• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למה חשוב רצף ביטוחי?

Daniel_T

משתמש רשום
דירוג
3
אני מה היה? סיימתי לעבוד כמהנדס תוכנה לפי יותר מחצי שנה וחזרתי לספסל הלימודים. קרן הפנסיה שלי סולקה. סוכן הפנסיה שניסה לשמר אותי לא הסביר לי מה זה רצף ביטוחי ומה זה אומר שהקרן מסולקת. שאלתי אבל הוא היה קצר רוח ולא הסביר לי.

בקיצור מפה לשם רק עכשיו אחרי שהקרן סולקה, אני מבין - הביטוח שלי נעלם ושכחו כמה הרווחתי כמהנדס תוכנה. גם אם אני חוזר להפקיד עכשיו לקרן, בשביל להחיות אותה, אני יכול להפקיד 350 שקל ואם חס ושלום יקרה לי משהו אקבל קצבה של 56 שקל.

אז בקיצור תלמדו מהסיפור שלי, ותייעצו לי אם אתם יכולים. הסוכן אשם במשהו? כי אף אחד לא הסביר לי שצריך לעשות הסדר ריסק ולמה.

אני מה היה? סיימתי לעבוד כמהנדס תוכנה לפי יותר מחצי שנה וחזרתי לספסל הלימודים. קרן הפנסיה שלי סולקה. סוכן הפנסיה שניסה לשמר אותי לא הסביר לי מה זה רצף ביטוחי ומה זה אומר שהקרן מסולקת. שאלתי אבל הוא היה קצר רוח ולא הסביר לי.

בקיצור מפה לשם רק עכשיו אחרי שהקרן סולקה, אני מבין - הביטוח שלי נעלם ושכחו כמה הרווחתי כמהנדס תוכנה. גם אם אני חוזר להפקיד עכשיו לקרן, בשביל להחיות אותה, אני יכול להפקיד 350 שקל ואם חס ושלום יקרה לי משהו אקבל קצבה של 56 שקל.

אז בקיצור תלמדו מהסיפור שלי, ותייעצו לי אם אתם יכולים. הסוכן אשם במשהו? כי אף אחד לא הסביר לי שצריך לעשות הסדר ריסק ולמה.
אני לא מבין איך אני משלם במשך שנים ופוף, הביטוח נעלם. זה חוקי בכלל?

עדכון רותח -
אז עבדתי במשך 4 שנים במעסיק א', קרן הפנסיה שלו מתה. אבל גם עבדתי חצי שנה אצל מעסיק ב' במשכורת נמוכה, וקרן הפנסיה שהוא פתח לי עדיין בחיים. קרן פנסיה ממעסיק א' הציע לי לשאוב אליו את הקרן ממעסיק ב' כולל הרצף הביטוחי של מעסיק ב'. אבל השאלה היא למה אני לא יכול לשמור על הביטוח שלי עם משכורת גבוהה אם כן שילמתי על ביטוח בקרן פנסיה ב'.

ממילא מחשבים לך את השכר המבוטח לקצבת נכות / שארים לפי השכר הנוכחי (אולי שנה אחורה). זה לא שאם עברת בשכר גבוה הוא נשמר לך לתמיד.

ללא קשר לסוכן, חברות הפנסיה היו צריכות לשלוח לך הודעות שמתריעות שאין הפקדות ושהביטוח יתבטל אם לא יחודשו או אם לא תעשה ריסק.
האם שלחו?
אם כן, (99.9% שכן) והתעלמת - אין לך ממש את מי להאשים. סוכן הפנסיה מטעם חברת הביטוח לא חייב לך כלום. או שאולי הוא כן הסביר בצורה גרועה ולא הבנת בזמנו?

כך או כך, אתה יכול לרכוש מטריה ביטוחית שתספק לך כיסוי לביטול תקופת אכשרה, זה פותר לך את הבעיה.

ללא קשר לסוכן, חברות הפנסיה היו צריכות לשלוח לך הודעות שמתריעות שאין הפקדות ושהביטוח יתבטל אם לא יחודשו או אם לא תעשה ריסק.
האם שלחו?
אם כן, (99.9% שכן) והתעלמת - אין לך ממש את מי להאשים. סוכן הפנסיה מטעם חברת הביטוח לא חייב לך כלום. או שאולי הוא כן הסביר בצורה גרועה ולא הבנת בזמנו?

כך או כך, אתה יכול לרכוש מטריה ביטוחית שתספק לך כיסוי לביטול תקופת אכשרה, זה פותר לך את הבעיה.
הוא הסביר לי בצורה גרועה ולא הבנתי. כנראה שהוא היה תשוש ואין לו כוח להסביר.

אני לא מבין איך אני משלם במשך שנים ופוף, הביטוח נעלם. זה חוקי בכלל?
לא הבנתי את השאלה. ברגע שהפסקת לשלם על הביטוח הוא נעלם, זאת ההגדרה של ביטוח. כל עוד אתה משלם יש ביטוח, כשאתה לא משלם אין ביטוח.
גם אם יש לך ביטוח רכב במשך 20 שנה, ויום אחרי שהפסקת את הביטוח יש לך תאונה זה די ברור שהביטוח לא יכסה את הנזק.

לא הבנתי את השאלה. ברגע שהפסקת לשלם על הביטוח הוא נעלם, זאת ההגדרה של ביטוח. כל עוד אתה משלם יש ביטוח, כשאתה לא משלם אין ביטוח.
גם אם יש לך ביטוח רכב במשך 20 שנה, ויום אחרי שהפסקת את הביטוח יש לך תאונה זה די ברור שהביטוח לא יכסה את הנזק.
אני לתומי חשבתי שקצבת הנכות היא כמו קצבת הפנסיה, כלומר כמה שחסכת קובע כמה תקבל. אבל תכל'ס זה להגיוני כי אז מי שחס ושלום נעשה נכה בגיל צעיר יקבל קיצבה נמוכה ואז מה עשינו בזה?

אני לתומי חשבתי שקצבת הנכות היא כמו קצבת הפנסיה, כלומר כמה שחסכת קובע כמה תקבל.
לא.
ביטוח נכות זה ביטוח, לא קצבה. התשלום לא "נחסך" אלא הולך לתשלום על הביטוח.
התשלום הוא לפי מה שהחלטת לבטח (אם אני זוכר נכון, יש אפשרות של 30 ומשהו אחוזים ו75% ואולי עוד כמה באמצע).

ביטוח שארים ונכות הם קצבה שנגזרת מגובה המשכורת

במקרה של נכות, בית ההשקעות ממשיך להפקיד לך לפנסיה בהתאם לגובה ההפקדה (משנה למי שמפצל פיצויים ותגמולים)

רצף ביטוחי חשוב כדי להמנע מתקופת הכשרה חדשה, מה יקרה אם חלית או נפצעת בדיוק בתקופת הכשרה? לא תקבל כלום. וזה חשוב במיוחד לגברים לאחר גיל 40 כי אחוז הקצבה מביטוח שארים יורד בהתאם לגיל כאשר פותחים קרן חדשה

כלומר אדם צעיר עם קרן פנסיה חדשה שנפתחה לפני גיל 40, במקרה של מוות, אשתו והילדים יקבלו 100% מהשכר (60% לאישה עד סוף ימיה ו40% לילדים עד גיל 18)

אם אדם הפסיק לעבוד ולא שמר על רצף ביטוחי ופתח קופה חדשה לאחר גיל 40 אז השאירים לא יקבלו 100% אלא 90% וככל שהגיל גבוהה יותר האחוז יורד (יש טבלאות באינרטנט)

מה יקרה אם חלית או נפצעת בדיוק בתקופת הכשרה? לא תקבל כלום.
זה לא נכון לגבי פנסיה.
אם חלית או נפצעת במהלך תקופת האכשרה בפנסיה אתה תקבל את הכל כרגיל.
ההבדל הוא שבמהלך תקופת האכשרה לא תקבל פיצויים על ארוע בטיחותי שהמקור שלו קרה לפני תחילת הביטוח (כלומר אם הייתה לך בעייה קיימת לפני, והיא החמירה לרמה שאתה כבר לא יכול לעבוד למשל).
אחרי תקופת האכשרה, גם ארוע שהמקור שלו היה לפני תחילת הביטוח עדיין זכאי לתשלום.
במילים אחרות:
תקופת אכשרה בקרן פנסיה היא תקופה של 60 חודשים (5 שנים) ממועד ההצטרפות של החוסך לקרן הפנסיה, שבמהלכה החוסך אינו מכוסה למקרי נכות או מוות הנובעים ממחלה, תאונה, מום או מצב רפואי קודמים, שהיו לחוסך לפני שהצטרף לקרן הפנסיה לראשונה.

