לכבוד "יום הולדת 3 " בפורום , החלטתי לשתף ולתעד את הדרך שלנו ולקבל פידבקים.
קודם כל, ארצה לציין לטובה את הפורום, למדתי כאן המון דברים והרחבתי את אופקיי.
ואני לא מדבר רק בפן הפיננסי, ממש בכל תחום.
פרופיל:
זוג בשנות ה-30 + 2 ילדים בגילאי 3 ו 5, הכנסה דיי ממוצעת (לא מתכנתים
)
בבעלותנו דירה, יתרת משכנתא – 270,000 ריבית פריים מינוס 0.8%.
קנינו דירה לפני כשנתיים, לקח זמן להתאזן עם ההוצאות. נכון לשנה זו, חוסכים מעל 20% מהנטו (לא כולל קופ"ג, פנסיה, השתלמות, משכנתא וכו').
קרן השתלמות IRA מחולקת על קרנות באלק רוק לפי "מייק".
קופ"ג IRA – קרנות בלאק רוק + 5% VB (הטריד אותי שאין לי מניות אמריקאיות קטנות/בינוניות)
קרן פנסיה – הלמן אלדובי ברירת מחדל מסלול s&p 500.
נכון להיום יש בעו"ש כ-60,000 ₪ . כל רבעון נוכל להזרים סדר גודל של 10,000 ₪, לכן שוקלים לפתוח תיק השקעות באחד מבתי ההשקעות הישראליים.
ביטוחים – לכולנו ביטוח בריאות פרטי, לי ולאשתי ביטוחי אכ"ע + שאירים בפנסיה, ביטוח חיים למשכנתא, ביטוח ריסק קבוצתי דרך העבודה ויש לי ביטוח חיים פרטי ישן שבעצם משמש גם כחיסכון (מושקע), דמי הניהול בו דיי גבוהים – 0.6% , אבל זה כסף שיהיה שלי בגיל הפרישה. אחד הדברים שאני רוצה לעשות בהם סדר זה התחום הזה, כי יחד עם ביטוח של הקופ"ח, אני מאמין שיש כפילויות ויש מה להסדיר. בנוסף, ביטוח רכב + ביטוח בית /מבנה (נזקי מים, צד ג' וכו')
מטרות – חוסן פיננסי לעת זקנה, ירושה/ עזרה כלכלית לילדים, הקטנת אחוז משרה. בנוסף, אנו רואים בכסף כאמצעי שמקנה לנו ביטחון. בעצם כמה שהסכום גדול יותר, אנחנו מרגישים פחות פגיעים.
דילמות:
בנוסף לזה, וללא קשר לקרן חירום, קיימת ההתלבטות של מה לעשות עם הוצאות עתידיות צפויות, חוסכים לזה?
כשמגיע הרגע פורסים לתשלומים? אני דיי מתלבט לגבי זה.
גם לזה כדאי שיהיה חיסכון בצד, ככה אתם נוקטים?
קודם כל, ארצה לציין לטובה את הפורום, למדתי כאן המון דברים והרחבתי את אופקיי.
ואני לא מדבר רק בפן הפיננסי, ממש בכל תחום.
פרופיל:
זוג בשנות ה-30 + 2 ילדים בגילאי 3 ו 5, הכנסה דיי ממוצעת (לא מתכנתים

בבעלותנו דירה, יתרת משכנתא – 270,000 ריבית פריים מינוס 0.8%.
קנינו דירה לפני כשנתיים, לקח זמן להתאזן עם ההוצאות. נכון לשנה זו, חוסכים מעל 20% מהנטו (לא כולל קופ"ג, פנסיה, השתלמות, משכנתא וכו').
קרן השתלמות IRA מחולקת על קרנות באלק רוק לפי "מייק".
קופ"ג IRA – קרנות בלאק רוק + 5% VB (הטריד אותי שאין לי מניות אמריקאיות קטנות/בינוניות)
קרן פנסיה – הלמן אלדובי ברירת מחדל מסלול s&p 500.
