• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יש לי חשבון באינטרקטיב ארהב. מה קורה אם הברוקר קורס?

naorn

משתמש רשום
דירוג
2
קראתי באתר שלהם שבמידה והם קורסים אז הם מחזירים ללקוח את מה שיש אצלם ובנוסף יש גם ביטוח על סך של 250 אלף על מזומן או 500 אלף על כל מה שיש בחשבון.
נראה לי פשטני מדי. משהו יכול לעשות סדר לגבי מי שמחזיק שם מעל 500 אלף דולר. מה קורה לאחזקות שלו שם ומה קורה למזומן שם במקרה של קריסה של אינטרקטיב.

למיטב הבנתי. (ממה שאני הצלחתי להבין)

אנסה לסכם מה שהצלחתי להבין. (שיהיה במקום אחד)

עבור מניות, יש לך ביטוח של עד 500K מ - SIPC שזה מוסד ללא כוונת רווח שהוקם למטרת ביטוח של ברוקרים בארה״ב.

הביטוח הזה הוא עד 500K על המניות שיעלמו לך במקרה קריסה והיתה בעיה ברישום או רמאות או משחקים שעשו עם המניות שלך.

כלומר אם יש לך 600K במניות והמפרק או המפעיל הזמני מצא רישום רק ל 200K הם ישלימו לך 400k. וכך עד להשלמה של 500K. אתה לא מקבל כסף אלא השלמה של המניות. שים לב שיש דברים מסויימים שלא מבוטחים. בנוסף, אתה מקבל מניות, הם לא אחראים למשל לזה שבינתיים המניות שלך ירדו ל - 0.

מבחינת SIPC,
אם הרישום של המניות שלך תקין והם רשומות על שמך במקומות המתאימים אזי לא צריכה להיות בעיה.
אם יש בעיה ברישום אזי ואמור להיות לך יותר מה - 500 אזי הם מכסים עד 500 מהמניות שנעלמו ולשאר אתה ראשון בתור לכסף.

בנוסף, ל IB יש ביטוח נוסף עד ל 30M לחשבון. אבל, וזה אבל גדול, זה עד ל 150M כולל. כלומר כל החשבונות עד 500k, יכוסו על ידי SIPC וכל מה שמעל אמור להיכנס לתוך ה 150. איך הם מחלקים את זה ? מי ראשון ומי שני ? מחלקים שווה ? לא הצלחתי לברר עדיין. ואני עדיין מנסה לברר אצלם.

מספר חשבונות מסוג זהה על אותו שם לא יעזור מכייון שמבחינת SIPC הם מסתכלים על בעל החשבון, בהנתן שזה אותו סוג חשבון.

עבור מזומן אני חושב שזה בערך זהה אבל עד 250.

קישורים :
Bank Failure: Will Your Assets Be Protected? (תודה ל @Ehud )
Investor Protection IB
Investors with Multiple Accounts
SIPC 2021 Annual Report
IBKR 2021 Annual Report

נערך לאחרונה ב:
למיטב הבנתי. (ממה שאני הצלחתי להבין)

אנסה לסכם מה שהצלחתי להבין. (שיהיה במקום אחד)

עבור מניות, יש לך ביטוח של עד 500K מ - SIPC שזה מוסד ללא כוונת רווח שהוקם למטרת ביטוח של ברוקרים בארה״ב.

הביטוח הזה הוא עד 500K על המניות שיעלמו לך במקרה קריסה והיתה בעיה ברישום או רמאות או משחקים שעשו עם המניות שלך.

כלומר אם יש לך 600K במניות והמפרק או המפעיל הזמני מצא רישום רק ל 200K הם ישלימו לך 400k. וכך עד להשלמה של 500K. אתה לא מקבל כסף אלא השלמה של המניות. שים לב שיש דברים מסויימים שלא מבוטחים. בנוסף, אתה מקבל מניות, הם לא אחראים למשל לזה שבינתיים המניות שלך ירדו ל - 0.

מבחינת SIPC,
אם הרישום של המניות שלך תקין והם רשומות על שמך במקומות המתאימים אזי לא צריכה להיות בעיה.
אם יש בעיה ברישום אזי ואמור להיות לך יותר מה - 500 אזי הם מכסים עד 500 מהמניות שנעלמו ולשאר אתה ראשון בתור לכסף.

