אני יודעת שאני רוצה לקנות קרנות מחקות מדדים, ואני יודעת אחרי איזה מדדים אני רוצה לעקוב. הבעיה שלי שתוקעת אותי שאני לא יודעת איך לבחור מבין שלל הקרנות. אשמח אם תוכלו להכווין אותי או אפילו "להאכיל בכפית" איזה קרנות כדאי לקנות
"מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות".
תקראי. פשוט
תקראי. הכל כתוב ומוסבר היטב.
הרבה מאוד תגובות ששווה להקדיש שעה-שעתיים לקרוא ולנסות להבין עד כמה שאפשר.
כתוב שם
ממש בכפית לתוך הגרון מה בדיוק.
מעניין אותי -
S&P שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
נאסדק שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
שלא תלוי בתנודות של הדולר אל מול השקל - זה נקרא מנוטרל מט"ח כמו שענו לך מעליי.
שם אחר לזה הוא "מגודר", כלומר כאילו ששמים גדר אל מול השקל או אל מול מטבע החוץ, אחד ביחס לשני (או שלא)... מגודר זו מילה נוספת למנוטרל.
לנטרל את ההפרשים/תנודות של מטבע החוץ ($) אל מול השקל (ש"ח) זה אומר מספר דברים, בעיקר עלויות וגם על זה מוסבר יפה מאוד במאמר הקלאסי בבלוג של אסף נתן:
"
למה לא גידרתי, אני לא מגדר ולא אגדר".
גם במקרה הזה -
תקראי. פשוט תקראי. הכל כתוב ומוסבר היטב.
גם פה זה מאמר
שמאכיל בכפית ומסביר מצוין, ולדעתי זה המאמר מספר אחד לקרוא בהקשר הזה כדי לקבל תשובה.
** אני קונה ומוכרת דרך אקסלנס אם זה רלוונטי
רלוונטי.
אקסלנס טרייד (מבית הפניקס) הם ברוקר ישראלי שעושה את כל ענייני המיסים בשבילך, וזה נוח. ועל נוחות משלמים קצת יותר (גם אני שם, וגם אני לא מעוניין להתעסק עם הגשת דו"ח מס שנתי למס הכנסה).
זאת לעומת ברוקר זר (למשל IB) שכשאת מושקעת דרכם/אצלם את צריכה להגיש בכל שנה דו"ח שנתי למס הכנסה, וזה לא הכי פשוט למרות שזה בהחלט אפשרי וזה לא סוף העולם (יש כאלו שנעזרים ברואה חשבון).
גם על זה יש המון מידע פה בפורום.
מה את אומרת... גילית לנו את צפון אפריקה

(בצחוק, מבלי להעליב).
הלכתי לאיבוד בין ההגדרות של איזה קרן צוברת דיבידנדים איזה מחלקת ומה עדיף
עדיף?...
הרעיון הוא שקרן
צוברת דיבידנדים לא משלמת את הדיבידנדים בכל פעם שהם מתקבלים למשקיע, ולכן משקיעה אותם בחזרה בקרן עצמה בלי שהמשקיע עושה שום פעולה ואפילו "יודע" על זה, כך שהיא לא יוצרת אירוע של תשלום למשקיע עצמו (רווח שמשולם = דיבידנד), מה
שלא גורר בעקבותיו תשלום של מס רווחי הון.
קרן
מחלקת דיבידנדים כן משלמת את הדיבידנדים בכל פעם שהם מתקבלים למשקיע, וכך בכל פעם שדיבידנד משולם למשקיע לתיק ההשקעות שלו, נכנס כסף אמיתי לחשבון, ובכך אותה קרן מחלקת דיבידנדים יוצרת אירוע של תשלום דיבידנד (רווח שמשולם = דיבידנד), מה
שכן גורר בעקבותיו תשלום של מס רווחי הון.
למה לא לרצות לשלם מס רווחי הון בכל פעם ולמה להעדיף קרן
צוברת דיבידנדים?
כי מס רווחי ההון הנ"ל, שבקרן
צוברת דיבידנדים הוא כסף אמיתי שאת
לא משלמת ו"צוברת" אותו בתשואה שלך, נשאר בקרן שלך, ואת מרוויחה עליו עוד תשואה כמו על כל שאר הכסף שיש לך בקרן ובתיק ההשקעות.
זה במילים פשוטות נקרא "דחיית מס"... מקווה שהסברתי סביר.
תקראי את השרשור של מייק המשקיע המתחיל שקישרתי לך בתחילת התגובה שלי.
קרנות איריות (שהן קרנות שהונפקו באירלנד), נסחרות בבורסת תל אביב בשקלים והן "ישראליות" לכל דבר מבחינת המשקיע הישראלי שרוכש אותן (מבחינת ההרגשה הכוונה), משלמות מס דיבידנדים מופחת של 15% לעומת החלופות האחרות ולכן נחשבות כפתרון עדיף.
מבחינת התכל'ס וההרגשה של המשקיע הישראלי - אין בהן שום דבר "אירי", הן לא בדרכמה אירלנדית, הן בעברית, והשם שלהן קצת מבלבל, אבל הולכים לצלוב אותי פה על המשפט הזה כי הוא מסתיר בתוכו לא מעט הבדלים בין קרנות איריות לישראליות, אבל שוב, אני דובק בלהסביר במילים פשוטות מבלי לסבך.
יש על זה
המון מידע ברשת, באמת שהמון מידע והמון תשובות, ופה גוג-אל יענה לך על הכל.
ועצה אישית:
כשאת שואלת פה שאלות "כלליות", את מנסה לקבל מידע מאנשים שגולשים פה ומגיבים לעוד מאות מתחילים וחסרי מושג לפנייך ששאלו את אותן השאלות בדיוק בעשרות שרשורים דומים (אם לא מאות) שפתחו לפנייך אותם אנשים בתחילת דרכם.
שרשורים כמו שלך חוזרים על עצמם לפחות פעם בשבוע. בדר"כ יותר מכך.
לכן יוצא שלמגיבים ותיקים פה קצת "נמאס" לענות שוב ושוב על אותן השאלות בדיוק, שתמיד חוזרות על עצמן, של אותם מתחילים חסרי מושג שרק מנסים לחצוב מידע.
אנחנו עונים בסבלנות, ומתייחסים לשאלות האלו, אבל לפעמים בקצרנות
מובנת בהחלט כי ענו על השאלות הללו עשרות אם לא מאות פעמים בעבר...
את מוכרחה לשבת ולעשות חיפוש בפורום, לקרוא שרשורים, לעשות את שיעורי הבית שלך על הנושאים שמעניינים אותך ועל השאלות שמקננות בך, ולבוא מוכנה עם שאלות "כמו שצריך", מבוססות יותר, רציניות ומעמיקות יותר.
כי על השאלות הפשוטות כמו ששאלת כאן - כבר ענו עשרות אם לא מאות פעמים, הרחיבו, נימקו, חפרו, הפכו, גירדו, קילפו ובישלו.
גם על שאלות לגמרי טכניות יענו לך פה.
אבל אם המגיבים הוותיקים פה קולטים בחושים שלהם מישהו שרק בא לעשות סיבוב ולאכול בכפית מבלי "להתאמץ", סבלנותם פוקעת, ובצדק... הם מריחים בחושים שלהם עצלנות, או חוסר רצון להתעמק ולהתאמץ ולקרוא בעצמך ולעשות את המאמץ הסביר מצד השואל בהקשר הזה.
תקראי, תעשי שיעורי בית, תגיעי לשרשורים מועילים עם השאלות הללו, וכשיהיו לך שאלות ספציפיות, מוכוונות מטרה יותר - תשאלי בשרשורים הספציפיים הללו את השאלות שעלו לך, וגם יענו לך.
יהיה לך הרבה יותר מועיל והרבה יותר קרדיט אם תשאלי את השאלות שלך בשרשורים עצמם הספציפיים שמדברים על מה שאת מעוניינת לשאול, ושם יענו לך כי מבינים שלפחות קראת, התאמצת, השקעת זמן וסבלנות, ולא באת לשרשור הזה שפתחת פה (כמו מאות אחרים לפנייך) רק כדי לאכול בכפית וללכת.
בהצלחה במסע.