• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כמה שאלות בנוגע לתיק ראשון עם סכום גדול

מקבוק

משתמש סולידי
דירוג
16
שלום לכולם, לאחר קריאה רבה בפורום, החכמתי רבות אך עדיין ישנם כמה שאלות מפתח שאשמח לתשובה בנוגע אליהן, שכן איני בטוח שאני מבין את הכל כמו שצריך.
התיק( באופן תיאורטי כמובן D:) מיועד לאמא שלי,מורה בת 44( אני בן 21) עם פורטפוליו שכולל בית מגורים (שווי של בערך 800k, דירה מושכרת ששווה 1.2-1.4m,קרקע שנרכשה בעלות של כ 200k ובנוסף כ- 1.8 מיליון שקלים, (מתוכם כנראה 700-600 אלף צריך בטווח הקרוב של שנתיים-שלוש) בתכניות חיסכון בריבית אפסית לא כולל קרנות השתלמות ופנסיה (פנסיה צוברת למורים). יש לציין שאין חוב כלל, אין נכונות למכור את הדירה, בהנחה שיש כ 1.1-1.2m פנויים להשקעה ב100% מניות (הכיוון היה vti אך מס הירושה סיבך את העניינים), האם כדאי למשקיע מתחיל לסחור דרך ברוקר זר (כגון ib) או שעדיף להתנהל דרך בתי השקעות ישראלים, יש לציין שהפלח המנייתי בתיק אמור להיות סוג של שגר ושכח, נייר ערך בודד ללא צורך באיזון וכמה שפחות התעסקות (מלבד הפקדה חודשית של כ 15 אלף שקלים בחודש), ההשקעה תהיה לטווח ארוך של לפחות 10-15, מתלבט בין קרן אירית צוברת כגון CSPX/IWDA או קרן ישראלית(חשופה ליותר שינוי דמי ניהול וגם מיסוי כפול על דיבנדים),יש נכונות להשקיע בקרן מחקה סנופי או עולמית מפותחות, ההתלבטות היא בעיקר לנוכח סכום כסף גדול להשקעה, שכן חיסכון בדמי ניהול בקרנות האיריות יותר ממשמעותי במונחים אבסולוטיים של כסף מאשר הישראליות , אם אכן כדאי להשקיע דרך ib האם יש צורך במילוי דוח שנתי במידה ולא נמכרו ניירות ערך.
אשמח להתייחסות, תודה לכולם.

נערך לאחרונה ב:
מתלבט בין קרן אירית צוברת כגון CSPX/IWDA או קרן ישראלית(חשופה ליותר שינוי דמי ניהול וגם מיסוי כפול על דיבנדים)
גם בקרן אירית צוברת יש מיסוי כפול על דיבידנדים.
ישראלית יותר חשופה לשינוי דמי ניהול.
על ישראלית יש מס ריאלי בסוף (יתרון).
גם עמלות חשובות בהקשר הזה. אני לא יודע מה העמלות שיציעו לך בתי ההשקעות השונים, אבל בהחלט כדאי לברר. מדובר בסכומים גדולים, וייתכן שתקבל מבצעים טובים. יכול גם להיות שתעבור את עמלות המינימום לא פעם...

סוג של שגר ושכח, נייר ערך בודד ללא צורך באיזון וכמה שפחות התעסקות (מלבד הפקדה חודשית של כ 15 אלף שקלים בחודש)
יתרון מסוים לקרנות נאמנות מחקות בישראל (לא קרנות סל) בהקשר הזה הוא שניתן לעשות הוראת קבע שקונה אותן אוטומטית.

אם אכן כדאי להשקיע דרך ib האם יש צורך במילוי דוח שנתי במידה ולא נמכרו ניירות ערך.
בעיקרון, אם אתה לא מוכר, ולא מקבל דיבידנדים, לא קרה אירוע מס.
אבל בסכומים שציינת אתה עלול להגיע לזה:
יש חובת הגשת דוח שנתי רק אם מעבירים לחו"ל 500,000 ש"ח ומעלה בשנת מס, או אם מתישהו במהלך השנה היה לך בחשבונות זרים מעל 1,878,000 ש"ח.

