• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה

• פותח הנושא פותח הנושא nimib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nimib

משתמש רשום
דירוג
3
שלום,
אני יודעת שאני רוצה לקנות קרנות מחקות מדדים, ואני יודעת אחרי איזה מדדים אני רוצה לעקוב. הבעיה שלי שתוקעת אותי שאני לא יודעת איך לבחור מבין שלל הקרנות. אשמח אם תוכלו להכווין אותי או אפילו "להאכיל בכפית" איזה קרנות כדאי לקנות
מעניין אותי -
S&P שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
נאסדק שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
ת"א 35
ת"א 90
מדד הבנקים (בישראל)
** אני קונה ומוכרת דרך אקסלנס אם זה רלוונטי, לא אזרחית אמריקאית, אדם רגיל, רוצה להרוויח כמה שיותר. הלכתי לאיבוד בין ההגדרות של איזה קרן צוברת דיבידנדים איזה מחלקת ומה עדיף, אירית ולא אירית, ולא הבנתי מי חשופה לתנודות מטח ומי לא.

מודה לכם מראש ואם תראו לי את האור במבוך הזה תזכו לגן עדן

או אפילו "להאכיל בכפית" איזה קרנות כדאי לקנות
גוגל: הסולידית מייק

S&P שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
אלה נקראות "קרנות מנוטרלות מט"ח" ולא אמליץ עליהן כי לדעתי מדובר בהשקעה גרועה ומסוכנת.

1 למה לנטרל מט"ח את בכל מקרה קונה לפי שער הדולר כי את קונה בשקלים והדמי ניהול שוחק אותם אז זה לא משתלם
2 קרנות איריות יש להם דמי ניהול זולים והטבות מס דיבדנד והם משתלמות לטווח הארוך

אותי או אפילו "להאכיל בכפית" איזה קרנות כדאי לקנות

מודה לכם מראש ואם תראו לי את האור במבוך הזה תזכו לגן עדן
"בכפית"
S&P500
קרן מס'
1159250 של בלאקרוק
או
1183441 של אינווסקו
נאסד"ק
1186063 של אינוסקו

1 למה לנטרל מט"ח את בכל מקרה קונה לפי שער הדולר כי את קונה בשקלים והדמי ניהול שוחק אותם אז זה לא משתלם
2 קרנות איריות יש להם דמי ניהול זולים והטבות מס דיבדנד והם משתלמות לטווח הארוך
אסביר למה חשבתי שעדיף לנטרל מטח:
בדמיוני אני מדמיינת קרן עוקבת אחרי S&P נניח קניתי ב100 שקלים, ואם המדד עלה ב2%, יהיו לי 102 שח.
יש לי כרגע קסם כזו: https://www.funder.co.il/fund/5124482
ואת זאת: https://www.funder.co.il/fund/5128905
ואני רואה שלאחרונה המדד עולה ובגלל ירידת הדולר הכסף לי פוחת.

גוגל: הסולידית מייק

אלה נקראות "קרנות מנוטרלות מט"ח" ולא אמליץ עליהן כי לדעתי מדובר בהשקעה גרועה ומסוכנת.
אעשה גוגל על מייק.
למה מנוטרלות מטח זו השקעה מסוכנת וגרועה?

תודה. שולחת לך את אהבתי. תוכל להגיד לי בכמה מילים משהו על הקרנות ולמה דווקא אותן?
דבר ראשון תמיד יותר קל לענות על שאלה ספציפית
הקרנות הללו בעלי דמי ניהול זולים.
ככל ותקופת ההשקעה ארוכה יותר הסכומים מצטברים ונעשים משמעותיים (וגם אנחנו בני אדם לא אוהבים לשלם הרבה;))
הקרנות מאוגדות באירלנד כך שמס החברות שהם משלמים בעת קבלת הדיבידנד נמוך מישראל ואז הם מחזירים לנו את זה לתוך הקרן וכך מתאפשר לנו להשקיע עוד סכום כסף שבעז"ה יומר לנו לרווחים בעתיד (ליתר דיוק בערך 0.3 בשנה שזה לא קצת....)
ולסיום ככל ותקופת ההשקעה ארוכה יותר זה יכול להגיע לעשרות אחוזים הבדל

עלות הנטרול יקרה בעשרת מונים מהסיכון של תנודות המט"ח
יש לזכור ששוק המט"ח הוא שוק נשלט ע"י בנק ישראל
וככל שתקופת ההשקעה ארוכה יותר כך השפעת המט"ח קטנה
והעיקר זה שלנכס יש שוי בפני עצמו ללא קשר לאיזה מטבע הוא נקנה, נכס זה 500 החברות הגדולות בעולם
ולקינוח.;) בקרן של בלאקרוק בזמן המכירה תקבלי פטור ממס על ההפסדים משער הדולר (אם יהיו)

נערך לאחרונה ב:
אעשה גוגל על מייק.

יש על זה שירשורים ארוכים בפורום. כנל תחפשי
תהיה חבר ותסביר לי קצת בפשטות? תאמין לי חיפשתי בפורום, זה קצת למצוא מחט בערימת שחת לתלמיד הקטן שהעיניים שלו עוד לא יודעות להוציא את המוץ מהתבן.
אדאג לך למקום בגן עדן.

תהיה חבר ותסביר לי קצת בפשטות? תאמין לי חיפשתי בפורום

אני יודעת שאני רוצה לקנות קרנות מחקות מדדים, ואני יודעת אחרי איזה מדדים אני רוצה לעקוב. הבעיה שלי שתוקעת אותי שאני לא יודעת איך לבחור מבין שלל הקרנות. אשמח אם תוכלו להכווין אותי או אפילו "להאכיל בכפית" איזה קרנות כדאי לקנות
"מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות".
תקראי. פשוט תקראי. הכל כתוב ומוסבר היטב.
הרבה מאוד תגובות ששווה להקדיש שעה-שעתיים לקרוא ולנסות להבין עד כמה שאפשר.
כתוב שם ממש בכפית לתוך הגרון מה בדיוק.

מעניין אותי -
נאסדק שלא תלוי בתנודות הדולר אלא רק עוקב אחרי הערך המספרי ולא בהמרה דולרים לשקלים.
שלא תלוי בתנודות של הדולר אל מול השקל - זה נקרא מנוטרל מט"ח כמו שענו לך מעליי.
שם אחר לזה הוא "מגודר", כלומר כאילו ששמים גדר אל מול השקל או אל מול מטבע החוץ, אחד ביחס לשני (או שלא)... מגודר זו מילה נוספת למנוטרל.
לנטרל את ההפרשים/תנודות של מטבע החוץ ($) אל מול השקל (ש"ח) זה אומר מספר דברים, בעיקר עלויות וגם על זה מוסבר יפה מאוד במאמר הקלאסי בבלוג של אסף נתן:
"למה לא גידרתי, אני לא מגדר ולא אגדר".
גם במקרה הזה - תקראי. פשוט תקראי. הכל כתוב ומוסבר היטב.
גם פה זה מאמר שמאכיל בכפית ומסביר מצוין, ולדעתי זה המאמר מספר אחד לקרוא בהקשר הזה כדי לקבל תשובה.

** אני קונה ומוכרת דרך אקסלנס אם זה רלוונטי
רלוונטי.
אקסלנס טרייד (מבית הפניקס) הם ברוקר ישראלי שעושה את כל ענייני המיסים בשבילך, וזה נוח. ועל נוחות משלמים קצת יותר (גם אני שם, וגם אני לא מעוניין להתעסק עם הגשת דו"ח מס שנתי למס הכנסה).
זאת לעומת ברוקר זר (למשל IB) שכשאת מושקעת דרכם/אצלם את צריכה להגיש בכל שנה דו"ח שנתי למס הכנסה, וזה לא הכי פשוט למרות שזה בהחלט אפשרי וזה לא סוף העולם (יש כאלו שנעזרים ברואה חשבון).
גם על זה יש המון מידע פה בפורום.

רוצה להרוויח כמה שיותר
מה את אומרת... גילית לנו את צפון אפריקה :roll:
(בצחוק, מבלי להעליב).

הלכתי לאיבוד בין ההגדרות של איזה קרן צוברת דיבידנדים איזה מחלקת ומה עדיף
עדיף?...
הרעיון הוא שקרן צוברת דיבידנדים לא משלמת את הדיבידנדים בכל פעם שהם מתקבלים למשקיע, ולכן משקיעה אותם בחזרה בקרן עצמה בלי שהמשקיע עושה שום פעולה ואפילו "יודע" על זה, כך שהיא לא יוצרת אירוע של תשלום למשקיע עצמו (רווח שמשולם = דיבידנד), מה שלא גורר בעקבותיו תשלום של מס רווחי הון.
קרן מחלקת דיבידנדים כן משלמת את הדיבידנדים בכל פעם שהם מתקבלים למשקיע, וכך בכל פעם שדיבידנד משולם למשקיע לתיק ההשקעות שלו, נכנס כסף אמיתי לחשבון, ובכך אותה קרן מחלקת דיבידנדים יוצרת אירוע של תשלום דיבידנד (רווח שמשולם = דיבידנד), מה שכן גורר בעקבותיו תשלום של מס רווחי הון.
למה לא לרצות לשלם מס רווחי הון בכל פעם ולמה להעדיף קרן צוברת דיבידנדים?
כי מס רווחי ההון הנ"ל, שבקרן צוברת דיבידנדים הוא כסף אמיתי שאת לא משלמת ו"צוברת" אותו בתשואה שלך, נשאר בקרן שלך, ואת מרוויחה עליו עוד תשואה כמו על כל שאר הכסף שיש לך בקרן ובתיק ההשקעות.
זה במילים פשוטות נקרא "דחיית מס"... מקווה שהסברתי סביר.

אירית ולא אירית
תקראי את השרשור של מייק המשקיע המתחיל שקישרתי לך בתחילת התגובה שלי.
קרנות איריות (שהן קרנות שהונפקו באירלנד), נסחרות בבורסת תל אביב בשקלים והן "ישראליות" לכל דבר מבחינת המשקיע הישראלי שרוכש אותן (מבחינת ההרגשה הכוונה), משלמות מס דיבידנדים מופחת של 15% לעומת החלופות האחרות ולכן נחשבות כפתרון עדיף.
מבחינת התכל'ס וההרגשה של המשקיע הישראלי - אין בהן שום דבר "אירי", הן לא בדרכמה אירלנדית, הן בעברית, והשם שלהן קצת מבלבל, אבל הולכים לצלוב אותי פה על המשפט הזה כי הוא מסתיר בתוכו לא מעט הבדלים בין קרנות איריות לישראליות, אבל שוב, אני דובק בלהסביר במילים פשוטות מבלי לסבך.
יש על זה המון מידע ברשת, באמת שהמון מידע והמון תשובות, ופה גוג-אל יענה לך על הכל.

ועצה אישית:
כשאת שואלת פה שאלות "כלליות", את מנסה לקבל מידע מאנשים שגולשים פה ומגיבים לעוד מאות מתחילים וחסרי מושג לפנייך ששאלו את אותן השאלות בדיוק בעשרות שרשורים דומים (אם לא מאות) שפתחו לפנייך אותם אנשים בתחילת דרכם.
שרשורים כמו שלך חוזרים על עצמם לפחות פעם בשבוע. בדר"כ יותר מכך.
לכן יוצא שלמגיבים ותיקים פה קצת "נמאס" לענות שוב ושוב על אותן השאלות בדיוק, שתמיד חוזרות על עצמן, של אותם מתחילים חסרי מושג שרק מנסים לחצוב מידע.
אנחנו עונים בסבלנות, ומתייחסים לשאלות האלו, אבל לפעמים בקצרנות מובנת בהחלט כי ענו על השאלות הללו עשרות אם לא מאות פעמים בעבר...
את מוכרחה לשבת ולעשות חיפוש בפורום, לקרוא שרשורים, לעשות את שיעורי הבית שלך על הנושאים שמעניינים אותך ועל השאלות שמקננות בך, ולבוא מוכנה עם שאלות "כמו שצריך", מבוססות יותר, רציניות ומעמיקות יותר.
כי על השאלות הפשוטות כמו ששאלת כאן - כבר ענו עשרות אם לא מאות פעמים, הרחיבו, נימקו, חפרו, הפכו, גירדו, קילפו ובישלו.
גם על שאלות לגמרי טכניות יענו לך פה.
אבל אם המגיבים הוותיקים פה קולטים בחושים שלהם מישהו שרק בא לעשות סיבוב ולאכול בכפית מבלי "להתאמץ", סבלנותם פוקעת, ובצדק... הם מריחים בחושים שלהם עצלנות, או חוסר רצון להתעמק ולהתאמץ ולקרוא בעצמך ולעשות את המאמץ הסביר מצד השואל בהקשר הזה.
תקראי, תעשי שיעורי בית, תגיעי לשרשורים מועילים עם השאלות הללו, וכשיהיו לך שאלות ספציפיות, מוכוונות מטרה יותר - תשאלי בשרשורים הספציפיים הללו את השאלות שעלו לך, וגם יענו לך.
יהיה לך הרבה יותר מועיל והרבה יותר קרדיט אם תשאלי את השאלות שלך בשרשורים עצמם הספציפיים שמדברים על מה שאת מעוניינת לשאול, ושם יענו לך כי מבינים שלפחות קראת, התאמצת, השקעת זמן וסבלנות, ולא באת לשרשור הזה שפתחת פה (כמו מאות אחרים לפנייך) רק כדי לאכול בכפית וללכת.

בהצלחה במסע.

נערך לאחרונה ב:
שלא תלוי בתנודות של הדולר אל מול השקל - זה נקרא מנוטרל מט"ח כמו שענו לך מעליי.
כמו שאמרתי בהרבה שרשורים בנושא בעבר, לדעתי הניסוח הזה לא מדוייק בלשון המעטה ובפועל הוא בדיוק הפוך מהמציאות.
קנייה ישירות של המדד תתן תשואה שלא תלויה בשום צורה בתנודות של השקל מול הדולר. היא תיתן פשוט את התשואה של המדד עצמו (ביחס למה שתרצה למדוד לעומתו).
דוקא פעולת הגידור היא זאת שמכניסה פנימה את תנודות השקל מול הדולר.

אם אתה קונה מדד רגיל (לא מגודר) והמדד עלה ב10% מול השקל אז גם האחזקה שלך תעלה ב10% במונחים שקליים.
לעומת זאת אם אתה קונה מדד מגודר והמדד עלה ב10% מול השקל לא תקבל 10% תשואה שקלית אלא תקבל מספר אחר שתלוי בתנועה של הדולר מול השקל.

מתלבש על השרשור :)
עד לא מזמן ניתן היה להשוות בין כל קרנות הנאמנות הנסחרות בתל אביב באמצעות אתר ביזפורטל. ניתן היה להגדיר, למשל, את חמש השנים האחרונות ולמיין את הרשימה לפי הקרנות עם הביצועים הטובים ביותר. מסיבה לא ברורה, פונקציה זו הוסרה מהאתר. האם מישהו מכיר אלטרנטיבה שאינה דורשת בחירה ספציפית של מספר מצומצם מאוד של קרנות והשוואתן זו לזו?

ניתן היה להגדיר, למשל, את חמש השנים האחרונות ולמיין את הרשימה לפי הקרנות עם הביצועים הטובים ביותר.
מה זה נותן?
זה בערך כמו רשימה בקזינו עם המספרים שזכו הכי הרבה פעמים בשבוע האחרון.

האם מישהו מכיר אלטרנטיבה שאינה דורשת בחירה ספציפית של מספר מצומצם מאוד של קרנות והשוואתן זו לזו?
אני מניח שיש משהו דומה ב- funder, אבל כמו ש- @roneng אמר זה בעיקר בודק למי היה מזל. למשל היו שנים שאלטשולר היו מובילים בבדיקה הזו אבל מי שנכנס אליהם אז חטף על הראש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א לא יודעת מה הלאה בקריירה התפתחות אישית 41
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
Y מיואשת ולא יודעת מאיפה להתחיל.... יומני מסע אישיים 96
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
ש איך לבחור יועץ פנסיוני להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 5
G איך לבחור אגח ממשלתי לטווח ארוך? שוק ההון 3
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
S איך לבחור ברוקר ישראלי? האם וכיצד להתמקח על העמלות? שוק ההון 6
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
שם משתמש בעייתי לבחור קרן כספית: פשוט להטיל מטבע? שוק ההון 38
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
R הייטק -חברה בינונית מול סטארט אפ? לא מצליח לבחור אוף טופיק 8
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
שם משתמש בעייתי איך לקרוא את שם הקרן? איך לבחור מסלול מחקה s&p נכון? שוק ההון 11
P באיזה תמהיל משכנתא לבחור? דירת מחיר למשתכן בנתיבות נדל"ן 10
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I כיצד לבחור קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
I מסלולי השקעה לבחור בן 18 שוק ההון 1
בורג איך לבחור רכב אם אתה לא אוהב רכבים אוף טופיק 128
ל איך לבחור קרן השתלמות - עדכונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
שיר הלל לטבע מתלבט איך לבחור ברוקר שוק ההון 1
Yos Etf אנרגיה ירוקה - במי לבחור? שוק ההון 0
י איך לבחור יועץ נדל"ן ששווה כסף? נדל"ן 20
O למה לבחור בין vt לבלאקרוק אם אפשר גם וגם? שוק ההון 7