אישתי מעוניינת לפתוח חיסכון לילדים (בנוסף לחיסכון לכל ילד של הממשלה) שיהיה מיועד ללימודים וכו׳.
אישית, אני לא מאמין בחיסכון נפרד, ההורים שלי לא פתחו חיסכון במיוחד לכל ילד, פשוט דאגו להתנהל נכון ולחסוך כדי שיהיה לי כסף כשאלך ללמוד.
בכל מקרה, בהנחה ואנחנו כן נעשה חיסכון נפרד, ישנן מספר אופציות.
יש קופת גמל להשקעה אבל ממה שהבנתי מקריאה בפורום, היא רשומה על שם הילד מה שאומר שמגיל 18 (או אפילו 16?) הוא יכול לעשות איתה מה שהוא רוצה.
וכמובן שדמי הניהול שלה גבוהים מאשר בתיק השקעות רגיל.
בנוסף, אני חושב שעדיף להשקיע בסכומים גדולים יחסית וכמה שיותר מוקדם (בהנחה ויש כסף פנוי) מאשר לחלק את זה למנות קטנות של כמה מאות שקלים כל חודש במשך 18 שנה.
ככה יהיה לכסף יותר זמן לצבור ריבית דריבית.
אני נוטה לכיוון של לקנות פשוט קרן נפרדת בחשבון ההשקעות שלנו אבל זה אומר למצוא כל פעם קרן אחרת עבור כל ילד.
אופציה נוספת היא פשוט לקנות עוד מהקרן שאנחנו כבר קונים ולהחליט שמתוך X יחידות שיש בקרן, Y שייכות לילד אחד, Z לילד השני וכו׳
האם זה דורש רישום של תאריכי קניה וכו׳ או שרק מספר היחידות מספיק?
בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחת מהגישות שרשמתי.
אישית, אני לא מאמין בחיסכון נפרד, ההורים שלי לא פתחו חיסכון במיוחד לכל ילד, פשוט דאגו להתנהל נכון ולחסוך כדי שיהיה לי כסף כשאלך ללמוד.
בכל מקרה, בהנחה ואנחנו כן נעשה חיסכון נפרד, ישנן מספר אופציות.
יש קופת גמל להשקעה אבל ממה שהבנתי מקריאה בפורום, היא רשומה על שם הילד מה שאומר שמגיל 18 (או אפילו 16?) הוא יכול לעשות איתה מה שהוא רוצה.
וכמובן שדמי הניהול שלה גבוהים מאשר בתיק השקעות רגיל.
בנוסף, אני חושב שעדיף להשקיע בסכומים גדולים יחסית וכמה שיותר מוקדם (בהנחה ויש כסף פנוי) מאשר לחלק את זה למנות קטנות של כמה מאות שקלים כל חודש במשך 18 שנה.
ככה יהיה לכסף יותר זמן לצבור ריבית דריבית.
אני נוטה לכיוון של לקנות פשוט קרן נפרדת בחשבון ההשקעות שלנו אבל זה אומר למצוא כל פעם קרן אחרת עבור כל ילד.
אופציה נוספת היא פשוט לקנות עוד מהקרן שאנחנו כבר קונים ולהחליט שמתוך X יחידות שיש בקרן, Y שייכות לילד אחד, Z לילד השני וכו׳
האם זה דורש רישום של תאריכי קניה וכו׳ או שרק מספר היחידות מספיק?
בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחת מהגישות שרשמתי.