• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כתבה על מינימליזם בכלכליסט סופ"ש

• פותח הנושא פותח הנושא זאב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זאב

משתמש בכיר
דירוג
3,406
מעבר לעובדה שאני די שמח שהסגנון חיים המינימליסטי אינו מוקצה לגמרי על ידי החברה, אני חושב שזה צעד די נחמד שכתבה על סגנון החיים המינימליסטי מגיעה לעיתון מרכזי כגון כלכליסט.
http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3658110,00.html

מאוד אהבתי את הכתבה, וחייכתי לעצמי בסוף כשהיה כתוב שכשאפשר לחסוך בוחרים במה גבוה בסדרי עדיפויות, ונתנו שם כל מיני דוגמאות. הדוגמא האחרונה הייתה שיש כאלה שלא מתפשרים על איכות האוכל של משפחתם ושל חיות המחמד :)

כתבה יפה, אבל כפי שכתב אחד הטוקבקיסטים, מאות אלפי משפחות מנהלות כך את חייהן מחוסר ברירה ועליהן אף אחד לא עושה כתבה. ואם כבר עושים, נקודת המוצא היא שהם מסכנים ושחוסר היכולת לצרוך "כמקובל" פוגע בהם.

בדיוק סיימתי שיחה עם אבא שלי שבה סיפרתי לו על הכתבה הזו, ועל הטוקבק שקרע אותי מצחוק: "שימו לב כל המתראיינים בכתבה הם נויפלד בירקמן ודורפמן". :)

כתבה יפה, אבל כפי שכתב אחד הטוקבקיסטים, מאות אלפי משפחות מנהלות כך את חייהן מחוסר ברירה ועליהן אף אחד לא עושה כתבה. ואם כבר עושים, נקודת המוצא היא שהם מסכנים ושחוסר היכולת לצרוך "כמקובל" פוגע בהם.
יכול להיות שזו נקודת ההנחה הבסיסית אבל אני מקווה שגם אם רק אחד מחמש יקרא ויפנים את סגנון החיים הזה, אז יכול להיות שיהיה סוג של שינוי בתרבות הצריכה הקיימת.
הטוקבק שקרע אותי מצחוק: "שימו לב כל המתראיינים בכתבה הם נויפלד בירקמן ודורפמן".
אני מתנצל אבל לא הבנתי מה מצחיק בזה, הטוקבק הספציפי הזה נראה לי כמו גזענות טהורה.

@זאב אני משערת שלכל אחד יש את חוש ההומור שלו, ולפעמים מה שמצחיק אחד לא מצחיק את השני :-)

@Yellow את צודקת, פשוט טוקבקים מהסוג הזה תמיד נראים לי כמו סוג של בכיינות של אנשים שאינם יכולים\רוצים לעשות את השינוי המנטלי וללכת נגד תרבות הצריכה השלטת ולכן מתרצים זאת בטוקבק גזעני.

הטוקבק הספציפי הזה נראה לי כמו גזענות טהורה
אכן גזענות טהורה.
אם מישהו היה כותב טוקבק שכדאי לשים לב שלכולם שמות מזרחיים, הוא היה מקבל קיתונות של רותחין (ע"ע גרבוז שאפילו לא דיבר על מזרחיים).

@גרהם זה פשוט טוקבק, תעשה מה שאני עושה ותתעלם. אני פשוט בדרך כלל לא קורא טוקבקים, אז לכן אני לא מתייחס לכך.

@זאב אני מסכים איתך. הבעיה היא שהגישה הזו חורגת מגבולות הטוקבקים.

@גרהם יש מספיק גזענות מחוץ לפורום הזה, אני פשוט לא מעוניין לזהם את הפורום בטענות וקיתונות על גזענות עדתית בישראל.
לגבי הגישה עצמה אשר חורגת מגבולות הטוקבקים, אני מאמין שתלונות והאשמות הדדיות לא יובילו לשום מקום מלבד הסתגרות בין עדתית.
יכול להיות שאני חריג בנוף הישראלי, אבל אין לי כוונה לבזבז את חיי על גזענות והאשמות (זה פשוט בזבוז אנרגיה נפשית). אני מעדיף לחיות בצורה שאני רואה לנכון, אם אנשים מעוניינים לחקות אותי הם מוזמנים ואם לא אני לא אשפוט אותם על כך.

@זאב אתה ממש לא חריג. במציאות שאני מכיר, אנשים לא מחנכים את ילדיהם שהם שייכים לעדה, לא מתעניינים בעדתו של המועמד לעבודה / זוגיות וכיוצ"ב. המרחב הציבורי (כרגיל) נתפש על ידי הקולות הקיצוניים.

יש מצב שהטרנד הסולידי תופס תאוצה ? לאחרונה אני שם לב שעיתונים רבים מכניסים כתבות על מינימליזם (בכל מיני צורות: לגלוג, ביקורת, הערכה, קנאה, ועוד...)
זה כמעט גורם לי לחשוב שיש סוג של שינוי תודעתי לגבי אורח החיים שלנו.
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2638147

שימו לב לכותרת המשנה של הכתבה:

"בעוד רובנו נאנקים תחת יוקר המחיה, מרגישים שהמינוס בבנק רק גדל בכל חודש..."

ואני שואל, האם "רובנו" באמת כאלו? האם "רובנו" נאנקים ומגדילים המינוס? אני מכיר הרבה מאד משפחות, וכולן חיות במסגרת אמצעיהם, לטוב ולרע, גם אם הם לא מינימליסטים בסגנון הסולידית, וגם אם לקחו משכנתא בשביל לקנות דירה. רובם חיים טובים ומאושרים (ולא "נאנקים").

נמאס לי מההנחה המשתמעת הזאת שלהיות במינוס ולסבול זה המצב הנורמלי.
(בדיוק כמו ההנחה המשתמעת בכתבות הזיבלונים שיש "מאבק עדתי").

תמונת ההארדקור של גברת בירקמן בחלחליסט אכן תורמת לסטריאוטיפים על הטרנד..

ובלי להתייפייף סביר שיש רוב גדול לאשכנזים בנושא מסיבות שונות. לטוב ולרע.

נערך לאחרונה ב:
הגליון האחרון של דה-מארקר מוקדש כולו למינימליזם (ומשום מה הוא חושב שמדובר בהפך הקפיטליזם).
@הסולידית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G כתבה חדשה בYNET+ על מינימליזם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
עדוכברתפוס מבקש המלצה על סרט/סרטון/כתבה על מינימליזם/פשטות מרצון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
R כתבה בכלכליסט - חשש לכספי חוסכים בעשרות מיליונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M כתבה בגלובס בזמן לא נוח (מבחינתי) נדל"ן 49
Homer כתבה מלפני 10 שנים, עדיין רלבנטית? אוף טופיק 3
c881 כרגע כתבה בערוץ 12 נדל"ן 31
c881 כתבה שקראתי, דוגמה לאנשים שלא נשארים ב-מיינדסט של "מקופח" התפתחות אישית 258
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
c881 כתבה כרגע על מחיר למשתכן בראש העין נדל"ן 45
F כתבה שהתפרסמה בגלובס - "האינפלציה חורגת מהיעד, ובנק ישראל במלכוד: האם להעלות ריבית ולטלטל את שוק המשכנתאות?" פוסטים מאיכות נמוכה 1
א כתבה בכלכליסט - מודל הפנסיה ישתנה, דמי הניהול יזנקו פוסטים מאיכות נמוכה 22
K כתבה מהיום המתייחסת באופן שלילי לדמי ניהול נמוכים מהפנסיה שוק ההון 5
S מחפש כתבה מ 2011 שנעלמה אוף טופיק 2
נ כתבה מלפני שנה על אגרות חוב אוף טופיק 9
unrealx כתבה מעניינת על משקיעי הנדל"ן בארץ נדל"ן 3
ה כתבה בנושא ריבית אפסית וקצבאות הפנסיה שוק ההון 53
נ כתבה שמסבירה על הלוואות ולא מעודדת לקיחה שלהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
S כתבה : מלך האג"ח: "אני לחלוטין מאמין שמדד ה-S&P500 יקבע שפל חדש" שוק ההון 60
Brightside פקטורים, כתבה מעניינת בכלכליסט אוף טופיק 0
Roi כתבה מפתיעה ב YNET על חסכון לעתיד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
esho המחקר הגדול על מניות או נדל"ן מכריע: קנו דירה. בחו"ל (כתבה ב TheMarker) שוק ההון 10
M כתבה על מדד Indxx USA E-Commerce Index שוק ההון 0
K כתבה על מניות דיבידנדים שוק ההון 6
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
wa11a הורדת מס על הבורסה - כתבה מכלכליסט אוף טופיק 18
Jane Doe כתבה מעניינת על הכלכלה הסודית של החרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 263
O כתבה מעניינת על הכלכלה העולמית אוף טופיק 7
itay bar81 כתבה דוקומנטרית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Sinister כתבה מעולה על קרנות מנוהלות שוק ההון 2
עמוס האם לבחור פנסיה לפי דמי ניהול כתבה בדה מרקר שוק ההון 13
גרהם כתבה בזכות הצרכניזם (עם ניואנסים) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ע קרן חרום כתבה בכלכליסט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
גרהם עוד כתבה על "למה המדינה לא משלמת לי כסף" צרכנות פיננסית 4
שמוליק קיפוד כתבה חדשה על העוני בארץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
mudale222 כתבה משעשעת שמראה דוג' טובה עד כמה מיתוג זה בולשיט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
V מפתיע - כתבה רגועה ושקולה בין ים הכותרות המפחידות שוק ההון 11
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2
c881 כתבה ב - YNET אוף טופיק 6
ה תובנות על מינימליזם מהלחימה בעזה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 48
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
de dud מוצא את עצמי מתעצבן מהמצב.. אנטי מינימליזם? אוף טופיק 189
de dud שאלה פילוסופית: האם מינימליזם זאת דת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
de dud האם ספרייה בבית נוגדת מינימליזם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
C פרישה מוקדמת - מינימליזם וחסכנות לא באמת הכרחי אם אתה משקיע חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
O מישהו יודע למה בכלכליסט הם מתארים את סדר היום בשוק ההון - אחורה ולא קדימה ? אוף טופיק 7

נושאים דומים

Back
למעלה