שלום לכולם, לאחר קריאה רבה בפורום, החכמתי רבות אך עדיין ישנם כמה שאלות מפתח שאשמח לתשובה בנוגע אליהן, שכן איני בטוח שאני מבין את הכל כמו שצריך.
התיק( באופן תיאורטי כמובן D:) מיועד לאמא שלי,מורה בת 44( אני בן 21) עם פורטפוליו שכולל בית מגורים (שווי של בערך 800k, דירה מושכרת ששווה 1.2-1.4m,קרקע שנרכשה בעלות של כ 200k ובנוסף כ- 1.8 מיליון שקלים, (מתוכם כנראה 700-600 אלף צריך בטווח הקרוב של שנתיים-שלוש) בתכניות חיסכון בריבית אפסית לא כולל קרנות השתלמות ופנסיה (פנסיה צוברת למורים). יש לציין שאין חוב כלל, אין נכונות למכור את הדירה, בהנחה שיש כ 1.1-1.2m פנויים להשקעה ב100% מניות (הכיוון היה vti אך מס הירושה סיבך את העניינים), האם כדאי למשקיע מתחיל לסחור דרך ברוקר זר (כגון ib) או שעדיף להתנהל דרך בתי השקעות ישראלים, יש לציין שהפלח המנייתי בתיק אמור להיות סוג של שגר ושכח, נייר ערך בודד ללא צורך באיזון וכמה שפחות התעסקות (מלבד הפקדה חודשית של כ 15 אלף שקלים בחודש), ההשקעה תהיה לטווח ארוך של לפחות 10-15, מתלבט בין קרן אירית צוברת כגון CSPX/IWDA או קרן ישראלית(חשופה ליותר שינוי דמי ניהול וגם מיסוי כפול על דיבנדים),יש נכונות להשקיע בקרן מחקה סנופי או עולמית מפותחות, ההתלבטות היא בעיקר לנוכח סכום כסף גדול להשקעה, שכן חיסכון בדמי ניהול בקרנות האיריות יותר ממשמעותי במונחים אבסולוטיים של כסף מאשר הישראליות , אם אכן כדאי להשקיע דרך ib האם יש צורך במילוי דוח שנתי במידה ולא נמכרו ניירות ערך.
אשמח להתייחסות, תודה לכולם.
באופן כללי, כי אני לא מכיר אותך ואת אימך, הסיכוי לעמוד בתוכנית כזו לתיק ראשון שואפת לאפס
קל לשגר ולשכוח כשהשוק עולה. כשהאדום שולט פתאום הדברים נראים אחרת ואם מעולם לא התנסיתם, הייתי ממליץ על תוכנית פחות שאפתנית, גם אם קצת פחות ריווחית בתוחלת. עם יד על הלב, איך אימך תרגיש עם הפסד של חצי שנה שכר בפרק זמן קצר? בסכומים האלו, דבר כזה צפוי לקרות הרבה פעמים בטווח ההשקעה שלך.

אם תשקיע דרך IB בקרן אירית צוברת ככל הידוע לי לא תצטרך לדווח כל עוד לא תמכור

לשים הכל בIWDA או CSPX זה אחלה פתרון, במיוחד כשכבר יש 2 דירות ונשמע ששלישית בדרך. כמו שאמר גרהם הנקודה העדינה היחידה פה זה שצריך להיות מוכנים לירידה של 50% ושהשוק לא יתאושש במשך עשור

בהנחה שיש כ 1.1-1.2m פנויים להשקעה ב100% מניות
בנוסף למה שאמר גרהם, ואולי כאיזשהו סוג של פתרון לזה, אולי שווה לשקול למצע את הכניסה.
גם בשביל הפחתת הסיכון בסכום כ"כ גבוה, וגם בשביל האפקט הפסיכולוגי, אולי כשיטה להתרגל לתנודות בתיק.

ראשית תודה רבה לכולם על ההתייחסות, אני מעריך את הזמן שהושקע בניסיון לעזור.
גם בקרן אירית צוברת יש מיסוי כפול על דיבידנדים.
ישראלית יותר חשופה לשינוי דמי ניהול.
על ישראלית יש מס ריאלי בסוף (יתרון).
גם עמלות חשובות בהקשר הזה. אני לא יודע מה העמלות שיציעו לך בתי ההשקעות השונים, אבל בהחלט כדאי לברר. מדובר בסכומים גדולים, וייתכן שתקבל מבצעים טובים. יכול גם להיות שתעבור את עמלות המינימום לא פעם...

יתרון מסוים לקרנות נאמנות מחקות בישראל (לא קרנות סל) בהקשר הזה הוא שניתן לעשות הוראת קבע שקונה אותן אוטומטית.

בעיקרון, אם אתה לא מוכר, ולא מקבל דיבידנדים, לא קרה אירוע מס.
אבל בסכומים שציינת אתה עלול להגיע לזה:
לפי מה שהבנתי באופן כללי מהטבלה שפורסמה בפורום בחשבון ממוסה הדרך הכי זולה להמנע ממס ירושה היא קרנות איריות צוברות, שכן באיריות בשונה מישראליות המיסוי הראשוני על הדיבנדים הוא 15% ולא 25% לפי אמנת המס, בנוסף דמי ניהול נמוכים יותר, לאחר העמקה בנושא הנטייה היא ל iwda 100% (פיזור מספק ותיק פשוט), כנראה דרך בית השקעות ישראלי מטעמי נוחות של אמא.
באופן כללי, כי אני לא מכיר אותך ואת אימך, הסיכוי לעמוד בתוכנית כזו לתיק ראשון שואפת לאפס
קל לשגר ולשכוח כשהשוק עולה. כשהאדום שולט פתאום הדברים נראים אחרת ואם מעולם לא התנסיתם, הייתי ממליץ על תוכנית פחות שאפתנית, גם אם קצת פחות ריווחית בתוחלת. עם יד על הלב, איך אימך תרגיש עם הפסד של חצי שנה שכר בפרק זמן קצר? בסכומים האלו, דבר כזה צפוי לקרות הרבה פעמים בטווח ההשקעה שלך.
יש לציין שלאימי יש כ 350 אלף שקלים בחשבון השקעות שמורכב משילוב מוזר של מניות וקרנות מחקות שהורכב על ידי היועץ בבנק, כן הייתה חשיפה לתונדתיות והערכת סיבולת סיכון, אך לפי המלצתך והמלצת @דור דורים כנראה שהכניסה תתבצע בשלבים בכדי למתן את הסיכון ובכדי להתרגל יותר לתנודתיות הגדולה יותר, הדבר הובהר והוסכם עם אימי ליצור תכנית פעולה כתובה במקרה של מפולת בשוק ולעקוב אחריה (לדוגמא אם היא הפסידה 500 אלף שקלים) ואנו אכן מודעים לכך שהסיכון הכי גדול בתוכנית זו הוא מכירה בהפסד תחת לחץ, בהתחשב בכניסה בשלבים ושמירה על תיק בסיסי והזרמה תקינה האם לדעתך זו תכנית פעולה מתאימה? אשמח להתייחסות.
אם תשקיע דרך IB בקרן אירית צוברת ככל הידוע לי לא תצטרך לדווח כל עוד לא תמכור

לשים הכל בIWDA או CSPX זה אחלה פתרון, במיוחד כשכבר יש 2 דירות ונשמע ששלישית בדרך. כמו שאמר גרהם הנקודה העדינה היחידה פה זה שצריך להיות מוכנים לירידה של 50% ושהשוק לא יתאושש במשך עשור
אכן יש 2 דירות והשלישית היא בית קרקע מתוכנן, שאת עלותו אמור לכסות כסף שלא יהיה מושקע באפיק לטווח ארוך, כאמור הוחלט על כניסה בהדרגתיות לשוק ולא עם כל הסכום בבת אחת, נתחיל ממכירת ניירות הערך הקיימים בבנק (סכום של כ 340 אלף) ונעבור לנייר ערך אחד (iwda או cspx), ולאחר מכן בהדרגתיות על פני שנה נזרים את שאר הכספים לקרן שבחרנוץ אשמח לדעה על אופן הפעולה הנל, ובנושא אחר:
אני נוטה יותר ל iwda בשל הפיזור הגדול יותר מ cspx, אשמח לדעתך בנוגע לכך, ברור שלא בגדר המלצה רק בתיאוריה:lol:

