייתי מרוויח 2% פחות.

אבל אותן קרנות נאמנות עשו יותר בדרך כלל.

קרנות נאמנות אלו הן: 15/85 ------ 5105267 (ברומטר) , 5112826 (מגדל) , 5105259 (מגדל) היא היחידה שעשתה פחות.
10/90 ------ 5121587 (מור) , 5112651 (פסגות) , 5112503 (פסגות).
20/80 ------- 5122601 (מיטב).

הקרנות האלו גובות 0.9% - 0.7% דמי ניהול.

למישהו יש הסבר למה הן מצליחות?

יתכן ואתה צודק. אלו הן קרנות שאביה של אשתי קנה והן עברו בירושה לאשתי אבל יתכן שקרנות דומות פחות מוצלחות כבר נמכרו.

יש למישהו הסבר נוסף?

לא יודע איך חישבת, אבל צריך לאזן מדי פעם ליחס של הקרן.

לא יודע איך חישבת, אבל צריך לאזן מדי פעם ליחס של הקרן.
למשל בקרן 80/20:
לקחתי את עליית מדד תל בונד 60 במשך 5 שנים -- יצא 5.8%. הכפלתי אותו ב-0.8 -- יצא 4.64%.
לקחתי את עליית מדד המניות הכללי בעולם -- יצא 47%. הכפלתי אותו ב-0.2 -- יצא 9.4%.
חיברתי את שני המספרים 4.64% ו-9.4% יצא 14.04%.

למשל בקרן 80/20:
לקחתי את עליית מדד תל בונד 60 במשך 5 שנים -- יצא 5.8%. הכפלתי אותו ב-0.8 -- יצא 4.64%.
לקחתי את עליית מדד המניות הכללי בעולם -- יצא 47%. הכפלתי אותו ב-0.2 -- יצא 9.4%.
חיברתי את שני המספרים 4.64% ו-9.4% יצא 14.04%.
החישוב לא נכון. CAGR זה ממוצע גאומטרי.

אז זה בטח לא נכון, כי הקרן מאזנת גם לאורך הדרך ולא רק בסוף.
כלומר מוכרת ממה שעלה וקונה ממה שירד.
כלומר כוונתך שהקרן יודעת לאזן כך שהיא תקבל תשואה עודפת על סתם השקעה במדד אג"ח + מדד המניות העולמי?
כלומר נניח שקניתי קרן 80/20 היא יודעת להשיג תשואה עודפת על השקעה של 80% בתל בונד + 20% ב-MSCI?

כלומר כוונתך שהקרן יודעת לאזן כך שהיא תקבל תשואה עודפת על סתם השקעה במדד אג"ח + מדד המניות העולמי?
לא, הקרן מאזנת באופן מכני (בטח בתשקיף כתוב איך ומתי)
אף אחד לא מבטיח שזה ייתן ביצועים עדיפים.

לא, הקרן מאזנת באופן מכני (בטח בתשקיף כתוב איך ומתי)
אף אחד לא מבטיח שזה ייתן ביצועים עדיפים.
לפי הבנתי איזון זה למכור משהו שתשואתו נמוכה ולקנות משהו שתשואתו גבוהה. למשל אם אתה מחזיק באג"ח שתשואתו היא 0.6% לשנה ויש אג"ח אחר שתשואתו היא 0.9% לשנה - אז איזון פרושו למכור את הראשון ולקנות מקומו את השני. בגלל שההפרשים בתשואות האג"ח הן בדרך כלל קטנים מאוד - אז עלויות הקניה והמכירה של הקרן צריכות להיות ממש ממש זניחות. אני מניח שהאיזון מתבצע ברמה חודשית , שבועית או אולי אפילו בתדירות גבוהה יותר.
(כשרשמתי אג"ח בתשואה של 0.6% & 0.9% - כוונתי היתה לאג"חים דומים (למשל לאג"חים של המדינה בערך לאותה תקופת זמן).

