tomchoook
משתמש סולידי
- דירוג
- 13
שלום, אני מעוניין להעביר את קופת הגמל וקרן השתלמות ל-IRA, אבל יש כמה דברים בסיסיים שאני מעוניין להבין:
אני מעוניין לקנות 2-3 קרנות מחקות מדדים בסיכון יחסית גבוה, ולרוץ איתם עד הפנסיה. אם אפשר להגדיר, אלו ה״צרכים שלי״.
הבנתי שגם אם אני רוצה לקנות קרנות מחקות S&P500 יש לי אפשרויות לבחור בין כמה. למשל:
ishare - TLT, EEM, IWM
vanguard - VOO
SPY?
ייתכן שעשיתי סלט...
- איך אדע מה לבחור?
- כדאי לבנות את התיק למשל מ-3 קרנות ולחלק באופן שווה 33%?
- איך ניתן לחלק בין מדינות העולם?
- האם כדאי לבצע את התמהיל בצורה זהה בקופת גמל וקרן השתלמות?
אני לא מעוניין בייעוץ, רק בדוגמאות
אני שכיר, אבל המשכורת שלי לא אחידה ולכן לבצע הוראת קבע זה מעט בעייתי.
הבנתי שיש אפשרות לקנות פעם בחודש, פעם ברבעון, חצי שנה ושנה. כיוון שאני מעדיף להתעסק כמה שפחות, לקנות פעם בשנה נשמע לי הכי טוב.
- מה היתרונות של לקנות פעם בחודש?
- מה קורה אם אני שוכח להפקיד?
- מה קורה אם אני יוצא לחו״ל לכמה חודשים והמעסיק לא מפריש (יש לי חסכונות, אבל הרי אי אפשר להעביר כסף לקופות האלו).
- הכסף מופרש מהמעסיק לתיק של ה-IRA בבית ההשקעות, נכון?
בהלמן-אלדובי הציעו לי 0.3% על ניהול IRA. מה היתרון לפתוח אצלם ולא אצל בית השקעות אחר שיציע לי דמי ניהול נמוך יותר? הרי התיק הוא IRA ואני מנהל אותו.
תודה רבה רבה על כל העזרה!
אני מעוניין לקנות 2-3 קרנות מחקות מדדים בסיכון יחסית גבוה, ולרוץ איתם עד הפנסיה. אם אפשר להגדיר, אלו ה״צרכים שלי״.
הבנתי שגם אם אני רוצה לקנות קרנות מחקות S&P500 יש לי אפשרויות לבחור בין כמה. למשל:
ishare - TLT, EEM, IWM
vanguard - VOO
SPY?
ייתכן שעשיתי סלט...
- איך אדע מה לבחור?
- כדאי לבנות את התיק למשל מ-3 קרנות ולחלק באופן שווה 33%?
- איך ניתן לחלק בין מדינות העולם?
- האם כדאי לבצע את התמהיל בצורה זהה בקופת גמל וקרן השתלמות?
אני לא מעוניין בייעוץ, רק בדוגמאות
אני שכיר, אבל המשכורת שלי לא אחידה ולכן לבצע הוראת קבע זה מעט בעייתי.
הבנתי שיש אפשרות לקנות פעם בחודש, פעם ברבעון, חצי שנה ושנה. כיוון שאני מעדיף להתעסק כמה שפחות, לקנות פעם בשנה נשמע לי הכי טוב.
- מה היתרונות של לקנות פעם בחודש?
- מה קורה אם אני שוכח להפקיד?
- מה קורה אם אני יוצא לחו״ל לכמה חודשים והמעסיק לא מפריש (יש לי חסכונות, אבל הרי אי אפשר להעביר כסף לקופות האלו).
- הכסף מופרש מהמעסיק לתיק של ה-IRA בבית ההשקעות, נכון?
בהלמן-אלדובי הציעו לי 0.3% על ניהול IRA. מה היתרון לפתוח אצלם ולא אצל בית השקעות אחר שיציע לי דמי ניהול נמוך יותר? הרי התיק הוא IRA ואני מנהל אותו.
תודה רבה רבה על כל העזרה!