• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כמה חשוב אכ"ע עיסוקי להייטקיסט?

Couch Potato

משתמש רגיל
דירוג
259
לאחרונה העברתי את כספי הפנסיה כולם לקרן פנסיה במסלול נכות מינימלית (לפני זה היה מחולק חצי חצי עם ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח 200 שעשיתי רגע לפני ביטול האופציה להבטחת מקדם). בגדול סמכתי על אכ"ע מהעבודה. מסתבר שהאכ"ע מהעבודה הייתה רק כל עוד אני בביטוח מנהלים והיא בוטלה עם המעבר לקרן.
עכשיו אני רק באכע הכללי של הקרן והיא על מינימום כך שלא תכסה הרבה במקרה הצורך. האפשרויות בפניי:
1. לעשות אכ"ע משלים עם הגדרת עיסוק, שחרור מהפקדות ופרנצ'יזה באופן פרטי בעלות 0.6% מהשכר (תנאי סוכנת הביטוח - יעלה אם אעזוב את מקום העבודה).
2. להחזיר את ביטוח המנהלים בעל דמי הניהול השערוריתיים- %1.05 מהצבירה, 4% מהפקדות ודרכו אכ"ע מורחב.
3. לעבור בפנסיה למסלול רגיל לא מוטה חיסכון ולסמוך על קצבת הנכות שם (ללא הגדרת עיסוק מורחב, פרנצ'יזה ושחרור מהפקדות).

מה דעתכם?
עד כמה חשובה הגדרת העיסוק כמהנדס אלקטרוניקה? הרי אם לא אוכל לעבוד בזה כנראה שאני במצב בו לא אוכל לעבוד...
נראה לי שמה שהכי חשוב זה השחרור מהפקדות, וזה לא קיים בפנסיה

באופן כללי אני סולד מאובר ביטוח ומדיניות ההפחדה של חברות הביטוח. מצד שני, במקרה הצורך לא ארצה להצטער על המאה שקל החודשיים שחסכתי

אשמח לשמוע דעות נוספות

בוא נהיה כנים - אם יש לך מח עובד, עין מתפקדת ואצבע לתכנת - האם אתה יכול להמשיך לעבוד בעיסוקך?

סליחה, פספסתי את העיסוק כמהנדס אלקטרוניקה, אז כף יד להחזיק מלחם?

נערך לאחרונה ב:
להבנתי, במקום לשלם על ביטוח אכ״ע פעמיים (גם דרך הפנסיה וגם מוצר נפרד עם כיסוי מקיף יותר), יש אפשרות רק להרחיב את הכיסוי הפנסיוני הקיים לתנאים דומים לאכ״ע דרך ביטוח מנהלים (הגדרת עיסוק וכו׳) - זה נקרא ״מטרייה ביטוחית״ וכל/רוב קרנות הפנסיה אמורות להציע מוצר כזה. סוכנים נוטים פחות להמליץ על האופציה הזאת, כי זה פחות משתלם להם. מן הסתם הכיסוי הזה הוא רק על חלק השכר ממנו מפרישים לפנסיה.

* אין לראות בכך ייעוץ מקצועי

• האם להתאחדות המהנדסים אין איזשהו הסדר עם חברת ביטוח למשהו קולקטיבי?
  • אם לעשות ביטוח או לא, תלוי גם בשאלה כמה תלויים יש לך- האם יש ילדים קטנים (למשל)?
  • קח בחשבון 2 נקודות טכניות
  1. ביטוח א.כ.ע. נותן הקלה במס הכנסה (ניכוי) קטנה גם לשכירים
  2. תזהר מאובר ביטוח- הסכום המכסימלי שתוכל לקבל אם חו"ח יקרה משהו מוגבל ל- 75% מהכנסתך כך שגם אם שילמת יותר, לא תראה שקל

בוא נהיה כנים - אם יש לך מח עובד, עין מתפקדת ואצבע לתכנת - האם אתה יכול להמשיך לעבוד בעיסוקך?

סליחה, פספסתי את העיסוק כמהנדס אלקטרוניקה, אז כף יד להחזיק מלחם?
@c881 תוכל בבקשה להבהיר למה התכוונת בתגובה הזאת? לצערי כוונת דבריך חלפה מעל ראשי, ואשמח להבין.

אושרי שאני לא צריך להתמודד עם זה, חי בכיף עכשיו מחסכונותי בפרישה מוקדמת.

@c881 תוכל בבקשה להבהיר למה התכוונת בתגובה הזאת? לצערי כוונת דבריך חלפה מעל ראשי, ואשמח להבין.
שביום שמהנדס אלקטרוניקה/תוכנה לא מסוגל לעבוד הוא כבר צמח.
כל מצב לפני זה - אתה יכול עדיין לעבוד בעבודה, זה לא פועל כפיים שלא מסוגל להרים משאות.

כל מצב לפני זה - אתה יכול עדיין לעבוד בעבודה, זה לא פועל כפיים שלא מסוגל להרים משאות.
אז אנא הרשה לי לנסח את מה שהבנתי מדבריך, ותגיד לי אם הבנתי נכון:
אתה טוען שבתור מתכנת, אין שום ערך מוסף בביטוח אכ"ע עם הגדרת עיסוק, כי במקרה של אירוע רפואי חברת הביטוח תמיד תוכל לטעון שאני עדיין מסוגל לעבוד, ולכן אין סיכוי שאקבל פיצוי מביטוח המנהלים לפני שאקבל פיצוי מקרן הפנסיה. נכון?

בדיוק.
אני מניח שראית מספר מתכנתים בחייך, אני יודע שאני ראיתי כמה.
בעיות ראיה, שמיעה, הולכים עם קביים, הם יכולים לעבוד.
לעזאזל... ראית פעם את הופקינס (הפיסיקאי)? הוא מסוגל לעבוד.
אז אובדן כושר עבודה... אני לא מאמין בזה.

מצד אחד, נשמע שהטיעון הזה תקף לכל עובד משרדי כמעט.
מצד שני, נדמה לי שאכ״ע מכסה גם נכות חלקית, והיא רלוונטית במקרה כזה.

הרשה לי לחלוק עלייך :)
לפני כמה שנים נפלתי הסוס וסבלתי מורטיגו למשך מספר שבועות. הייתי מאוד רחוקה מלהיות צמח אבל זה בהחלט השפיע על כושר העבודה שלי והתפוקה. אני בטוחה שיש עוד כמה וכמה מצבים מגבילים שנופלים בהגדרה מלבד צמח.
אגב, בזמנו גם עבדתי עם מישהו שחלה במחלת הנשיקה, הרופאים אוטומטית רשמו לו שלושה חודשים בבית והוא קיבל לתקופה הזאת אכ"ע....

הרשה לי לחלוק עלייך :)
לפני כמה שנים נפלתי הסוס וסבלתי מורטיגו למשך מספר שבועות. הייתי מאוד רחוקה מלהיות צמח אבל זה בהחלט השפיע על כושר העבודה שלי והתפוקה. אני בטוחה שיש עוד כמה וכמה מצבים מגבילים שנופלים בהגדרה מלבד צמח.
אגב, בזמנו גם עבדתי עם מישהו שחלה במחלת הנשיקה, הרופאים אוטומטית רשמו לו שלושה חודשים בבית והוא קיבל לתקופה הזאת אכ"ע....
מעניין אם יש עוד מקרים כאלה, או אפילו יותר טוב - סטטיסטיקה שאומרת באיזה אחוז מהמקרים ביטוח מנהלים משלם אובדן כושר עבודה וקרן פנסיה לא משלמת. עבור עובדי משרד.

@c881 - זה מה שחשבתי. בסה"כ אם לא אוכל לעבוד בעבודה כזו כנראה שלא אוכל לעבוד בשום עבודה (חמסה חמסה טפו טפו טפו ☺)

@Yevgeny - שאלתי את הסוכנת על מטרייה ביטוחית , אמרה שאין דבר כזה. נכנסתי לאתרי חברות הביטוח ושלחתי לה לינקים. אמרה "אה, זה.. זה פחות טוב מביטוח אכ"ע פרטי." שאלתי במה- לא ענתה. ביקשתי הצעת מחיר - נתנה לי הצעה שדומה מאוד לביטוח הפרטי. היא שקרנית מניפולטיבית ואני לא מאמין למילה שהיא אומרת, מה גם שהיא לא יודעת הרבה דברים. לצערי אני מחויב לעבוד דרכה.

@YossiN - נכון לעכשיו בעבודה לא מאשרים לי להפקיד לא דרך הסוכנות ביטוח כך שהתחרות המהנדסים לא אופציה לצערי הרב (טובים בהרבה גם בדמי ניהול). יש לי ילד ואחד בדרך וזו הסיבה העיקרית שבגללה אני בכלל מבטח משהו. לגבי הטבת המס- תוכל לומר מהי ההטבה ומהו גובה הניכוי? ולגבי אובר ביטוח אני יודע. תודה

סליחה,bebonitus, לא הבנתי. מה זה "בעבודה לא מאשרים לי"? הפעם האחרונה שמישהו לא אישר לי משהו זה כשאשתי...
א- מי בדיוק שואל אותם? הרי אנו מדברים על הפרשה משלך, לא? זה לא שהם ישלמו את זה. נכון?
ב- עקרונית, זה ענין של בירוקרטיה. אתה יכול להגיד שאין לך כוח לריב עם מדור שכר (וזה בסדר) אבל מצד שני, על פי החוק, אתה יכול להפקיד לכל גוף שאתה רוצה.

@YossiN, נכון להיום עוד לא עבר החוק שמאפשר לי לבחור סוכן ביטוח כך שאני שבוי של הסוכנות איתה העבודה שלי עובדת. אני יכול להפקיד למי שארצה אבל בתנאים שהסוכנות נותנת לי. (החוק היה אמור להיכנס לתוקף בינואר השנה אבל הכנסת פוזרה לפני שעבר)
אני מתכוון לעשות קצת רעש כי לפי התגובות פה והרגשה שלי לא יעשו לי בעיות אם אתעקש ואציין בדיפלומטיות שיש עוד מהנדסים שישמחו לשמוע על התנאים של הסתדרות המהנדסים. בשביל ההבדל בדמי הניהול שווה לי להיאבק. אשתי דווקא בסדר בקטע הזה- מאשרת לי לשטוף כלים, להוריד את הזבל, לטאטא את הבית (עם אישה בהריון חודש שמיני אני לא מתווכח:lol:)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D למה חשוב רצף ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y מה חשוב ברו"ח עבור משקיע בחו"ל מיסים 2
A חשוב תשואה שצפויה מהשקעה במדדים: שוק ההון 4
M חשוב מאוד - לבעלי חשבון ואן זירו- מסלול ברירת המחדל הוא בתשלום צרכנות פיננסית 1
A חשוב מס הכנסה על מדדי מניות בחו"ל שוק ההון 1
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
Michel המלצה לטלוויזיה 65 אינץ' ? האם חשוב OLED/QLED ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
S ערבי חברה - חשוב להגיע? אוף טופיק 4
סול מה חשוב לכם בנכס מניב? השקעות אלטרנטיביות 7
H מלווה / יועץ - כמה חשוב לבעל ניסיון שמחפש סקליבליות? נדל"ן 23
E על מה חשוב לשים לב בחוזה עבודה בדגש על האופציות? אוף טופיק 6
Shtunz מה הדבר הכי חשוב שאנשים שלוקחים משכנתא לא יודעים נדל"ן 80
סול למה מחבואים הוא משחק חשוב לילדים (ובעצם, לכולם) התפתחות אישית 0
P חשוב לשייך הפקדת פנסיה לכל חודש וחודש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
D עד כמה חשוב המאזן האקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
unrealx מעבר בין עבודות - מה חשוב לדעת? פוסטים מאיכות נמוכה 27
4 עד כמה חשוב לקנות מייבואן/משווק רשמי? אוף טופיק 25
T קניית דירה להשקעה - עד כמה חשוב להתמנף? נדל"ן 13
מ מה חשוב לדעת לפני עריכת צוואה צרכנות פיננסית 68
Y ביטוח מנהלים ? חשוב או בזבוז כסף ? צרכנות פיננסית 3
Brightside טיפ חשוב לשליחת מסמכים אונליין אוף טופיק 49
Cleo מה לדעתכם הכי חשוב בבחירת זוגיות? אוף טופיק 34
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
M למה חשוב לא להיות תלוי במקום העבודה ובשום בוס. אוף טופיק 14
ה ג'ון אוליבר מסביר למה חשוב להיות מודע לעמלות, ומשעשע כתמיד צרכנות פיננסית 2
yossik אל תשמרו שום דבר חשוב בשרותי ענן לפני שיצרתם גיבוי במחשב האישי. אוף טופיק 8
V ניוד ביטוח מנהלים לקופת גמל - אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I ביטוח אכ״א ומעבר מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
1337justme דוגמא ל"טופס קוביות" ושאלה על ביטוח אכ"ע מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I אכ''ע לבעלי קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P אכ"א בתקופה שמעסיק לא הפקיד לפנסיה חודשים רבים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
1337justme דרישה לתשלום עבור אכ"ע פרטי לאחר הפסקת עבודה צרכנות פיננסית 3
S מסלול ביטוח ללא נכות בקרן פנסיה במידה וישנו אכ"ע פרטי על כל השכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
kazazo אכ"ע - שחרור מהפקדות וקופת גמל צרכנות פיננסית 10
ק הוצאת אכ״ע מקרן פנסיה והעברתו לקופת גמל צרכנות פיננסית 2
R אכ"ע כבר לא חובה? צרכנות פיננסית 9
Y שחרור אכ"ע - מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל צרכנות פיננסית 3
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
שמוליק קיפוד מיסוי על הפרשות אכ"ע מיסים 7
H הפניקס מעלה עלות של ביטוח אכ"ע בשיעור זהה להעלאת אחוז הפקדת המעסיק צרכנות פיננסית 25
A ביטוח אכ"ע צרכנות פיננסית 25

נושאים דומים

Back
למעלה