לפי הבנתי איזון זה למכור משהו שתשואתו נמוכה ולקנות משהו שתשואתו גבוהה
לא, האיזון הוא כדי לשמור על יחס קבוע בין האג"ח למניות.
נניח שהמניות שהקרן מחזיקה עלו, אז עכשיו יש בקרן יותר מ- 20% מניות - צריך למכור ולקנות אג"ח במקום.

לפי מה שקראתי CAGR זוהי התשואה השנתית ממוצעת. אני במקום זה חשבתי עשיתי השוואות בין התשואות לאורך 5 שנים.
לדעתי זה לא משנה את העובדה שאם למשל קרן של 80/20 השיגה במשך 5 שנים תשואה גבוהה יותר ממדד של 80% תל בונד + 20% מניות כלל עולמי - אז כנראה שהיא טובה יותר למרות דמי הניהול הגבוהים שלה (בערך 0.75% - 0.8% לשנה). כנ"ל לגבי קרנות 85/15 או 90/10.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
A קרנות השתלמות ופנסיות בסיכון גבוה - למה אין גידור? שוק ההון 0
לאץ' למה קרנות איריות? שוק ההון 8
ב למה קרנות ישראליות מחקות NTR? שוק ההון 1
ו למה אין קרנות מחקות חול לא סינטטיות בארץ? שוק ההון 6
ו למה אין קרנות סינטטיות על מדדים בארץ? שוק ההון 10
עמוס למה לא כדאי קרנות אקטיביות צרכנות פיננסית 8
N קרנות מחקות על אג"ח ממשלתי - למה עדין? שוק ההון 15
someone235 למה בארה"ב אין קרנות צוברות דיוידנט? שוק ההון 6
מ למה לשים לב במעבר בין קרנות צרכנות פיננסית 3
ס למה קרנות מניות חול משקיעות בעיקר באגח שוק ההון 5
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 51
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
R למה לא בגדולות שוק ההון 7
ע למה להעדיף השקעות אקטיביות. פוסטים מאיכות נמוכה 2
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
O למה משכנתאות בישראל כל כך מסובכות? נדל"ן 59
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
ה למה שוק המניות הישראלי גרוע? שוק ההון 36
T למה בגביע יוגורט יש 2.75 כפיות סוכר? אוף טופיק 35
F למה גוגל ופייסבוק לא נחשבות מניות טכנולוגיות? פוסטים מאיכות נמוכה 3
א למה הדירות בישראל יקרות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 16
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
צ אג"ח- למה כמה ואיך? שוק ההון 12
ה למה דמי הניהול בקרן השתלמות כל כך גבוהים? צרכנות פיננסית 4
P למה מורידים מס ממשכורות נמוכות ? פוסטים מאיכות נמוכה 22
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 20
D למה חשוב רצף ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y למה הסולידית משקיעה בחברות נפט שוק ההון 2
ב משכנתא במסלול צמוד מדד - למה נחשב מסוכן? נדל"ן 45
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
B למה ריבית גבוהה עדיפה על אינפלציה? אוף טופיק 43
B למה קיבלתי כסף ממס הכנסה? מיסים 8
D העולם דוהר בקצב מפחיד ל AGI, למה אף אחד לא מדבר על זה בישראל? אוף טופיק 64
P למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך? צרכנות פיננסית 5
D למה קרן הנאמנות שלי ירדה כשהמדד עלה פוסטים מאיכות נמוכה 6
ק מה קורה עם הנפט - למה הכל בצניחה? שוק ההון 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 15
ה למה הרווחים של חברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 117
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
F קרן כספית שקלית - למה נוהגים לומר שכסף רב יושקע בה לזמן קצר (חודשים בודדים)? שוק ההון 15
Fitch כשהקצבה נמוכה, למה לא למשוך פיצויים ולהשלימה על ידי הבטחת הכנסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
N למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש? שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה