• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

יש לי חשבון באינטרקטיב ארהב. מה קורה אם הברוקר קורס?

• פותח הנושא פותח הנושא naorn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

naorn

משתמש רשום
דירוג
2
קראתי באתר שלהם שבמידה והם קורסים אז הם מחזירים ללקוח את מה שיש אצלם ובנוסף יש גם ביטוח על סך של 250 אלף על מזומן או 500 אלף על כל מה שיש בחשבון.
נראה לי פשטני מדי. משהו יכול לעשות סדר לגבי מי שמחזיק שם מעל 500 אלף דולר. מה קורה לאחזקות שלו שם ומה קורה למזומן שם במקרה של קריסה של אינטרקטיב.

למיטב הבנתי. (ממה שאני הצלחתי להבין)

אנסה לסכם מה שהצלחתי להבין. (שיהיה במקום אחד)

עבור מניות, יש לך ביטוח של עד 500K מ - SIPC שזה מוסד ללא כוונת רווח שהוקם למטרת ביטוח של ברוקרים בארה״ב.

הביטוח הזה הוא עד 500K על המניות שיעלמו לך במקרה קריסה והיתה בעיה ברישום או רמאות או משחקים שעשו עם המניות שלך.

כלומר אם יש לך 600K במניות והמפרק או המפעיל הזמני מצא רישום רק ל 200K הם ישלימו לך 400k. וכך עד להשלמה של 500K. אתה לא מקבל כסף אלא השלמה של המניות. שים לב שיש דברים מסויימים שלא מבוטחים. בנוסף, אתה מקבל מניות, הם לא אחראים למשל לזה שבינתיים המניות שלך ירדו ל - 0.

מבחינת SIPC,
אם הרישום של המניות שלך תקין והם רשומות על שמך במקומות המתאימים אזי לא צריכה להיות בעיה.
אם יש בעיה ברישום אזי ואמור להיות לך יותר מה - 500 אזי הם מכסים עד 500 מהמניות שנעלמו ולשאר אתה ראשון בתור לכסף.

בנוסף, ל IB יש ביטוח נוסף עד ל 30M לחשבון. אבל, וזה אבל גדול, זה עד ל 150M כולל. כלומר כל החשבונות עד 500k, יכוסו על ידי SIPC וכל מה שמעל אמור להיכנס לתוך ה 150. איך הם מחלקים את זה ? מי ראשון ומי שני ? מחלקים שווה ? לא הצלחתי לברר עדיין. ואני עדיין מנסה לברר אצלם.

מספר חשבונות מסוג זהה על אותו שם לא יעזור מכייון שמבחינת SIPC הם מסתכלים על בעל החשבון, בהנתן שזה אותו סוג חשבון.

עבור מזומן אני חושב שזה בערך זהה אבל עד 250.

קישורים :
Bank Failure: Will Your Assets Be Protected? (תודה ל @Ehud )
Investor Protection IB
Investors with Multiple Accounts
SIPC 2021 Annual Report
IBKR 2021 Annual Report

נערך לאחרונה ב:
למיטב הבנתי. (ממה שאני הצלחתי להבין)

אנסה לסכם מה שהצלחתי להבין. (שיהיה במקום אחד)

עבור מניות, יש לך ביטוח של עד 500K מ - SIPC שזה מוסד ללא כוונת רווח שהוקם למטרת ביטוח של ברוקרים בארה״ב.

הביטוח הזה הוא עד 500K על המניות שיעלמו לך במקרה קריסה והיתה בעיה ברישום או רמאות או משחקים שעשו עם המניות שלך.

כלומר אם יש לך 600K במניות והמפרק או המפעיל הזמני מצא רישום רק ל 200K הם ישלימו לך 400k. וכך עד להשלמה של 500K. אתה לא מקבל כסף אלא השלמה של המניות. שים לב שיש דברים מסויימים שלא מבוטחים. בנוסף, אתה מקבל מניות, הם לא אחראים למשל לזה שבינתיים המניות שלך ירדו ל - 0.

מבחינת SIPC,
אם הרישום של המניות שלך תקין והם רשומות על שמך במקומות המתאימים אזי לא צריכה להיות בעיה.
אם יש בעיה ברישום אזי ואמור להיות לך יותר מה - 500 אזי הם מכסים עד 500 מהמניות שנעלמו ולשאר אתה ראשון בתור לכסף.

בנוסף, ל IB יש ביטוח נוסף עד ל 30M לחשבון. אבל, וזה אבל גדול, זה עד ל 150M כולל. כלומר כל החשבונות עד 500k, יכוסו על ידי SIPC וכל מה שמעל אמור להיכנס לתוך ה 150. איך הם מחלקים את זה ? מי ראשון ומי שני ? מחלקים שווה ? לא הצלחתי לברר עדיין. ואני עדיין מנסה לברר אצלם.

מספר חשבונות מסוג זהה על אותו שם לא יעזור מכייון שמבחינת SIPC הם מסתכלים על בעל החשבון, בהנתן שזה אותו סוג חשבון.

עבור מזומן אני חושב שזה בערך זהה אבל עד 250.

קישורים :
Bank Failure: Will Your Assets Be Protected? (תודה ל @Ehud )
Investor Protection IB
Investors with Multiple Accounts
SIPC 2021 Annual Report
IBKR 2021 Annual Report
אני הבנתי שזה עד 500 בטוטל. כלומר לא תקבל כיסוי של 500 פלוס 250. אם יש לך 300 במניות ו300 במזומן תקבל 500 בקריסה. אבל שוב לא סגור.

יש את תכנית ה

Insured Bank Deposit Sweep Program​

שבעצם מחלקות לך את הכסף לכמה חשבונות מאחורי הקלעים. ככה שעל כל חשבון יש ביטוח. אבל לא מצאתי איך להפעיל את זה בהגדרות. התקשרתי אליהם ואמרו לי שזה לא זמין יותר..

בכל מקרה אם למשהו יש יותר מידע אשמח שיגיב. תודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H פתיחת חשבון נוסף באינטרקטיב והפרדת פעילות שוק ההון 5
ה פתיחת חשבון באינטרקטיב למרות שאקסלנס פתחו בשמי צרכנות פיננסית 0
O פתיחת חשבון באינטרקטיב ארה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
X פתיחת חשבון בIB לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) באינטרקטיב ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
wolf יש לי חשבון באינטרקטיב - לחזור לברוקר ישראלי? שוק ההון 19
S סגירת חשבון באינטרקטיב ישראל צרכנות פיננסית 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
E פתיחת חשבון באינטרקטיב ברוקרס ישראל שוק ההון 9
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 20
Dim אפשר לפתוח חשבון בIB העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
YizhakF חשבון זר צרכנות פיננסית 7
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M חשבון Margin שוק ההון 1
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G חשבון MARGIN דרך מיטב IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B חשבון בIB אל מול בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
shilondo חשבון מסחר לילדים מיסים 7
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
I חשבון באינטראקטיב שלא עי המתווך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
W רואה חשבון ב icount מיסים 0
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
G חשבון כפול אינטראקטיב ישראל ואינטראקטיב העולמי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 13
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18