היי,
אני מתכנן להתחיל לימודי הנדסת מכונות בשנת הלימודים הקרובה.
אשמח לעזרה וייעוץ בכמה שאלות מסטודנטים/בוגרי תואר ראשון בהנדסת מכונות.
* מה השכר הממוצע למהנדס מכונות 0-2 שנות ניסיון?
* האם יש ביקוש בשוק העבודה לבעלי תואר בהנדסת מכונות?
* אני יודע שזה אינדיבידואלי, אך באיזה תחום מומלץ להתמחות בהתאם לשוק העבודה? (מכנטרוניקה, תכן, גזים)
* האם קשה בתור בוגר טרי ללא ניסיון להשתלב בשוק העבודה?
* מומלץ / לא מומלץ לעבוד בזמן הלימודים?
* כמה הלימודים נותנים לי ידע פרקטי שאוכל לצאת לאחר סיום הלימודים ובאמת ליישם את התכנים שלמדתי בתואר?
* ובכללי למרות שיש לי זיקה גדולה לתחום המכני וסקרנות בלתי נגמרת, האם שווה מבחינה כלכלית וסיפוק ללמוד הנדסת מכונות או שמא ההבטחות של יועצי הלימודים במכללות/אוניברסיטאות הם לגמרי לא מציאותיות (מבחינת העבודות שמחכות בחוץ)
אשמח לתשובות מאנשים בעלי ידע אמיתי אשר לומדים / עובדים בתחום, ולא להביא לי נתונים מאתרי אינטרנט שעושים טבלאות שכר.
תודה
אני מתכנן להתחיל לימודי הנדסת מכונות בשנת הלימודים הקרובה.
אשמח לעזרה וייעוץ בכמה שאלות מסטודנטים/בוגרי תואר ראשון בהנדסת מכונות.
* מה השכר הממוצע למהנדס מכונות 0-2 שנות ניסיון?
* האם יש ביקוש בשוק העבודה לבעלי תואר בהנדסת מכונות?
* אני יודע שזה אינדיבידואלי, אך באיזה תחום מומלץ להתמחות בהתאם לשוק העבודה? (מכנטרוניקה, תכן, גזים)
* האם קשה בתור בוגר טרי ללא ניסיון להשתלב בשוק העבודה?
* מומלץ / לא מומלץ לעבוד בזמן הלימודים?
* כמה הלימודים נותנים לי ידע פרקטי שאוכל לצאת לאחר סיום הלימודים ובאמת ליישם את התכנים שלמדתי בתואר?
* ובכללי למרות שיש לי זיקה גדולה לתחום המכני וסקרנות בלתי נגמרת, האם שווה מבחינה כלכלית וסיפוק ללמוד הנדסת מכונות או שמא ההבטחות של יועצי הלימודים במכללות/אוניברסיטאות הם לגמרי לא מציאותיות (מבחינת העבודות שמחכות בחוץ)
אשמח לתשובות מאנשים בעלי ידע אמיתי אשר לומדים / עובדים בתחום, ולא להביא לי נתונים מאתרי אינטרנט שעושים טבלאות שכר.
תודה