וכל קיץ חוזר הניגון.
מצבי-רווק בן 28 עוד מעט
פרסתי את התלבטויותי בעבר פה
מצבי-רווק בן 28 עוד מעט
פרסתי את התלבטויותי בעבר פה
ופה-וקצת פה-
סיימתי שנה שנייה כמורה- כצפוי ללא חיסכון גבוה. הצלחתי לחסוך כ2k משכר של 7K..
מצד אחד העבודה מלאה במשמעות ועם זאת קשה יחסית, ומצד שני קשה עם המשכורת אפילו כרווק.
כמו כן יש עוד יתרונות כמו חופשים , יום חופשי נוסף בשבוע ותכל'ס מסיימים לעבוד ב13-14 את ההוראה הפרונטאלית.
בתיכון למדתי יחסית מקצועות ריאליים 5 מתמטיקה 5 פיזיקה וכו'. אבל מאז זנחתי את זה. הפסיכומטרי שלי די גבוה. וגם את התואר סיימתי בהצטיינות.
אני אוהב לעבוד עם אנשים, אוהב אתגרים מחשבתיים, רוצה לתרום לחברה, ולהתפרנס בכבוד.
אני שוקל את צעדי הלאה, אין לי חזון גדול של פרישה מוקדמת , אני יותר מאמין בלחיות את ההווה ולהנות ממנו גם תוך כדי עבודה כשכיר. להיות עכבר מאושר.
מחפש דרך לא תובענית מידי (כי יש לי עוד ערכים חוץ מלעבוד) ועם זאת שמאפשר להרוויח מעל 12,000.
חשבתי על המהלכים הבאים
א) להשאר בהוראה, ולנסות להתפתח לעוד כיוונים, תואר שני, שיעורים פרטיים ואולי שיווק באינטרנט (ביניתיים לא הצלחתי להמריא עם העומס בהוראה). יתרונות: חופש, יציבות תעסוקתית, תרומה לחברה. חסרונות: התעסקות עם המון עומס ומשמעת, שכר נמוך וקבוע.
ב) ללמוד הנהלת חשבונות וחשבות שכר - הבעייה שהשכר שם גם די נמוך, לפחות בהתחלה, אבל נראה לי שאם מצליחים להתברג טוב אפשר להגיע לשכר הזה. יתרונות: הכשרה קצרה,רוגע יחסי. חסרונות: אופק התקדמות מוגבל, פחות אינטרקציה אנושית, חוסר ניצול כשרונות מקסימלי.
ג) ללמוד תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון ולנסות להתברג בתחום הכספים. יתרונות: הכשרה קצרה יחסית, פותח דלתות. חסרונות: ללא רקע מוקדם בתחום, קושי במציאת עבודה, עלות של 30,000 ש"ח של הלימודים.
ד) ללמוד לתכנת עצמאית כי בגדול הבנתי שיש לתחום קורלציה גבוה עם מתמטיקה. יתרונות : שכר גבוה מאוד, אתגר מחשבתי חסרונות: פחות אינטרקציה אנושית,קושי במציאת עבודה, לא מרגיש משיכה חזקה לתחום.
ה) ללמוד מדעי המחשב בפתוחה ולעבוד במשהו סתמי. יתרונות : כנ"ל חסרונות: עלות של התואר והרבה זמן .