בנוסף, ל IB יש ביטוח נוסף עד ל 30M לחשבון. אבל, וזה אבל גדול, זה עד ל 150M כולל. כלומר כל החשבונות עד 500k, יכוסו על ידי SIPC וכל מה שמעל אמור להיכנס לתוך ה 150. איך הם מחלקים את זה ? מי ראשון ומי שני ? מחלקים שווה ? לא הצלחתי לברר עדיין. ואני עדיין מנסה לברר אצלם.

מספר חשבונות מסוג זהה על אותו שם לא יעזור מכייון שמבחינת SIPC הם מסתכלים על בעל החשבון, בהנתן שזה אותו סוג חשבון.

עבור מזומן אני חושב שזה בערך זהה אבל עד 250.

קישורים :
Bank Failure: Will Your Assets Be Protected? (תודה ל @Ehud )
Investor Protection IB
Investors with Multiple Accounts
SIPC 2021 Annual Report
IBKR 2021 Annual Report
אני הבנתי שזה עד 500 בטוטל. כלומר לא תקבל כיסוי של 500 פלוס 250. אם יש לך 300 במניות ו300 במזומן תקבל 500 בקריסה. אבל שוב לא סגור.

יש את תכנית ה

Insured Bank Deposit Sweep Program​

שבעצם מחלקות לך את הכסף לכמה חשבונות מאחורי הקלעים. ככה שעל כל חשבון יש ביטוח. אבל לא מצאתי איך להפעיל את זה בהגדרות. התקשרתי אליהם ואמרו לי שזה לא זמין יותר..

בכל מקרה אם למשהו יש יותר מידע אשמח שיגיב. תודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O פתיחת חשבון באינטרקטיב ארה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
X פתיחת חשבון בIB לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) באינטרקטיב ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
wolf יש לי חשבון באינטרקטיב - לחזור לברוקר ישראלי? שוק ההון 19
S סגירת חשבון באינטרקטיב ישראל צרכנות פיננסית 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
E פתיחת חשבון באינטרקטיב ברוקרס ישראל שוק ההון 9
G פתיחת חשבון ב-IB כזוג או כיחיד מיסים 5
B פתיחת חשבון ב Wise צרכנות פיננסית 15
Y חיובים אונליין ביורו או דולר, חשבון מטח, אשראי של הבנק, רק מטבע אחד כל פעם צרכנות פיננסית 17
F פיצול חשבון בנק לאשה סיעודית - תכנון פיננסי צרכנות פיננסית 19
M חשבון השקעות אמריקאי וישראלי צרכנות פיננסית 3
M הטבת פתיחת חשבון- מענק או הלוואה צרכנות פיננסית 6
M חשבון השקעות מנוהל - אזרחים אמריקאיים שוק ההון 1
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
yossik חשבון בנק ישראלי/אמריקאי צרכנות פיננסית 10
identitybridge פתיחת חשבון בInteractive Brokers - ישראל, אנגליה או אמריקה צרכנות פיננסית 21
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
לוקה דונצ' שאלות בסיסיות על חשבון מט"ח צרכנות פיננסית 3
stamEhad מספר ITIN ואישור ניהול חשבון - INTERACTIVE BROKERS שוק ההון 2
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
J מספר שאלות לפני פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך? צרכנות פיננסית 5
ס רגולציה (חדשה?) על פתיחת חשבון Schwab צרכנות פיננסית 4
cypriano de rore סיכון סגירת חשבון של אינטרקטיב בסיטיבנק שוק ההון 16
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
W חשבון ברוקר לילד שוק ההון 1
א פתיחת חשבון בנק באוסטריה צרכנות פיננסית 9
H פתיחת חשבון נוסף- ברוקר ארה"ב שוק ההון 7
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
פיטר גריפין חשבון בנק באירופה צרכנות פיננסית 61
חתול לילה מדריך לפתיחת חשבון בנק בחו"ל שוק ההון 3
B דיווח על חשבון בנק בחו"ל מיסים 15
Benjamin W חשבון בנק בנכר צרכנות פיננסית 43
קאמי איך לפתוח חשבון ב Schwab? מה היתרונות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ באיזה בנק זר כדאי לפתוח חשבון? צרכנות פיננסית 2
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 65
D חשבון מסחר IBI- ריבית עבור מסגרת אשראי? שוק ההון 3
C חשבון ברוקר אמריקאי שוק ההון 9
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
L חשבון מסחר חסימה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
N חשבון חסכון דולרי צרכנות פיננסית 1
M פתיחת חשבון בבנק זר צרכנות פיננסית 2
Z חיוב על מט"ח בניוד חשבון בנק? צרכנות פיננסית 5
Mongo פתיחת חשבון להשקעות פסיביות שוק ההון 4
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 22
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה