• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כניסה לשוק ההון - חייל

• פותח הנושא פותח הנושא OTG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OTG

משתמש רשום
דירוג
1
שלום שמי דין, אני חייל בן 19 ותמיד התעניינתי בשוק ההון.
לאחר המלצה של חבר קראתי פוסטים רבים בבלוג ובעיקר מה שהכי רלוונטי אלי ("איך להשקיע בבורסה עם תקציב אפסי" / "כך תשקיעו בזול") וכו'.

עכשיו ככה, לי יושבים בבנק כ15 אלף שקלים ומשכורת צבאית נכנסת לי כ900 וקצת שקלים (מתכנן להשקיע כ-500-600 מתוכם כל חודש לתיק).
החלוקה שראיתי בבלוג יחסית ישנה והנתונים שם לא נכונים ובנוסף אולי לכם יש רעיונות אחרים שאשמח לשמוע בהנחה שאני בבית השקעות משלם כ-15 שקלים בחודש דמי ניהול? בנוסף אשמח לשמוע עוד רעיונות טיפים שיש לכם עבור אדם שנמצא בסיטואציה שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ברוך הבא לפורום דין.
אנא תקרא את התקנון, אסור לתת ואסור לבקש ייעוץ השקעות.
אתה מוזמן להעיף מבט בגלריית התיקים (בראש פורום משקיעים) כדי לראות אילו תיקים חברי פורום אחרים הרכיבו לעצמם.

אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על בקשת או מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ אישי מבעל הרישיון המתאים.
ייעוץ בגדול שאני זקוק לו זה איך להתחיל את התיק מה כדאי לקנות
אתה יכול לקרוא את "התמונה הגדולה" לגבי איך להקצות נכסים, אתה יכול להסתכל על הפוסטים:
http://www.hasolidit.com/8-תיקי-השקעות-עצלים-עבור-המשקיע-הישראלי
http://www.hasolidit.com/25-תיקי-השקעות-להרכבה-עצמית (מה-31.1.17, נראה לי די עדכני)

עכשיו ככה, לי יושבים בבנק כ15 אלף שקלים ומשכורת צבאית נכנסת לי כ900 וקצת שקלים (מתכנן להשקיע כ-500-600 מתוכם כל חודש לתיק).
לבית השקעות צריך מינימום להשקעה הראשונית של בערך 20,000 ש"ח אבל תעשה בדיקה, אולי הם הורידו את הסף.
(החלוקה שראיתי בבלוג יחסית ישנה והנתונים שם לא נכונים
מה זאת אומרת? מה הופך את החלוקה לישנה? רק כי היא נכתבה לפני כמה שנים? החלוקות האלו נכתבו כבר לפני הרבה שנים (הסולידית רק קיבצה אותן) ועדיין אקטואליות לדעתי.
ואם אתה אומר שהנתונים לא נכונים, מן הראוי שתסביר את את עצמך.

ברוך הבא לפורום דין.
אנא תקרא את התקנון, אסור לתת ואסור לבקש ייעוץ השקעות.
אתה מוזמן להעיף מבט בגלריית התיקים (בראש פורום משקיעים) כדי לראות אילו תיקים חברי פורום אחרים הרכיבו לעצמם.
לא ביקשתי שירכיבו לי תיק זה ממש לא הייתה הכוונה. יותר מחפש קווים כלליים מנחים הרלוונטיים למצב שלי.

