• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיס אשראי ראשון

• פותח הנושא פותח הנושא The Objectivist
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

The Objectivist

משתמש רגיל
דירוג
43
חייל בן 20, משתחרר עוד שמונה חודשים.
עד כה עם כרטיס דיירקט(בנק הפועלים).
הכנסה חודשית של כ4000, מן הסתם שתגדל משמעותית אחרי השחרור.
מוציא באזור ה1000-1500 בחודש, יש חודשים עם הוצאות חריגות של 2000.
לא נכנס למינוס.

התחלתי להתעניין מאוד בכסף ככה שקראתי הרבה מהבלוג וצפיתי בהרבה סרטונים ביוטיוב, מהם הבנתי שכדאי לי להוציא כרטיס אשראי כדי להתחיל לבנות את דירוג האשראי שלי, שכרגע לא קיים כי יש לי דביט.
בין השאר גם לתת לעצמי את האפשרות לחלק רכישות גדולות יותר לתשלומים(ללא ריבית כמובן).

אני מתלבט כרגע איך לבחור את כרטיס האשראי מבחינת עמלה חודשית, הטבות או דברים בסגנון.
איך לבחור את הכרטיס הנכון בשבילי? הגיוני לי כרגע להוציא דרך הבנק וחא כרטיס חוץ בנקאי אבל אם דעתכם היא שונה אז גם על זה אשמח לשמוע.

יש כרטיס "יותר" לחיילים (או לפחות פעם היה, נדמה לי שהוא עדיין קיים), ללא עלות חודשית.
קשה להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי שיש לך כרטיס אשראי בתוקף, אז תצטרך כנראה להתחיל בכרטיס בנקאי.

יש כרטיס "יותר" לחיילים (או לפחות פעם היה, נדמה לי שהוא עדיין קיים), ללא עלות חודשית.
קשה להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי שיש לך כרטיס אשראי בתוקף, אז תצטרך כנראה להתחיל בכרטיס בנקאי.
למה עוד אני צריך להתייחס בבחירת כרטיס אשראי חוץ מהעמלות? מניח שמסגרת זה פחות תלוי כרטיס אלא בכמה אתמקח מול הבנק

למה עוד אני צריך להתייחס בבחירת כרטיס אשראי חוץ מהעמלות? מניח שמסגרת זה פחות תלוי כרטיס אלא בכמה אתמקח מול הבנק
כרטיס אשראי הוא מוצר די פשוט ל99% מהמשתמשים. יש לו (או אין לו) דמי ניהול חודשיים (בחלק מהכרטיסים יש דמי ניהול אבל יש פטור באותו חודש אם קנית מעל סכום מסויים), יש לו עמלות מסויימות על עסקאות חו"ל (אם אתה קונה בחו"ל או מזמין משם). לחלק מהכרטיסים יש דחייה של תשלום על עסקת חו"ל. יש לכרטיסים שונים כל מיני הטבות - קאשבק, 1+1 לקולנוע, צבירת מיילים בנוסע המתמיד ושאר הטבות. בארץ ההטבות לא להיט לרוב ברוב הכרטיסים. לפעמים הכרטיס נותן ביטוח נסיעות לחו"ל ללא עלות למספר ימים.

מעבר לכך יש כל מיני שירותים שחברות האשראי מציעות כמו דחיית תשלומים, תשלום קבוע ועוד - אלו שירותים מאוד מאוד יקרים - כדאי לוודא שאינם מופעלים כברירת מחדל.

מכיוון שאתה חייל וההכנסה שלך נמוכה, וכפועל יוצא אני משער שגם ההוצאה שלך נמוכה, לא הייתי מקדיש יותר מדי מאמץ בבחירת הכרטיס הראשון - קח כרטיס כלשהו ללא דמי ניהול. בהמשך תוכל להחליף או להוציא כרטיסים נוספים לפי הטבות כאלו ואחרות שמדברות אליך.

נערך לאחרונה ב:
אני ממליץ על כרטיס "כזה אני רוצה I Need It" אין דמי כרטיס, עמלת המרת מט"ח היא 1% ומקבלים כרטיס נטען נוסף שמטעינים אותו ומקבלים 16% הנחה.

אני ממליץ על כרטיס "כזה אני רוצה I Need It" אין דמי כרטיס, עמלת המרת מט"ח היא 1% ומקבלים כרטיס נטען נוסף שמטעינים אותו ומקבלים 16% הנחה.
בלתי אפשר להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס בנקאי

בלתי אפשר להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס בנקאי
תיקון - בלתי אפשרי להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס קיים. הקיים לא חייב להיות בנקאי.

תיקון - בלתי אפשרי להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס קיים. הקיים לא חייב להיות בנקאי.
לא הכרתי, אבל למה שלא יוציא כרטיס בנקאי, ואז יבטל אותו אחרי שהוציא כרטיס משתלם יותר שהוא חוץ בנקאי?

אבל למה שלא יוציא כרטיס בנקאי, ואז יבטל אותו אחרי שהוציא כרטיס משתלם יותר שהוא חוץ בנקאי?
זה בדיוק מה שאמרתי - שיוצא ואח"כ יבטל כי ברגע שיש לו חוץ בנקאי הוא לא צריך יותר את הבנקאי.

לא הכרתי, אבל למה שלא יוציא כרטיס בנקאי, ואז יבטל אותו אחרי שהוציא כרטיס משתלם יותר שהוא חוץ בנקאי?
כן, זה מה שעשיתי לפני שנים.
מתחילים בכרטיס בנקאי, לאחר זמן מה מוציאים כרטיס חוץ בנקאי ומבטלים את הבנקאי.

בכל מקרה הראשון בשרשרת (מה שרלוונטי לפותח האשכול) חייב להיות בנקאי.

בין השאר גם לתת לעצמי את האפשרות לחלק רכישות גדולות יותר לתשלומים(ללא ריבית כמובן).
אולי כלכלית אתה מרוויח מדחיית הוצאות, אבל פסיכולוגית זה רק יגרום לך לבזבז יותר .
1.כי תרגיש עשיר יותר ,יש כסף בחשבוו.
2.כי תטשטש את הקשר בין הקניה לבין הוצאת הכסף.
3.כי לא תהיה לך תחושה של כסף.

עדיף בהרבה לעבור למזומן ולתעד הוצאות. במזומן תרגיש בדיוק כמה אתה מוציא ,ויכאב לך להפרד מהשטרות.

אולי כלכלית אתה מרוויח מדחיית הוצאות, אבל פסיכולוגית זה רק יגרום לך לבזבז יותר .

עדיף בהרבה לעבור למזומן ולתעד הוצאות. במזומן תרגיש בדיוק כמה אתה מוציא ,ויכאב לך להפרד מהשטרות.
1. אני מתעד הוצאות והכנסות בכל מקרה באפליקציה כך שאין סיבה באמת שאבזבז יותר כל עוד אני שומר על מודעות להתחייבויות, לא מתכנן להיכנס למינוס גם.

2. מה לגבי דירוג אשראי? לפי מה שהבנתי עדיף להוציא כרטיס כמה שיותר מוקדם כדי להתחיל לבנות אותו, מניח שהשאלה שלי כאן היא עד כמה באמת אצליח להעלות אותו כשההכנסות שלי עדיין כאלה נמוכות ואם זה בכלל שיקול רלוונטי לתקופה שאני נמצא בה.

@WRLD , לך לבנק ותוציא כרטיס אשראי, לא דביט. כנראה שיתנו לך פטור מעמלות לשנה הראשונה.
בעוד מספר חודשים תחפש כרטיס אשראי חוץ בנקאי ותעביר אליו את הוראות הקבע מהכרטיס הבנקאי.
חשוב מאוד ליצור הוראות קבע בכרטיס ולא בחשבון העו"ש מהסיבה שאם תחליט לעבור לבנק אחר הכרטיס החוץ בנקאי יעבור לבנק החדש כולל הוראות הקבע.
אחרי שהוראות הקבע יעברו לכרטיס החדש תבטל את הכרטיס הבנקאי.
תשלומים שוטפים בכרטיס ייצרו לך דירוג אשראי שיגדל עם הזמן.
נתתי לך קיצורי דרך שעובדים.

אני מתעד הוצאות והכנסות בכל מקרה באפליקציה כך שאין סיבה באמת שאבזבז יותר כל עוד אני שומר על מודעות להתחייבויות, לא מתכנן להיכנס למינוס גם.
כרגע הוכחת את הנקודה שלי.המדד הוא לא המינוס .אתה אולי לא תהיה במינוס ,אבל תסחב על הגב מחויבות לתשלומים עתידיים.כרטיסי אשראי ותשלומים יגרמו לך להוציא יותר.

מה לגבי דירוג אשראי
מה לגביו? למה אכפת לך מדרוג אשראי בגילך? אתה צריך אשראי למשהו?
תכוון לתואר רווחי ועבודה טובה והדרוג שלך יהיה בסדר.
אין לך סיבה לפגוש את הבנק עד למשכנתא.

הנסיון שלי בדיוק הפוך.
במזומן יש לי 0 מושג כמה אני מוציא ועל מה. באשראי הכל רשום ומתועד.
בתקופה שעבדתי עם מזומן (גם חלקית) יצא לי כמה פעמים להגיע לסוף החודש ולראות הוצאות של אלפי ש''ח מכספומט במהלך החודש שלא היה לי מושג לאן הכסף נעלם.
זה גם היה מאוד לא קונסטבטנטי. לפעמים הייתי מוציא כסף מהכספומט וזה היה מספיק לי לחודש, לפעמים כל הכסף נעלם אחרי 3 ימים.
ולא רק שאין לי דרך לדעת על מה הוצאתי את הכסף, אני אפילו לא יודע אם באמת הוצאתי אותו או שסתם גנבו לי אותו.

מאז שעברתי לאשראי באופן מלא, אני יודע בדיוק לאן כל שקל הולך ואני מבזבז הרבה פחות כסף.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הנסיון שלי בדיוק הפוך.
במזומן יש לי 0 מושג כמה אני מוציא ועל מה. באשראי הכל רשום ומתועד.
בגלל זה כתבתי להשתמש במזומן ולתעד , זה לא מסובך לרווק לפתוח אקסל לחצי דקה בסוף היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
W כרטיס אשראי בארנק של טלפון לא של בעל הכרטיס צרכנות פיננסית 7
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 73
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
ה כרטיס אשראי - I NEED IT צרכנות פיננסית 11
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 16
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
שם משתמש בעייתי כרטיס אשראי, ללא תעודת זהות (שאלה לחבר מחו"ל) צרכנות פיננסית 8
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
A כרטיס אשראי נטען צרכנות פיננסית 0
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
B כרטיס אשראי של IBK צרכנות פיננסית 1
L כרטיס אשראי קורפורייט של ישראכרט - עמלת מט"ח 0 צרכנות פיננסית 9
ה כרטיס אשראי - עלות מט׳׳ח קרובה ל 0 פוסטים מאיכות נמוכה 9
ש כרטיס אשראי חוץ בנקאי עם הטבות צרכנות פיננסית 4
D כרטיס אשראי בינלאומי - לא דרך חברות הסליקה הישראליות? צרכנות פיננסית 4
J כרטיס אשראי צרכנות פיננסית 1
לאץ' תרומה ללא כרטיס אשראי אוף טופיק 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
B בנק + כרטיס אשראי עם פורטל ופירוט באנגלית צרכנות פיננסית 1
F תשלום מקדמות מס הכנסה עם כרטיס אשראי אמריקאי מיסים 13
T כרטיס אשראי flycard מסוים צרכנות פיננסית 1
TheOneTech כרטיס אשראי לא יקר לעסקאות מתמשכות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
כ כרטיס אשראי cashback הכי משתלם 2023? צרכנות פיננסית 154
פיטר גריפין ביטוח נסיעות דרך כרטיס אשראי צרכנות פיננסית 26
TheOneTech שאלה על כרטיס אשראי של חבר מחו"ל צרכנות פיננסית 6
C דוח מסלקה פנסיונית ללא כרטיס אשראי אוף טופיק 8
F כרטיס אשראי מומלץ להוצאות גבוהות פוסטים מאיכות נמוכה 13
הoוליד כרטיס אשראי לחייל המשוחרר צרכנות פיננסית 1
א כרטיס אשראי לחשבון מעוקל צרכנות פיננסית 15
E הוצאות בחו"ל - חשבון דולרי לעומת כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7