• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כמה שווה שקט נפשי?

• פותח הנושא פותח הנושא תימני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תימני

משתמש סולידי
דירוג
41
כמה הייתם מוכנים לשלם יותר על קבלן שיפוצים בשביל שקט נפשי?

הסיפור הוא כזה, אני לפני שיפוץ גדול של דירה, קיבלתי המלצה חמה מקרוב משפחה (אחד פדנט שלא מתפשר) על קבלן שעבד אצלו לפני כשנה ועשה עבודה מעולה. מעבר לכך הוא גם עזר מסביב - אם זה בקניית כלים סנטריים, הובלות ועוד. בנוסף הוא לוקח רק פרויקט אחד כל פעם בניגוד לכל השאר שלוקחים 2-3 במקביל.
אבל מה שהקבלן הזה נתן בעיקר זה שקט נפשי.

לאחר מפגש איתו ועם עוד כמה קבלנים בשביל בכל זאת לקבל עוד הצעות מחיר, יצא שהיה קבלן אחד שקצת יותר התחברתי אליו וגם היה זול בכ- 40 אלף ש״ח, 237 לעומת 277.
את הקבלן השני אני לא מכיר, לא קיבלתי עליו המלצות, נטו תחושת בטן.

אשתי ממש רוצה ללכת על הקבלן היקר יותר בשביל השקט הנפשי, וכי אין לנו באמת זמן להתעסק בשיפוץ עם משרה מלאה וילדים קטנים. מה שכן זה שניקח את הקבלן היקר יותר לא מבטיח לנו שהכל ילך חלק.

אני קצת מתבאס להפרד מעוד 40 אלף, שזה לא מעט כסף, מצד שני מדובר בפחות מחודש של הכנסה.
אנחנו מרוויחים ביחד בערך 50-55 נטו וכרגע רק עם חוב להורים, יכולת חיסכון ממוצעת של 25 אלף לאחר החזרים.

אז אחרי החפירה, האם לשלם ולקבל שקט נפשי (גם מהאישה)?

הייתי במצב שלך, בסכומים קטנים בהרבה. שילמתי על מי שהיה אמור לתת לי שקט נפשי - אכן קיבלתי.
זמן קצר לאחר סיום הסתבר כי העבודה בוצעה בצורה לא מיטבית - ושקט לא היה לאחר מכן.

אם אכן קיבלת שקט נפשי - אשמח להמלצה בסיום.

שקט נפשי שווה את הסכום המדובר בטח בתקופה כזו שאין פועלים ולוחות הזמנים לרוב הם רק המלצה.

מה שכן תיגש לקבלן המומלץ תגיד לו שיש לך הצעה יותר זולה ב40 אלף שקל ואתה רוצה לעבוד איתו ותשאל מה הוא יכול לעשות עם המחיר

עוד המלצה מנסיון: שים בצד עוד כמה עשרות אלפי שקלים שיצאו במהלך האירוע

זה קורה בכל שיפוץ

בהצלחה

שקט נפשי שווה את הסכום המדובר בטח בתקופה כזו שאין פועלים ולוחות הזמנים לרוב הם רק המלצה.

מה שכן תיגש לקבלן המומלץ תגיד לו שיש לך הצעה יותר זולה ב40 אלף שקל ואתה רוצה לעבוד איתו ותשאל מה הוא יכול לעשות עם המחיר

זה קורה בכל שיפוץ

בהצלחה
+1 על כל מה שהוא אמר.

מניסיון טוב עם קבלן שבחרתי בשביל ללכת על בטוח - גם אם עולה טיפה יותר, שווה כל שקל בבריאות הנפשית והפיזית, בעמידה בזמנים, באיכות העבודה, בעזרה עם בעלי מקצוע נוספים ובתקשורת טובה. יש תמיד כל כך הרבה בלת"מים בתהליך של שיפוץ, שעדיף שיהיה איתך קבלן שתרגיש שהוא הפרטנר שלך בתהליך.

השאלה באיזה רמת ודאות תקבל את השקט הנפשי שאתה מצפה לו, המלצות של אנשים (שאינם ממש קרובים או בעלי הבנה מקצועית בנוגע לעבודת השיפוץ) זה בעייתי הן מבוססות הרבה פעמים על התלהבות מקרית או שמעורב בהן רצון לעשות מערוף למישהו (לפעמים בן משפחה כושל) כדי שיכיר להם טובה בהמשך, כאילו מוכרים אותך. ככה זה ישראלים לפעמים כמו שכונה.
אז אתה מניח שהכל ילך נהדר איתו בגלל ההמלצה ומתייחס כעובדה לטענה שהוא לוקח רק פרויקט אחד קונה עוזר וכו', בסדר, רק שאל את עצמך אם שווה לך לשים 40 אלף שקל נוספים על ההבטחה הזאת לשקט נפשי שלא באמת מעוגנת בשום נייר

זה קורה בכל שיפוץ

בהצלחה
כמובן שהגשתי לו הצעות נגדיות, הוא מנגד לא מוכן להוריד במחיר, הוא אומר שהוא יודע שהוא יקר יותר מהרוב אבל זה בעיקר בגלל שהוא לא עובד עם פועלים ערבים בכלל (מאז ומעולם), הוא כן עובד עם חשמלאי ואינסטלטור ישראלים, רצפים סיניים ורוסים לעבודות גבס וטיח.

בנוסף המעצבת די הופתעה מרמת הגימור שהוא מציע כמו לדוגמה חיתוך קרמיקה בלייזר בשביל חור הניקוז באמבטיה ועוד.
מה שאומר שההפרש הוא לא רק בשביל השקט אלא גם ככל הנראה רמת גימור גבוהה יותר.

האבל בכל הסיפור הזה, ששוב, זה שלפני שנה הוא שיפץ ברמה גבוהה והכל הלך חלק לא באמת מבטיח לי שכל יהיה גם בפעם, זה סוג של הימור מושכל.

סבתא שלי שתהיה בריאה אוהבת לומר שכסף לא משקר.מה שאתה משלם זה מה אתה מקבל
(כמובן שיש יוצאים מן הכלל אבל עד היום בכל תחום אני רואה את זה)
גם אני קניתי דירה בעיר שהיו בה פרויקטים עם אותם דירות פחות או יותר אבל המחיר היה קצת יקר בחמישים אלף .אני כבר שלוש שנים בדירה הזאת וממש שמח ששילמתי יותר כי האיכות של הבנייה הייתה ברמה יותר טובה.הם עשו הכל עם החברות והחומרים הטובים בשוק אז נכון ששילמתי עוד חמישים אבל על איכות משלמים

אם הייתי יודעת שיותר יקר שווה שקט ואיכות אז בשמחה, שווה לי את הפלוס 40 אלף במקרה שלך.

נדמה לי ש @אורי ג. כתב פה פעם שאתה כנראה לא עשיר מספיק כדי להרשות לעצמך עבודה זולה מתחברת לזה.

כמה הייתם מוכנים לשלם יותר על קבלן שיפוצים בשביל שקט נפשי?
אני נמצא בסיטואציה דומה,
שדרוג דירה, מזגנים חשמל גבס (כמה עשרות אלפים)
החלטתי לקחת איש מקצוע חבר קרוב שאני סומך עליו בעיניים עצומות. יכולתי למצוא זולים ממנו, גם מרחק הנסיעה שלו מייקר את המחיר
הוא הציע שאני ימשוך הצעות מחיר מקבלנים אחרים, הבהרתי לו שאין סיכוי, ושהוא שווה לי גם במחיר יקר יותר

שקט נפשי שווה כסף

סכום כזה בוודאי שווה את השקט אם יהיה כזה

חשוב שבאמת הכל יהיה מתוכנן מראש כמה שיותר מפורט ושהכל יהיה כתוב ומתועד כדי שבאמת תקבל מה שתבקש

לנו קשה מקרה כבר שלקחנו קבלן שאחריו היינו צריכים להביא קבלן נוסף שיתקן מה שהראשון עשה

זה היה סיוט
עדיף מראש באמת לקחת אחד גם אם יקר יותר שיש לו המלצות רבות

אשתי ממש רוצה ללכת על הקבלן היקר יותר בשביל השקט הנפשי, וכי אין לנו באמת זמן להתעסק בשיפוץ עם משרה מלאה וילדים קטנים. מה שכן זה שניקח את הקבלן היקר יותר לא מבטיח לנו שהכל ילך חלק.
Happy wife happy life...

נגיד ותיקח את היקר, איך אתה מתכוון לפקח עליו?
כמה ימים הוא הציע בחוזה?
כצה תשלום על ימי איחור?

אני נמצא בסיטואציה דומה,
שדרוג דירה, מזגנים חשמל גבס (כמה עשרות אלפים)
החלטתי לקחת איש מקצוע חבר קרוב שאני סומך עליו בעיניים עצומות. יכולתי למצוא זולים ממנו, גם מרחק הנסיעה שלו מייקר את המחיר
הוא הציע שאני ימשוך הצעות מחיר מקבלנים אחרים, הבהרתי לו שאין סיכוי, ושהוא שווה לי גם במחיר יקר יותר

שקט נפשי שווה כסף

לא יודע, חברים וכסף לא הולך ביחד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E העברת הפסדי הון משנים קודמות - האם שווה לי להתעסק? מיסים 14
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
א האם הגיעה זמנה של s&p500 משקל שווה ? פוסטים מאיכות נמוכה 9
benip MBA בארץ שווה או לא? יזמות והגדלת הכנסות 7
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
ע זכיתי בפרויקט דירה בהנחה, זה שווה? נדל"ן 13
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
ש.ב. סגירת כסף לילדים - חלוקה שווה אוף טופיק 43
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
R חלוקת דיבידנד באופן לא שווה בין בעלי המניות מיסים 13
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
א כלכלה שווה הונאת פונזי שוק ההון 28
ב האם שווה להשקיע באשקלון היום? נדל"ן 10
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 132
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
M שיפור דירוג אשראי טוב - האם שווה (להשקעה) צרכנות פיננסית 5
S האם יש מבצע שווה על הלוואה בהצטרפות למועדון /בנק מסוים ? צרכנות פיננסית 0
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
שם משתמש בעייתי חישוב גס: כמה שקל אחד בקרן הפנסיה שווה לקצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א שוק ההון גבוה- שווה להיכנס עכשיו? שוק ההון 12
Y האם שווה להחזיק חשבון בחו"ל ואם כן כיצד? מה היתרונות והחיסרונות? פוסטים מאיכות נמוכה 9
מ תואר שני בהנדסת חשמל בלי תזה - שווה משהו? התפתחות אישית 2
ל פפר אינווסט- האם שווה להשקיע שם מבחינת דמי הניהול פוסטים מאיכות נמוכה 3
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
E הציעו לי להצטרף לBNI האם שווה ? מישהו מכיר ויכול להמליץ? פוסטים מאיכות נמוכה 6
צ פינוי בינוי באשדוד, שווה? נדל"ן 4
צ האם עדיין שווה להשקיע באשקלון? נדל"ן 48
כ ביטוח מנהלים מ-2011, שווה משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה שווה לקנות עכשיו דולרים? שוק ההון 49
G הקצאת נכסים: בן 30. האם שווה לשים אג"חים בקופ"ג להשקעה? שוק ההון 6
מ האם שווה להעביר תיק מהבנק? שוק ההון 25
א האם שווה לעבור לקטנוע? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
ת לשלם 238.8 בעבור מסגרת אשראי 13,000. שווה או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 26
G פתיחת עוסק פטור במקביל לעבודה כשכיר - שווה את הבלאגן? אוף טופיק 1
M קה"ש בהראל עם 0.18 דמ"ש. שווה להעביר ל IRA? שוק ההון 9
ש איזה מודם/ראוטר בייתי טוב שווה לקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
S עוסק פטור שווה או לא? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1