אתה יכול לקרוא את "התמונה הגדולה" לגבי איך להקצות נכסים, אתה יכול להסתכל על הפוסטים:
http://www.hasolidit.com/8-תיקי-השקעות-עצלים-עבור-המשקיע-הישראלי
http://www.hasolidit.com/25-תיקי-השקעות-להרכבה-עצמית (מה-31.1.17, נראה לי די עדכני)
האמת שדי עזר לי, איך נניח מההצעות שם אני בוחר את התיק המתאים לי ביותר? לפי איזה כללים ללכת

לבית השקעות צריך מינימום להשקעה הראשונית של בערך 20,000 ש"ח אבל תעשה בדיקה, אולי הם הורידו את הסף.
מה זאת אומרת? מה הופך את החלוקה לישנה? רק כי היא נכתבה לפני כמה שנים? החלוקות האלו נכתבו כבר לפני הרבה שנים (הסולידית רק קיבצה אותן) ועדיין אקטואליות לדעתי.
ואם אתה אומר שהנתונים לא נכונים, מן הראוי שתסביר את את עצמך.
מה שהתכוונתי שלדוגמא עמלות הניהול המוצגות שם השתנו יכול מאוד להיות שזה יהפוך את ההצעה לתיק שם ללא רלוונטית

השאלה / ייעוץ בגדול שאני זקוק לו זה איך להתחיל את התיק מה כדאי לקנות

בכלליות מציע לחלק ל 2:
1. באיזה אפיקים להשקיע?
אתה צריך לקבוע לעצמך באיזה אפיקים להשקיע ולמה, זה הכי חשוב ושלב ראשוני
50\50 מניות\אג"ח? 100 מניות? 20 מניות 80 זהב?
הנושא נדון פעמים רבות בפורום, במידה ויש עוד שאלות ישמחו לענות לך כאן.

2.איך להשקיע בתוך האפיקים?
כאן לדעתי יש מקום להתחשב בעלויות(מיסים עלויות קניה,איזון, אחזקה וכו) וכיוצא מזה בגודל התיק.
חשוב לזכור שלמרות שמתפלפלים הרבה יותר על 2, סעיף 1 יהיה הרבה יותר משמעותי לתיק שלך ברוב המקרים.
אחרי שתסגר על סעיף 1 תוכל לשאול שאלות יותר ממוקדות על סעיף 2 ואני בטוח שיוכלו לעזור לך(וגם תוכל לעזור לעצמך יותר טוב) להבין את האפשרויות והעלויות.
בהצלחה וכול הכבוד שאתה עושה צעדים כאלה בגילך(אני לצערי לא חשבתי בכיוון בגילך)!

מה שהתכוונתי שלדוגמא עמלות הניהול המוצגות שם השתנו יכול מאוד להיות שזה יהפוך את ההצעה לתיק שם ללא רלוונטית
יש שרשור בפורום "עמלות ודמי ניהול- שרשור מתעדכן" ושם אפשר לראות את השינויים האלה.

נשמעת לי החלטה מאוד שגוייה לשים שקל בבורסה במצב כזה.

אני ורוב חברי סיימנו את החובה עם 0 ש"ח בחשבון או פחות. מחר, או בדיוק לפני השחרור שלך, השוק יכול לקרוס, ואתה עלול לאבד את רוב כספך, ובקלות יכול להכנס למצב שתהיה חייב לממש בו.

וההוצאות שלך צפויות לקפוץ דרמטית לאחר השחרור.

אני ורוב חברי סיימנו את החובה עם 0 ש"ח בחשבון או פחות. מחר, או בדיוק לפני השחרור שלך, השוק יכול לקרוס, ואתה עלול לאבד את רוב כספך, ובקלות יכול להכנס למצב שתהיה חייב לממש בו.

הוא מתאר מצב שהוא חוסך מהמשכורת הצבאית שלו, הוא לא צפוי להשתחרר עם אפס או פחות.
מה גם שאחרי הצבא הוא יכול לעבוד בעבודה טיפה יותר מתגמלת כספית , והוא מקבל פיקדון ומענק של קרוב ל30,000 ש"ח .

הוא לא צפוי להשתחרר עם אפס או פחות
רוב הסיכויים שכן, אלא אם ההורים תומכים בו. האמת שזה גם תלוי בתפקיד.

אחרי הצבא הוא ירצה לטוס לחול/ יכיר בחורה/ ירצה לפתוח עסק/ ללכת ללמוד/ לקנות רכב/ לעשות קורס טייס, והוא יצטרך את הכסף הזה.

