שלום לכולם, לאחר קריאה רבה בפורום, החכמתי רבות אך עדיין ישנם כמה שאלות מפתח שאשמח לתשובה בנוגע אליהן, שכן איני בטוח שאני מבין את הכל כמו שצריך.
התיק( באופן תיאורטי כמובן
) מיועד לאמא שלי,מורה בת 44( אני בן 21) עם פורטפוליו שכולל בית מגורים (שווי של בערך 800k, דירה מושכרת ששווה 1.2-1.4m,קרקע שנרכשה בעלות של כ 200k ובנוסף כ- 1.8 מיליון שקלים, (מתוכם כנראה 700-600 אלף צריך בטווח הקרוב של שנתיים-שלוש) בתכניות חיסכון בריבית אפסית לא כולל קרנות השתלמות ופנסיה (פנסיה צוברת למורים). יש לציין שאין חוב כלל, אין נכונות למכור את הדירה, בהנחה שיש כ 1.1-1.2m פנויים להשקעה ב100% מניות (הכיוון היה vti אך מס הירושה סיבך את העניינים), האם כדאי למשקיע מתחיל לסחור דרך ברוקר זר (כגון ib) או שעדיף להתנהל דרך בתי השקעות ישראלים, יש לציין שהפלח המנייתי בתיק אמור להיות סוג של שגר ושכח, נייר ערך בודד ללא צורך באיזון וכמה שפחות התעסקות (מלבד הפקדה חודשית של כ 15 אלף שקלים בחודש), ההשקעה תהיה לטווח ארוך של לפחות 10-15, מתלבט בין קרן אירית צוברת כגון CSPX/IWDA או קרן ישראלית(חשופה ליותר שינוי דמי ניהול וגם מיסוי כפול על דיבנדים),יש נכונות להשקיע בקרן מחקה סנופי או עולמית מפותחות, ההתלבטות היא בעיקר לנוכח סכום כסף גדול להשקעה, שכן חיסכון בדמי ניהול בקרנות האיריות יותר ממשמעותי במונחים אבסולוטיים של כסף מאשר הישראליות , אם אכן כדאי להשקיע דרך ib האם יש צורך במילוי דוח שנתי במידה ולא נמכרו ניירות ערך.
אשמח להתייחסות, תודה לכולם.
התיק( באופן תיאורטי כמובן

אשמח להתייחסות, תודה לכולם.
נערך לאחרונה ב: