• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כלל 3 האחוזים - לפני/אחרי ניכוי מס רווח הון

• פותח הנושא פותח הנושא snir el
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

snir el

משתמש רשום
דירוג
0
היי דורין,
בבואי לחשב את הסכום הדרוש לפרישה עפ"י "כלל 3 האחוזים". אני מכפיל את סך ההוצאות השנתיות שלי ב 33 (שנים). כידוע, סכום זה מייצג את הסכום הדרוש עבורי כדי להגיע לעצמאות כלכלית.
לאחר פרישה, כאשר אמשוך כ 3% מהתיק מידי שנה, הסכום המשוך יחויב הרי במס רווח הון של 25%. כתוצאה מכך, יוותר לי סכום של 2.25% מהתיק (סכום נמוך מסך ההוצאות השנתיות הדרושות למחייתי).
אזי, האם עליי לחשב את סכום הפרישה כך או ע"י הנוסחה הנ"ל: (הוצאה שנתית) * 33 (שנים) * 1.33 (ניכוי מס רווח הון)?

לדוגמא: נניח כי אני זקוק ל 60,000 ש"ח בשנה למחיה. עפ"י הנוסחה שלך: הרי אני זקוק ל 1,980,000 ש"ח לצאת לעצמאות כלכלית. כאשר אגיע לרגע המיוחל, אמשוך כ 3% מהתיק בשנה, קרי סכום ששווה לכ 60,000 ש"ח. אך כעת, עלי לנכות 25% מס רווח הון, מה שישאיר אותי עם 45,000 ש"ח בלבד.
לעומת זאת, עפ"י הנוסחה לעיל, עלי לחסוך 60,000 (הוצאה שנתית) * 33 (שנים) * 1.33 (ניכוי מס רווח הון) = 2,633,400 ש"ח לצאת לעצמאות כלכלית. כעת, כאשר אמשוך 3% מהתיק בשנה, שהם סכום ששוה לכ 80,000 ש"ח, ואנכה ממנו 25% מס רווח הון (כ 20,000 ש"ח), אשאר לי ביד באמת 60,000 ש"ח.

אז מה הדרך הנכונה לחישוב?
תודה רבה, מעריץ גדול.

כאשר אגיע לרגע המיוחל, אמשוך כ 3% מהתיק בשנה, קרי סכום ששווה לכ 60,000 ש"ח. אך כעת, עלי לנכות 25% מס רווח הון, מה שישאיר אותי עם 45,000 ש"ח בלבד.
חישוב לא נכון.
כשתמשוך 60,000 ש"ח יבוצע חישוב רווח הון על-פי הזמן שקנית את ניר הערך. נניח שיצא לך רווח של 20,000 ש"ח אז ממנו תשלם מס של 25% שזה 5000 ש"ח. לכן, בדוגמא הזאת, יישאר לך 55,000 ש"ח. לפעמים גם יצא לך בלי מס בכלל. למשל, אם בתאריך מסויים יש נפילה בני"ע שלך לעומת שער הקניה.

ובנוסף המיסוי הוא לפי הרווח הריאלי (בני"ע ישראלים מופחת מדד המחירים לצרכן) כך שיהיה נמוך מ- 25%.

בנוסף, תהנה מלפחות 2.25 נקודות זיכוי ממס, ככה שתהיה פטור מלשלם את ה-5,832 ש"ח מס הראשונים בכל שנה.

החישוב לא מדויק, אתה מחשב את המס כאילו כל הסכום 60000 מורכב כולו מרווח הון. ב60000 יש גם קרן .. לכן המס ישולם על חלק מה 60000 ולא על הסכום כולו. בנוסף ניתן למשוך תחילה מחשבונות פטורים ממס ובכך לקבל עוד דחיית מס על שאר הכסף .
לסולידית יש 2 פוסטים בנושא:
איך חיים מתיק ההשקעות חלק 1
איך חיים מתיק ההשקעות חלק 2

החישוב לא מדויק, אתה מחשב את המס כאילו כל הסכום 60000 מורכב כולו מרווח הון. ב60000 יש גם קרן .. לכן המס ישולם על חלק מה 60000 ולא על הסכום כולו. בנוסף ניתן למשוך תחילה מחשבונות פטורים ממס ובכך לקבל עוד דחיית מס על שאר הכסף .
לסולידית יש 2 פוסטים בנושא:
איך חיים מתיק ההשקעות חלק 1
איך חיים מתיק ההשקעות חלק 2
עדיף קודם למשוך מחשבונות חייבים למרות המס, ולתת לחשבונות הפטורים "לרכב" כמה שיותר.
ככל שהפטור גדול יותר עדיף לתת לו יותר זמן לנצל את הפטור. כלומר, קרן פנסיה תיםדה לפני קרן השתלמות.

כל זאת כמובן, שדמי הניהול לא גבוהים מדי ומבטלים את הפטור ממס.

לא ממליץ, לא מייעץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
D דיווח מס על מימוש כלל חשבון ב-IB בהפסד מיסים 1
מ כלל 4% - דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 35
ישראלי מצוי קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
ט האם יש כלל אצבע להחזר משכנתא עבור כל 100,000 ש"ח עבור ריבית x ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
שם משתמש בעייתי לא משלם ביטוח לאומי כלל. האם להילחץ? מיסים 37
A כלל ה300 כאשר ההוצאה הצפויה אינה אחידה לאורך השנים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
E כלל ה4% שוק ההון 1
B אגח כלל שוק ההון 3
M כלל ה- 300 דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
A לקיחת הלוואה מ"כלל" בריבית פריים מינוס חצי צרכנות פיננסית 2
O קרן אמריקאית או אירית בחברות כלל עולמיות שוק ההון 2
G הקצאת נכסים בפרישה - בדיקת כלל ה-90/10 של באפט שוק ההון 3
ח השתלמות S&P כלל VS הראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O כלל - ביטוח מנהלים מיטב הוני ישנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
O כלל מסלול מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R החלפת מסלול לאחר הלוואה קופת גמל להשקעה- חברת כלל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I קרן פנסיה כלל מול אלטשולר ברירת מחדל - תחרות בעמלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P לחברות אשראי גישה למאגרי מידע על כלל האוכלוסיה? אוף טופיק 4
M777 כלל אצבע לדמי ניהול סבירים לתיק שמורכב מקרנות נאמנות מחקות? שוק ההון 8
I כלל 4% ודיבידנדים שוק ההון 33
G שאלת תם ללא מושג כלל נדל"ן 12
D ניהול כלל תיק ההשקעות בקרן השתלמות שוק ההון 1
נ הלוואה זולה להשקעה בקרנות מחקות מדד כלל עולמי לטווח ארוך, זה אפשרי? שוק ההון 1
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45
A כלל ה3/4 אחוז מתעדכן עם הזמן אחרי פרישה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 84
M מה החלק של כלל החברות הנסחרות מתוך התוצר העולמי? שוק ההון 1
J מניית כלל לדוגמא שוק ההון 11
A האם כלל ה4% כולל מס רווחי הון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 103
R חלוקת התיק על כלל נכסיו שוק ההון 23
מ etf כלל עולמי שוק ההון 2
yuvalnsn שאלה לגבי כלל תיק ההשקעות בIRA שוק ההון 11
H איך לחלק את כלל הנכסים בצורה חכמה? שוק ההון 3
F למעסיק הסדר אכע עם כלל צרכנות פיננסית 2
א כלל - ביטוח חיים משולב חיסכון צרכנות פיננסית 2
K שיקוף הידע של כלל השוק במחיר המניה שוק ההון 67
R IMID - קרן אירית כלל עולמית של SPDR שוק ההון 166
amit חברים יקרים אני גאה להציג- "כלל פנסיה" צרכנות פיננסית 17
ETL ליברלנד: המדינה החדשה באירופה לא תתערב כלל בחיי האזרחים אוף טופיק 1
M קרן מחקה מניות כלל העולם שוק ההון 31
ארגמן כלל ה-4% - מטרה או חיזוק פיקטיבי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 6
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 10
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה