למיטב הבנתי. (ממה שאני הצלחתי להבין)
אנסה לסכם מה שהצלחתי להבין. (שיהיה במקום אחד)
עבור מניות, יש לך ביטוח של עד 500K מ - SIPC שזה מוסד ללא כוונת רווח שהוקם למטרת ביטוח של ברוקרים בארה״ב.
הביטוח הזה הוא עד 500K על המניות שיעלמו לך במקרה קריסה והיתה בעיה ברישום או רמאות או משחקים שעשו עם המניות שלך.
כלומר אם יש לך 600K במניות והמפרק או המפעיל הזמני מצא רישום רק ל 200K הם ישלימו לך 400k. וכך עד להשלמה של 500K. אתה לא מקבל כסף אלא השלמה של המניות. שים לב שיש דברים מסויימים שלא מבוטחים. בנוסף, אתה מקבל מניות, הם לא אחראים למשל לזה שבינתיים המניות שלך ירדו ל - 0.
מבחינת SIPC,
אם הרישום של המניות שלך תקין והם רשומות על שמך במקומות המתאימים אזי לא צריכה להיות בעיה.
אם יש בעיה ברישום אזי ואמור להיות לך יותר מה - 500 אזי הם מכסים עד 500 מהמניות שנעלמו ולשאר אתה ראשון בתור לכסף.
בנוסף, ל IB יש ביטוח נוסף עד ל 30M לחשבון. אבל, וזה אבל גדול, זה עד ל 150M כולל. כלומר כל החשבונות עד 500k, יכוסו על ידי SIPC וכל מה שמעל אמור להיכנס לתוך ה 150. איך הם מחלקים את זה ? מי ראשון ומי שני ? מחלקים שווה ? לא הצלחתי לברר עדיין. ואני עדיין מנסה לברר אצלם.
מספר חשבונות מסוג זהה על אותו שם לא יעזור מכייון שמבחינת SIPC הם מסתכלים על בעל החשבון, בהנתן שזה אותו סוג חשבון.
עבור מזומן אני חושב שזה בערך זהה אבל עד 250.
קישורים :
Bank Failure: Will Your Assets Be Protected? (תודה ל
@Ehud )
Investor Protection IB
Investors with Multiple Accounts
SIPC 2021 Annual Report
IBKR 2021 Annual Report