• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כרגע התחתנתי, מה צריך לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא יוסי ס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסי ס

משתמש רגיל
דירוג
83
היי, כרגע רשמתי את הכתובה עם האישה, עוד מעט משרד הפנים ירשום שאנחנו נשואים.
מה צריך לעשות ברגע שזה קורה?
מניח שצריך לעדכן את ביטוח לאומי + פנסיה + ביטוח חיים, אבל מה עוד? מה לגבי ביטוחים אחרים וכו׳?
האם יש משהו שאם נשכח יביא לנו מכה בהמשך החיים?

ביטוח לאומי מתעדכן אוטומטית ממרשם האוכלוסין.
אתה יכול לעדכן את קרן הפנסיה, אבל זה לא משנה יותר מדי (במקרה של מוות בכל מקרה המצב ביום המוות הוא שיקבע). אם ויתרת על ביטוח שארים, אז עדכון סטטוס לנשוי בקופה יחדש אותו.
ביטוחים למינהם הם לפי מוטבים ויורשים חוקיים, כך שעצם הנישואין לא דורש עדכון של שום דבר.
אם אתה מעוניין ביורשים השונים מברירת המחדל, תכין צוואה.

לא עו"ד, לא ממליץ.

טופס 101 במקום העבודה לשכיר.

מזל טוב!

• אהבתי
Reactions: JWL
חחח תודה רבה לכולם ❤️❤️
אז בגדול רק טופס 101, להחזיר ביטוח שארים בפנסיה וזהו?
מישהו הלחיץ אותי ואמר שאם אני לא מדבר עם ביטוח לאומי אני יכול לקבל קנס נראה לי חירטטו אותי

חחח תודה רבה לכולם ❤️❤️
אז בגדול רק טופס 101, להחזיר ביטוח שארים בפנסיה וזהו?
מישהו הלחיץ אותי ואמר שאם אני לא מדבר עם ביטוח לאומי אני יכול לקבל קנס נראה לי חירטטו אותי
נשמע שטות, אין סיבה שלא יקבל עדכון מהרבנות\משרד הפנים אוטומטית. זה ממש בייסיק. אבל אל תשמע לי, מה אני יודע.
לעדכן את המעסיק באמת חשוב כי הוא לא אמור לקבל מידע אוטומטית מהמערכות... אלא אם זה מקום ממשלתי, וחבל להפסיד נקודות מס וכו'

אם לאחד מבני הזוג יש אזרחות זרה, לבדוק אם כדאי/צריך לרשום את הנישואין במדינה הזרה.

לעדכן את המעסיק באמת חשוב כי הוא לא אמור לקבל מידע אוטומטית מהמערכות... אלא אם זה מקום ממשלתי, וחבל להפסיד נקודות מס וכו'
איזה נקודות יש לנשוי שאין לרווק?

איזה נקודות יש לנשוי שאין לרווק?
אני לא באמת מכיר לעומק. רק יודע שיש כל כך הרבה קונסטלציות שונות ומשונות של אישה+נשואין+איזור מזכה+סטודנטית+קריטריון שקר כלשהו אחר, אז אולי זה משפיע וכדאי לתעד.
לזכרוני יש משהו עם אישה שהיא נרשמת כעקרת בית.

לזכרוני יש משהו עם אישה שהיא נרשמת כעקרת בית.
עקרת בית זו הגדרה שקיימת רק בביטוח לאומי, ומתייחס לאישה נשואה שאינה עובדת ובעלה עובד, ומאפשר לאישה לא לשלם דמי ביטוח לאומי (ומנגד פוגע בזכויות הביטוחיות שלה).
במקרה כזה גם אין צורך לעדכן את המעסיק באף אחד מהצדדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
c881 כרגע כתבה בערוץ 12 נדל"ן 31
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
c881 כתבה כרגע על מחיר למשתכן בראש העין נדל"ן 45
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G יש קבוצות רכישה פתוחות כרגע לפנסיה מחקה מדד S&P500? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
H מה ההבדל כרגע בין קרן שקלית להשקעה באג"ח ממשלתי? שוק ההון 1
L מסחר אישי - באיזה בית השקעות אתם כרגע? צרכנות פיננסית 3
waskindalost יומן אישי של מיליונר (לפחות כרגע) בן 23 יומני מסע אישיים 12
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
A הייתי שכיר, לא עובד כרגע- הפקדות לפנסיה לצורך הטבה במס האם כדאי? צרכנות פיננסית 2
Cfy למה להשקיע כרגע באג"ח? שוק ההון 27
milx אפיק סולידי ליורו כרגע שוק ההון 0
N מה גורם לירידות החדות באג"חים הישראלים כרגע? שוק ההון 31
M האם צריך לציין בדו"ח השנתי הכנסה משכירות מתחת לסף הפטור? נדל"ן 9
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 6
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
M האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
האזרח החשדן צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים צרכנות פיננסית 47
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
E איך מתמחרים כמה כסף אני צריך לגבות מהלקוח עבור דלק? אוף טופיק 10

נושאים דומים

Back
למעלה