• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר.

כל זה מניח שיש בעיה בשכירות לטווח ארוך.. מדוע את מניחה זו?
כי זאת הטענה המרכזית של שוכרי דירות, לא רק בפורום אלא גם ברשתות החברתיות. (אבל אנחנו גרים כבר 10 שנים באותו הבית).
אני שמחה שאתם יודעים כבר עכשיו שתוכלו להישאר זמן רב בדירה.
ב6-7 שנים הקרובות כנראה שכן, לאחר מכן בוודאות נאלץ לעבור.
מדוע? זה ממש לפני שהגדול/ה מגיעים לחט"ב.
ההתעסקות בדירה להשקעה לא מהווה קושי נפשי, אלא ההחלטה האם דירה זו או אחרת או להמתין לעסקה טובה יותר..
לזה התכוונתי.
בחירת דירה להשקעה היא כמו בחירת מניה להשקעה. אם אתה לא מכיר היטב את הסחורה והסביבה, זה עלול להיות פלופ מאכזב.
בכל אופן, מצבכם הכלכלי מאפשר לכם ללמוד ולהתנסות וזה נפלא בעיניי!

הי. נחשפתי רק כעת לפוסט ולתגובות.
אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בהקשר הנדל"ני:

קופצים קדימה לסוף שנת 2016 , ההורים דוחקים לקנות דירה ומבטיחים לעזור אם נקנה, אז אנחנו מקשיבים וקונים.
בלי משכנתא. בלי לשקול מחיר למשתכן. קונים במזומן ובמקום - כי מה אני יודע לעשות עם הכסף, ובזמן הזה מדד תשואות הבנייה עלול לזנק.
מה היה מחיר הקניה?
קופצים קדימה לסוף שנת 2020. קורונה. אנחנו עם שני צאצאים ומרגישים שהדירה , 4 חד, קטנה. יוצאים שוב לחפש דירה, שוב מקבלן ושוב קונים במזומן
מה היה מחיר הקניה? אני מניח כי לא שילמתם מס רכישה כדירה שניה?
חוזה מכירת הדירה נחתם והתמורה עבור הדירה אמורה להגיע תוך מס' חודשים.
מכירה של הדירה הראשונה? באיזה מחיר? 2.6M? בכמה בממוצע השכרתם את הדירה לאורך השנים?
עדכון רבעוני.

הדירה נמכרה סופית.
מכירה של הדירה השניה? באיזה מחיר?

קראתי את הפוסט ונעצבתי. הבנאדם עשיר יותר מ 99 אחוז מהאוכלוסייה בארץ והוא מלא בחרדות כי היו לו כמה השקעות לא טובות. הוא יכול לצאת לפנסיה אתמול, אבל חרד מהכסף. מסוג האנשים שגם אם יהיה להם פי שלוש הם לא יהיו מאושרים.
לא סתם אומרים שהייטקסטים הם אנשים פחות מאושרים מהאדם הממוצע. חושבים יותר מידי. חרדים יותר מידי. קנאים יותר מידי.

מיקרו אפטימזציה של השקעות למי שיש הון של הרבה מעל 10 מליון זה סוג של בזבוז זמן. מי שלא יוצא לפנסיה שיש לו 14 מליון, זה אדם שימות עם הרבההה מאוד כסף בבנק. כל האופטימזציות האלה בשביל להוריש עוד מליון או 2 לכל ילד.. זה לא ישנה כלום. זה רק מספר.
מציע לשניכם הצעה שהיא לא הכי כלכלית, אבל הכי תסב לכם הכי הרבה אושר: לשם את כל הנכסים בפיזור מקסימאלי, רק של נכסים פננסים. משהו בסגנון שוקולד מקיר או 4 העונות.
בלי נדלן ושוכרים שיעציבו אותך שלא ישלמו.
בלי השקעות מיוחדות.
לצאת לפנסיה.
למכור rsu דבר ראשון כדי שלא יהיה לכם סכום כזה מטורף במנייה אחד, גם אם זו אנבדייה או אחת מ 7 הגדולות.
אחכ לשכוח מהכסף.
לא להכנס לחשבון השקעות.
לא לדבר עליו.
לא לחפש השקעות חכמות.
רק לאזן את התיק פעם ברבעון.
לנסות לחיות ימים ושבועות שלמים ללא שום שיחה על כסף, משכורות, ללא קריאת מאמרי דעה בנושא ועיתונות כלכלית. ללא בדיקת גרפים של מניות. ללא שיחות על שכר.
לחיות בהווה. לחיות אחרת.