נכון להיום יש בעו"ש כ-60,000 ₪ . כל רבעון נוכל להזרים סדר גודל של 10,000 ₪, לכן שוקלים לפתוח תיק השקעות באחד מבתי ההשקעות הישראליים.
ביטוחים – לכולנו ביטוח בריאות פרטי, לי ולאשתי ביטוחי אכ"ע + שאירים בפנסיה, ביטוח חיים למשכנתא, ביטוח ריסק קבוצתי דרך העבודה ויש לי ביטוח חיים פרטי ישן שבעצם משמש גם כחיסכון (מושקע), דמי הניהול בו דיי גבוהים – 0.6% , אבל זה כסף שיהיה שלי בגיל הפרישה. אחד הדברים שאני רוצה לעשות בהם סדר זה התחום הזה, כי יחד עם ביטוח של הקופ"ח, אני מאמין שיש כפילויות ויש מה להסדיר. בנוסף, ביטוח רכב + ביטוח בית /מבנה (נזקי מים, צד ג' וכו')
מטרות – חוסן פיננסי לעת זקנה, ירושה/ עזרה כלכלית לילדים, הקטנת אחוז משרה. בנוסף, אנו רואים בכסף כאמצעי שמקנה לנו ביטחון. בעצם כמה שהסכום גדול יותר, אנחנו מרגישים פחות פגיעים.
דילמות:
- במידה ונפתח תיק ההשקעות, כיצד כדאי להשקיע אותו? מצד אחד, אני מאד מרוצה מהפשטות, עלות והפיזור של קרנות הבלאק רוק בחלוקה הנוכחית, מצד שני, יש לי רק תיק השקעות 1, אולי ניתן לעשות את זה חכם יותר? עם הזמן שוקל לשלב אג"ח (ממשלתי כללי או קצר). לא בטוח לאן איזה וכיצד עדיין.
- בשנים הקרובות (3-5) כנראה שנרצה לעבור דירה לעיר יקרה יותר, כלומר נצטרך או להגדיל את המשכנתא, או להתחיל לחסוך לזה מעכשיו.
בכל מקרה, זוהי דילמה רצינית בשבילנו כיוון שאיננו רואים את עצמנו חיים בעיר הנוכחית כל חיינו.
"הבעיה" – הבית שלנו בסטנדרט גבוה יחסית : חנייה מקורה, מעלית, מחסן בקומה, מרפסת גדולה אם נוף יפה. בעיר שאנו רוצים לעבור אליה, נצטרך להוסיף מעל מיליון ₪ בשביל לקבל אותו דבר. בכלל, ממה שגששנו קצת. נצטרך להוסיף סדר גודל של 500,000 ונקבל פחות מבחינת הבית עצמו. עוד לא הגענו להחלטה
קיימת האופציה של לשכור ולהשכיר, אני פחות בעד זה, המחשבה על התעסקות עם דיירים עושה לי הרגשה לא טובה.
אפשרות נוספת – למכור ולגור בשכירות, נשקול. - אני יודע שחפרתי מספיק על קרן חירום, אך עקב המשבר הנוכחי – אינני מרגיש בנוח להשקיע ללא סכום בצד של מספר חודשי מחייה זה מרגיש לי קצת חוסר אחריות. המשבר הנוכחי הראה לי שכל אחד יכול פתאום להיות בחל"ת אך עליו להמשיך לשלם את חשבוניותיו (חשמל, מים, חינוך, אוכל וכו'), כמובן שבשילוב של קריסה, בעצם מתקבע הפסד וחבל. ברור לי שיש פתרונות , כפי שנדונו כאן אך האמת, לא השתכנעתי כל כך וזה מרגיש לי פחות חכם כשיש ילדים קטנים בסביבה. מצד שני, בשבילי זה יהיה סכום כסף משמעותי מאד שפשוט לא עובד וגם עם זה לא נוח לי.
בנוסף לזה, וללא קשר לקרן חירום, קיימת ההתלבטות של מה לעשות עם הוצאות עתידיות צפויות, חוסכים לזה?
כשמגיע הרגע פורסים לתשלומים? אני דיי מתלבט לגבי זה.
גם לזה כדאי שיהיה חיסכון בצד, ככה אתם נוקטים?