• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כיצד לחשב את מרכיב קרן ההשתלמות כחלק מתיק ההשקעות שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תום
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תום

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,

אני בתהליך בניית תיק ההשקעות שלי.
מרכיבי התיק עתידים להיות:
60% מניות:
  • 30% VTI
  • 30% VXUS
40% אג"ח:
  • מגדל MTF אג"ח ממשלתי (עדיין מתלבט לגבי החלק הזה, האם כדאי להשקיע באג"ח בארץ או בחו"ל, קראתי את הפוסט הארוך שיש פה בפורום ועדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה).

אני מחזיק בקרן השתלמות שתעבור בקרוב למסלול אי.בי.אי. השתלמותמסלולמחקהמדד S&P500
הקרן כרגע בסכום שמתחת ל50K ולכן עדיין לא יכול לעבור לIRA, אך בגלל שהתיק עדיין בסכומים נמוכים אני לא יודע כיצד לחשב את קרן ההשתלמות כחלק מהתיק, אם בכלל.
האם כדאי להקטין את המרכיב של VTI על מנת שהחלק המושקע בארה"ב (VTI בתיק ההשקעות וקרן ההשתלמות המחקה סנופי) יהיה תמיד כ30%?
אני עובד כשכיר ולכן החלק של קרן ההשתלמות ימשיך לגדול, מה שיקשה על איזון התיק.

האם הבחירה שלי להכליל את קרן ההשתלמות כחלק מהתיק היא באמת נכונה?
אשמח לשמוע על אפשרויות לאיזון התיק במצב כזה.

תודה רבה.

אצלי באופן אישי הקה"ש נמצאת בS&P 500 ואני מתייחס אליה כחלק מהתיק, וכחלק מVTI.
כלומר אם בחרתי שVTI יהיה 50% לדוגמא, אז המניות בקה"ש גם נספרות ביחד עם המניות בתיק מסחר ואת שתיהן ביחד אני מסכם לשורה שנקראית "מניות ארה"ב".

זה לא מדוייק כי הרבה מהמניות שם הן בכלל בינלאומיות ולא רק ארה"ב, אבל זה מספיק קרוב.. המתאם הוא 0.99

הכל כמובן נעשה אוטומטית בspreadsheet שלי:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Qs9S-mYSC3vpsJU2otqYYU7QIFdpU3pawhXj4I-RwoQ/edit?usp=sharing

ומה לגבי החלק הממוסה?
כמובן שאני יכול לאזן בעזרת החלק הממוסה, הבעיה שאני רואה היא שקרן ההשתלמות תמיד מחזיקה חלק מתוך הVTI, ואצטרך סכום כסף שהוא גדול משמעותית כדי שקרן ההשתלמות לא תהיה כל הVTI, אסביר את עצמי בדוגמא עם מספרים אקראיים במידה ולא הייתי ברור:

נניח שקרן ההשתלמות שלי היא בסך 30,000 ש"ח. משמעות הדבר שכל הסכום הזה מושקע בS&P שהוא בהכרח חלק מ30% המנייתי שהגדרתי שיושקע בארה"ב (VTI) ונניח שמעבר לקרן ההשתלמות שלי יש לי בתיק הממוסה 70,000 ש"ח. אז בשביל לאזן את התיק אני אקנה ב30,000 VXUS וב40,000 הנותרים אג"ח, מה שיוביל למצב שהפיזור שלי בארה"ב הוא "חלש" כיוון שאני מושקע רק בS&P ולא בVTI כמו שהגדרתי. וזה עוד המצב הטוב יותר, כיוון שאם בתיק הממוסה יהיו לי פחות מ70,000 ש"ח אז בהכרח החלק של ארה"ב בתיק יכיל יותר מ30% מסך כל התיק.

נערך לאחרונה ב:
כיוון שהעניין זמני ובעוד כמה שנים תוכל להמיר ל-IRA ולקנות בסכום הזה VTI, אז זה כל כך נורא שבינתיים הוא ״רק״ עוקב S&P? הייתי מתייחס אליו כאילו הוא כבר VTI.
ואם העניין מאוד חשוב לך, אז אתה יכול לפתוח IRA גם לפני שתגיע ל-50k (רק לא אצל הגוף אצלו אתה מנהל כרגע. או אולי אם תגיד להם שאתה רוצה להעביר כי הם לא מוכנים לתת לך IRA אז הם יתגמשו עם סכום המינימום?)

כיוון שהעניין זמני ובעוד כמה שנים תוכל להמיר ל-IRA ולקנות בסכום הזה VTI, אז זה כל כך נורא שבינתיים הוא ״רק״ עוקב S&P? הייתי מתייחס אליו כאילו הוא כבר VTI.
ואם העניין מאוד חשוב לך, אז אתה יכול לפתוח IRA גם לפני שתגיע ל-50k (רק לא אצל הגוף אצלו אתה מנהל כרגע. או אולי אם תגיד להם שאתה רוצה להעביר כי הם לא מוכנים לתת לך IRA אז הם יתגמשו עם סכום המינימום?)

מסכים לגמרי קיבלתי תשובה... תודה רבה לכולכם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
א כיצד והאם ניתן לחשב את הציפיות להעלאת הפריים ? שוק ההון 1
ג כיצד לחשב את התשואה על השקעת בשוק ההון של המינוף שוק ההון 3
E לא מצליח לחשב ולהבין את עמלות הניהול שלי בבנק צרכנות פיננסית 6
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
כ איך לחשב הנחה של "דירה בהנחה" נדל"ן 1
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
M איך בנק מסתכל על דירות להשקעה כשהוא בא לחשב יכולת החזר נדל"ן 7
M איך לחשב ריבית על פקדון צמוד מדד? שוק ההון 32
C איך לחשב XIRR של תיק שמורכב מני״ע זר? שוק ההון 10
M לא בטוחה שאני מבינה איך לחשב צריכת חשמל למכשיר חשמלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
D איך לחשב ערך של דירה מהעבר עד לימינו (עשרות שנים לאחור)- מבקש שיטה פרקטית לחישוב פוסטים מאיכות נמוכה 12
J ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח - איך לחשב כדאיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
some0ne איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
oferM כיצד לחשב משכנתא הכוללת פרעון מוקדם ? נדל"ן 0
פ האם אפשר לחשב בכמה הממשלה תעלה מיסים אחרי הבחירות? מיסים 22
א איפה ניתן לחשב קורלציה שוק ההון 2
ג קרן השתלמות - לחשב מסלול מחדש לתקופה הקרובה? שוק ההון 3
Cfy כיצד לחשב IRR עם ני"ע הנקובים במט"ח שוק ההון 4
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
M איך לחשב מקדם כולל גדילה בתוחלת חיים צרכנות פיננסית 9
E איך לחשב מיסים על RSU מיסים 34
P דרך לחשב רטרואקטיבית משכורת ברוטו מנטו? צרכנות פיננסית 23
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
אורן מה הדרך הנכונה/ההפוכה לחשב ריבית שנתית? שוק ההון 3
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Sagi313 איפה אפשר להגשים את החלום? אוף טופיק 13
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? השקעות אלטרנטיביות 4
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
A ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה