just_curious
משתמש רגיל
- דירוג
- 54
שלום לכולם,
אני מנסה להבין האם בכלל כדאי לפתוח קופת גמל במעמד עצמאי כדי לקבל הטבת מס מצד אחד ומצד שני ״לנעול״ כסף להרבה שנים ולשלם ים של עמלות.
זה לא דיון על לחסוך או לא לחסוך, יש קרן פנסיה וקרן השתלמות וכו׳.
השאלה היא נטו על בחירת אפיק השקעה לטווח ארוך (יותר מ-20 שנים) בין החלופות:
1. להשקיע את הכסף בתיק ממוסה. אין הטבת מס אבל אין גם עמלות מהצבירה.
2. או לפתוח קופת גמל חדשה ולחסוך כ-40% מההפקדה במס מצד אחד ולשלם עמלות גבוהות מהצבירה כל שנה מצד שני.
מדובר בכמה אלפי שקלים בשנה.
נ.ב.
מה זה עמלות גבוהות? במיטב הציעו 0.85% לקופת גמל חדשה. כאשר שאלתי כמה אוכל לקבל אם מניידים לקופה מיליון ש״ח, אמרו 0.6%. הזיה. יש לי קרנות השתלמות בניהול אישי אצלם ב 0.2%.
לפי מה שאני רואה בדיונים עדכניים כאן בפורום, אולי אפשר להגיע ל 0.4 בחברה נורמלית (לא ברור כמה זמן צריך להשקיע בזה) ובסלייס אפשר להגיע אף ל 0.3%.
דעות?
אני מנסה להבין האם בכלל כדאי לפתוח קופת גמל במעמד עצמאי כדי לקבל הטבת מס מצד אחד ומצד שני ״לנעול״ כסף להרבה שנים ולשלם ים של עמלות.
זה לא דיון על לחסוך או לא לחסוך, יש קרן פנסיה וקרן השתלמות וכו׳.
השאלה היא נטו על בחירת אפיק השקעה לטווח ארוך (יותר מ-20 שנים) בין החלופות:
1. להשקיע את הכסף בתיק ממוסה. אין הטבת מס אבל אין גם עמלות מהצבירה.
2. או לפתוח קופת גמל חדשה ולחסוך כ-40% מההפקדה במס מצד אחד ולשלם עמלות גבוהות מהצבירה כל שנה מצד שני.
מדובר בכמה אלפי שקלים בשנה.
נ.ב.
מה זה עמלות גבוהות? במיטב הציעו 0.85% לקופת גמל חדשה. כאשר שאלתי כמה אוכל לקבל אם מניידים לקופה מיליון ש״ח, אמרו 0.6%. הזיה. יש לי קרנות השתלמות בניהול אישי אצלם ב 0.2%.
לפי מה שאני רואה בדיונים עדכניים כאן בפורום, אולי אפשר להגיע ל 0.4 בחברה נורמלית (לא ברור כמה זמן צריך להשקיע בזה) ובסלייס אפשר להגיע אף ל 0.3%.
דעות?