• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כמה כסף זה מספיק עבורכם?

• פותח הנושא פותח הנושא Camel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Camel

משתמש רגיל
דירוג
132
מה הסכום שאם היה לכם הייתם מתפטרים מהעבודה עוד באותו יום ועושים דברים אחרים?
לא מדבר על הפרישה המוקדמת שהבלוג הזה מתיימר להציג אלא סכום המנימלי שעבורו כל השיח על חיסכון ופרישה מתייתר.
אנא פרטו את מצב הזוגי/סטטוס/גיל.

רווק.

10-12k נקי בחודש.
בסכום הזה עובר לגור בתאילנד ושלום על ישראל.

הכרתי פעם בחור שאמר
"מספר האופנועים האופטימלי שלי הוא X+1.
X הוא המספר הנוכחי"

ובדיחה ששמעתי על חייל גולני שמוצא דג זהב שמבטיח לו 2 משאלות.
משאלה ראשונה - מחסנית M16 שלא נגמרת.
יורה, יורה,... וואלה לא נגמרת.
משאלה שניה - עוד מחסנית שלא נגמרת.

נ.ב.
הסטטיסטיקה של זוכי פרס גדול מצביעה שאחוז גדול מהם פושטים רגל בטווח של 5 שנים, או יותר מהרגיל הבאוכלוסיה שלא זכתה.

הכרתי פעם בחור שאמר
"מספר האופנועים האופטימלי שלי הוא X+1.
X הוא המספר הנוכחי"

ובדיחה ששמעתי על חייל גולני שמוצא דג זהב שמבטיח לו 2 משאלות.
משאלה ראשונה - מחסנית M16 שלא נגמרת.
יורה, יורה,... וואלה לא נגמרת.
משאלה שניה - עוד מחסנית שלא נגמרת.

נ.ב.
הסטטיסטיקה של זוכי פרס גדול מצביעה שאחוז גדול מהם פושטים רגל בטווח של 5 שנים, או יותר מהרגיל הבאוכלוסיה שלא זכתה.

אני חושב שפה בקהילה האחוזים יטו אחרת לגמרי. ברגע שמכירים את ״חוק המשיכה הבטוח״ אז אני בטוח ש-90% מחברי הפורום(שפעילים כאן) שייפול עליהם סכום בסדר גודל של מיליונים ככל הנראה ישקיעו אותו באופן כזה או אחר וינהלו את חייהם בהתאם

אז אני בטוח ש-90% מחברי הפורום(שפעילים כאן) שייפול עליהם סכום בסדר גודל של מיליונים ככל הנראה ישקיעו אותו באופן כזה או אחר וינהלו את חייהם בהתאם
מוכן להמר על זה?

אני חושב שפה בקהילה האחוזים יטו אחרת לגמרי. ברגע שמכירים את ״חוק המשיכה הבטוח״ אז אני בטוח ש-90% מחברי הפורום(שפעילים כאן) שייפול עליהם סכום בסדר גודל של מיליונים ככל הנראה ישקיעו אותו באופן כזה או אחר וינהלו את חייהם בהתאם
אין לדעתי סיבה לחשוב שאנשים מהפורום הזה יפעלו אחרת מאשר זוכי לוטו במידה ויפול עליהם סכום גדול.
הבעיה של זוכי לוטו היא לא חוסר ידע, זה לא שהם לא מכירים איזה כלל אצבע כזה או אחר. זה שאתה מבין את התיאוריה של איך להתנהל נכון כלכלית זה לא מבטיח לך שאתה לא תיגרר אחרי הרצון שלך להגשים סיפוקים מידיים. זה כמו שמעשנים ממשיכים לעשן גם אחרי שהם לומדים את הנזקים שעישון גורם לגוף, כלומר הידע לבדו לא מסלק את הרצון לעשן.
ומהבחינה הזאת של כושר דחיית סיפוקים אני לא רואה למשתמשים בקהילה הזו יתרון כלשהו ביחס לכלל האוכלוסיה.

אני דווקא רואה יתרון לא קטן, יכולת דחיית סיפוקים מיידיים.
אתה חושב שהרבה אנשים מהאוכלוסייה מסוגלים להחזיק תיק השקעות של מאות אלפי/מיליוני שקלים, מבלי להתפתות לקנות מכוניות יוקרה , חופשות יקרות וכו' וכו'?
חלק מהסיבה שאנשים חוסכים ומשקיעים פאסיבית, היא בגלל שהם פחות חיים בגישה של אכול ושתה כי מחר נמות.

כמובן שיש גם הרבה אפור ואין פה שחור ולבן.
קבלת סכום גדול של כסף יכולה לסנוור ולהכניס לשאננות בהיבט הכלכלי.

נערך לאחרונה ב:
אני בעד לנקוט בגישה של "אכול ושתה כי מחר יחטפו אותנו לעזה".
לרווקים שבנינו אני אומר שאין מה לחסוך הרבה. חסכונות לשישה חודשי מחיה זה מספיק לגמרי. תתעסקו רק במה שאתם נהנים ממנו. אם במקרה העבודה מספקת לכם הנאה אז מה טוב, ואם לא אז עופו משם ולכו לטייל איפשהו. מבחינה כלכלית אתם כבר תמצאו דרך להסתדר. כל עוד אין אף אחד שתלוי בכם פיננסית אז מה כבר יכול לקרות?
לבעלי משפחה זה קצת יותר מסובך מזה, אבל לא הרבה יותר מסובך.

הדבר הכי גרוע הוא שנסבול כדי לחסוך כסף שבסוף לא נזכה להשתמש בו. הצורך להימנע מלהגיע לתרחיש זו העדיפות העליונה והדחופה ביותר, אחר כך מגיעים כל שאר השיקולים.

מה הסכום שאם היה לכם הייתם מתפטרים מהעבודה עוד באותו יום ועושים דברים אחרים?
לא מדבר על הפרישה המוקדמת שהבלוג הזה מתיימר להציג אלא סכום המנימלי שעבורו כל השיח על חיסכון ופרישה מתייתר
מה ההבדל בין הראשון לשני?

יש פה אנשים בפורום שמזמן עברו את סף הכסף לפרישה/ירושה ועדיין עובדים. או במילים אחרות, המוטיבציה לעבוד היא לא כסף. לא שזה תקף לכולם אבל זה גם תרחיש סביר.

אני דווקא רואה יתרון לא קטן, יכולת דחיית סיפוקים מיידיים.
אתה חושב שהרבה אנשים מהאוכלוסייה מסוגלים להחזיק תיק השקעות של מאות אלפי/מיליוני שקלים, בלי להתפתות לקנות מכוניות יוקרה , חופשות יקרות וכו' וכו'?
חלק מהסיבה שאנשים חוסכים ומשקיעים פאסיבית, היא בגלל שהם פחות חיים בגישה של אכול ושתה כי מחר נמות.

כמובן שיש גם הרבה אפור ואין פה שחור ולבן.
קבלת סכום גדול של כסף יכולה לסנוור ולהכניס לשאננות בהיבט הכלכלי.
תלוי איזה תיק השקעות, כלומר מה ההרכב שלו. אין הבדל לדעתי בין הפיתוי לקנות מכונית יוקרה לבין הפיתוי לקנות מניות ספציפיות (או כל נכס מסוכן יותר מקרן סל עוקבת s&p500 לצורך העניין), בשני המקרים מדובר על קושי לא לעשות שימוש בכסף בטווח המידי.

מן הסתם, יש אנשים כאלו ויש כאלו. יש פה משתמשים אחראיים שמשקיעים את כל הכסף שלהם על סנופי (וקצת נכסים לא תנודתיים), אבל יש פה גם דיונים על השקעות בביטקויין ומניות בודדות. אני לא חושב שיחס בניהם הוא שונה בהרבה מכלל האוכלוסיה.

הדבר הכי גרוע הוא שנסבול כדי לחסוך כסף שבסוף לא נזכה להשתמש בו. הצורך להימנע מלהגיע לתרחיש זו העדיפות העליונה והדחופה ביותר, אחר כך מגיעים כל שאר השיקולים.
הגישה שלך הרסנית בהרבה. הרבה יותר גרוע להגיע לגיל זקנה ללא יכולת לממן את עצמך

לרווקים שבנינו אני אומר שאין מה לחסוך הרבה. חסכונות לשישה חודשי מחיה זה מספיק לגמרי. תתעסקו רק במה שאתם נהנים ממנו. אם במקרה העבודה מספקת לכם הנאה אז מה טוב, ואם לא אז עופו משם ולכו לטייל איפשהו. מבחינה כלכלית אתם כבר תמצאו דרך להסתדר. כל עוד אין אף אחד שתלוי בכם פיננסית אז מה כבר יכול לקרות?
לבעלי משפחה זה קצת יותר מסובך מזה, אבל לא הרבה יותר מסובך.

השימוש בכסף לרוב לא גורם לי להנאה, אז לא מסובך עבורי לחסוך ואני לא מרגיש שאני מקריב הרבה ואחת מהסיבות שאני דווקא חוסך שאם יהיה לי רצון על/עז שכזה אז אני אוכל לממש אותו במהרה ולא אצטרך לחסוך מ-0.

הגישה שלך הרסנית בהרבה. הרבה יותר גרוע להגיע לגיל זקנה ללא יכולת לממן את עצמך
אני מסכים שזה סיכון שקיים. לעומת זאת, יש גם את הסיכון להגיע לגיל 60 ולהבין שבזבזת את כל החיים שלך.
בכל מקרה אתה לוקח על עצמך סיכון.

מה ההבדל בין הראשון לשני?

יש פה אנשים בפורום שמזמן עברו את סף הכסף לפרישה/ירושה ועדיין עובדים. או במילים אחרות, המוטיבציה לעבוד היא לא כסף. לא שזה תקף לכולם אבל זה גם תרחיש סביר.
פעם הכרתי איש מאוד עשיר. הוא אמר לי שיש לו כבר מספיק כסף להפסיק לעבוד, אבל הוא מתכנן לעבוד עוד כמה שנים, בשביל לסדר גם את הילדים. הוא עדיין עובד, כי בינתיים נולדו לו גם נכדים....

אין לדעתי סיבה לחשוב שאנשים מהפורום הזה יפעלו אחרת מאשר זוכי לוטו במידה ויפול עליהם סכום גדול.
בטח שיש.
הבעיה של זוכי לוטו היא לא חוסר ידע, זה לא שהם לא מכירים איזה כלל אצבע כזה או אחר.
מה?
זאת אחת הבעיות המרכזיות שלהם.
זה שאתה מבין את התיאוריה של איך להתנהל נכון כלכלית זה לא מבטיח לך שאתה לא תיגרר אחרי הרצון שלך להגשים סיפוקים מידיים.
אבל רוב מי שפה בפורום לא רק מכיר את התיאוריה (שזה כבר הרבה יותר מרוב האנשים מחוץ לפורום), אלא גם מתנהל ככה בפועל.
אם אתה מצליח לדחות סיפוקים עם משכורת חודשית ולחסוך אחוזים נכבדים מהמשכורת, הקפיצה משם לדחיית סיפוקים בסכומים קצת יותר גדולים היא לא מאוד גדולה.
ומהבחינה הזאת של כושר דחיית סיפוקים אני לא רואה למשתמשים בקהילה הזו יתרון כלשהו ביחס לכלל האוכלוסיה.
אתה כנראה לא קראת אף דיון בפורום...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
lavi מרגע זה אתם עם כסף - ביטוח דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
R מרגע זה אתם טובים עם כסף- דירוג אשראי דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 10
C אם יש לי כסף בחשבון השקעות ישראלי שלא מושקע בכלום, אני חוטף על זה עמלה? שוק ההון 0
נ מה יקרה עכשו לכל הצרכנים שלוו כסף? איך זה ישפיע עלינו? אוף טופיק 79
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 25
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
A העברת כסף לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
NeonDrift לעביר כסף ל Kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
E BTB - צבירת כסף לקופת עמיתים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
הטירונית כסף סולידי בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Dim האם כסף ב ib פירושו שהוא הועבר לחו"ל? שוק ההון 4
P אינטל - להתפטר ולקחת כסף? התפתחות אישית 29
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
י איך להשקיע כסף לטווח הקצר מאוד שוק ההון 5
ק השקעת כסף לזמן קצר שוק ההון 2
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
F קרן כספית שקלית - הכנסת כסף בזמנים שונים שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה