• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

להשלים את התואר או לעבוד

lazyprogrammer

משתמש רגיל
דירוג
286
היי, אני כרגע נמצא במצב שיכולתי כבר לסיים את התואר שלי מזמן.
אני בשנות ה20 לחיי, יש לי תואר לא גמור עם בערך 20 נק״ז שנותרו. הסמסטר אני כנראה אשלים בין 4 ל7, וישארו לי 16 נק״ז(שעות סמסטריאליות) או 13.
רקע מקצועי - בערך 4 שנות ניסיון כמתכנת (אולי 5), מוערך בעבודה מקצועית
אני עובד במשרה חלקית בהייטק בשכר הולם לשוק(לא שכר סטודנט אלא מעל), בגלל שקצת מכירים אותי מפה אני לא ארשום סכומים אבל נגיד שהנטו שלי יגדל להערכתי בערך ב6, אם אני עובד לחברה אחרת למשרה מלאה.
אני לא מצליח לגמור את התואר, וכל סמסטר עושה ביס קטן של כמה נק״ז, וזה גם גורם לי לזלזל ולקבל ציונים נמוכים(לא לבוא להרצאות, לדחות מטלות, לעשות דברים שקשורים לחיים/עבודה, קשה להכניס מטלות אם אתה חוזר ב16 הביתה אפילו שיש לך מלא זמן פנוי).

חשבתי לעזוב את העבודה, חלקית בצער, בסמסטר הקרוב, בשביל לסיים עם הסיפור הזה.

יש כמה בעיות:
1. אין לי המון תוכן בסמסטר הזה, זה יהיה 3-4 קורסים, לא מאוד מעניינים(מתמטיקה שלא מעניינת אותי אולי שניים, ושני קורסים כלליים במדעי המחשב, לצערי אני לא מרגיש שהם יתרמו לי הרבה כי אני כנראה אקח קורס בנושא שאני מכיר מהתעשייה, ובנושא שהקורס יהיה נורא תאורטי ובשביל באמת להכנס לנושא לעומק, אני מרגיש שצריך לעשות בתארים מתקדמים יותר), ולא יהיה לי הרבה לעשות מעבר(כאילו אימונים, חיים אישיים וכו, אבל לא יהיה לי עמוס במיוחד)
2. אני מוותר פה על המון כסף, 4 חודשים שאני מובטל כולל השפעה על קופות (פנסיה וכו) זה בערך 70-80 אלף שח, כן אחרי זה המשכורת שלי תעלה, אם אסיים את התואר בקצב המתנדנד הזה, אוכל לצאת ב״רווח״ של בערך 50 אלף שח, ביחס לאלטרנטיבה
3. למצוא עבודה כשאתה חסר עבודה עלול להיות קשה

למה כן:
1. קידום מקצועי - אחרי שיש לי תואר ואני פתוח למשרה מלאה כמות המשרות שמתאימות לי עולה פי כמה
2. אני לא אהיה כבול לעבודה שלי- מעטות המשרות שמציאות משרה חלקית כפי שציינתי
3. להפטר מזה כבר, הרצון שלי כרגע זה גם ללכת לחברה שמחלקת מניות ויש בונוסים ולא אופציות ולהצליח לחסוך הרבה יותר(20-30 אלף בשנה זה משמעותי, אני לא מצליח לחסוך כלום כרגע) , לשלב עם זה כמה goals שיש לי בחיים האישיים
4. תחושת achievement
5. אם ארצה לעבור לחול לכמה שנים - זה מאוד עוזר

קשה להכניס מטלות אם אתה חוזר ב16 הביתה אפילו שיש לך מלא זמן פנוי).
לא עדיף אולי להיות יותר נחוש ולבנות לו"ז יותר נוקשה שיגרום לך שתעבוד יותר קשה בשנה הקרובה ותהיה נחוש לסיים את התואר תוך כדי העבודה? כמו שכתבת לחפש עבודה כשאין לך אחת זה הרבה יותר קשוח מלחפש עבודה כשיש לך אחת

לא עדיף אולי להיות יותר נחוש ולבנות לו"ז יותר נוקשה שיגרום לך שתעבוד יותר קשה בשנה הקרובה ותהיה נחוש לסיים את התואר תוך כדי העבודה?
גם אם אני הופך את עצמי ל״רובוט״ יש פה עוד אלמנטים - המשרה שלי יכולה להיות מקוצצת(והחברה כולה), אם אני אוכל להתקבל לגאמפא, או דומיהם בעוד שנה, 4 חודשי שכר במשכורת מלאה יהיו שווים לי יותר מה״בזבוז״, קידום מקצועי - חסר לי מרכיב של התפתחות בעבודה, היא קטנה מידי, אין לי היום משרה שאני יכול להתקדם אליה, ואם היא תווצר אני לא אוכל למלא אותה במשרה חלקית, לניהול עוד מוקדם לי. אני מייעץ בנושאים טכנולוגיים בהרבה כיוונים בחברה שלי , הרבה מעבר להגדרת תפקיד שלי, וזה נחמד.

נורא קשה להיות בmindset של לקום ב6-7 בבוקר להרצאה וגם לבוא לעבודה ב10:30, זה מאוד שונה,
קשה באמת לפעול לפי מה שלכאורה נכון(אפילו שאני ממש לא בטוח שלהשאר הזה זה הדבר הנכון גם אם אני יכול לנשוך שפתיים)

לא עדיף אולי להיות יותר נחוש ולבנות לו"ז יותר נוקשה שיגרום לך שתעבוד יותר קשה בשנה הקרובה ותהיה נחוש לסיים את התואר תוך כדי העבודה? כמו שכתבת לחפש עבודה כשאין לך אחת זה הרבה יותר קשוח מלחפש עבודה כשיש לך אחת
מעבר לזה אני ממש לא בן אדם כזה, בגיל 20+ אני צריך לדעת מה החוזקות שלי ומשמעת ברזל זה לא אחד מהם, אני אוהב מאוד גמישות, גם באימונים, עד שלא אהבתי את זה לא הצלחתי להתמיד, לא יעזור כל העולם ואחותו.
תחשוב שהתחלתי את התואר, לפני מעל ל8 שנים, וזה כבר נהיה עינוי

בנוסף, לגבי חיפוש עבודה. בוגר תואר ראשון נמצא במצב פחות טוב משלי, כי לי יש גם ניסיון והוא גם יצטרך להסתדר. אין פתרונות קסם, מקווה שאצליח לבלוט מעל מועמדים אחרים.

מישהו בכלל בודק אם יש לך תואר מלא?
אם אתה רושם בקורות חיים שיש לך תואר, ואם אתה מראה בקיאות בראיונות עבודה, אז למי אכפת שחסרים לך 20 נ"ז? מי ישים לב?

אם אתה רושם בקורות חיים שיש לך תואר, ואם אתה מראה בקיאות בראיונות עבודה, אז למי אכפת שחסרים לך 20 נ"ז? מי ישים לב?
אין סיכון שפקידת כוח אדם פעלתנית תבקש לראות תעודה ואז הוא יפול (על השקר, לא על הידע)?

אני גם לא האמנתי, אבל בעבודה שלי הלכו ובדקו את זה מול האוניברסיטה.
אם אתה נופל על כזה פאק באמינות, תשכח מהמשרה.

אין סיכון שפקידת כוח אדם פעלתנית תבקש לראות תעודה ואז הוא יפול (על השקר, לא על הידע)?
מאמין שגאמפא יבדקו, מעבר לפן הקר, יש גם עניין מוסרי, ומעבר לעניין המוסרי והפלילי(נראה לי שבמקרה כזה חוקית מותר בדיעבד לשלול ממך RSU אם מגלים, פיטורים עם cause)
יש עניין של להשלים משהו ולהוכיח(גם אם זה תעודה בשביל ההורים).

אם כל אלה לא מספיקים אז הגירה לחו״ל ותואר שני הם גם סיבות

מאמין שגאמפא יבדקו, מעבר לפן הקר, יש גם עניין מוסרי, ומעבר לעניין המוסרי והפלילי(נראה לי שבמקרה כזה חוקית מותר בדיעבד לשלול ממך RSU אם מגלים, פיטורים עם cause)
ומעבר לזה, זה מסוג הפיטורים שאנשים זוכרים. סביר שתפסל לא רק בחברה בה שיקרת, אלא בכל חברה בה שמעו ששיקרת, או שמישהו מהחברה הנוכחית יעבור לעבוד בה ויזכור את סיבת פיטוריך. בקיצור, לא דרך מומלצת להכנס לשוק העבודה.

אתה עוסק פה באופטימזציות של כמה עשרות אלפי שקלים, זה זניח בטווח הארוך.(במיוחד למי שהולך להרוויח במהלך הקריירה משכורות של עשירון עליון).
לדעתי תעשה מה שמתחשק לך, מה שמרגיש לך נכון. אם אני קולט אותך אתה מעוניין לעבור ללימודים במשרה מלאה). סתם תרחיש, יכול להיות שעד שתסיים המצב בשוק יהיה יותר טוב ואז תוכל להשיג תנאים יותר טובים...

בזמנו, החברה שעושה background checks פעלה מהודו. התקשר אלי בחור מהודו ב-23 בלילה והוא הצליב איתי מידע שקיבל מהאוניברסיטה עלי. חברות אמריקאיות רציניות בקשר לדברים האלה.

אתה עוסק פה באופטימזציות של כמה עשרות אלפי שקלים, זה זניח בטווח הארוך.(במיוחד למי שהולך להרוויח במהלך הקריירה משכורות של עשירון עליון).
לדעתי תעשה מה שמתחשק לך, מה שמרגיש לך נכון. אם אני קולט אותך אתה מעוניין לעבור ללימודים במשרה מלאה). סתם תרחיש, יכול להיות שעד שתסיים המצב בשוק יהיה יותר טוב ואז תוכל להשיג תנאים יותר טובים...
כן, החששות העיקריים שלי:
- למרוח את התואר ולהשאר באותו תפקיד הרבה יותר ממה שתכננתי
- לסיים את התואר והמצב בשוק יהיה לא וואו ולהתפשר (ממש) על מקום עבודה/שכר

כן, החששות העיקריים שלי:
- למרוח את התואר ולהשאר באותו תפקיד הרבה יותר ממה שתכננתי
- לסיים את התואר והמצב בשוק יהיה לא וואו ולהתפשר (ממש) על מקום עבודה/שכר
  • "קשה מאוד לעשות תחזיות, במיוחד בקשר לעתיד." ~ אלן פירפיט
  • "הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד, היא להמציא אותו." ~ פיטר דרוקר

כל תאגיד אמריקאי עושה בדיקות רקע, בהן מוודאים שמה שכתוב לך בקו״ח נכון.

כל סמסטר עושה ביס קטן של כמה נק״ז, וזה גם גורם לי לזלזל ולקבל ציונים נמוכים (לא לבוא להרצאות, לדחות מטלות
לא התייחסת לאופציה השלישית: להמשיך בקצב הנוכחי. עבודה + סיום תואר + התפשרות על הציונים.
עם מספר שנות ניסיון בתעשייה הציונים מאבדים חשיבות.

בנוסף, מצטרף לקוראים לא לדווח דיווחי שווא.
יש כאלו המציינים שסיימו x% מהתואר בקורות החיים, שזה אחלה, אבל זה גם סיגנל למעסיק להבין למה לא סיימת ואם זה יכול להעיד על תכונות רלוונטיות למשרה.

נשמע שחשבת על כל האופציות ואתה מודע לכל ההשלכות, וגם אתה מודע לאיך נוח לך לעשות את זה.
נשמע גם שאתה מעדיף לסיים עם זה וזה מכביד עלייך.
- לא רואה סיבה שלא תמצא עבודה חדשה יותר טובה מהנוכחית, גם אם היא לא תהיה משרת חלומותייך.

מכיר אנשים שהיו במשרה מלאה תוך כדי שעשו 3-4 קורסים. הכל אפשרי

בהצלחה

לא התייחסת לאופציה השלישית: להמשיך בקצב הנוכחי. עבודה + סיום תואר + התפשרות על הציונים.
עם מספר שנות ניסיון בתעשייה הציונים מאבדים חשיבות.

בנוסף, מצטרף לקוראים לא לדווח דיווחי שווא.
יש כאלו המציינים שסיימו x% מהתואר בקורות החיים, שזה אחלה, אבל זה גם סיגנל למעסיק להבין למה לא סיימת ואם זה יכול להעיד על תכונות רלוונטיות למשרה.
רק להבהיר שאני מעולם לא חשבתי לשקר לגבי זה שיש לי תואר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איך מחלקים את ההשקעות בין שוק ההון ובין נדל״ן? שוק ההון 16
D איך אפשר למחוק את עצמי ופוסטים שכתבתי? אוף טופיק 3
A הנחה במס שבח למי שמעמיד את הדירה לשכירות? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z האם Exposure fee באינטראקטיב ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
H הציעו לרכוש את החברה שלי. השקעות אלטרנטיביות 2
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
B מה הסיווג הנכון עבור דווח ותשלום מס הכנסה על הכנסות משכר דירה העוברות את תקרת הפטור? מיסים 0
c881 "הנחה את הרמטכ"ל "לשמור על כשירות ומוכנות צה״ל בשגרה ובחירום לכל אתגר" פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 20
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ט האם יש דרך לראות בצורה מרוכזת את כל השרשורים שאני עוקב אחריהם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
C האם כדאי לסוחר יומי לסחור הברוקר זר ואיך אפשר למלא את הדוחות במס הכנסה שוק ההון 11
איש ירח עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות? יומני מסע אישיים 9
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 15
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
A לסגור את המשכנתא? נדל"ן 8
Bonfire איך לשכנע את השותף לדירה להסכים לסאבלט? אוף טופיק 8
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
S סתם מחשבה שעלתה לי וקשה לי למצוא את הקאץ' הכלכלי אוף טופיק 8
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
F מי הברוקר שמתפעל את הRSU בחברת מייקרוסופט? מיסים 0
Y איפה אפשר לקבל את ההלוואה הכי זולה היום? פוסטים מאיכות נמוכה 20
J האם יש דרך להעביר את כספי ה rsu לקרנות מחקות מדד ללא אירוע מס? שוק ההון 10
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
A איך גורמים לשוכר לעזוב את הדירה נדל"ן 2
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 9
נ איך גם תומכי ההפיכה מימין וגם אנטישמים שונאים את סורוס (שורוש) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 54
K אולי כדאי שנפסיק את השיח האנטישמי?? מיסים 1
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
M מה יכול להביא את השוק ל0? שוק ההון 29
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
I האם קורס פנסיה מצויין מייתר את הצורך בתכנון פנסיוני+פרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M האם יש חברה המלווה ובודקת את הנכס - תכנון ,שכנים תוכניות עתידיות באזור וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
Cleo מחפשת את הספר "כספך או חייך" בעברית אוף טופיק 1
M קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
N מה קובע את המחיר של קרן סל ישראלית הצמודה למדד אמריקאי/עולמי? שוק ההון 13
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
P למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך? צרכנות פיננסית 5
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21

נושאים דומים

Back
למעלה