הכניסה תתבצע בשלבים בכדי למתן את הסיכון ובכדי להתרגל יותר לתנודתיות הגדולה יותר
אני לא בא להכריע פה את הויכוח שנערך בפורום רבות, אבל כן להזכיר את טיעון הנגד: אם הקריסה מגיעה אחרי סיום המיצוע (וזה סטטיסטית סביר יותר מאשר שתקרה במהלך המיצוע) אז גם הנזק הכלכלי חמור יותר, וגם הלחץ הפסיכולוגי חמור יותר (נאמר שאחרי שנה של השקעה, במהלכה המדד עלה ב-10%, המדד נופל ב-30%. קשה. אבל אם בשנה הזו המדד עלה ב-10% אבל ההשקעה שלך עלתה רק בקצת פחות מ-5%, בגלל מיצוע על שנה, ואז באה הקריסה: מעבר להפסד בפועל, התחושה היא ממש קשה כי השוק "עשה לך דווקא" - גם, יחסית, לא נהנית מהעליות, גם נדפקת מהירידות. בעיניי זה גרוע יותר מלהשקיע הכל בבת אחת ואז נפילה, וגם סביר יותר שמה שיקרה בפועל יהיה דומה לתרחיש השני יותר מאשר לראשון).
נתחיל ממכירת ניירות הערך הקיימים בבנק (סכום של כ 340 אלף) ונעבור לנייר ערך אחד (iwda או cspx)
זה יכול לגרור תשלום מס משמעותי שיהפוך את זה למאוד לא כדאי. עדיף לבדוק מראש מה חבות המס בתיק, ואולי לא לממש מיד חלקים שחייבים במס גבוה.

אני נוטה יותר ל iwda בשל הפיזור הגדול יותר מ cspx
גם אני
ארה"ב היא 62% מIWDA ו-Vanguard ממליצים על 60% ארה"ב 40% שאר העולם (אומנם הם כוללים בשאר העולם גם שווקים מתפתחים שלא נמצאים בIWDA)
בהינתן בחירה של נייר אירי אחד בודד אני אישית הייתי בוחר IWDA וכמובן שאין בזה המלצה

גם אני
ארה"ב היא 62% מIWDA ו-Vanguard ממליצים על 60% ארה"ב 40% שאר העולם (אומנם הם כוללים בשאר העולם גם שווקים מתפתחים שלא נמצאים בIWDA)
בהינתן בחירה של נייר אירי אחד בודד אני אישית הייתי בוחר IWDA וכמובן שאין בזה המלצה
תודה רבה!
אני לא בא להכריע פה את הויכוח שנערך בפורום רבות, אבל כן להזכיר את טיעון הנגד: אם הקריסה מגיעה אחרי סיום המיצוע (וזה סטטיסטית סביר יותר מאשר שתקרה במהלך המיצוע) אז גם הנזק הכלכלי חמור יותר, וגם הלחץ הפסיכולוגי חמור יותר (נאמר שאחרי שנה של השקעה, במהלכה המדד עלה ב-10%, המדד נופל ב-30%. קשה. אבל אם בשנה הזו המדד עלה ב-10% אבל ההשקעה שלך עלתה רק בקצת פחות מ-5%, בגלל מיצוע על שנה, ואז באה הקריסה: מעבר להפסד בפועל, התחושה היא ממש קשה כי השוק "עשה לך דווקא" - גם, יחסית, לא נהנית מהעליות, גם נדפקת מהירידות. בעיניי זה גרוע יותר מלהשקיע הכל בבת אחת ואז נפילה, וגם סביר יותר שמה שיקרה בפועל יהיה דומה לתרחיש השני יותר מאשר לראשון).

זה יכול לגרור תשלום מס משמעותי שיהפוך את זה למאוד לא כדאי. עדיף לבדוק מראש מה חבות המס בתיק, ואולי לא לממש מיד חלקים שחייבים במס גבוה.
נקודה למחשבה, אני חושש שבפן הפסיכולוגי לאימי תהיה יותר קשה העובדה של סכום כסף כה גדול בבת אחת, בנוגע לחבות המס,כיצד כדי לבדוק זאת? לפי כמות הרווח החייב במס?

