• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טיפים לטיול סולידי בקליפורניה

• פותח הנושא פותח הנושא CAI
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CAI

משתמש רגיל
דירוג
164
משפחה עם ילדים קטנים מתכננים טיול בקליפורניה שנה הבאה.

יש לכם טיפים לצרכנות נבונה?

- איפה אפשר לקנות כרטיסים מוזלים לדיסנילנד
- כרטיס מוזל ליוניברסל
- כרטיס כניסה מוזל לפארקים
- הנחות בשכירת רכב

או כל טיפ אחר יתקבל בברכה

סולידי זה לא יהיה...
הייתי באפריל השנה, שחיטה, אתה קונה משהו קטן, מוסיפים לך בדיפולט 20 אחוז תשר... סלייס פיצה ושתיה 12 דולר, אם אתם 4 זה 50 דולר על כלום.
מקווה שייתנו לך עיצות טובות.

או כל טיפ אחר יתקבל בברכה
יש לך כרטיס אשראי אמריקאי?

לגבי הכל, תתייעץ עם chatGPT/Gemini/Claude הוא ימצא לך הנחות לפעמים, יציע מסלולים, אבל מצד שני גם תוודא את מה שכתוב :)

- הנחות בשכירת רכב
לשים לב לגבי ביטוחים.
אם סוגר מהארץ לוודא שזה מגיע עם ביטוח מקיף (ועדיין ינסו לדחוף לך בדלפק עוד ביטוחים).
אם סוגר באתר של החברה המשכירה, ויש לך אשראי אמריקאי, לפעמים האשראי מכסה את הביטוח.

ב-2022, יצא שלסגור מהארץ. הכי זול כולל ביטוח. אבל תבדוק הכל.

- איפה אפשר לקנות כרטיסים מוזלים לדיסנילנד
- כרטיס מוזל ליוניברסל
נדיר למצוא.
לפעמים בונוס פתיחת כרטיס אשראי אמריקאי ניתן לנצל כנגד כרטיסים כאלה, במיוחד אם זה כרטיס בקטוגריית Travel.

- כרטיס כניסה מוזל לפארקים
מניח שהתכוונת ל-National Parks. אם הולכים ליותר מאחד תבדוק את המחיר של מנוי שנתי לכל הפארקים לעומת כניסה בודדת לכל פארק.

מוזמן לקרוא תקציב מ-2022 (והמחירים רק עלו מאז) לטיול של חודש בחוף המזרחי שכלל לא מעט שהייה אצל משפחה (כך שתצטרך להתחשב בהבדלים בין המאפיינים שלכם לשלנו).

אין לי אשראי אמריקאי וגם לא אזרח אמריקאי. חשבתי לנצל את הטיול כדי לפתוח שם כרטיס, כמה זה מסובך? (ראיתי את השרשור האגדי הוא פשוט עם המון מידע)
משתמש בכרטיס של oz בשביל עמלת המרה אפס

כמה זה מסובך?
1. אתה צריך כתובת לדואר (יכול להיות של חברים/קרובים)
2. כנראה ישרוף לך יום מהטיול, כי לפעמים צריך להיכנס ל-2-3 סניפים עד שאחד מהם מסכים. תזכור שיום ראשון זה חופש שם.

עוד טיפ חביב. תשתמש באתר wanderlog לתכנון הטיול. החינמי לדעתי מספיק.
ככה זה נראה ה-Dashboard:
Ld1fhvf.png

ממש מאפשר לסדר אטרקציות לימים, כולל מלונות, טיסות, מסעדות וכו.

מבחינה כלכלית כמו שאמרו: ארה"ב הפכה למדינה יקרה. תתייעץ עם צ'טים למיניהם לגבי תקציב פוטנציאלי ותוסיף 10% :)
תאפטם לדעתי את הדברים הגדולים: (טיסות, רכב, מלונות, אשראי בלי המרה), ותשתדל ליהנות מהזמן.

• אהבתי
Reactions: CAI
טיפים מעולים! תודה

אם אתה צובר נקודות טיסה באיזה מועדון של חברת תעופה, שים לב שאתה יכול לצבור גם על השכרת הרכב, יש להם מלא שותפויות. לדוגמא.

יש לכם טיפים לצרכנות נבונה?
המסעדות שם יקרות בטרוף + 20%.
הסופרים נהדרים יש מרכולים עם תוצרת חקלאית משובחת וגם נקודות מכירה בצידי הדרך, ממליצה לקנות צידה ולא להסתמך על מסעדות.
(כמובן חשוב להזכיר שגם בסופר המחיר הוא ללא מס)

אם אתה צובר נקודות טיסה באיזה מועדון של חברת תעופה, שים לב שאתה יכול לצבור גם על השכרת הרכב, יש להם מלא שותפויות. לדוגמא.
לצערי אין לי נקודות באף מועדון

אגב תוכל לתת איזור שתעדיף להישאר בו מבחנית הטיול והילדים? אני הייתי בערך בכל הפארקים הגדולים בדרום המדינה.

אגב תוכל לתת איזור שתעדיף להישאר בו מבחנית הטיול והילדים? אני הייתי בערך בכל הפארקים הגדולים בדרום המדינה.
אנחנו עכשיו בונים את הטיול. ננוע בין לוס אנגלס לסאן פרנסיסקו. נגיע גם ללגולאנד

מבחינת פארקים:
יוסמיטי, רד ווד, קינגס קניון (זה יותר לטיולים אבל, עדיין ממש יפה), גושוע טרי - היו הכי מעניינים לדעתי. (death vally קצת רחוק מידי אולי מהתכנון שלכם.)

כמובן שיש את כביש 1 אישית פחות אהבתי כי לא כל כך לקחתי את הזמן שם להנות, וגם זה בעיקר רק ים, למרות שאם באים מהכיוון של LA יש שם אחלה עיירות לבקר, ואיזה עצירה שם לכלבי ים, לא הייתי אומר שיש הרבה לילדים מה לעשות מבחינת כמו פארקים דיסני לנד אבל יכול להיות שאני טועה, תבדוק אותי.

לכיוון סן פרנסיסקו - יש את נאפאה וואלי שממש יפה ויין, העיר עצמה נחמדה אבל לא איזה מי יודע מה מלא עליות וירידות גם, ניסיתי את ה chowder שלהם ממש שווה אבל זה מן הסתם לא כשר אם זה רלוונטי, אלקטרז היה ממש מעניין לי אישית.

יכול להיות שלא הכל פה מתאים לילדים מן הסתם, רק שיהיה לכם רעיונות שהם לא בהכרח לונה פארקים.
אגב המלצה אבל תבדקו את הפארקים לפני שאתם הולכים, לדוגמה הפארק הבאמת גדול של דיסני בכלל בפלורידה ליד אורלנדו.

בהצלחה עם הטיול, קליפורניה מדינה ממש מגניבה.

עריכה: בדקתי את הלגולנד זה דרומית ל LA נראה ממש מגניב מזכיר מיני ישראל קצת.

• אהבתי
Reactions: CAI
מבחינת פארקים:
יוסמיטי, רד ווד, קינגס קניון (זה יותר לטיולים אבל, עדיין ממש יפה), גושוע טרי - היו הכי מעניינים לדעתי. (death vally קצת רחוק מידי אולי מהתכנון שלכם.)

כמובן שיש את כביש 1 אישית פחות אהבתי כי לא כל כך לקחתי את הזמן שם להנות, וגם זה בעיקר רק ים, למרות שאם באים מהכיוון של LA יש שם אחלה עיירות לבקר, ואיזה עצירה שם לכלבי ים, לא הייתי אומר שיש הרבה לילדים מה לעשות מבחינת כמו פארקים דיסני לנד אבל יכול להיות שאני טועה, תבדוק אותי.

לכיוון סן פרנסיסקו - יש את נאפאה וואלי שממש יפה ויין, העיר עצמה נחמדה אבל לא איזה מי יודע מה מלא עליות וירידות גם, ניסיתי את ה chowder שלהם ממש שווה אבל זה מן הסתם לא כשר אם זה רלוונטי, אלקטרז היה ממש מעניין לי אישית.

יכול להיות שלא הכל פה מתאים לילדים מן הסתם, רק שיהיה לכם רעיונות שהם לא בהכרח לונה פארקים.
אגב המלצה אבל תבדקו את הפארקים לפני שאתם הולכים, לדוגמה הפארק הבאמת גדול של דיסני בכלל בפלורידה ליד אורלנדו.

בהצלחה עם הטיול, קליפורניה מדינה ממש מגניבה.

עריכה: בדקתי את הלגולנד זה דרומית ל LA נראה ממש מגניב מזכיר מיני ישראל קצת.
איזה סיכום מעולה. תודה
כן אנחנו לוקחים בחשבון שנצטרך להתפשר על אטרקציות עבור הילדים. פחות לחוצים על להספיק הכל וננסה לזרום איתם לפי מה שמתאים

גרתי בקליפורניה שנים רבות ועדיין נוסע לבקר שם כל שנה-שנתיים. אישית מעדיף את סן פרנסיסקו (המשפחה שלי שם). אבל כל אחד וההעדפות שלו. בס.פ. - עיר בעלת קסם מיוחד - יש את הגולדן גייט פארק עם מוזיאונים ופעילויות רבות לילדים, ואת מוזיאון המדע Exploratorium שם בעבר הייתי הרבה עם הילדים ועד היום הולך לשם לעיתים כשהם גדולים (זה בניגוד לפעילות הדי-ממוסחרת ביוניברסל ודיסנילנד עם התורים הארוכים לכל מקום - כפי שנאמר יש דיסנילנד גדולה יותר באורלנדו - אם זה חשוב). הנסיעה ברכב מל.א. ל ס.פ מתישה ואולי כדאי לחשוב להתמקד במקום אחד. בצפון יש הרבה אתרי טבע עם יערות ואגמים כולל יוסמיטי (שגם הוא אגב צפוף מאוד בעונה, אבל עדיין מדהים) ואגם טהו. לגבי שכירת רכב - תנסה את אופרן בארץ. בעבר מצאתי שהדילים שלהם הכוללים את הביטוח היו בדרך כלל טובים יותר ככל שזמן ההשכרה ארוך יותר.

גרתי בקליפורניה שנים רבות ועדיין נוסע לבקר שם כל שנה-שנתיים. אישית מעדיף את סן פרנסיסקו (המשפחה שלי שם). אבל כל אחד וההעדפות שלו. בס.פ. - עיר בעלת קסם מיוחד - יש את הגולדן גייט פארק עם מוזיאונים ופעילויות רבות לילדים, ואת מוזיאון המדע Exploratorium שם בעבר הייתי הרבה עם הילדים ועד היום הולך לשם לעיתים כשהם גדולים (זה בניגוד לפעילות הדי-ממוסחרת ביוניברסל ודיסנילנד עם התורים הארוכים לכל מקום - כפי שנאמר יש דיסנילנד גדולה יותר באורלנדו - אם זה חשוב). הנסיעה ברכב מל.א. ל ס.פ מתישה ואולי כדאי לחשוב להתמקד במקום אחד. בצפון יש הרבה אתרי טבע עם יערות ואגמים כולל יוסמיטי (שגם הוא אגב צפוף מאוד בעונה, אבל עדיין מדהים) ואגם טהו. לגבי שכירת רכב - תנסה את אופרן בארץ. בעבר מצאתי שהדילים שלהם הכוללים את הביטוח היו בדרך כלל טובים יותר ככל שזמן ההשכרה ארוך יותר.
כן הנסיעה נשמעת ארוכה והילדים שלנו לא רגילים לזה אבל ננסה למרוח את זה על כמה שיותר זמן עם הרבה עצירות בדרך

כמה דברים שעבדו לי:
- אפליקציות חיסכון מזון כמו Too good to go (למסעדות) וFood Hero (לסופרמרקט) יכולות לחסוך המון, היתרון של קליפורניה הוא שיש המון היצע איכותי גם באפליקציות האלו.
- השכרת רכב - להזמין מחברת הרכב ישיר, לבדוק את האתרים הבריטים והגרמנים שלהם כי הם הרבה פעמים כוללים ביטוח בלי השתתפות עצמית כלול בתוך המחיר. בנוסף, לרשום את החשבון שלך כעסקי ולעשות השוואת סטטוס בין חברות השכרה/מלונות וכו'. לגבי השכרה מהארץ - עשיתי מעל 10 השכרות בארה"ב בשנה האחרונה, לא יצא לי פעם אחת יותר משתלם להשכיר דרך אתר/סוכנות מישראל, אבל אולי פספסתי משהו.
- דלק - Gasbuddy יכול לחסוך לך סכומים עצומים של כסף על דלק, במיוחד אם אתה לא מכיר את האזור. בנוסף אם אתה נוסע הרבה ייתכן ושווה לך לעשות חברות קוסטקו ולתדלק שם.
- באזורים חקלאיים יש דוכנים עם תוצרת טרייה שלרוב תהיה טובה וזולה יותר מהסופר, לא תמיד, אבל שווה לבדוק.
- כמו שכתבו קודם, להוציא America the Beautiful National Park Pass, שזה בעצם מנוי שנתי לכל הפארקים הלאומיים שמכסה רכב שלם או עד 4 אנשים בכניסה רגלית, קצת משתנה מפארק לפארק ומחזיר את עצמו מאוד מהר. זה לא מכסה פארקים מדינתיים בקליפורניה, לזה יש מנוי אחר עם כמה אפשרויות שתלויות בתכנון הטיול.
- אם אתם בקטע של קראוונים, יש אתרים שמאפשרים לקחת ולטייל עם קראוונים כמה ימים במחיר אפסי (כי החברה צריכה אותם בעיר אחרת).
- מלונות - חוץ מסטטוס שיחסית קל לקבל בחלק מהרשתות, אם אתם הולכים לשהות במקום מסויים ולא לזוז כל יום, יש מלונות שיתנו הנחה על 4 לילות ומעלה, לרוב דרך אתר הרשת ולא בוקינג וכו'.
- חוץ מלגו ודיסני יש גם Six Flags ושלל דברים קטנים וגדולים בדרך שילדים יכולים להנות מהם ולאו דווקא עם שמות מטורפים.

