wolf
משתמש רשום
- דירוג
- 4
היי כולם,
יש לי כיום חשבון ********** ישראל עם סכום שלא מאפשר לי לעבור עדיין ל-IB ללא עמלות.
התחתנתי וכיום אני מתלבט אם לא לחזור בכלל לברוקר ישראלי.
סיבות בעד מעבר לברוקר ישראלי -
* לא להתעסק עם מס הכנסה - הסיבה העיקרית במעלה, רצון עז להימנע מדוחות שנתיים וכו'.
* אפשרות להשקיע באג"ח ישראלי באותו "בית".
* מנבכי הפורום עלה כי ********* ישראל יכולים לגשת לחשבון של הלקוחות ואי אילו דברים מטרידים בסגנון הזה.
סיבות נגד מעבר לברוקר ישראלי -
* כיסוי ביטוחי - להבנתי הכיסוי הביטוחי של ********* גדול יותר משל בית השקעות בארץ. בתכל'ס, אין לי מושג מה זה אומר.
* עמלות - אני מבצע 3-2 פעולות לכל היותר בשנה. אם אני אצטרך להיקנס על זה ב-15 דולר + 120 ש"ח עלות שנתית של אחזקת חשבון + מרווח המרת מט"ח לא עדיפה = ~200 ש"ח בשנה. מעדיף את זה על דוחות שנתיים למס הכנסה.
* אם ארצה לעבור חזרה לברוקר זר - אצטרך לנדוד מבית ההשקעות לבנק ומשם לברוקר זר.
פספסתי משהו מהותי? אשמח להארות.
שאלה נוספת: בתי השקעות ישראליים יגבו עמלה על העברת ני"ע אמריקאי מברוקר זר אליהם? (נשמע הגיוני שלא יגבו עמלה, אבל אין לדעת).
פשפשתי קצת בפורום ועדיין לא מרגיש שיש לי החלטה נבונה.
תודה רבה עצומה מראש
יש לי כיום חשבון ********** ישראל עם סכום שלא מאפשר לי לעבור עדיין ל-IB ללא עמלות.
התחתנתי וכיום אני מתלבט אם לא לחזור בכלל לברוקר ישראלי.
סיבות בעד מעבר לברוקר ישראלי -
* לא להתעסק עם מס הכנסה - הסיבה העיקרית במעלה, רצון עז להימנע מדוחות שנתיים וכו'.
* אפשרות להשקיע באג"ח ישראלי באותו "בית".
* מנבכי הפורום עלה כי ********* ישראל יכולים לגשת לחשבון של הלקוחות ואי אילו דברים מטרידים בסגנון הזה.
סיבות נגד מעבר לברוקר ישראלי -
* כיסוי ביטוחי - להבנתי הכיסוי הביטוחי של ********* גדול יותר משל בית השקעות בארץ. בתכל'ס, אין לי מושג מה זה אומר.
* עמלות - אני מבצע 3-2 פעולות לכל היותר בשנה. אם אני אצטרך להיקנס על זה ב-15 דולר + 120 ש"ח עלות שנתית של אחזקת חשבון + מרווח המרת מט"ח לא עדיפה = ~200 ש"ח בשנה. מעדיף את זה על דוחות שנתיים למס הכנסה.
* אם ארצה לעבור חזרה לברוקר זר - אצטרך לנדוד מבית ההשקעות לבנק ומשם לברוקר זר.
פספסתי משהו מהותי? אשמח להארות.
שאלה נוספת: בתי השקעות ישראליים יגבו עמלה על העברת ני"ע אמריקאי מברוקר זר אליהם? (נשמע הגיוני שלא יגבו עמלה, אבל אין לדעת).
פשפשתי קצת בפורום ועדיין לא מרגיש שיש לי החלטה נבונה.
תודה רבה עצומה מראש