בנוגע לחבות המס,כיצד כדי לבדוק זאת? לפי כמות הרווח החייב במס?
כן. נניח שלאימך יש 2 ניירות שונים, כל אחד נקנה ב-100K. נייר אחד שווה כיום 240K, והשני 100K. אם תמכור את השני (לטובת IWDA) אז אין בעיה. אם תמכור גם את הראשון, תשלם כ-35K מס, וישארו לה סך הכל רק 305K לקנות בהם IWDA, בעוד ה-35K יפסיקו לצבור עבורה תשואה.
יכול להיות שזה כדאי (לדוגמה, אם הנייר הראשון הוא כזה שאתה חושש שערכו ירד משמעותית ביחס לשוק), אבל יתכן שכדאי להתפשר ולהחזיק את הנייר הזה במקום IWDA בגלל המס הגבוה. יתכן גם שבשנים הבאות חבות המס של אימך תרד (אם היא לא תעבוד, ובטח לאחר פרישה) או שיהיו לה הפסדים שניתן לקזז מולם.
זו לא המלצה, רק כיוון למחשבה, ויש מקום להתייעץ עם בעל מקצוע (בפרט אם מדובר בסכום לא זניח, ודיני המס נהירים לך כשבילי דנהרדעא).

כן. נניח שלאימך יש 2 ניירות שונים, כל אחד נקנה ב-100K. נייר אחד שווה כיום 240K, והשני 100K. אם תמכור את השני (לטובת IWDA) אז אין בעיה. אם תמכור גם את הראשון, תשלם כ-35K מס, וישארו לה סך הכל רק 305K לקנות בהם IWDA, בעוד ה-35K יפסיקו לצבור עבורה תשואה.
יכול להיות שזה כדאי (לדוגמה, אם הנייר הראשון הוא כזה שאתה חושש שערכו ירד משמעותית ביחס לשוק), אבל יתכן שכדאי להתפשר ולהחזיק את הנייר הזה במקום IWDA בגלל המס הגבוה. יתכן גם שבשנים הבאות חבות המס של אימך תרד (אם היא לא תעבוד, ובטח לאחר פרישה) או שיהיו לה הפסדים שניתן לקזז מולם.
זו לא המלצה, רק כיוון למחשבה, ויש מקום להתייעץ עם בעל מקצוע (בפרט אם מדובר בסכום לא זניח, ודיני המס נהירים לך כשבילי דנהרדעא).
תודה רבה על העזרה, אכן זו נקודה חשובה שיכולה לחסוך בגדול, בעל מקצוע מתאים במקרה זה הוא רואה חשבון?

בחשבון ממוסה הדרך הכי זולה להמנע ממס ירושה היא קרנות איריות צוברות, שכן באיריות בשונה מישראליות המיסוי הראשוני על הדיבנדים הוא 15% ולא 25% לפי אמנת המס
האמת שזה לא מדויק.
ישראליות גם ככה עוקבות סינטטית, כך שאין משמעות ל25% מס על הדיבידנדים או 15%, כי הן פשוט לא מקבלות דיבידנדים.
הקטע הוא שעקיבה סינטטית היא ע"י חוזים, שזה מוצר דחוי, ולפיכך נושא ריבית מסוימת, ואם לא מצליחים להרוויח אותה חזרה ע"י שאר הכספים בקרן, אז זה ההפסד שיוצר פערי עקיבה.
היום, בפועל, הקרנות מגיעות קרוב למדד NTR אחרי הסיפור הזה, אבל אין קשר לדיבידנדים. אמרו בעבר שלמגדל יש נטייה לביצועים קצת יותר טובים בהקשר הזה.

חיסרון שיש לישראליות זה שמקובל להעלות דמי ניהול באיזשהו שלב לעומת מקומות יותר סחירים כמו ארה"ב או אירלנד שמקובל דווקא להפחית דמי ניהול.

יתרון שיש לישראליות זה שבמכירה משלמים מס ריאלי, לעומת קרנות נקובות מט"ח שמצמידים לעליית המט"ח, וזה יותר דומה למס נומינלי.

עוד יתרון של ישראליות זה עמלות ק/מ זולות יותר בבתי השקעות ישראליים (שהבנתי שאתם הולכים להשתמש בשירותיהם).

תחליטו בהתחשב בכל זה....

בהצלחה

האמת שזה לא מדויק.
ישראליות גם ככה עוקבות סינטטית, כך שאין משמעות ל25% מס על הדיבידנדים או 15%, כי הן פשוט לא מקבלות דיבידנדים.
הקטע הוא שעקיבה סינטטית היא ע"י חוזים, שזה מוצר דחוי, ולפיכך נושא ריבית מסוימת, ואם לא מצליחים להרוויח אותה חזרה ע"י שאר הכספים בקרן, אז זה ההפסד שיוצר פערי עקיבה.
היום, בפועל, הקרנות מגיעות קרוב למדד NTR אחרי הסיפור הזה, אבל אין קשר לדיבידנדים. אמרו בעבר שלמגדל יש נטייה לביצועים קצת יותר טובים בהקשר הזה.

חיסרון שיש לישראליות זה שמקובל להעלות דמי ניהול באיזשהו שלב לעומת מקומות יותר סחירים כמו ארה"ב או אירלנד שמקובל דווקא להפחית דמי ניהול.

יתרון שיש לישראליות זה שבמכירה משלמים מס ריאלי, לעומת קרנות נקובות מט"ח שמצמידים לעליית המט"ח, וזה יותר דומה למס נומינלי.

עוד יתרון של ישראליות זה עמלות ק/מ זולות יותר בבתי השקעות ישראליים (שהבנתי שאתם הולכים להשתמש בשירותיהם).

תחליטו בהתחשב בכל זה....

בהצלחה
תודה על ההארה, קצת איבדתי אותך, זכור לי מטבלת השוואות התיק ממוסה שפורסמה כאן https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l46uki-1ygpXLv2wRmQB6eyAPzRrwyrcJW43V8dXb9Q/edit?usp=sharing , קרן ישראלית מחקה מדד אכן משלמת מס על דיבידנדים, או שלא הבנתי נכון? האם יש איזה דרך לעשות סימולציה ולבדוק מה עדיף קרן ישראלית או אירית?

זכור לי מטבלת השוואות התיק ממוסה שפורסמה כאן https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l46uki-1ygpXLv2wRmQB6eyAPzRrwyrcJW43V8dXb9Q/edit?usp=sharing , קרן ישראלית מחקה מדד אכן משלמת מס על דיבידנדים
מה שכתוב שם על קרן ישראלית מבחינת מה שקורה עם הדיבידנדים מאחורי הקלעים בפועל - שגוי.
עם זאת, התוצאה של התשואה אינה רחוקה.

קצת איבדתי אותך
תוכל לראות את ההסבר הבא לגבי איך זה עובד:
אנסה לסדר את הדברים על מכונם:
  1. אכן, קרנות שמתכסות על ידי חוזים לא לוקחות חלק מהדיבידנד משום שהחוזים לא מחלקים דיבידנד.
  2. אין קשר בין העקיבה של החוזים לבין מיסוי.
  3. יש חוזים על מדדי PR, יש חוזים על מדדי TR ויש חוזים על מדדי CATR ולכולם אותה תשואה. אין חוזים על מדד NTR.
  4. החוזה הוא מכשיר ממונף ולכן התשואה שלו לבד בשוק החופשי צריכה להחסיר את הריבית חסרת הסיכון מתשואת המדד TR.
  5. כעת יש להעריך מהי הריבית חסרת הסיכון.
    1. מדד CATR מנסה לשערך אותה מתוך מדדי אג"ח אמריקאים.
    2. מדד SPXFTR הוא מדד ספציפי על הסנופי והוא מניח שכל החוזים מתגלגלים בזמן ויחד איתן מגלגלים אג"ח ממשלת ארה"ב לשלושה חודשים. מדד זה מפגר בפועל אחרי הSPXTR בכרבע אחוז לשנה (בעשור האחרון). הפיגור מוכיח שהריבית המגולמת גבוהה יותר מאשר הריבית הפדרלית.
    3. מחקר ארוך טווח של CBOE הראה שהריבית המגולמת קרובה מאד לריבית הליבור לשלושה חודשים. (ריבית הליבור קרובה לריבית הבין־בנקאית.)
  6. כאשר קרן ישראלית מתכסה עם חוזה אמריקאי, אבל משקיעה את המזומן באג"ח שקליות, נוצרת שגיאת עקיבה שנובעת מתנודתיות מט"ח ומהפרשי ריביות. כידוע, בטווח הארוך הנ"ל מקזזים אחת את השני, אבל בטווח הקצר תתכנה שגיאות עקיבה מיקריות.
לסיכום: קרנות שעוקבות אחרי מדדי חו"ל בעזרת חוזים עתידיים, לא ממסות את הדיבידנדים בכלל אבל עשויות לסבול מפיגור אחרי המדד בגלל ניהול ריביות אי־אופטימלי.
שם גם מישהו טען טענה דומה למה שאמרת, והגולם הסביר לו את ההסבר היפה שציטטתי כאן למעלה.

תוכל גם לקרוא את ההודעה כאן ואת השרשור שמגיע אחריה.

האם יש איזה דרך לעשות סימולציה ולבדוק מה עדיף קרן ישראלית או אירית?
סימולציה כללית בין אירית גנרית לישראלית גנרית כנראה שיהיה קשה.
אחרי איזה מדד אתה רוצה לעקוב? באמצעות אלו קרנות?

אם אתה רוצה MSCI WORLD, תצטרך למצוא קרן ישראלית שעוקבת אחריה, ולהשוות לIWDA.
אם אתה רוצה סנופי, תצטרך גם למצוא קרן ישראלית (קח בחשבון שזה מדד יותר פופולרי, כך שכשתמצא קרן זולה, אתה עלול לגלות אחרי מספר שנים משהו אחר), ולהשוות לCSPX.

את ההשוואה אתה יכול לעשות מעשית, לפי ביצועי עבר (אל תשכח להתחשב במטבע), או תיאורטית לפי התבוננות בנכסים שהקרן מחזיקה.

אחד הדברים שנשמעים לי שהכי מבאסים בקרנות ישראליות, זה דמי ניהול עולים כשאתה כבר במלכודת מס.

מצד שני, מס ריאלי זה יתרון שיכול להיות לא מבוטל.

לא יודע לגמרי לכמת את זה....

מה שכתוב שם על קרן ישראלית מבחינת מה שקורה עם הדיבידנדים מאחורי הקלעים בפועל - שגוי.
עם זאת, התוצאה של התשואה אינה רחוקה.

תוכל לראות את ההסבר הבא לגבי איך זה עובד:

שם גם מישהו טען טענה דומה למה שאמרת, והגולם הסביר לו את ההסבר היפה שציטטתי כאן למעלה.

תוכל גם לקרוא את ההודעה כאן ואת השרשור שמגיע אחריה.

סימולציה כללית בין אירית גנרית לישראלית גנרית כנראה שיהיה קשה.
אחרי איזה מדד אתה רוצה לעקוב? באמצעות אלו קרנות?

אם אתה רוצה MSCI WORLD, תצטרך למצוא קרן ישראלית שעוקבת אחריה, ולהשוות לIWDA.
אם אתה רוצה סנופי, תצטרך גם למצוא קרן ישראלית (קח בחשבון שזה מדד יותר פופולרי, כך שכשתמצא קרן זולה, אתה עלול לגלות אחרי מספר שנים משהו אחר), ולהשוות לCSPX.

את ההשוואה אתה יכול לעשות מעשית, לפי ביצועי עבר (אל תשכח להתחשב במטבע), או תיאורטית לפי התבוננות בנכסים שהקרן מחזיקה.

אחד הדברים שנשמעים לי שהכי מבאסים בקרנות ישראליות, זה דמי ניהול עולים כשאתה כבר במלכודת מס.

מצד שני, מס ריאלי זה יתרון שיכול להיות לא מבוטל.

לא יודע לגמרי לכמת את זה....
תודה רבה על ההארה! לא שיערתי לעצמי שמה שכתוב שם בנוגע לקרנות ישראליות שגוי, אני מנסה לעקוב אחר מדד msci world, אכן הפחד הוא דמי ניהול, אני מתקשה להגיע להבנה בנושא כדאיות של קרן אירית לעומת ישראלית שעוקבת אחרי מדד זה, אכן המס הריאלי הוא יתרון אך מלכודת מס בדמות דמי ניהול שעלו עלולה לכרסם בתשואה רבות, עכשיו אני מרגיש קצת פחות בטוח באופי ההשקעה, בשורה התחתונה קשה לי להבין איך להגיע להחלטה סופית בעניין,שכן אני לא רואה דרך פשוטה לרמת ההבנה שלי לעשות השוואה זו,אשמח להכוונה

לא שיערתי לעצמי שמה שכתוב שם בנוגע לקרנות ישראליות שגוי
האמת שזה משהו שכדאי לתקן. @adamshalev מה אתה אומר?

אני מנסה לעקוב אחר מדד msci world
מצא קרן ישראלית שהיא החלופה שלך.

הפחד הוא דמי ניהול,
אך מלכודת מס בדמות דמי ניהול שעלו עלולה לכרסם בתשואה רבות
מבחינתי, דמי ניהול שעלו הם גורם שמשפיע גם פסיכולוגית לרעה (לפחות עליי), ולכן אני נרתע מלהיכנס לסיכון הזה.

מבחינה ראציונלית נטו, דמי ניהול שעשויים לעלות זה עוד נעלם בהשקעה, שכשיתממש יש להחליט איך לפעול.

אני מתקשה להגיע להבנה בנושא כדאיות של קרן אירית לעומת ישראלית שעוקבת אחרי מדד זה
תתחיל בלפענח את הנעלמים שאתה יכול.
אלו קרנות בדיוק תחזיק בכל אפשרות? מה ביצועי העבר שלהן?
אתה אולי יכול להשוות (חפש על רטרופיי או רטרולייזר למשל) מה הן עשו?
אלו עמלות תשלם כאן לעומת כאן? קנייה ומכירה? המרת מט"ח?

אתה יודע לומר מה טווח הזמן של ההשקעה? זה חשוב מאוד כדי להבין מה היתרון של מס ריאלי מול נומינלי.

מעדיף להשאיר את מסמך ההשוואה כמו שהוא ולא לגעת בו, אבל מקבל שההנחה לגבי הקרנות הישראליות אולי לא נכונה. הכי טוב זה לעשות מחדש בדיקה של קרנות ישראליות מול איריות צוברות מבחינת ביצועים היסטוריים בפועל.

מצא קרן ישראלית שהיא החלופה שלך.

מבחינתי, דמי ניהול שעלו הם גורם שמשפיע גם פסיכולוגית לרעה (לפחות עליי), ולכן אני נרתע מלהיכנס לסיכון הזה.

מבחינה ראציונלית נטו, דמי ניהול שעשויים לעלות זה עוד נעלם בהשקעה, שכשיתממש יש להחליט איך לפעול.

תתחיל בלפענח את הנעלמים שאתה יכול.
אלו קרנות בדיוק תחזיק בכל אפשרות? מה ביצועי העבר שלהן?
אתה אולי יכול להשוות (חפש על רטרופיי או רטרולייזר למשל) מה הן עשו?
אלו עמלות תשלם כאן לעומת כאן? קנייה ומכירה? המרת מט"ח?

אתה יודע לומר מה טווח הזמן של ההשקעה? זה חשוב מאוד כדי להבין מה היתרון של מס ריאלי מול נומינלי.
תודה רבה, ההשקעה היא לטווח של 10 שנים לפחות, כנראה שאדבוק בקרן אירית צוברת שכן פרמטר העלאת דמי ניהול לא ניתן לחיזוי, בכל זאת אנסה לבצע בדיקה של קרנות ישראליות מול איריות למרות שאיני בטוח ביכולתי לעשות זאת.

מעדיף להשאיר את מסמך ההשוואה כמו שהוא ולא לגעת
למה בעצם?
זה פשוט מסמך שהרבה מאוד אנשים מופנים אליו, משרשורים קיימים וחדשים ברחבי הפורום (ואני מאמין שגם קצת מחוצה לו).
אני אישית הבנתי את הנושא לראשונה שם.
רוצה אולי לתת לי הרשאות ואני אשנה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z כמה שאלות בנוגע לדו"ח שנתי מיסים 2
D שאלות בנוגע לפנסיה וביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K שאלות בנוגע לניהול סיכונים התפתחות אישית 7
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
TheOneTech שאלות בנוגע להליכים אחרי פטירת בן אדם אוף טופיק 12
G שאלות בנוגע להתנהלות מול קרן פנסיה בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C שאלות בנוגע למציאת עבודה בשנה ב במדעי המחשב התפתחות אישית 17
A שאלות טכניות בנוגע לקרנות ישראליות חשופות למטח שוק ההון 2
L כמה שאלות בנוגע לקרנות מחקות שוק ההון 7
A 2 שאלות בנוגע לאפיקי השקעה ״בטוחים״ שוק ההון 5
Almoni שאלות בסיסיות בנוגע להשקעה בקרנות מחקות בארץ שוק ההון 5
M כמה שאלות בסיסיות בנוגע למיסוי צרכנות פיננסית 3
מ שאלות בנוגע לפנסיה וקרן השתלמות שוק ההון 1
W שאלות בנוגע להפסדי הון ומגן מס שוק ההון 5
A כמה שאלות בנוגע לקרן השתלמות IRA שוק ההון 1
ק שאלות בנוגע לעלות ילדים צרכנות פיננסית 21