קראתי את הפוסט ונעצבתי. הבנאדם עשיר יותר מ 99 אחוז מהאוכלוסייה בארץ והוא מלא בחרדות כי היו לו כמה השקעות לא טובות. הוא יכול לצאת לפנסיה אתמול, אבל חרד מהכסף. מסוג האנשים שגם אם יהיה להם פי שלוש הם לא יהיו מאושרים.
לא סתם אומרים שהייטקסטים הם אנשים פחות מאושרים מהאדם הממוצע. חושבים יותר מידי. חרדים יותר מידי. קנאים יותר מידי.

מיקרו אפטימזציה של השקעות למי שיש הון של הרבה מעל 10 מליון זה סוג של בזבוז זמן. מי שלא יוצא לפנסיה שיש לו 14 מליון, זה אדם שימות עם הרבההה מאוד כסף בבנק. כל האופטימזציות האלה בשביל להוריש עוד מליון או 2 לכל ילד.. זה לא ישנה כלום. זה רק מספר.
מציע לשניכם הצעה שהיא לא הכי כלכלית, אבל הכי תסב לכם הכי הרבה אושר: לשם את כל הנכסים בפיזור מקסימאלי, רק של נכסים פננסים. משהו בסגנון שוקולד מקיר או 4 העונות.
בלי השקעות מיוחדות.
לצאת לפנסיה.
למכור rsu דבר ראשון כדי שלא יהיה לכם סכום כזה מטורף במנייה אחד, גם אם זו אנבדייה או אחת מ 7 הגדולות.
אחכ לשכוח מהכסף.
לא להכנס לחשבון השקעות.
לא לדבר עליו.
לא לחפש השקעות חכמות.
לנסות לחיות ימים ושבועות שלמים ללא שום שיחה על כסף, משכורות, ללא קריאת מאמרי דעה בנושא ועיתונות כלכלית. ללא בדיקת גרפים של מניות. ללא שיחות על שכר.
לחיות בהווה. לחיות אחרת.
מסכים ואישית זה מה שעשיתי עם הון קטן מזה של פות"ש. התפטרתי ויצאתי לטייל בעולם עם אשתי ו3 קטנטנים. כנראה הוריש פחות מליון או שניים, נו מילא.

בלי השקעות מיוחדות.
לצאת לפנסיה.
אחכ לשכוח מהכסף.
לא להכנס לחשבון השקעות.
לא לדבר עליו.
לא לחפש השקעות חכמות.
לחיות בהווה. לחיות אחרת.
אהבתי!

מסכים ואישית זה מה שעשיתי עם הון קטן מזה של פות"ש. התפטרתי ויצאתי לטייל בעולם עם אשתי ו3 קטנטנים. כנראה הוריש פחות מליון או שניים, נו מילא.
רפרנס אישי - הייתי בסיפור דומה, היה לי הרבה פחות מאשר דובר הפוסט, קצת קרוב למליון ש״ח, איבדתי 55% בשוק ההון, בכיתי חודש, והבנתי שעדיין יש לי מספיק ועוד הכנסה חודשית צנועה מעבודה מרחוק, אז הודתי על מה שיש, שיניתי גישה, עזבתי לגור באי טרופי באסיה וכבר שנה מודה על כל רגע בחיים.

וואלה, לפי הפתיח חשבתי שאתם במקום הרבה יותר גרוע....
אתם במקום מצויין והטעויות שעשיתם ממש לא טרגיות, נכון, הייתם יכולים לנהוג אחרת, אבל בהכנסות כמו שלכם אתם יכולים לתקן די מהר.
גם אני הבנתי ככה.
תחילת הפוסט לא קשור בכלל לסופו :)

עדכון רבעוני.

