עדכון רבעוני.
לצערי ברבעון הזה המלחמה הגיעה לאיזורינו ביתר שאת. כמעט כל יום אזעקות, לא מעט זמן שהילדות בבית ולא הולכות למסגרות, עבודה מהבית ממש כמו בתקופת הקורונה.
מהחודשיים וקצת הללו יצאו 2 מסקנות:
1) הפסקנו לבלות כמשפחה, ומצאנו את עצמנו "תקועים" בבית עם הילדות ימים ארוכים.
הפסקת הבילויים והנסיעות לעבודה, הורידה את הוצאות הבית בסכום של כ5K ש"ח. דלק, מסעדות, אטרקציות, כל אלו נפסקו ותרמו את חלקם לקיזוז ההוצאות.
כנראה ש18K זה תקציב העצמות היבשות שלנו ( שכ"ד, חינוך, סופר וחשבונות)
2) המרכאות סביב התקועים, כיוון שנהנינו מהמצב הזה. אולי זה יישמע מזוכיסטי לחלק מהקוראים, אבל כ"כ אהבנו את הסטטוס הזה שהחלטנו להקדים את הפרישה מהעבודה.
הזוגה תודיע במקום עבודתה מתישהו בהמשך השנה (מחכה למענק מניות שאמור להשתחרר. וזה גם מסתדר לה עם התוכניות של פוסט פרישה.)
אני, ללא שום תוכנית אמיתית ורצון ידוע של מה אעשה כשאפרוש, לא המתנתי, והודעתי למנהל שלי שאני עוזב.
התגובה שלו היתה לזרוק עלי לא מעט כסף במניות חסומות ומשכורת, סכום שאינו זניח אל מול כלל ההון שלנו.
בסופו של יום אני לא סובל בעבודה, ויש גם חלקים מהנים (אם כי אין מה להשוות לזמן איכות עם המשפחה) ובסכומים המדוברים, אל מול זמן המשפחה האלטרנטיבי, החלטתי להמשיך ולא להתפטר.
מבחינת השקעה בנדלן - האזעקות עצרו לחלוטין כל יוזמה שהיתה לנו בנוגע לנדלן להשקעה.
השבוע חזרנו לזה. יש מס' דירות שאנחנו אמורים לראות בימים הקרובים, כולן במסלול של פינוי בינוי או תמא 38 הריסה בנייה.
זכור לי שקראתי שירשור בפורום שמדבר על הנק' בתהליך שהחל ממנה יש פרמיה למחיר הדירה ושלפניה התהליך כאילו לא קיים. מקווה שאמצא את זה, לא ברור לי איך נכון לתמחר את הנק' השונות עד להבשלת העניין לחלוטין.
ההשקעות האלטרנטיביות עדיין מחורבנות ומאכזבות, אך כבר לא אכפת לנו מהן. כמובן שאם הכסף יחזור נשמח, אבל בזה זה מסתיים. כל ענייני הפחד והשינה הנודדת פשוט נעלמו כלא היו.. אולי זה עניין המלחמה שהכניס דברים לפרופורציה, או אולי הזמן שעשה את שלו. שורה תחתונה כבר לא מתעסקים או מוטרדים מהעניין.
שני עניינים בהקשר הזה:
1)בית ההשקעות שמנהל עבורנו תיק השקעות אלטרנטיביות משחרר מדי פעם כספים, אך יש נייר אחד שידוע שהכסף אבד - קרן מונטרו. הבנק לא מוכן לרשום את הנייר כהפסד וכמובן שלא ניתן לפדות את מה שיש שם. אנחנו סוג של תקועים עם הנייר הזה עד שתתקבל החלטה רשמית ( לדברי מנהל התיק- יכול לקחת שנים..) ובזמן הזה משלמים עמלות לבנק (בית ההשקעות הודיע שלא יגבה עמלה בגין נייר זה). למישהו יש רעיון מה לעשות עם זה? להעביר את הנייר לחשבון אחר עם עמלות יותר זולות לא אפשרי, כך נמסר לי מאקסלנס לפחות.
אומנם זה רק כמה מאות ש"ח בשנה, כיוון ששויי הנייר כ100K ש"ח, אך כיוון שלא ידוע אם ומתי העניין הזה יגמר, כרגע מבחינתי אני משלם את העמלות המטופשות האלה לבנק עד סוף חיי? לא ברור.
2)באחת מהקרנות, שהפרה בצורה גסה את החוזה שחתמנו עליו עם מנהלי הקרן, בדקתי אפשרות של צעדים משפטיים כנגד הקרן, אך העלויות מאוד גבוהות ולא ניתנות להחזר - לפי מה שנאמר לי ע"י עו"ד שמתמצא בסגנון ואיזור ההשקעות של הקרן. ברור לי שמנהלי הקרן בחרו את את איזור השפיטה כך שלא ניתן יהיה לקבל החזר.
הון:
השקעות רעילות - 1.5M.
תיק ממוסה - 3.3M.
כספית - 2.8M.
ק"ה - 0.65M.
פנסיות ומנהלים - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.9M.
הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.
הכנסות דיבידנד מהRSU - כ13.5K.
הכנסות מהשקעות רעילות - 5K.
הוצאות - כ20K.