רכשתי דירת 5 חדרים מקבלן בשכונה טובה בבאר שבע, דירה שמיועדת להשקעה ולא למגורים.
אני מתלבט עד כמה כדאי להשקיע בדירה, כשההתלבטות הגדולה היא אם להשקיע בחימום תת רצפתי.
עלות ההתקנה (חימום במים) מוערכת
בכ-30 אלף ₪.
שתי שאלות שאני שואל את עצמי:
1. במכירה לכשתבוא (אולי עוד 10 שנים) - האם אוכל לגלם ערך זה במחיר ? האם אוכל לגלם ערך גבוה יותר (התקנת חימום תת רצפתי אחרי בנייה כרוכה בהחלפת כל הריצוף ולכן יקרה הרבה יותר) ?
2. האם אוכל לגלם את זה במחיר השכירות ? אני לא יודע מה הטעמים של השוכרים השונים, ולכן אני לא יודע אם שוכרים יהיו מוכנים לשלם יותר בשביל זה.
אני כן יודע שחימום תת-רצפתי במים משמעותו חיסכון של כ-600 ₪ לפחות בכל חודש בחורף ביחס לשימוש במזגנים, וכמובן איכות חיים גבוהה לשוכרים.
ובכלל, האם השקעה מעבר לרף הבסיסי של הקבלן תחזיר את עצמה בשכירות ובמכירה ?
דוגמאות:
מזגן בכל חדר אתקין בכל מקרה. להשקיע במזגנים איכותיים ?
דוד שמש - להשקיע גם בחימום על גז ? זה עוד תוספת לאיכות חיים.
להשקיע במקלחונים ? לכאורה זה עלות קטנה למול תועלת גדולה.
להשקיע בכיורים וארונות כיור גדולים יותר בחדרי השירותים ? כנ"ל, לכאורה השקעה נמוכה למול ערך גבוה.
להשקיע בתוספת אחסון/ארונות במטבח (דרך הקבלן) ?
אשמח לדעתכם.
תודה!
אני מתלבט עד כמה כדאי להשקיע בדירה, כשההתלבטות הגדולה היא אם להשקיע בחימום תת רצפתי.
עלות ההתקנה (חימום במים) מוערכת
בכ-30 אלף ₪.
שתי שאלות שאני שואל את עצמי:
1. במכירה לכשתבוא (אולי עוד 10 שנים) - האם אוכל לגלם ערך זה במחיר ? האם אוכל לגלם ערך גבוה יותר (התקנת חימום תת רצפתי אחרי בנייה כרוכה בהחלפת כל הריצוף ולכן יקרה הרבה יותר) ?
2. האם אוכל לגלם את זה במחיר השכירות ? אני לא יודע מה הטעמים של השוכרים השונים, ולכן אני לא יודע אם שוכרים יהיו מוכנים לשלם יותר בשביל זה.
אני כן יודע שחימום תת-רצפתי במים משמעותו חיסכון של כ-600 ₪ לפחות בכל חודש בחורף ביחס לשימוש במזגנים, וכמובן איכות חיים גבוהה לשוכרים.
ובכלל, האם השקעה מעבר לרף הבסיסי של הקבלן תחזיר את עצמה בשכירות ובמכירה ?
דוגמאות:
מזגן בכל חדר אתקין בכל מקרה. להשקיע במזגנים איכותיים ?
דוד שמש - להשקיע גם בחימום על גז ? זה עוד תוספת לאיכות חיים.
להשקיע במקלחונים ? לכאורה זה עלות קטנה למול תועלת גדולה.
להשקיע בכיורים וארונות כיור גדולים יותר בחדרי השירותים ? כנ"ל, לכאורה השקעה נמוכה למול ערך גבוה.
להשקיע בתוספת אחסון/ארונות במטבח (דרך הקבלן) ?
אשמח לדעתכם.
תודה!
נערך לאחרונה ב: