• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

ישן טוב בעו״ש

• פותח הנושא פותח הנושא קמא-שי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

קמא-שי

משתמש רשום
דירוג
1
כסף סולידי, מה שקרוי כאן פלח המזומן בתיק (שאצלי הוא גדול כי לא הפנמתי את הפרדיגמה), שוכב אצלי בעו״ש. אני חושב שזה הכי טוב, כי למה להסתבך בסביבת ריביות שלילית על אפיקים בטוחים, עמלות קניה ומכירה, מיסוי ודמי שמירה משונים וכו׳. ההבדל בין זה לבין סתם עו״ש הוא אפסי (תרתי משמע). אם זה מבלבל בעין אפשר לסגור את זה בפיקדון 0 בבנק (בבנק הפועלים זה דיי כך, אבל הסניף נוח לי). חברים אומרים לי שזה לכ״כ טוב לכסף בעו״ש, אבל האמת שרציתי להבין למה, כי זה נראה לי הכי פשוט וטוב.

אבל האמת שרציתי להבין למה
קשה מאד לענות מבלי לדעת מהן נסיבות החיים האישיות שלך, מהם הצרכים שלך, מהו גילך, ומהו משך הזמן שבו תזדקק לכסף (שנה אחת? שלושים וחמש שנים?).
תבין שכסף זה לא דבר אמיתי. זה רק כלי מעבר בין שימוש של שירות,סחורה או נכס אחד לאחרים. זה רק מספר שרירותי שמייצג את כח הקנייה שלך בצורה נומילית *נכון להיום*. אבל לאורך זמן הכח הזה הולך ונשחק כך שבעוד מספר שנים גם אם המספר ישאר דומה, כח הקנייה שלך יהיה חצי מזה.

עקרונית אני מסכים איתך, אין טעם להתעסק במכשירים שפעם היו רלוונטים כמו פק"מ יומי מתחדש ודברים מהסוג הזה. אני לא מבין אנשים שקונים קרן כספית היום.

הסייג היחידי שלי - האינפלציה לא תתקשר לספר לך שהיא בדרך ושיש לך שבוע להתכונן. יום אחד אתה תרגיש שהמחירים ממש עלו, והלמ"ס יעדכנו שמדד המחירים לצרכן עלה, ואתה תבין שהפסדת כסף. מתי יהיה היום הזה? אין לי מושג. אנשים מחכים לו כבר 12 שנה ועד כה מגנים על עצמם מפניו לשווא. אבל הוא יבוא.

.
יום אחד אתה תרגיש שהמחירים ממש עלו, והלמ"ס יעדכנו שמדד המחירים לצרכן עלה, ואתה תבין שהפסדת כסף.

לפי מה שאני רואה מההוצאות האישיות שלי, המחירים כבר עלו והם ממשיכים לעלות.
אני לא יודע באיזה עולם הלמ"ס חי.

לשים את הכסף בעו"ש זה להישאר במקום כשהמחירים בורחים לך.

נשמע מעניין, ואשמח לפירוט מספרי אם יבוא לך (לא מצפה לרשימה של כל ההוצאות, אבל לפי קטגוריה למשל). אני לא אוסף נתונים, אבל בתחושה האישית שלי מזון, ביגוד והנעלה לא מתייקר (מסעדות כן). הדלק זול. שכ"ד חידשתי באותו מחיר אז לא באמת יודע מה קורה בשוק, וזו כמובן ההוצאה העיקרית שלי. הוצאות תקשורת (חבילות סלולר, אינטרנט) זולות. מה לפי מה שאתה רואה בהוצאות האישיות שלך עלה?

בלי להסיט את השרשור, סתם מציין נקודה, שזה ממש מעניין. דווקא אצלי הדברים הוזלו במעט בשנתיים האחרונות.

