FIREdesire
משתמש רגיל
- דירוג
- 31
הסיטואציה:
מתעניין בדירות במחיר סביב 3.5 מיליון מבחינת גודל ומיקום.
נניח ולאור ההכנסות שלי אחפש לקחת משכנתא של 1.5 מיליון.
כלומר עליי לשלם 2 מיליון וקצת (כולל עלויות סגירה כמו מיסים ועו"ד וכדומה). לפי חישובים עלויות סגירה הן כ-100 אלף שקל אז סה"כ 2.1 מיליון שקל.
נניח שכירות היא 3% משווי הדירה (קצת גבוה, אבל ניחא), זה יוצא שעל דירה של 3.5 מיליון משלמים 8750 שקל בחודש, שזה בערך ההחזר של משכנתא של 1.5 מיליון.
קיימות בפניי 2 אפשרויות:
1. קניית דירה מוכנה עכשיו, תשלום 2.1 מיליון, ולקיחת משכנתא של 1.5 מיליון, ולעבור לגור בה. השכירות שאני חוסך שווה למשכנתא, לחלופין השכרת הדירה שווה לשכירות, עד כדי מיסים ותקופה שהיא ריקה וכדומה.
2. קניית דירה על הנייר, אכלוס עוד 2.5 שנים נניח. תשלום 20% עכשיו כלומר 700 אלף + 100 אלף עלויות סגירה, סה"כ 800 אלף. נניח הדירה ללא הצמדה למדד תשומות בנייה. את יתרת ה-2.1 מיליון (כלומר 1.3 מיליון) אני שם על משהו סולידי יחסית, ובינתיים גר לי בשכירות במחיר דומה, 8750 לחודש.
אפשרות 2 נשמעת לי יותר אטרקטיבי:
+ ממונף וחשוף ל-2 אפיקים שונים
+ ריביות במגמת ירידה
+ מחירי הדירות בתקווה ימשיכו לעלות ובעת לקיחת משכנתא אחוז המימון יהיה נמוך עוד יותר
- משלם שכירות
- סיכונים ואי ודאות
במידה ומדובר בדירה להשקעה ולא בדירה למגורים (כרגע אין ברשותי דירה):
+ מחירי השכירות ימשיכו לעלות, ולכן כשאקח משכנתא התזרים יהיה יותר חיובי
+ ריביות במגמת ירידה
+ מחירי הדירות בתקווה ימשיכו לעלות ובעת לקיחת משכנתא אחוז המימון יהיה נמוך עוד יותר
- גם השכירות שלי עולה
- לא רואה שכירות מהדירה ב-2.5 שנים הקרובות
- סיכונים ואי ודאות
עשיתי אקסל שאפשר לשחק עם המספרים, אשמח לפידבק.
docs.google.com
כעת אני כן מחפש לשחק עם המספרים ולהבין מה ה-sweet spot.
מתעניין בדירות במחיר סביב 3.5 מיליון מבחינת גודל ומיקום.
נניח ולאור ההכנסות שלי אחפש לקחת משכנתא של 1.5 מיליון.
כלומר עליי לשלם 2 מיליון וקצת (כולל עלויות סגירה כמו מיסים ועו"ד וכדומה). לפי חישובים עלויות סגירה הן כ-100 אלף שקל אז סה"כ 2.1 מיליון שקל.
נניח שכירות היא 3% משווי הדירה (קצת גבוה, אבל ניחא), זה יוצא שעל דירה של 3.5 מיליון משלמים 8750 שקל בחודש, שזה בערך ההחזר של משכנתא של 1.5 מיליון.
קיימות בפניי 2 אפשרויות:
1. קניית דירה מוכנה עכשיו, תשלום 2.1 מיליון, ולקיחת משכנתא של 1.5 מיליון, ולעבור לגור בה. השכירות שאני חוסך שווה למשכנתא, לחלופין השכרת הדירה שווה לשכירות, עד כדי מיסים ותקופה שהיא ריקה וכדומה.
2. קניית דירה על הנייר, אכלוס עוד 2.5 שנים נניח. תשלום 20% עכשיו כלומר 700 אלף + 100 אלף עלויות סגירה, סה"כ 800 אלף. נניח הדירה ללא הצמדה למדד תשומות בנייה. את יתרת ה-2.1 מיליון (כלומר 1.3 מיליון) אני שם על משהו סולידי יחסית, ובינתיים גר לי בשכירות במחיר דומה, 8750 לחודש.
אפשרות 2 נשמעת לי יותר אטרקטיבי:
+ ריביות במגמת ירידה
- משלם שכירות
- סיכונים ואי ודאות
במידה ומדובר בדירה להשקעה ולא בדירה למגורים (כרגע אין ברשותי דירה):
+ מחירי השכירות ימשיכו לעלות, ולכן כשאקח משכנתא התזרים יהיה יותר חיובי
+ ריביות במגמת ירידה
- גם השכירות שלי עולה
- לא רואה שכירות מהדירה ב-2.5 שנים הקרובות
- סיכונים ואי ודאות
עשיתי אקסל שאפשר לשחק עם המספרים, אשמח לפידבק.
Real Estate Deal Evaluator - Published
כעת אני כן מחפש לשחק עם המספרים ולהבין מה ה-sweet spot.