לדעתי, בשלב כזה בחיים, כשההכנסה שלך אפסית, להשקיע את הגרושים הבודדים שיש לך במניות, זאת טעות.

אולי משהו דיפנסיבי בשביל לנצח את הפקדון בבנק....

לא ממליץ. לא מייעץ. לא יודע על מה אני מדבר.

אני ורוב חברי סיימנו את החובה עם 0 ש"ח בחשבון או פחות. מחר, או בדיוק
אני ורוב חבריי חסכנו כמעט כל שקל שהרווחנו בשירות החובה.
זה בעיקר תלוי בסגנון הבילוי שלך.
לחייל אין באמת הוצאות הכרחיות.

אני ורוב חבריי חסכנו כמעט כל שקל שהרווחנו בשירות החובה.
זה בעיקר תלוי בסגנון הבילוי שלך.
לחייל אין באמת הוצאות הכרחיות.
קיבלתי 350 ש"ח, ושרתי בת"א... איזה לחסוך...

---
לא שאני מתלונן... ז"א כן... על השכר :>
אבל בגדול היה כיף...

ושרתי בת"א...
אז מה?
לא שיש לי בעיה עם זה, וזה גם לא כזה קריטי לחסכון ארוך הטווח, אבל זה לא גזירה משמיים.
גם בתור סטודנט, ההוצאות שלי(בניכוי שכ"ל) הסתכמו בפחות מ 100 שקל לשבוע.
כולל דייטים;)

בכלליות מציע לחלק ל 2:
1. באיזה אפיקים להשקיע?
אתה צריך לקבוע לעצמך באיזה אפיקים להשקיע ולמה, זה הכי חשוב ושלב ראשוני
50\50 מניות\אג"ח? 100 מניות? 20 מניות 80 זהב?
הנושא נדון פעמים רבות בפורום, במידה ויש עוד שאלות ישמחו לענות לך כאן.

2.איך להשקיע בתוך האפיקים?
כאן לדעתי יש מקום להתחשב בעלויות(מיסים עלויות קניה,איזון, אחזקה וכו) וכיוצא מזה בגודל התיק.
חשוב לזכור שלמרות שמתפלפלים הרבה יותר על 2, סעיף 1 יהיה הרבה יותר משמעותי לתיק שלך ברוב המקרים.
אחרי שתסגר על סעיף 1 תוכל לשאול שאלות יותר ממוקדות על סעיף 2 ואני בטוח שיוכלו לעזור לך(וגם תוכל לעזור לעצמך יותר טוב) להבין את האפשרויות והעלויות.
בהצלחה וכול הכבוד שאתה עושה צעדים כאלה בגילך(אני לצערי לא חשבתי בכיוון בגילך)!

אוקי אז קצת התפקסתי וקראתי אבל בכל זאת נשאר קצת פער (בעיקר סעיף 1)
1. הסתכלתי על מספר תיקים לדוגמא שראיתי ותפס לי מאוד את העין "שוקולד מריר". למרות זאת כשחשבתי על זה בהתאם לסיטואציה של חשבון השקעות קטן מאוד והכנסה חודשית נמוכה (500 ש"ח) העמלות ירצחו את התיק . לדוגמא אם אני כל חודש קונה ב500 שקל אני משלם עמלה של כ-5 שקלים לקניה שזה 1% מה שאומר שכבר התיק "בירידה" של 1 אחוז עוד לפני שהתחלתי. וזה ניהיה מסובך במיוחד לאור העובדה שיש שמונה אפיקי השקעה (לא בטוח שזה ההגדרה המדויקת) ככה שלאזן את התיק יהיה כמעט בלתי אפשרי במיוחד בגלל העמלות. אני מבין את הדברים נכון או שיש לי טעות?

לאור העניין הזה, אשמח לדעת האם ההמלצה הגורפת בהשקעה חודשית של 500 שקל היא לא לקנות מספר רב של ניירות ערך שונים?

האם יש תיקים שפורסמו בפורום / בלוג שמתאימים להשקעה חודשית נמוכה ומה שמם? (לא מבקש ייעוץ או איזה תיקים מומלצים אלא האם ישנם תיקים "מוכנים" שכאלה המאפשרים ומתאימים להשקעה חודשית נמוכה)

2. "גם תוכל לעזור לעצמך יותר טוב" - מסכים

תשובה:
הוא מתאר מצב שהוא חוסך מהמשכורת הצבאית שלו, הוא לא צפוי להשתחרר עם אפס או פחות.
מה גם שאחרי הצבא הוא יכול לעבוד בעבודה טיפה יותר מתגמלת כספית , והוא מקבל פיקדון ומענק של קרוב ל30,000 ש"ח .

שאומר שכבר התיק "בירידה" של 1 אחוז עוד לפני שהתחלתי
העמלה הופכת לזניחה אם אתה מתכוון להמשיך להחזיק את נייר לאורך זמן (רב?), ככל שתמכור מהר יותר ככה זה יהיה באמת קרוב ל 1%
מבלי להכנס לקטנות אבל זה יחסוך לך 0.25% מס (על ההפסד) :)
כמובן שתוכל להמתין לרבעון או דו-חודשי אם תרצה לקצץ את ה 1% עוד יותר
אגב, אתה מודע שאם קונים נייר אמריקאי צריך דולרים? יענו המרה, משמע להפרד ממספר דולרים

אשמח לדעת האם ההמלצה הגורפת בהשקעה חודשית של 500 שקל היא לא לקנות מספר רב של ניירות ערך שונים?
אין המלצה גורפת. יש שתי שיטות שאני מכיר כדי להתמודד:
  1. לרכוש ניירות ברוטציה (מתאים לתיקים בינוניים מרובי ניירות).
  2. לרכוש משהו אחר, ומדי פעם למכור ולקנות הכל (מתאים לתיקים עם הפקדות קטנות)

אני מבין את הדברים נכון או שיש לי טעות?
נכון
לאור העניין הזה, אשמח לדעת האם ההמלצה הגורפת בהשקעה חודשית של 500 שקל היא לא לקנות מספר רב של ניירות ערך שונים?

כמו שטונה רשם לא גורפת, אבל מאוד הגיוני לצמצם את מספר הניירות במצב כזה.

וזה ניהיה מסובך במיוחד לאור העובדה שיש שמונה אפיקי השקעה (לא בטוח שזה ההגדרה המדויקת) ככה שלאזן את התיק יהיה כמעט בלתי אפשרי במיוחד בגלל העמלות. אני מבין את הדברים נכון או שיש לי טעות?

אפשר להרכיב תיק "שוקולד מריר" מ 2 קרנות בלבד.
דוגמא לשוקולד מריר אמריקאי בלבד VTI \ BND
באותו אופן תוכל להרכיב תיק ישראלי\עולמי לבחירתך.

העמלה הופכת לזניחה אם אתה מתכוון להמשיך להחזיק את נייר לאורך זמן (רב?), ככל שתמכור מהר יותר ככה זה יהיה באמת קרוב ל 1%
מבלי להכנס לקטנות אבל זה יחסוך לך 0.25% מס (על ההפסד) :)
כמובן שתוכל להמתין לרבעון או דו-חודשי אם תרצה לקצץ את ה 1% עוד יותר
אגב, אתה מודע שאם קונים נייר אמריקאי צריך דולרים? יענו המרה, משמע להפרד ממספר דולרים

1. לא הבנתי ?
2. כן ברור, אבל רק כדי להיות בטוח (שאלה כנראה מאוד מפגרת) ניירות כמו לדוגמא פסגות סל NIKKEI 225 מנוטרלת מטבע וכו' זה הכל ניירות ישראלים לעומת VTI BND שבשבילם צריך להמיר וכו'.

נכון

כמו שטונה רשם לא גורפת, אבל מאוד הגיוני לצמצם את מספר הניירות במצב כזה.
אפשר להרכיב תיק "שוקולד מריר" מ 2 קרנות בלבד.
דוגמא לשוקולד מריר אמריקאי בלבד VTI \ BND

באותו אופן תוכל להרכיב תיק ישראלי\עולמי לבחירתך.

1. איך אני יכול להרכיב תיק "שוקלד מריר" מ2 קרנות?
2. VTI - למי שהבנתי (תקן אותי אם אני טועה) זה רק השוק האמריקאי
3. BND - כנ"ל (בתיק של הסולידית מדובר באג"ח ישראלי, יש לאג"ח אמריקאי יתרונות/חסרונות כלשהן?)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט שקשוק מפחד לקראת כניסה לשוק ההון בסכום גבוה שוק ההון 62
L סגירת פינות אחרונות לפני כניסה לשוק ההון :) שוק ההון 6
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
ה התייעצות|| כניסה לשוק ההון שוק ההון 21
דולב כניסה לשוק ההון שוק ההון 121
א כניסה קלה לשוק הקריפטו פוסטים מאיכות נמוכה 1
S כניסה לשוק תנודתי שוק ההון 17
B עזרה לפני כניסה ראשונה לשוק ההשקעות שוק ההון 21
B כניסה ראשונה לשוק, אשמח להכוונה שוק ההון 54
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
ברזילרו לפני כניסה ראשונה לשוק - אשמח לעזרה עם קרנות עוקבות מדד שוק ההון 9
Y אסטרטגית כניסה לשוק בזמן ירידות - חלוקה למנות כיצד? שוק ההון 3
א כניסה לשוק בהתאם לירידות (מה החסרונות) שוק ההון 0
bobby דעתכם לגבי כניסה לשוק - בבת אחת או בשלבים? שוק ההון 21
C כניסה לשוק עכשיו? שוק ההון 17
רוקישיק כניסה לשוק במכה אחת שוק ההון 31
ק בניית תיק השקעות - כניסה לשוק בשלבים או בהקדם האפשרי שוק ההון 2
R ריסוס לפני כניסה לדירת יד 2 שקניתי - הכרחי במצבי? אוף טופיק 11
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
A מה זה הפקת צו כניסה למקרקעין- נדל"ן 2
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
ל כניסה עם רכב לחלקה פנימית נדל"ן 2
dorian כניסה לאזור אישי - מחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B כניסה ב"מנות" או בבת אחת שוק ההון 2
Y המרת מט"ח- כניסה למינוס שוק ההון 2
ע ביטחונות לפני כניסה לדירה נדל"ן 1
א תשואה פנימית מול מחיר כניסה לetf של אגחים שוק ההון 13
J כניסה כספק של משרד החינוך בתוכנית "גפן" התפתחות אישית 9
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
Z כניסה לאיזור אישי במס הכנסה. האם חוויתם תקלה בימים האחרונים. מיסים 8
י כניסה לקבע והשקעות שוק ההון 4
dk9 כניסה לS&P וEM ללא נוכחות רוסית? שוק ההון 5
W כניסה למשרות הייטק התפתחות אישית 5
L חסמי כניסה להייטק אוף טופיק 240
ח השלכות כניסה ישראלית אפשרית למדד אירופאי פוסטים מאיכות נמוכה 9
נ קבלת היתר לאגף מגורים עם כניסה נפרדת עבור הורה מבוגר נדל"ן 1
המהנדל לבטים לקראת כניסה לעסקי הנדל"ן נדל"ן 17
Y כניסה ראשונה להשקעה עצמאית סולידית שוק ההון 8
L כניסה לעולם אבטחת המידע התפתחות אישית 17
F קרנות עם מינימום כניסה גבוה שוק ההון 0
M כניסה לתחום ההשקעות, בן 25,מתחיל לגמרי שוק ההון 2