• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כרגע כתבה בערוץ 12

• פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך

c881

משתמש בכיר
דירוג
11,695
לכל המתכננים לרכוש דירה להשכרה -
פרוייקטים שמסתבר ש-80%+ מהרוכשים מחפשים שוכרים והמחיר שנדרש יורד בכ-20% .
(אפשר תמיד לראות שוב.)

• אהבתי
Reactions: HHH
(אפשר תמיד לראות שוב.)
הטענה שמחירי השכירות יורדים ?

באיזה איזור?
אני מניח שאין דין קרית אונו כדין קרית שמונה, או דין גבעתיים כדין גבעת המורה.

נערך לאחרונה ב:
מנחש שבפריפריה.
הכתבה מדברת על שכונה חדשה שאוכלסה כעת ברמת אפעל, ומוצעות בה עשרות דירות להשכרה, מה שגורם לבעלי דירות להוריד מ8400 ל7200.
דוגמה שניה שהוזכרה בכתבה היא שכונה חדשה בטירת הכרמל, שבה דירות מושכרות ב5000 לעומת ממוצע של 5400 בעיר.
וגם מוזכרות דירות יוקרה בתל אביב, שירדו בכ 4000 ש"ח, מ22 אלף ל18 או מ18 ל14000.

לפחות לגבי רמת אפעל, כנראה שזה פשוט עניין של זמן, וכאשר השכונה תאוכלס תהיה שוב עליית מחירים.

לפחות לגבי רמת אפעל, כנראה שזה פשוט עניין של זמן, וכאשר השכונה תאוכלס תהיה שוב עליית מחירים.
בדיוק! נשמע לי מטופש ביותר, גם בשכונות המבוקשות ביותר בארץ (גליל ים, ת"א) שנזרקים בבת אחת עשרות או מאות דירות לשוק באותו השבוע אז המחירים יורדים.
אני יכול לומר שבגליל ים המחירים עלו בתוך כשנתיים בכ40-50% בשכ"ד.
וגם מוזכרות דירות יוקרה בתל אביב, שירדו בכ 4000 ש"ח, מ22 אלף ל18 או מ18 ל14000.
הגיוני.

5000 שח בטירת הכרמל??? אולי אני סובל מסטיגמה, אבל המקום רחוק מלהיות אידיאלי למגורים....אם דירה בטירה עולה 5000 בחודש, יוקר המחיה בישראל אכן מרקיע שחקים.

(אפשר תמיד לראות שוב.)
פורנו תקשורתי, מזכיר לי כתבה זהה מהעבר:

היום ב"שכונת הרפאים", 5 שנים אחרי הכתבה המהוללת, השכירות קפצה פי2 ומחירי הדירות כמעט פי3. ד"א, התמונות של הרחובות השוממים צולמו בשבת ב-6-7 בבוקר, ממש עיתונאות חוקרת.

5000 שח בטירת הכרמל??? אולי אני סובל מסטיגמה, אבל המקום רחוק מלהיות אידיאלי למגורים....אם דירה בטירה עולה 5000 בחודש, יוקר המחיה בישראל אכן מרקיע שחקים.
בשנות ה2000 אכן טירת כרמל הייתה שכונת מצוקה בפאתי העיר חיפה. היום המצב שונה, היא נמצאת בפיתוח מטורף, הוקמו שם שכונות חדשות עם בניינים חדשים, מטופחת ביותר, מרכזי קניות וכו, היא עברה שינוי משמעותי.

5000 נשמע כמו דירת 5 חדרים גדולה קרקע עם מרפסות וגינות. לא בדקתי .

היום ב"שכונת הרפאים", 5 שנים אחרי הכתבה המהוללת, השכירות קפצה פי2 ומחירי הדירות כמעט פי3.
תמיד השאלה - כמה זמן אתה מסוגל לעמוד במשכנתה בלי שוכר.?
אני בטוח גם שיהיו אנשים שירוויחו היום, מי שבא עם מזומן ישחרר אנשים מדירות עם משכנתה שלא תוכננה ואז יהיו מי שברחו כל עוד נפשם בם ויהיו מי שרכשו במחיר נמוך.

והאמת שהשרשור הזה בא שאוכל לקשר בפעמים הבאות שמגיע "הגאון" שבטוח שהוא היחיד שרוכש ב"דיור למשתכן" בשביל להשכיר ברגע שהדירה תהיה מוכנה.

תמיד השאלה - כמה זמן אתה מסוגל לעמוד במשכנתה בלי שוכר.?
אני בטוח גם שיהיו אנשים שירוויחו היום, מי שבא עם מזומן ישחרר אנשים מדירות עם משכנתה שלא תוכננה ואז יהיו מי שברחו כל עוד נפשם בם ויהיו מי שרכשו במחיר נמוך.

והאמת שהשרשור הזה בא שאוכל לקשר בפעמים הבאות שמגיע "הגאון" שבטוח שהוא היחיד שרוכש ב"דיור למשתכן" בשביל להשכיר ברגע שהדירה תהיה מוכנה.
אני מוכן להתחלף עם כל גאון שקנה במחיר למשתכן ברמת אפעל.

זבל של אחד הוא זהב של אחר.

בשנות ה2000 אכן טירת כרמל הייתה שכונת מצוקה בפאתי העיר חיפה. היום המצב שונה, היא נמצאת בפיתוח מטורף, הוקמו שם שכונות חדשות עם בניינים חדשים, מטופחת ביותר, מרכזי קניות וכו, היא עברה שינוי משמעותי.

5000 נשמע כמו דירת 5 חדרים גדולה קרקע עם מרפסות וגינות. לא בדקתי .
עזבתי את חיפה ב-2008, ואז טירה הייתה רחוקה מלהיות מקום אטרקטיבי. מעניין מה שאתה אומר על הפיתוח, האם יש גם תשתית עירונית טובה? גני ילדים? בתי ספר? טירה של פעם הייתה 2 מרכזים מסחריים והמון ערסים וקווקזים. אני מנחש שרובם עדיין שם, לא זוכר שקראתי על ג'נטריפיקציה באזור...

התמונות של הרחובות השוממים צולמו בשבת ב-6-7 בבוקר, ממש עיתונאות חוקרת.
כבן אדם שגר שם כמה שנים (ועדיין יש לי שם משפחה), הרחובות בפסגות אפק שוממים תמיד, אי אפשר להגיע לשום מקום ברגל.

(אפשר תמיד לראות שוב.)
זאת תופעה שמתרחשת כמעט בכל מתחם חדש של בניינים רבי קומות.
ההיצע מאוד גדול כי הרבה משקיעים משכירים את הנכסים שלהם במקביל במה שמוריד מחירים.

לרוב, הוואקום הזה מתמלא תוך מס שנים מועט וכשכל הבנייה במתחם מסתיימת, המחירים משתווים למחירי השוק באזור.

זו הזדמנות טובה לשוכרים שמעונינים לקבע שכר דירה נמוך למס שנים.

איך תקשר אם לא תמצא אותו בגלל שבחרת כותרת לא אינפורמטיבית? ולמה לא קישרת לכתבה?
מוותיקי הפורום ומנהל כמו טירון :>

פורנו תקשורתי, מזכיר לי כתבה זהה מהעבר:

היום ב"שכונת הרפאים", 5 שנים אחרי הכתבה המהוללת, השכירות קפצה פי2 ומחירי הדירות כמעט פי3. ד"א, התמונות של הרחובות השוממים צולמו בשבת ב-6-7 בבוקר, ממש עיתונאות חוקרת.

בכל הארץ עלה .. פשוט עניין של תקופה. שמעתי פודקסט של מישהו שנשחשב לגאון נדלן קנה דירה בר"ג ב 2011 והרווח על הנייר היום הוא 1000% (פינוי בינוי) .
יש אחרים שקנו והם לא מתהדרים שהם "גאוני נדלן" ... עניין של מזל (הנדלן עלה מטאורית מ2011... )

בכל הארץ עלה .. פשוט עניין של תקופה. שמעתי פודקסט של מישהו שנשחשב לגאון נדלן קנה דירה בר"ג ב 2011 והרווח על הנייר היום הוא 1000% (פינוי בינוי) .
יש אחרים שקנו והם לא מתהדרים שהם "גאוני נדלן" ... עניין של מזל (הנדלן עלה מטאורית מ2011... )
בנדל"ן יש גם אלמנט של ידע מלבד מזל, אבל כדאי שכל אחד שנכנס לתחום יזכור שהממוצע מאלו שמבינים יותר מהממוצע ומספר זהה של כאלו שמבינים פחות מהממוצע (מדבר בעיקר על עסקאות סטנדרטיות של קניית דירה, השכרה וקצת השבחה והמתנה לעליית ערך - לא יזמות, נדלן מסחרי וכיוצ"ב עסקאות ברמה שקרובה יותר ל"עסק").

תן לי בבקשה דוגמא לידע - ידע ממשי . לא קניה של נכס 3 חדרים שיפוץ הוספת חדר ומכירת הנכס כ 4 חדרים . (זה לשיטתי לא באמת ידע.)
אגב - האם שמעת פעם על מישהו שהשקיע במחקה מדד וטען "שהוא גאון פיננסי" ? (הרי הוא הצליח בממוצע יותר ממנהלי תיקים אקטיבים )

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 כתבה כרגע על מחיר למשתכן בראש העין נדל"ן 45
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
י כרגע התחתנתי, מה צריך לעשות? אוף טופיק 13
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G יש קבוצות רכישה פתוחות כרגע לפנסיה מחקה מדד S&P500? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
H מה ההבדל כרגע בין קרן שקלית להשקעה באג"ח ממשלתי? שוק ההון 1
L מסחר אישי - באיזה בית השקעות אתם כרגע? צרכנות פיננסית 3
waskindalost יומן אישי של מיליונר (לפחות כרגע) בן 23 יומני מסע אישיים 12
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
A הייתי שכיר, לא עובד כרגע- הפקדות לפנסיה לצורך הטבה במס האם כדאי? צרכנות פיננסית 2
Cfy למה להשקיע כרגע באג"ח? שוק ההון 27
milx אפיק סולידי ליורו כרגע שוק ההון 0
N מה גורם לירידות החדות באג"חים הישראלים כרגע? שוק ההון 31
M כתבה בגלובס בזמן לא נוח (מבחינתי) נדל"ן 23
Homer כתבה מלפני 10 שנים, עדיין רלבנטית? אוף טופיק 3
c881 כתבה שקראתי, דוגמה לאנשים שלא נשארים ב-מיינדסט של "מקופח" התפתחות אישית 258
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
F כתבה שהתפרסמה בגלובס - "האינפלציה חורגת מהיעד, ובנק ישראל במלכוד: האם להעלות ריבית ולטלטל את שוק המשכנתאות?" פוסטים מאיכות נמוכה 1
א כתבה בכלכליסט - מודל הפנסיה ישתנה, דמי הניהול יזנקו פוסטים מאיכות נמוכה 22
K כתבה מהיום המתייחסת באופן שלילי לדמי ניהול נמוכים מהפנסיה שוק ההון 5
G כתבה חדשה בYNET+ על מינימליזם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
S מחפש כתבה מ 2011 שנעלמה אוף טופיק 2
נ כתבה מלפני שנה על אגרות חוב אוף טופיק 9
unrealx כתבה מעניינת על משקיעי הנדל"ן בארץ נדל"ן 3
ה כתבה בנושא ריבית אפסית וקצבאות הפנסיה שוק ההון 53
נ כתבה שמסבירה על הלוואות ולא מעודדת לקיחה שלהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
S כתבה : מלך האג"ח: "אני לחלוטין מאמין שמדד ה-S&P500 יקבע שפל חדש" שוק ההון 60
Brightside פקטורים, כתבה מעניינת בכלכליסט אוף טופיק 0
Roi כתבה מפתיעה ב YNET על חסכון לעתיד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
esho המחקר הגדול על מניות או נדל"ן מכריע: קנו דירה. בחו"ל (כתבה ב TheMarker) שוק ההון 10
M כתבה על מדד Indxx USA E-Commerce Index שוק ההון 0
K כתבה על מניות דיבידנדים שוק ההון 6
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
wa11a הורדת מס על הבורסה - כתבה מכלכליסט אוף טופיק 18
Jane Doe כתבה מעניינת על הכלכלה הסודית של החרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 263
O כתבה מעניינת על הכלכלה העולמית אוף טופיק 7
itay bar81 כתבה דוקומנטרית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Sinister כתבה מעולה על קרנות מנוהלות שוק ההון 2
עמוס האם לבחור פנסיה לפי דמי ניהול כתבה בדה מרקר שוק ההון 13
גרהם כתבה בזכות הצרכניזם (עם ניואנסים) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ע קרן חרום כתבה בכלכליסט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
עדוכברתפוס מבקש המלצה על סרט/סרטון/כתבה על מינימליזם/פשטות מרצון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3

נושאים דומים

Back
למעלה