לצערי ברבעון הזה המלחמה הגיעה לאיזורינו ביתר שאת. כמעט כל יום אזעקות, לא מעט זמן שהילדות בבית ולא הולכות למסגרות, עבודה מהבית ממש כמו בתקופת הקורונה.
מהחודשיים וקצת הללו יצאו 2 מסקנות:
1) הפסקנו לבלות כמשפחה, ומצאנו את עצמנו "תקועים" בבית עם הילדות ימים ארוכים.
הפסקת הבילויים והנסיעות לעבודה, הורידה את הוצאות הבית בסכום של כ5K ש"ח. דלק, מסעדות, אטרקציות, כל אלו נפסקו ותרמו את חלקם לקיזוז ההוצאות.
כנראה ש18K זה תקציב העצמות היבשות שלנו ( שכ"ד, חינוך, סופר וחשבונות)

2) המרכאות סביב התקועים, כיוון שנהנינו מהמצב הזה. אולי זה יישמע מזוכיסטי לחלק מהקוראים, אבל כ"כ אהבנו את הסטטוס הזה שהחלטנו להקדים את הפרישה מהעבודה.
הזוגה תודיע במקום עבודתה מתישהו בהמשך השנה (מחכה למענק מניות שאמור להשתחרר. וזה גם מסתדר לה עם התוכניות של פוסט פרישה.)
אני, ללא שום תוכנית אמיתית ורצון ידוע של מה אעשה כשאפרוש, לא המתנתי, והודעתי למנהל שלי שאני עוזב.
התגובה שלו היתה לזרוק עלי לא מעט כסף במניות חסומות ומשכורת, סכום שאינו זניח אל מול כלל ההון שלנו.
בסופו של יום אני לא סובל בעבודה, ויש גם חלקים מהנים (אם כי אין מה להשוות לזמן איכות עם המשפחה) ובסכומים המדוברים, אל מול זמן המשפחה האלטרנטיבי, החלטתי להמשיך ולא להתפטר.

מבחינת השקעה בנדלן - האזעקות עצרו לחלוטין כל יוזמה שהיתה לנו בנוגע לנדלן להשקעה.
השבוע חזרנו לזה. יש מס' דירות שאנחנו אמורים לראות בימים הקרובים, כולן במסלול של פינוי בינוי או תמא 38 הריסה בנייה.
זכור לי שקראתי שירשור בפורום שמדבר על הנק' בתהליך שהחל ממנה יש פרמיה למחיר הדירה ושלפניה התהליך כאילו לא קיים. מקווה שאמצא את זה, לא ברור לי איך נכון לתמחר את הנק' השונות עד להבשלת העניין לחלוטין.

ההשקעות האלטרנטיביות עדיין מחורבנות ומאכזבות, אך כבר לא אכפת לנו מהן. כמובן שאם הכסף יחזור נשמח, אבל בזה זה מסתיים. כל ענייני הפחד והשינה הנודדת פשוט נעלמו כלא היו.. אולי זה עניין המלחמה שהכניס דברים לפרופורציה, או אולי הזמן שעשה את שלו. שורה תחתונה כבר לא מתעסקים או מוטרדים מהעניין.
שני עניינים בהקשר הזה:
1)בית ההשקעות שמנהל עבורנו תיק השקעות אלטרנטיביות משחרר מדי פעם כספים, אך יש נייר אחד שידוע שהכסף אבד - קרן מונטרו. הבנק לא מוכן לרשום את הנייר כהפסד וכמובן שלא ניתן לפדות את מה שיש שם. אנחנו סוג של תקועים עם הנייר הזה עד שתתקבל החלטה רשמית ( לדברי מנהל התיק- יכול לקחת שנים..) ובזמן הזה משלמים עמלות לבנק (בית ההשקעות הודיע שלא יגבה עמלה בגין נייר זה). למישהו יש רעיון מה לעשות עם זה? להעביר את הנייר לחשבון אחר עם עמלות יותר זולות לא אפשרי, כך נמסר לי מאקסלנס לפחות.
אומנם זה רק כמה מאות ש"ח בשנה, כיוון ששויי הנייר כ100K ש"ח, אך כיוון שלא ידוע אם ומתי העניין הזה יגמר, כרגע מבחינתי אני משלם את העמלות המטופשות האלה לבנק עד סוף חיי? לא ברור.
2)באחת מהקרנות, שהפרה בצורה גסה את החוזה שחתמנו עליו עם מנהלי הקרן, בדקתי אפשרות של צעדים משפטיים כנגד הקרן, אך העלויות מאוד גבוהות ולא ניתנות להחזר - לפי מה שנאמר לי ע"י עו"ד שמתמצא בסגנון ואיזור ההשקעות של הקרן. ברור לי שמנהלי הקרן בחרו את את איזור השפיטה כך שלא ניתן יהיה לקבל החזר.

הון:
השקעות רעילות - 1.5M.
תיק ממוסה - 3.3M.
כספית - 2.8M.
ק"ה - 0.65M.
פנסיות ומנהלים - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.9M.

הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.
הכנסות דיבידנד מהRSU - כ13.5K.
הכנסות מהשקעות רעילות - 5K.

הוצאות - כ20K.

תודה למי שקרא.

נערך לאחרונה ב:
אני, ללא שום תוכנית אמיתית ורצון ידוע של מה אעשה כשאפרוש, לא המתנתי, והודעתי למנהל שלי שאני עוזב.
התגובה שלו היתה לזרוק עלי לא מעט כסף במניות חסומות ומשכורת, סכום שאינו זניח אל מול כלל ההון שלנו.
מעניין, מההיבט הניהולי כמה זמן זה יכול להחזיק, זה נשמע כמו צעד די נואש מצד המנהל שלך.

עם הפתיחה של הפוסט הייתי בטוחה שהוא יעלה מחשבות עגומות ואולי עוד תהייה לגבי עזיבת הארץ :>

המרכאות סביב התקועים, כיוון שנהנינו מהמצב הזה. אולי זה יישמע מזוכיסטי לחלק מהקוראים, אבל כ"כ אהבנו את הסטטוס הזה שהחלטנו להקדים את הפרישה מהעבודה.
הזוגה תודיע במקום עבודתה מתישהו בהמשך השנה (מחכה למענק מניות שאמור להשתחרר. וזה גם מסתדר לה עם התוכניות של פוסט פרישה.)
בסופו של יום אני לא סובל בעבודה, ויש גם חלקים מהנים (אם כי אין מה להשוות לזמן איכות עם המשפחה) ובסכומים המדוברים, אל מול זמן המשפחה האלטרנטיבי, החלטתי להמשיך ולא להתפטר.
גדול!
כל כך שמחה לשמוע שאתם בטוב ושכיף לכם עם הילדים.
נשמע שאשתך כבר ממש עם רגל אחת בחוץ וגם אתה, למרות שהחלטת בסוף לדחות את הפרישה, כנראה כשתחליט לצאת תעשה את זה בתחושה שלמה יותר (וגם מרופדת יותר;)).

אך יש נייר אחד שידוע שהכסף אבד - קרן מונטרו. הבנק לא מוכן לרשום את הנייר כהפסד וכמובן שלא ניתן לפדות את מה שיש שם.
אומנם זה רק כמה מאות ש"ח בשנה, כיוון ששויי הנייר כ100K ש"ח, אך כיוון שלא ידוע אם ומתי העניין הזה יגמר, כרגע מבחינתי אני משלם את העמלות המטופשות האלה לבנק עד סוף חיי? לא ברור.
לא ברור לי איך זה עובד. יש שם עדיין ״כאילו״ 100K₪? איך רואים שיש בחשבון/בנייר כסף אם הכסף אבד ואין שם כסף? ועוד צריכים לשלם עמלה לפי הסכום שלא באמת קיים שם?? נשמע הזוי ברמות…

למישהו יש רעיון מה לעשות עם זה?
תיאורטית יש צעד חד צדדי של לדרוש מהבנק למחוק את ההחזקה בנייר. זה עובד במניות/אגח בהסדר חוב לא רואה סיבה שזה לא יעבוד פה.
במקרה כזה אפשר לרשום הפסד על הנייר.
כמובן שזה מהלך חד כיווני ואתה מאבד את כל הזכויות לגביו.

לא ברור לי איך זה עובד. יש שם עדיין ״כאילו״ 100K₪? איך רואים שיש בחשבון/בנייר כסף אם הכסף אבד ואין שם כסף? ועוד צריכים לשלם עמלה לפי הסכום שלא באמת קיים שם?? נשמע הזוי ברמות…
גם לי לא . יש חוות דעת מקצועית של רואה חשבון ידוע ומוכר, על כך שיש לראות את הכספים שהושקעו כאבודים לחלוטין, אך הבנק מסרב לקבל את חוות הדעת הזו.

כרגע הנייר מופיע עם שווי של כ100K ש"ח, ועד שלא יתקבל מכתב רשמי מהקרן שמבשר על השווי החדש ( הקרן הפסיקה לפרסם NAV בתחילת השנה והודיעה שלא תפרסם שוב) לא יהיה שינוי.
מנהלי הקרן דחפו להליך של פשיטת רגל שהיה סוגר את הסיפור, אך משקיעים מהארץ ומהעולם התאגדו ומנעו את התהליך, ומינו דירקטוריון מטעמם.
כעת יתחיל תהליך משפטי שבסופו המשקיעים מקווים שימצא מישהו לפרוע ממנו את השקעתם - מנהלי הקרן עצמם (סיכוי אפסי), הגוף שביטח את הקרן, או איזה ש.ג. מסכן שיפילו עליו הכל.
כל התהליך הזה ייקח שנים על גבי שנים, הסיכוי שיימצא מישהו להיפרע ממנו הוא אפסי לעניות דעתי.
אני אגב לא הזרמתי כספים נוספים לדבר הזה, כי אני באמת לא מאמין שתהיה פה תוחלת חיובית.

מעניין לשמוע, אם זה לא פוגע בפרטיות, איך אפשר לישון בשקט בלילה כאשר חלק ענק מהנכסים שלך יושבים במניה בודדת RSU

למה לא למכור את הזכות הזו לאיזה מכר/קרוב משפחה ב1 ש''ח? שווה לבדוק האם עובר משפטית.

מעניין לשמוע, אם זה לא פוגע בפרטיות, איך אפשר לישון בשקט בלילה כאשר חלק ענק מהנכסים שלך יושבים במניה בודדת RSU
בקלות, בכלל לא חושבים על זה.
כשדיברנו בינינו על הנושא, הבנו שגם אם המניות נמחקות, בתיאוריה, על הנייר - חיינו לא ישתנו. עדיין יש לנו מספיק כסף, ורמת החיים שלנו תישאר אותו דבר.
זה כשלעצמו, יכול להיות שהיה לא מספיק להשאיר את המצב כמו שהוא. אבל:
1) המניה משלמת דיבידנד סביר, ובפועל ניתן לומר שמבחינתי הדיבידנד הוא למעשה במכפלה של כ ~1.6, כיוון שאני מקבל דיבידנד על כסף שיילך למס הכנסה ברגע שאפדה.
2) העובדה שכשאפרוש זו תהיה הכנסתנו הכמעט יחידה - תאפשר לנו למצות עד תום את תכנון המיסוי.
כיום אני על מדרגת מס של 50%, בפרישה אני מכוון למדרגת מס של 30%. ביחד עם הדיבידנדים, ההכנסה החודשית תהיה כ38K ש"ח ברוטו, ובמידה והמניה באמת לא קורסת - ניתן להמשיך כך לא מעט שנים, לפי ערך נוכחי. במידה והמניה תקרוס, יש לנו חסכונות שאמורים להספיק.
בחישוב קר והדיוטי נכון לנק' זמן זו, המהלך הנ"ל חוסך כ 1.6M ש"ח במיסים.

אגב, בתקופת הקורונה המניה נחתכה בעשרות אחוזים , אמנם היו שם כמה פחות מיליונים בזמנו (חצי לדעתי) אך גם אז המשכנו לישון טוב ובכלל לא חשבנו על זה.

נערך לאחרונה ב:
למה לא למכור את הזכות הזו לאיזה מכר/קרוב משפחה ב1 ש''ח? שווה לבדוק האם עובר משפטית.

למכור את הזכות על הנייר? כלומר במסחר פרטי? אבדוק מול הבנק, אבל מניסיון בקשות הרבה יותר פשוטות בעבר - אני סקפטי שיואילו בטובם לעזור, או בכלל לאפשר.

מעניין, מההיבט הניהולי כמה זמן זה יכול להחזיק, זה נשמע כמו צעד די נואש מצד המנהל שלך.
מה כבר הוא היה צריך לעשות? ללכת ל hr, להגיד להם שעובד x מתכוון להתפטר והוא רוצה לתת לו הצעה. ה hr מסתכלים על הדירוגים שהוא קיבל בשנים קודמות ובשנה שעברה, משווים לאחרים באותו דירוג וטייטל ונותנים הצעה חדשה. בכל מקרה כנראה היה מקבל חלק מזה כהעלאת שכר השנה, אז הקדימו לו אותה. עלות אפסית מבחינתם לעומת חיפוש מחליף.

למכור את הזכות על הנייר? כלומר במסחר פרטי? אבדוק מול הבנק, אבל מניסיון בקשות הרבה יותר פשוטות בעבר - אני סקפטי שיואילו בטובם לעזור, או בכלל לאפשר.
לא, פשוט תעשה חוזה עם חבר שאתה מעביר לו את כל הזכויות שלך בנייר הספציפי תמורת 1 ש''ח. אני לא משפטן או רו''ח, אבל לדעתי שווה לבדוק את האפשרות הזו.

נושאים דומים

Back
למעלה