• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כיצד להתייחס לפנסיה תקציבית בתיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא Kwantum
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kwantum

משתמש רשום
דירוג
3
שלום,

אני בשנות הארבעים לחיי ונהנה מפנסיה תקציבית - קצבה חודשית שמקבלים מהממשלה, צמודה למדד (פחות או יותר) ושקלית.

ההרגשה שלי שבניגוד לבעלי קרן פנסיה רגילה שיכולים להצמיד את הקרן לכל מדד, אני בעצם תלוי בחוזקו של השקל וביציבות של מדינת ישראל.

כלומר אם השקל נחלש מאוד ביחס לעולם, אני אקבל קצבה קטנה. אם מדינת ישראל עוברת משבר תקציבי חמור היא יכולה לקצץ את הפנסיה כמו שנעשה ביוון.

לא רק זה, יש לי גם דירה בבעלותי.

מרגיש לי קצת כמו להיות מושקע בענק באגח שקלי של מדינת ישראל.

לכן. לפי האינטואיציה שלי אני לא צריך להשקיע בתיק שלי בשום דבר שתלוי או קשור בשקל או במדינת ישראל , מניה, אגח, או ואטאבר.

האם יש הגיון בכך?

ויותר מזה, האם בשל ״רשת הבטחון״ בשל הקצבה, כדאי לוותר בכלל על אגח ולהשאיר תיק שהוא 100 אחוז מנייתי? מה הייתם עושים?

זה לא מרגיש לך, זה בדיוק מה שזה.
האם יש הגיון בכך?
לדעתי כן.
ויותר מזה, האם בשל ״רשת הבטחון״ בשל הקצבה, כדאי לוותר בכלל על אגח ולהשאיר תיק שהוא 100 אחוז מנייתי? מה הייתם עושים?
קטונתי מליעץ אבל עוד הפעם, פנסיה תקציבית זה אג"ח מדינה לא סחיר לכל דבר ועניין.

זה לא מרגיש לך, זה בדיוק מה שזה.

לדעתי כן.

קטונתי מליעץ אבל עוד הפעם, פנסיה תקציבית זה אג"ח מדינה לא סחיר לכל דבר ועניין.
תודה.

ניסיתי לחפש קצת עצות דומות למשל למי שיש דירה למטרת מגורים ועוד דירה להשקעה במרכז ורוצה להשקיע בשוק ההון. לא מצאתי עדיין התייחסות או רעיונות להשפע של זה על הרכב התיק.

האם יש הגיון בכך?
לדעתי כן והניתוח שלך הוא נכון.
יש לך כבר נכס אחד (הפנסיה התקציבית) שאינו סחיר והערך הריאלי של התזרים ממנו קורלטיבי לכלכלה הישראלית. נשמע רק הגיוני מנקודת המבט של ביזור סיכונים ששאר הנכסים שלך יהיו עם קורלציה חלשה לישראל.

שלום,

אני בשנות הארבעים לחיי ונהנה מפנסיה תקציבית - קצבה חודשית שמקבלים מהממשלה, צמודה למדד (פחות או יותר) ושקלית.

ההרגשה שלי שבניגוד לבעלי קרן פנסיה רגילה שיכולים להצמיד את הקרן לכל מדד, אני בעצם תלוי בחוזקו של השקל וביציבות של מדינת ישראל.

כלומר אם השקל נחלש מאוד ביחס לעולם, אני אקבל קצבה קטנה. אם מדינת ישראל עוברת משבר תקציבי חמור היא יכולה לקצץ את הפנסיה כמו שנעשה ביוון.

לא רק זה, יש לי גם דירה בבעלותי.

לכן. לפי האינטואיציה שלי אני לא צריך להשקיע בתיק שלי בשום דבר שתלוי או קשור בשקל או במדינת ישראל , מניה, אגח, או ואטאבר.

האם יש הגיון בכך?

אם חישובי הלמ"ס בקשר למדד המחירים נכונים, אז הקצבה שלך תהיה זהה באופן ראלי בכל שנות חייך. היא לא תקטן. תוכל לקנות בה כל החודש את אותה כמות של מוצרים. הבעיה היא האם חישובי הלמ"ס נכונים?
הממשלה יכולה בהחלט לקצץ בפנסיה של כל אחד (לא רק בפנסיה התקציבית).
נכון להיום לדעתי הפנסיה התקציבית היא הפנסיה הטובה ביותר שיש.

ניסיתי לחפש קצת עצות דומות למשל למי שיש דירה למטרת מגורים ועוד דירה להשקעה במרכז ורוצה להשקיע בשוק ההון. לא מצאתי עדיין התייחסות או רעיונות להשפע של זה על הרכב התיק
אני גם עם תקציבית ודירה להשקעה וכרגע כל התיק שלי על מדדי ארהב אבל אני שוקל לצמצם חשיפה למניות עם הגעת התיק ליעד פסיכולוגי עגול ולשבת עם חלק ממנו על אגח לפדיון. כדי להוריד סיכון. כותב על כך ביומן המסע שלי.

אני גם עם תקציבית ודירה להשקעה וכרגע כל התיק שלי על מדדי ארהב אבל אני שוקל לצמצם חשיפה למניות עם הגעת התיק ליעד פסיכולוגי עגול ולשבת עם חלק ממנו על אגח לפדיון. כדי להוריד סיכון. כותב על כך ביומן המסע שלי.
כן עברתי על יומן המסע שלך. המצב שלנו דומה אך שונה. ״הבעיה״ שלא משנה מה נעשה, אין בכך בכדי לאזן את ה״השקעה״ הסולידית מאוד, החד גונית מאוד השקלית.
ניסיתי לחפש רעיונות מהמומחים מה הםההיו עושים במצבי? להשקעה ארוכת טווח (עשרות שנים), בשל רשת הבטחון, האם לוותר על אגח מדיניתי וקונצרני זר, על זהב וכו´ ולהשקיע רק במניות (מפוזרות).
נראה לי שזה מה שעשית עד כדי הפיזור המנייתי?

יש לך נכס אחד מאוד משמעותי שלא תלוי יותר במדינת ישראל - היכולת שלך לעבוד ולהשתכר. ככל שתעבוד מחוץ לישראל / בהייטק כאן הקורלציה של תזרים המזומנים של השכר שלך יהיה בעל קשר חלש בהרבה(ואולי אף עם מתאם שלילי) לישראל.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות מעבר לכך הוא להמיר את הכנסתך השקלית הפנויה למט״ח / לרכוש נכסים לא ישראלים כגון תעודת סל על הסנופי וכו׳ (חשיפה מזערית אם בכלל לישראל).

בסופו של יום אתה בשר מבשרה של המערכת וכל נכסיך למעט ההון האנושי שלך אכן כבולים בחוזקה לכלכלה המקומית. מצד שני - אתה בפנסיה בשנות הארבעים לחייך, מה שכמעט ולא קורה לאף אחד אחר בשוק הפרטי ....

>:(:'(קיימת אפשרות רדיקלית עוד יותר, לעשות שורט על השקל, על ידי משכנתא כבידה, ולהשקיע אותה בשוק ההון.

לא ייעוץ לא המלצה.

בהחלט נשמע רדיקלי :)
אבל תוכנית הפעולה צריכה להיות מותאמת לתרחישים אליהם אתה מצפה. תנסה לכמת את כל החששות שלך, להסתכל על המחירים אותם תשלם בשביל לפתור אותם, וכך להגיע למסקנה מה כדאי.

אני לא מסכים עם האמירה הזו.
לדעתי, פנסיה תקציבית או אחרת זו 'משכורת' ולכן היא לא חלק מתיק ההשקעות.
@אורי ג. אולי לא יסכים איתי אבל זו אכן משכורת ולא בכאלו אג"ח כי אג"ח אתה יכול למכור היום והפנסיה שלך היא לחיים..
אשרך שיש לך פנסיה תקציבית..

@אורי ג. אולי לא יסכים איתי אבל זו אכן משכורת ולא בכאלו אג"ח כי אג"ח אתה יכול למכור היום והפנסיה שלך היא לחיים..
צודק, זה אג"ח לא סחיר.

אם חישובי הלמ"ס בקשר למדד המחירים נכונים, אז הקצבה שלך תהיה זהה באופן ראלי בכל שנות חייך. היא לא תקטן. תוכל לקנות בה כל החודש את אותה כמות של מוצרים. הבעיה היא האם חישובי הלמ"ס נכונים?
הממשלה יכולה בהחלט לקצץ בפנסיה של כל אחד (לא רק בפנסיה התקציבית).
נכון להיום לדעתי הפנסיה התקציבית היא הפנסיה הטובה ביותר שיש.
כבר התחילו לעשות שינויים רטרואקטיביים שקשורים להצמדה למדד. מלבד זאת ככל שהמצב הדמוגרפי ימשיך במגמה הנוכחית, גבר הסיכוי שהמדינה לא תוכל לעמוד בהתחייבותיה ותאלץ לקצץ.
לכן אני רוצה לפזר.

באחד הפוסטים שלך הבנתי שבשלב כלשהו עברת לתיק מנייתי בלבד אם אני לא טועה מבוסס בלעדית על סנופי. לכן כתבתי ״ללא פיזור״ (גיאוגרפי)
התיק שלי, כולל גמל והשתלמות, מוטה לסנופי אבל יש בו גם נאסדק 100 וקצת מניות ישראל (אולי חמישית מהתיק "מנוטרל מטח"). הפיזור הגאוגרפי אכן לוקה בחסר אבל אני מאמין שארהב היא הקטר העולמי ואני בסדר עם זה.

כבר התחילו לעשות שינויים רטרואקטיביים שקשורים להצמדה למדד
נקווה שזה לא יעבור בכנסת. קראתי שסמוטריץ פתאום חזר בו בנושא סיכום הסדרת הגדלות הרמטכל. יתכן שזה לטובתנו.

יש לך אווז שמביא ביצי זהב. ממה יש לחשוש?
פשוט תמצא עוד עיסוק,
לך תהיה מורה בחצי משרה, תעזור לחזק את דור העתיד..
תתנדב במשטרה,
תחזיר לאזרחים ממעמד הביניים שנקרעים תחת עול המיסים למענך, אנשים שנולדו אחרייך והממשלות פה שיעבדו אותם עבורך הפנסיה הזאתי.
כאילו אתה בן 40.. מה הבעיה לעבוד חצי משרה?... תשקיע במדד חול את כספי החצי משרה פשוט

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
S לאיזה סעיף להתייחס בדוח של ********* ****** האמריקאי מיסים 2
aminadav יש לי דירה איך להתייחס אליה במודל החלוקה של בראון? שוק ההון 14
E איך להתייחס לחלוקת אופציות מבחינת מיסוי מיסים 0
H האם אפשר להתייחס ל- IB בתור בנק זר למקרה חירום? שוק ההון 40
c881 לכל האמריקאים שביננו בעלי 401K - תכנון מס בעתיד שיש להתייחס אליו שוק ההון 30
c881 איך להתייחס לכתבה הזו? אוף טופיק 19
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S התלבטויות כלכליות לאחר היציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M האם חובה להפריש לפנסיה מעל לתקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 63
מ מה קורה לפנסיה ולקופת גמל לאחר פטירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M האם יש דרך לנצל יתרה עודפת ב"הון הפטור" ביציאה לפנסיה/קיבוע זכויות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C יציאה לפנסיה עם 6 מיליון שקל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
stamEhad יציאה לפנסיה (אמא) - מה כן ומה לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Peace טבלה מסודרת עם דמי ניהול מצבירה והפקדה לפנסיה מקיפה ומשלימה - קיימת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
R הפרשה לפנסיה מעל התקרה בתור שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
necrophidius הפרשה לפנסיה מ RSU מיסים 17
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
צ עצמאי האם להפקיד לפנסיה את המינימום ושאר הסכום בגמל להשקעה או רעיון אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
L מנורה כגוף מבטח לפנסיה, גמל והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
X אבא שלי יוצא לפנסיה התפתחות אישית 7
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
B תשלום מס הכנסה על הפרשות לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D שאלות בנוגע לפנסיה וביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה