התחמקתי עד היום מלעסוק בחלק ה"מגן מאינפלציה" הזה בתיק שלי, אבל אני חושב שהגיע הזמן.
כרגע, דרך ההשקעה שאני מתכנן היא רכישה של 1-3 ETFים.
בתור התחלה חיפשתי אצל הסולידית ומצאתי את ZGLD. יקרה, אבל נשמעת לי בדיוק מה שאני מחפש כרגע.
לפי בלומברג (לדוגמא: כאן וכאן), כל יחידה בקרן שווה בערך 10 גרם זהב.
התחלתי לחפש דרך לרכוש את הקרן בדולרים (פשוט כי יש לי דולרים - לחסוך עמלת המרה).
והגעתי לZGLDUS.SW שאמור להיות תואם לZGLD.SW שעליו (להבנתי) הסולידית דיברה.
בצורה מפתיע (לפחות בשבילי) - השווי (לאחר המרת מטבע כמובן) לא זהה. איך יכול להיות? אם כל יחידה אמורה להיות שווה 10 גרם זהב?
בנוסף ראיתי שינם ETFים של ZGDL מנוטרלי מטח (לדוגמא: ZGLDHC.SW) אני לא כל כך מבין למה המוצר הזה קיים. הרי זהב אמור להיות מנטורל מט"ח לא? שווי של 10 גרם זהב בארה"ב ובשוויץ אמור להיות +- זהה (בהמרת מטח כמובן), לא? למה יש דרישה וצורך במוצר כזה ומה המשמעות שלו בכלל? אני חושב שלא הבנתי משהו בסיסי
באופן כללי - האם יש סיבה לא להשקיע דרך הETF הדולרי, אלא דרך הchfי? אני מבין שאף אחת מהן לא מנטורלות מטח, זו לא המטרה שלי. אותה שאלה לגבי ניירות אירים, להבנתי בבורסת לונדון הם קיימים גם בדולרים וגם ביורו, ישנה סיבה להעדיף מטבע אחד על פני השני?
פשוט, כמו שאמרתי, יש לי דולרים וחבל לי על עמלת ההמרה.
לא יועץ, לא ממליץ ולא איש מקצוע, כל הכתוב מכיל טעויות וכנראה לא נכון.
כרגע, דרך ההשקעה שאני מתכנן היא רכישה של 1-3 ETFים.
בתור התחלה חיפשתי אצל הסולידית ומצאתי את ZGLD. יקרה, אבל נשמעת לי בדיוק מה שאני מחפש כרגע.
לפי בלומברג (לדוגמא: כאן וכאן), כל יחידה בקרן שווה בערך 10 גרם זהב.
התחלתי לחפש דרך לרכוש את הקרן בדולרים (פשוט כי יש לי דולרים - לחסוך עמלת המרה).
והגעתי לZGLDUS.SW שאמור להיות תואם לZGLD.SW שעליו (להבנתי) הסולידית דיברה.
בצורה מפתיע (לפחות בשבילי) - השווי (לאחר המרת מטבע כמובן) לא זהה. איך יכול להיות? אם כל יחידה אמורה להיות שווה 10 גרם זהב?
בנוסף ראיתי שינם ETFים של ZGDL מנוטרלי מטח (לדוגמא: ZGLDHC.SW) אני לא כל כך מבין למה המוצר הזה קיים. הרי זהב אמור להיות מנטורל מט"ח לא? שווי של 10 גרם זהב בארה"ב ובשוויץ אמור להיות +- זהה (בהמרת מטח כמובן), לא? למה יש דרישה וצורך במוצר כזה ומה המשמעות שלו בכלל? אני חושב שלא הבנתי משהו בסיסי
באופן כללי - האם יש סיבה לא להשקיע דרך הETF הדולרי, אלא דרך הchfי? אני מבין שאף אחת מהן לא מנטורלות מטח, זו לא המטרה שלי. אותה שאלה לגבי ניירות אירים, להבנתי בבורסת לונדון הם קיימים גם בדולרים וגם ביורו, ישנה סיבה להעדיף מטבע אחד על פני השני?
פשוט, כמו שאמרתי, יש לי דולרים וחבל לי על עמלת ההמרה.
לא יועץ, לא ממליץ ולא איש מקצוע, כל הכתוב מכיל טעויות וכנראה לא נכון.
נערך לאחרונה ב: