• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יש בנקים עם הפקדת צ'קים דרך האתר?

• פותח הנושא פותח הנושא paskar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,316
(לא עם תוכנה.)

אתה רוצה לסרוק בסורק של המדפסת הכוונה?

כן 2x.
סקנר, מצלמה, מה שלא יהיה. פשוט להעלות תמונה.

(אני לא מתייחס לאתרים כתוכנה, במובן של program/app).

סקנר, מצלמה, מה שלא יהיה. פשוט להעלות תמונה
לדעתי בשביל למנוע כל מיני סריקות לא טובות וכו' הם מעדיפים שתצלם באפליקציה כך שהם יכולים להדריך אותך תוך כדי התצלום אם זו התוצאה שהם רוצים או לא.

מבחינה עניינית, לדעתי לא ניתן באף אחד מהבנקים בישראל (גם בארה"ב לא נתקלתי).

אני לא מתייחס לאתרים כתוכנה, במובן של program/app
אתה יודע שאין הבדל מהותי, נכון?

לדעתי יש הבדל די מהותי בין משהו מונוליטי שנמצא במלואו (או ברובו הגדול) אצלך במחשב, בשליטך המלאה (בערך), ופועל על פלטפורמה קבועה/אחידה למדי, לדבר הנזיל, החצוי, ה-stateless באופן בסיסי, המבולגן שקורה בווב. אבל זה נושא אחר. :)

לדעתי יש הבדל די מהותי בין משהו מונוליטי שנמצא במלואו (או ברובו הגדול) אצלך במחשב, בשליטך המלאה (בערך), ופועל על פלטפורמה קבועה/אחידה למדי, לדבר הנזיל, החצוי, ה-stateless באופן בסיסי, המבולגן שקורה בווב. אבל זה נושא אחר. :)
אתה יודע ש-google chrome זה תוכנה/אפליקציה?

והיא גם לא בשליטתך. היא מתעדכנת לבד ובאופן שקוף, כמו אתר ווב. גם מערכות הפעלה מתעדכנות לבד ובאופן שקוף. יש לך אפליקציות במחשב ובטלפון שהן לא יותר מאתר ווב. יש לך אתרי ״ווב״ שהן אפליקציות לכל דבר (בין אם זה פלאש, ג׳אוה (טפו...) או סתם טונה קוד JS), ואפילו WebAssembly.
האבחנה מטושטשת היום יותר מתמיד ותלך ותעלם עם הזמן.

@paskar
מה הבעיה להפקיד עם הטלפון?

בנק אוצר החייל.
אתה מצלם את הצ'ק דרך האתר/אפליקציה של הבנק ללא שום צורך בתוכנה כזו או אחרת.
תהליך קצר ופשוט שלא לוקח יותר מ-2 דקות.
אני ממזמן לא הולך לבנק להפקיד צ'קים.
במידה והצ'ק נדחה,אתה מקבל הודעת sms על כך. אם לא התקבלה הודעה,הצ'ק הופקד (ניתן כמובן לבדוק פשוט בחשבון לאחר יום עסקים אחד).

נערך לאחרונה ב:
לדעתי בשביל למנוע כל מיני סריקות לא טובות וכו' הם מעדיפים שתצלם באפליקציה כך שהם יכולים להדריך אותך תוך כדי התצלום אם זו התוצאה שהם רוצים או לא.
הייתי בטוח שזה בגלל מגבלה רגולטורית.
באפליקציה הם יכולים לוודא (במידה סבירה לפחות) שאתה באמת משתמש במצלמה ומצלם צק שיש לך גישה פיסית אליו, בלי שום שינוי ועריכה.
אם אתה סתם מעלה תמונה לא בטוח שהצק אצלך ביד (יכול להיות שסתם צילמת צק של מישהו אחר ברגע שהוא לא שם לב), וגם הרבה יותר קל לבצע "מניפולציה" על התמונה ("לזייף" את הצק או חלקים בו).

מה הבעיה להפקיד עם הטלפון?
לא נראה לי בטוח לעשות פעולות בנקאיות על טלפון. אני גם לא רוצה אפליקציה לכל שטות. יש להן פוטנציאל להשפעה לרעה כללית על הטלפון (ברמה משתנה, תלוי במערכת ההפעלה ובכמה אפשרויות שליטה גלויות למשתמש). לדברים חד פעמיים, אם אין ברירה, להתקין-להשתמש-למחוק הוא אפשרות.