עקרונית אני מסכים איתך, אין טעם להתעסק במכשירים שפעם היו רלוונטים כמו פק"מ יומי מתחדש ודברים מהסוג הזה. אני לא מבין אנשים שקונים קרן כספית היום.
+1

מה לפי מה שאתה רואה בהוצאות האישיות שלך עלה?
סל קניות ממוצע שלי עלה מ- 450 ל- 600 (על פני 5 שנים בערך) ואני לא חושב שנהייתי יותר בזבזן.
מחירי פירות כמעט הכפילו את עצמם. אני כמעט ולא קונה פירות - כמובן שיכול להרשות לעצמי אבל מטריף אותי לקנות במחיר כפול.

גם הארנונה עלתה באיטיות מ- 900 ל- 1000 (כנראה מותר להם עד 3% כל שנה והם מנצלים את זה)

אני מסכים שתקשורת נהייתה זולה יותר, אבל מלכתחילה לא ראיתי צורך לשרוף מאות שקלים על חבילות תקשורת.
תחבורה ציבורית היא זולה אבל השרות שאתה מקבל הוא נוראי.

מה פתאום, בצפון המחירים ירדו, לא הרבה אבל במעט שרואים את המחירים בסופרים.
פירות וירקות עלו רק במדינת ת"א ולא בצפון וגליל מערבי.
אני עדיין משלם 3.90 על מלפפון ועגבניה, 10 על קווי, 10 על אבוקדו, 3.90 על בצל ות"א, 4.90 לחסה, 29 לקילו על פטריות טריות, 15 על ענבים.
והרשימה ארוכה..ארנונה אכן עלתה ב 3%.

ההתיחסויות ממש טובות, ועם זאת אני רואה שהכיוון שעולה הוא בעיקר חשש מאינפלציה, והייתי רוצה לכוון את השאלה:
לפי פרדיגמת הסולידית המובנת לי, חלק (רבע?) מהכסף צריך לשכב כמזומן בתקופת החיסכון, השאלה אם זה בסדר שפשוט ישכב בעו״ש או שעדיף במקום אחר - קרי - כשאומרים מזומן אז בעצם מה זה והיכן?
לעניין האינפלציה - ההמלצה להחזיק רבע מהתיק באגרות שקליות ארוכות טווח כן מגן מאינפלציה?
לגבי השאלות למצבי האישי - אני בן 44, בעל משפחה ומפרנס יחיד, איש הייטק שעתידו מאחוריו וההכנסה החודשית שלו מתוחזקת על אדי המוניטין שעוד נותר לו - אין לי שום תוכניות לפרוש בקרוב עד כמה שהדברים תלויים בי.
תודה :-)

כשאומרים מזומן אז בעצם מה זה והיכן?
לא מתחת למזרון (עוש)
באמצעות מכשיר שנקרא מק"מ (מלווה קצר מועד), זה האגח הכי קצר (אחרי cash) או פק"מ שזה של הבנק, או אג"ח ממשלתי צמוד באותו המטבע

אגח ארוך טווח לא צמוד בדרך כלל, הוא האגח הכי תנודתי שיש, והוא הכי חשוף למטבע שהוא נקוב בו

חוץ מזה, מה שמגן מאינפלציה הוא נכס ריאלי

אם אני זוכר נכון מהבלוג, ההמלצה היא להחזיק 2-3 חודשי מחייה. סביב המשבר הרבה אנשים (ואני בתוכם) עברו להחזיק סכום גדול יותר שיספיק לזמן ארוך יותר, בגלל אי הודאות - לדוגמה 6 חודשי מחייה.
לעניין האינפלציה - ההמלצה להחזיק רבע מהתיק באגרות שקליות ארוכות טווח כן מגן מאינפלציה?
יש גם אג"ח צמודות מדד, שאמורות לנטרל אינפלציה מעצם הגדרת המכשיר. כל אחד בוחר לעשות את זה בדרכו (במובן מסוים גם מניות מנטרלות לך אינפלציה כי הן נכס ריאלי, אם כי תנודתי מאוד), מוזמן להחליט אם משהו משלושת המכשירים שהוזכרו פה (אגח שקליות ארוכות טווח, אגח צמודות מדד, מניות, ווטאבר) מתאים לצרכיך ולפרופיל שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 7
doc29 שדרוג ממד ישן אוף טופיק 20
E שאלה על רכישת מקרר ופינוי מקרר ישן אוף טופיק 6
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A קבלת קצבה מביטוח מנהלים ישן מגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
מ ביטוח מנהלים חדש או ישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C ביטוח מנהלים ישן במקרה מוות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
Tsachi01 פינת נוסטלגיה : מודעה פרסומית מטעם בנק הדואר, מתוך ירחון ישן שיצא בחודש אוג׳ 1969 פוסטים מאיכות נמוכה 9
Harvey מה מקבלים מקבלן במידה ויש פינוי בינוי בבניין ישן נדל"ן 11
V בניין ישן עם מספר דירות למכירה, בעיה? נדל"ן 11
ttmoon קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים ישן עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
M הערכות ותחזיות לגבי רובעים 3-4/צפון ישן בת"א נדל"ן 36
A הטרנד החדש\ישן אפס עמלות שוק ההון 8
Michel העברה חלקית של ביטוח מנהלים ישן לקופת גמל צרכנות פיננסית 5
I ביטוח בריאות חדש מול ישן צרכנות פיננסית 5
Michel בחירת מסלול קיצבה בביטוח מנהלים ישן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
ה ביטוח מנהלים ישן ולא פעיל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
Zegman ביטוח מנהלים (ישן) מול קופת גמל צרכנות פיננסית 15
A האם אפשר להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 4
ד מה הן אפשרויות המשיכהֽ/ניוד של כספים צבורים בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 3
ה החייאת ביטוח מנהלים ישן ומקדמי המרה צרכנות פיננסית 3
ל ביטוח רכב מקיף לרכב ישן - כדאי? צרכנות פיננסית 14
N כסף בעו"ש צרכנות פיננסית 68
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
C כסף נזיל בעו״ש בבית השקעות שוק ההון 1
S כסף בעו״ש שוק ההון 3
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
מ מה לעשות עם הכסף ששוכב בעו"ש פוסטים מאיכות נמוכה 2
R 1,300,000 ש"ח בעו"ש השקעה לטווח קצר שוק ההון 22
M מה היתרונות של המדד עולמי(בלאקרוק) אל מול הסנופי? ושאלה על כסף בעו"ש שוק ההון 6
M הטבות שאפשר לקבל עם סכום גדול בעו"ש צרכנות פיננסית 7
deussex שאלה עבור ההורים לשמירת ערך הון בעו"ש שוק ההון 10
שם משתמש בעייתי האם הכסף בעו"ש של הבנק מושקע בשוק ההון? שוק ההון 12
N מה כדאי לעשות עם כסף בעו"ש שאצטרך בטווח הקרוב? שוק ההון 6
E יתרה שוטפת בעו"ש צרכנות פיננסית 2
O השארת סכום מינימלי בעו"ש והתבססות על תיק השקעות במקרה חירום שוק ההון 13
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
deussex הקצאת נכסים עם סכום צבור בעו"ש + קרן השתלמות, מנהלים ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
O שאלה על כסף ששוכב בעו"ש שוק ההון 12
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
N קרן חרום/ מזומנים בעו"ש בימים אלה - שוקל להמיר חלק לדולרים צרכנות פיננסית 10
S שמירה על כסף שיושב בעו"ש שוק ההון 3
L מה עושים עם כסף בעו"ש שוק ההון 13
1337justme פתרון לסיכון מט"ח בהחזקה של דולרים בעו"ש שוק ההון 50
U עכשיו כשהשוק קורס כמה כסף אתם משאירים בעו"ש ? אוף טופיק 27
Gentlemen יתרת מזומן גדולה בעו"ש שוק ההון 16
aviadalush מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1

נושאים דומים

Back