מה הקשר בין סיכון PFIC למתודולגיית הדיווח (כל שנה לעומת דיווח במעמד הפדיון) ? איך חשבון IRA יכול להיות מסווג כPFIC ? הרי הסיווג נוגע לתכנים של הקרן ואלה צפויים להיות (אם אתה מודע למה שאתה קונה) מניות בודדות, אגח"ים בודדים, ETF-ים אמריקאיים וכו' (שהם לא PFIC).
אני אנסה לעשות סדר לפי מה שהבנתי עד כה ואשמח לתגובות:
הדבר ממנו אזרח אמריקאי חושש הוא ביקורת יזומה של הIRS. במעמד כזה הוא עלול להישאל בנוגע להכנסות מחשבונותיו. מכיוון שאין מיפוי מחשבונות ישראליים לחשבונות אמריקאיים (למשל, אין הכרה אמריקאית בקרן השתלמות כחשבון דחוי מס), הרואה חשבון בונה סיפור כלשהו סביב מתודולגיית הדיווח. הסיפור הזה הוא התשובה ללמה דיווחנו כך, מדוע אלה הניירות שאנחנו מחזיקים, מדוע דיווחנו\לא דיווחנו עליהם, מדוע להבנתנו איננו צריכים לשלם עליהם את המסים הדרקוניים שהIRS דורש וכו'.
יש שני אלמנטים חשובים בסיפור הזה:
1) PFIC
2) אופן הדיווח השנתי
כל הקרנות המנוהלות
הן עתירות PFIC, או לכל הפחות, לא ניתן לסמוך על כך שהן נטולות PFIC. היינו, על אף שברירת המחדל של רובנו היא להמשיך עם הקרנות המנוהלות בבחינת ה"known devil" , במעמד הביקורת זה עלול לא להחזיק מים ולהיות נתון למס דרקוני. החשש שמביע
@David הוא מה"unknown devil". אבל למיטב הבנתי, אנחנו בוחרים להישאר עם השד המוכר פשוט משום שאנחנו חוששים לעשות שינויים.
לכן, מבחינת PFIC, יש לטעמי שתי דרכים להיות בsafe side:
1) קרן השתלמות IRA בה אנו בוחרים את הניירות ערך (למשל, ETF אמריקאי או מניות בודדות ואגח"ים בודדים).
2) קרן השתלמות דוגמת הסנופי של IBI שרוכשת חוזים עתידיים (לדעתי זה פחות בטוח מהדוגמה שלעיל, אבל הרואה חשבון שלי אמר לי שחוזה עתידי אינו PFIC).
אופן הדיווח השנתי: יש שתי אסכולות: דיווח שנתי של הפקדות המעסיק ודיווח במעמד הפדיון. כאן, על מנת להצדיק את מתודולוגיית הדיווח, הרואה חשבון בונה את ה"סיפור" שלו. הרואה חשבון שלי וגם לארי שטרן (אם אינני טועה) מתייחסים לקרן השתלמות כemployee trust. בסיפור הזה, הכספים שלך מתקבלים מהמעסיק באיזשהו מעמד של נאמנות ומכאן נגזרת חובת דיווח על הכנסות מעסיק במעמד הפדיון. לפי גישה זו, אין חשיבות למי רוכש את הניירות (כלומר האם זה מנוהל על ידי בית השקעות או על ידך). הכסף מגיע ממעסיק, אינך יכול לגעת בו זמן מסויים. לכן הרואה חשבון שלי טוען ש"המצב שלך לא יהיה גרוע יותר בIRA". דיווח כזה יכול להיות מיושם הן עבור קרן מנוהלת, הן עבור קרן IRA.
דיווח שנתי של הפקדות המעסיק גם כן יכול להיות מיושם ללא קשר לשאלת ניהול הניירות. הקרוב משפחה של
@FIYaacov נוטה לספר את הסיפור הזה, רק שאינני מבין מדוע זה מחסן אותך מPFIC.
להבנתי, אנשים מעדיפים לדבוק במצב הקיים בבחינת השד המוכר ומפחדים לעשות צעד כתוצאה מפחד מפני השד הלא מוכר.
אינני יועץ השקעות, אינני רואה חשבון, אינני מקדם שיטת דיווח מס אמריקאי כזו או אחרת, אינני מקדם השקעה כזו או אחרת. הצגתי את כל האפשרויות כפי הבנתי. בכל מקרה יש להתייעץ עם מומחה בעל רשיון בעניין.