הייתי בטוח שזה בגלל מגבלה רגולטורית. ... אם אתה סתם מעלה תמונה לא בטוח שהצק אצלך ביד
אבל גם לא מאוד קשה להכין במחשב, להדפיס, ואז לצלם.

כן. היא לא אתר.

והיא גם לא בשליטתך. היא מתעדכנת לבד ובאופן שקוף, כמו אתר ווב. גם מערכות הפעלה מתעדכנות לבד ובאופן שקוף.
לא אצלי. אבל אכן, יש מגמה מדאיגה.

אבל גם לא מאוד קשה להכין במחשב, להדפיס, ואז לצלם.
קצת יותר קשה. אתה צריך גם לגזור את הנייר בצורה של צק למשל.
ניסיתי פעם להפקיד צק שהיה עדיין בתוך הפנקס והתוכנה לא נתנה לי כי גודל הדף לא תאם את ההגדרות שלה.

בכל מקרה ברור שזה לא מונע זיופים, אבל זה קצת מקשה עליהם.

אני משער שמי שטורח לנסות לזייף צ'קים בכל זאת משקיע קצת יותר מהמשתמש הממוצע. :)

לא נראה לי בטוח לעשות פעולות בנקאיות על טלפון. אני גם לא רוצה אפליקציה לכל שטות. יש להן פוטנציאל להשפעה לרעה כללית על הטלפון (ברמה משתנה, תלוי במערכת ההפעלה ובכמה אפשרויות שליטה גלויות למשתמש). לדברים חד פעמיים, אם אין ברירה, להתקין-להשתמש-למחוק הוא אפשרות.
הרבה יותר בטוח מאשר על המחשב. במובייל יש לך בידוד מעולה בין אפליקציות. בדסקטופ ממש לא.
תתקין. תסרוק. תסיר. מה הבעיה?

אני משער שמי שטורח לנסות לזייף צ'קים בכל זאת משקיע קצת יותר מהמשתמש הממוצע. :)
תתפלא...

תחשוב למשל על אדם שנכנס אליך הביתה ובמקרה רואה פנקס צקים על השולחן. הוא יכול בקלות לצלם צ'ק אחד ואח"כ למלא במחשב את כל הפרטים שלך ולהגיש את זה לבנק (בסכומים קטנים הם אפילו לא בודקים חתימה). מצד שני אם הוא צריך לקחת פיסית את הצק יש הרבה יותר סיכוי שתשים לב שהצק נעלם לך.

אני כמובן לא מדבר על זייפנים "מקצועיים", שברור שאין להם בעיה לעקוף הגנות כאלה. אני מדבר על אנשים שסתם ינסו לנצל הזדמנויות.

באפליקציה הם יכולים לוודא (במידה סבירה לפחות) שאתה באמת משתמש במצלמה ומצלם צק שיש לך גישה פיסית אליו, בלי שום שינוי ועריכה.
ממש לא.
תעשה פעם אחת את התהליך עם פרוקסי ותהיה מופתע עד כמה קל להעלות תמונה סרוקה ל API של הבנק.
כל הפירוטכניקה עם המצלמה וכו' זה מנגנון מקומי באפליקציה.

תעשה פעם אחת את התהליך עם פרוקסי ותהיה מופתע עד כמה קל להעלות תמונה סרוקה ל API של הבנק.
כל הפירוטכניקה עם המצלמה וכו' זה מנגנון מקומי באפליקציה.
שוב, לא אמרתי שזה מסובך לעקוף את ה"הגנות" האלה. אבל זאת עדיין עוד שכבת הגנה, שצריך להיות קצת יותר מתוחכם כדי לעקוף אותה (צריך לכל הפחות לדעת מה זה API ו "אפליקציה").
אגב, לא כזה מסובך לכתוב את המערכת בצורה כזאת שלא תוכל לצותת לה בדרך ולהקשות מאוד על קריאה ישירות לAPI בלי האפליקציה (למשל לוודא מפתחות הצפנה בשני הכיוונים, ככה שהתוכנה מודאת שהיא מדברת עם השרת הנכון והשרת מוודא שהוא מדבר רק עם תוכנה חתומה). זה שהם לא יישמו את ההגנות האלה נובע כנראה מהעובדה שהם לא מודעים לבעיה ולא שהם מעוניינים להשאיר את הAPI פתוח לכל העולם.

אגב, לא כזה מסובך לכתוב את המערכת בצורה כזאת שלא תוכל לצותת לה בדרך ולהקשות מאוד על קריאה ישירות לAPI בלי האפליקציה
תיקנתי
ככה שהתוכנה מודאת שהיא מדברת עם השרת הנכון
זה לא רלוונתי אם אתה פונה ישירות ל API ועוקף את האפליציה
והשרת מוודא שהוא מדבר רק עם תוכנה חתומה
איך?
אתה יכול לחקות כל אלגוריתם שקיים בצד לקוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
Y משכנתא - סבב בנקים - לאיזה סניף ללכת נדל"ן 4
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ב אג"ח של בנקים בארץ שוק ההון 6
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
ב הטבות בנק ישראל/בנקים אחרים ללוקחי משכנתא נדל"ן 0
SolidBixby עמלות בנקים לעסקים צרכנות פיננסית 0
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
H איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים? שוק ההון 42
G סיכום פקדונות בנקים שוק ההון 5
ע האם בנקים מקבלים העברות ביואנים או בדולר הונקונגי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
K בנקים בישראל שתומכים באימות דו שלבי שלא מבוסס על SMS צרכנות פיננסית 5
S מרווחים שונים בין אג"ח בנקים וממשלתיות - צמוד מול לא צמוד שוק ההון 1
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
M האם יש הבדל בסיכון מנפיק בין אגח בנקים לבין פקדונות בבנקים (או קרן כספית שמחזיקה פקדונות ג'מבו בבנקים)? שוק ההון 2
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
M בנקים וגישה מחול פוסטים מאיכות נמוכה 9
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
מ אשמח להסבר - דוח על שינוי בשם קרן ובמדיניות ההשקעות ת"א בנקים 5 שוק ההון 2
Y עמלת העברת תיק ניירות ערך בין 2 בנקים ישראלים צרכנות פיננסית 3
Y סקירה והשוואה של מדדי תא בנקים שוק ההון 5
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
מומו הברווז סיוע בהבנת דף אג"ח ורכישה ישירה של אגח בנקים שוק ההון 6
V אבטחה באתרי בנקים, ביתי השקעות וכדומה בישראל אוף טופיק 36
Y אג"ח בנקים וביטוח שוק ההון 1
סשה תעודות סל בנקים חו"ל שוק ההון 2
B קרנות פיננסים/בנקים שוק ההון 4
4 מסחר מניות בבורסות אירופה - בתי השקעות/בנקים צרכנות פיננסית 4
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
G מכירים תעודה שעוקבת אחרי מניות בנקים בארה"ב? שוק ההון 2
F האם בנקים בישראל מחוייבים לנפק אישורים באנגלית? צרכנות פיננסית 9
ש השקעה באגח בנקים וביטוח שוק ההון 5
V איך בנקים פרטיים מייצרים כסף יש מאין? צרכנות פיננסית 30
T דעת הפורום לגבי השקעה במניות/קרנות בנקים? שוק ההון 3
M בנקים vs בתי השקעות - מי יותר בטוח שוק ההון 1
Y השוואת עמלות ותנאים בין בנקים שוק ההון 29
ג קרנות סל על מדדי בנקים ארופאים שוק ההון 10
Y דרישות בנקים לתיעוד מקור הכסף בעת העברת/קבלת כספים צרכנות פיננסית 156
Y אג"ח דולרי מגובה בפקדונות בנקים - מה דעתכם? שוק ההון 7
hommie סבב בנקים לפני לקיחת משכנתא אוף טופיק 7
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
ר עמלות בנקים צרכנות פיננסית 1
זריקת תבונה כלי חיסכון של בנקים - שוק ההון 21
D התלבטות בפתיחת חשבון בנק בין שני בנקים צרכנות פיננסית 9
A בנקים זרים וסיכון חדלות פירעון שוק ההון 8
M איזה בנקים מאפשרים העברת זה"ב באינטרנט? הבנק שלי רוצה פקס ובא לי להתקדם למאה ה 21 צרכנות פיננסית 157
פ השוואת עמלות בנקים צרכנות פיננסית 22

נושאים דומים

Back
למעלה