עם שאר מה שכתבת אני מסכים :)

זה לא נכון לגבי פנסיה.
אם חלית או נפצעת במהלך תקופת האכשרה בפנסיה אתה תקבל את הכל כרגיל.
ההבדל הוא שבמהלך תקופת האכשרה לא תקבל פיצויים על ארוע בטיחותי שהמקור שלו קרה לפני תחילת הביטוח (כלומר אם הייתה לך בעייה קיימת לפני, והיא החמירה לרמה שאתה כבר לא יכול לעבוד למשל).
אחרי תקופת האכשרה, גם ארוע שהמקור שלו היה לפני תחילת הביטוח עדיין זכאי לתשלום.
במילים אחרות:

עם שאר מה שכתבת אני מסכים :)
תודה על התיקון למדתי גם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
סול למה מחבואים הוא משחק חשוב לילדים (ובעצם, לכולם) התפתחות אישית 0
M למה חשוב לא להיות תלוי במקום העבודה ובשום בוס. אוף טופיק 14
ה ג'ון אוליבר מסביר למה חשוב להיות מודע לעמלות, ומשעשע כתמיד צרכנות פיננסית 2
K למה מתכוונים כשאומרים קרן מחקה שוק ההון 1
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
S מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון אוף טופיק 28
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה למה הקרן המחקה שלי לא נותנת את תשואת המדד? שוק ההון 208
S שוקולד מריר - למה מנוטרל מטח?! שוק ההון 5
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
R למה לא בגדולות שוק ההון 7
ע למה להעדיף השקעות אקטיביות. פוסטים מאיכות נמוכה 2
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
O למה משכנתאות בישראל כל כך מסובכות? נדל"ן 59
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
ה למה שוק המניות הישראלי גרוע? שוק ההון 36
T למה בגביע יוגורט יש 2.75 כפיות סוכר? אוף טופיק 35
F למה גוגל ופייסבוק לא נחשבות מניות טכנולוגיות? פוסטים מאיכות נמוכה 3
א למה הדירות בישראל יקרות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 16
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
צ אג"ח- למה כמה ואיך? שוק ההון 12
ה למה דמי הניהול בקרן השתלמות כל כך גבוהים? צרכנות פיננסית 4
P למה מורידים מס ממשכורות נמוכות ? פוסטים מאיכות נמוכה 22
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 20
Y למה הסולידית משקיעה בחברות נפט שוק ההון 2
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
ב משכנתא במסלול צמוד מדד - למה נחשב מסוכן? נדל"ן 45
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
B למה ריבית גבוהה עדיפה על אינפלציה? אוף טופיק 43
A למה קרנות נאמנות מהסוג 10/90 , 15/85 , 20/80 מרוויחות היטב? שוק ההון 13
B למה קיבלתי כסף ממס הכנסה? מיסים 8
D העולם דוהר בקצב מפחיד ל AGI, למה אף אחד לא מדבר על זה בישראל? אוף טופיק 64
P למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך? צרכנות פיננסית 5
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
D למה קרן הנאמנות שלי ירדה כשהמדד עלה פוסטים מאיכות נמוכה 6
ק מה קורה עם הנפט - למה הכל בצניחה? שוק ההון 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 15
ה למה הרווחים של חברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 117
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
F קרן כספית שקלית - למה נוהגים לומר שכסף רב יושקע בה לזמן קצר (חודשים בודדים)? שוק ההון 15
Fitch כשהקצבה נמוכה, למה לא למשוך פיצויים ולהשלימה על ידי הבטחת הכנסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
N למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש? שוק ההון 5
שמנת חמוצה אינפלציה - למה מודדים באחוז? פוסטים מאיכות נמוכה 7

נושאים דומים

Back
למעלה