Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
אתה כמובן צודק אבל עדיין נראה שיש הבדל גדול לעומת נדל"ן. מה גובה המינוף של סנופי ביחס לשווי שוק? לא מאמין שאפילו שליש. לפי מה שקראתי בזריזות (לא יודע עד כמה המידע מדויק) היחס debt-to-equity הוא אמנם 1.5 שזה גבוה, אבל price-to-book כמעט 5. בנדל"ן אין ממש הבדל בין מחיר ובין שווי נכסים אז זה קצת מוזר להשוות.
כאשר אני מתכוון להשוואה אני מתכוון מנקודת מבט של משקיע- כמה אחוזי תשואה הכסף שלי יעשה בכל אחד מהמסלולים. ניתן לעשות ממוצע של 20 השנים האחרונות בנדלן ארצי ולדוגמא 20 שנים אחרונות במדד S&P500.. אבל,
מכיוון שבנדל"ן הרבה יותר מקובל לעשות מינוף מאשר מהשקעה במניות, החישוב הסתבך לי
וגם בלתי אפשרי, בS&P500 ניתן להשקיע בנקל, אין אפשרות להשקיע ב"נדלן ארצי", אפשר להשקיע בנכס ספציפי, במיקום ספיציפי, בריבית משכנתא ואחוז מינוף המשתנים מאדם לאדם ועוד.