בינתיים הונך קם בבוקר ועובד יפה מאוד. במיוחד בשנה האחרונה. בקצב גבוה ומהיר יותר מול עליית מחירי הדירות.
מדדי ת"א בתשואה תלת ספרתית נאה מאוד+++ בשנים האחרונות בכלל ובשנה וחצי האחרונות במיוחד.
אכן חוכמה בדיעבד אך מניח חלק מהונך על מדדי ת"א.
מניח שגם בעל הדירה הדירה הבא מחפש יציבות ושקט ויש לי תעודת יושר ויציבות.שנים ארוכות.בשכירות.
חשבת על פרוייקטים של שכירות לטווח ארוך אם קיימים באיזורך? ברמה החודשית יקר יותר מהשוק החופשי אך בתמורה שקט נפשי לעשור.
ב ה צ ל ח ה
לצערי, אני אחרי הפסדי עתק בבורסה משנת 2010 ועד 2019 (הפסד בפועל של 460,000 שקל )
וכשהגיעה הקורונה , על הנייר הייתי אפילו מופסד עוד 300,000 שקל (שזה “למזלי” היה רק על הנייר)
אבל תחשוב , מה עבר עליי באותן שנים.
לשמחתי, ב 2022, בעזרת מיצועים כבדים הצלחתי למחוק את ה 300,000 שקל הפסד שהיה על הנייר , ואפילו בדרך נס, להפוך את ההפסד
לרווח של 175,000 שקל.
ואז אחרי 12 שנים בבורסה, סוף סוף יצאתי סופית מהבורסה ולא רציתי לחזור לשם יותר .
אז תחשוב , כמה הבורסה בעיניי היא מוקצה . (אני יודע שזו מחשבה מוטעית כי עשיתי את כל הטעויות האפשרויות והבורסה הוא מקום נפלא…אבל לא בשבילי).
ולכן, מאז 2023 כל הכסף שלי בקרן כספית , והצלחתי להרוויח יפה -
ובעצם, אם אני רוצה לעשות מיני סיכום על כמה כסף הפסדתי בכל שנותיי
אז יוצא שמחקתי הון של ….. “רק” 220,000 שקל…….ואני מקווה שהשנה אעשה עוד 40-50 אלף שקל בקרן כספית …..ולאט לאט ככה אני אוריד
את כל ההפסדים שצברתי אז בבורסה , עד שאגיע ל 0…….
אני כמובן גם יודע שקרן כספית זה ממש לא פיתרון , וזה רק מקום לחנות כסף כי הכסף נשחק עם השנים
אבל אני היום לא מסוגל יותר להכניס כסף לבורסה ……בטח לא סכומים של מיליונים .
ולהכניס 100-200 אלף שקל, זה לעג לרש….
אני מעדיף כבר להכניס 1.7 מיליון לקרן כספית (סכום מאוד משמעותי) ושיעבוד במינימום.
ולגבי שכירות לטווח ארוך??
הלוואי והיו כאלה .
לצערי, רוב הפרוייקטים האלה מלאים עד אפס מקום …..אבל בוא נהיה גם ריאלים—
זה פיתרון טוב לחבר’ה צעירים , לא לאנשים כמוני שכבר צריכים לתכנן את חיי הפרישה שלהם .
אז אלך לגור מגיל 51 עד 61 במקום כזה….
מה יהיה עליי בגיל 61? בגיל 71? בגיל 81? ללא דירה וללא כלום ?
זה בעייתי .
בינתיים, אני לפחות לא משתגע עם השכר דירה בכל השנים האלה ,
חי אמנם בדירה שאני לא אוהב כל כך (אבל מתרגלים כבר להכל)
ומנסה לחסוך אגרסיבי כמה שיותר .
אין מה לעשות יותר מזה