TWOSIXNINE
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 25/10/20
- הודעות
- 1,300
- דירוג
- 818
אוף-טופיק לחלוטין!
בתור אחד שהיה מנותק, למשך זמן רב מאד, ממוצרי מזון מן החי, התחלתי להתנסות לאחרונה בין היתר במוצרי חלב.
חשוב לי להבהיר - זה לא דיון על טבעונות או צמחונות אלא על אורך-חיים כללי המשותף לכלל האדם.
2 דברים שמאד הפריעו לי: (בין היתר)
-למה בגביע יוגורט יש 2.75 כפיות סוכר?
* זה כמות עצומה של סוכר ביחס למנה לכל אדם - בריא ולא בריא. גם לגבר בריא בשנות ה-30 לחייו לצרוך 2.75 כפיות סוכר ככה בלי לשים לב לאורך השנים זה מפחיד.
אני לגמרי לא נגד סוכר, יש הנאות גדולות מאוכל משובח הכולל קינוחים אבל לא זו הנקודה, הנקודה היא שזה מלא סוכר. למשל ארוחת מוזלי, בלי פירות ותוספות בכלל מתחילים מ+2.75.
מבאס ממש. במיוחד לבעלי סף רגישות נמוך או סתם אנשים (רגילים) שמקפידים על תזונה מאוזנת וחשוב להם המשקל התקין. 3 כפיות סוכר סתם כך לתזונה היומית. ניחא לצרוך גם 20 כפיות סוכר ביום - אבל ביודעין, במתכוון ומבחירה.
-למה נעשה שימוש באבקת חלב?
*די מאוכזב, ומהבחינה הזו המוצר ממש פוחת בעיניי. דווקא בתקופה שהנדסת המזון כ״כ נגישה ומפותחת ומתקבל מוצר כזה. אני משער שהתעשייה פשוט לא יכולה לייצר מספיק חלב בשנה עקב המשק החי. הביקוש עולה על ההיצע קלאסי.
אמנם פעם אחרונה שאכלתי מוצרי חלב היה בתור ילד אבל הזיכרון לא מטעה והמרקם היה שונה לחלוטין.
מעניין אם מישהו יודע אם גם בעבר נעשה שימוש באבקת חלב ביוגורטים וכדומה.
בתור אחד שהיה מנותק, למשך זמן רב מאד, ממוצרי מזון מן החי, התחלתי להתנסות לאחרונה בין היתר במוצרי חלב.
חשוב לי להבהיר - זה לא דיון על טבעונות או צמחונות אלא על אורך-חיים כללי המשותף לכלל האדם.
2 דברים שמאד הפריעו לי: (בין היתר)
-למה בגביע יוגורט יש 2.75 כפיות סוכר?
* זה כמות עצומה של סוכר ביחס למנה לכל אדם - בריא ולא בריא. גם לגבר בריא בשנות ה-30 לחייו לצרוך 2.75 כפיות סוכר ככה בלי לשים לב לאורך השנים זה מפחיד.
אני לגמרי לא נגד סוכר, יש הנאות גדולות מאוכל משובח הכולל קינוחים אבל לא זו הנקודה, הנקודה היא שזה מלא סוכר. למשל ארוחת מוזלי, בלי פירות ותוספות בכלל מתחילים מ+2.75.
מבאס ממש. במיוחד לבעלי סף רגישות נמוך או סתם אנשים (רגילים) שמקפידים על תזונה מאוזנת וחשוב להם המשקל התקין. 3 כפיות סוכר סתם כך לתזונה היומית. ניחא לצרוך גם 20 כפיות סוכר ביום - אבל ביודעין, במתכוון ומבחירה.
-למה נעשה שימוש באבקת חלב?
*די מאוכזב, ומהבחינה הזו המוצר ממש פוחת בעיניי. דווקא בתקופה שהנדסת המזון כ״כ נגישה ומפותחת ומתקבל מוצר כזה. אני משער שהתעשייה פשוט לא יכולה לייצר מספיק חלב בשנה עקב המשק החי. הביקוש עולה על ההיצע קלאסי.
אמנם פעם אחרונה שאכלתי מוצרי חלב היה בתור ילד אבל הזיכרון לא מטעה והמרקם היה שונה לחלוטין.
מעניין אם מישהו יודע אם גם בעבר נעשה שימוש באבקת חלב ביוגורטים וכדומה.