אמנם אני לבד ולא עם משפחה, אז השיקולים שונים, לתפיסתי יש אינסוף דברים לראות ואם משחררים את הFOMO והצ'קליסט עדיף לא למהר ולהנות מאזור במקום להיות בנסיעה רוב הזמן, גם יחסוך הרבה במחירי הדלק.

לעשות חברות קוסטקו ולתדלק שם
נוסעים לשלושה שבועות ונהיה עם רכב. חושב שזה ישתלם לעשות חברות ב 65$ כדי לקבל את ההנחה על הדלק?

תלוי כמה בכמה מייל, באיזה רכב ואיפה תסתובב (:, זה חישוב כלכלי נטו - אם אתה נוסע ישר מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו - לא ממש.
- לגבי חברות קוסטקו - דרך גרופון אתה יכול לעשות חברות שגם תיתן לך החזר של וואצר (בין 50 ל100 דולר, תלוי במבצע) על קנייה ראשונה מעל 200 דולר או הנחה דרך חבר קיים.
- באופן כללי, לכל חברת דלק/סופרמרקט/מסעדה יש מועדון חברים שהוא לרוב חינם וייתן לך הנחות, אז אם לא קוסטקו כל רשת תדלוק אחרת שווה הרשמה (אם אתה לא בפחד מלהשאיר פרטים, לפעמים מייל מספיק ולפעמים נדרש מספר אמריקאי). אם אני זוכר נכון לפני כמה חודשים קיבלתי הנחה די יפה ל5 תדלוקים סתם כי נרשמתי, לא זוכר איזו מהרשתות.
- כן צריך להגיד שלפעמים בקוסטקו יש תורים בתחנות הדלק, אני אישית לא אעמוד בתור לדלק אם זה לא חירום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S טיפים חסכניים לטיול תרמילאי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
A חיסכון בסופר 2026 - טיפים, רעיונות, השקפת עולם... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 2
A טיפים לחיפוש משרה התחלתית בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 24
עידו ג כלב מפוחד מאוד - טיפים התפתחות אישית 9
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 87
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
J טיפים להצלחה בתפקיד בחברת גמפא התפתחות אישית 5
ו טיפים להתגבר על הפחד להשתתף במסיבת ריקודים? (לא יכולתי לחשוב על כותרת מוצלחת יותר) התפתחות אישית 9
אנא-אל טיפים תזונה / שוקו אורגני אוף טופיק 19
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
H טיפים לתביעה קטנה בנוגע לרשלנות רפואית אוף טופיק 27
W טיפים של מאסטרים לנצח את השיטה התפתחות אישית 2
אושו טיפים למשכיר המתחיל נדל"ן 5
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
S טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל) מיסים 19
ש טיפים לאבא גרוש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Skazi טיפים בקניית דירה ישנה נדל"ן 18
ד טיפים לשימוש במערכת ספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A טיפים לחיסכון בהוצאות משפחה 2021, 2022, 2023 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 155
E מבקש טיפים לקניית נכס מכונס ושאלה נדל"ן 13
A טיפים להפתחת מיסוי בעקבות משבר הקורונה מיסים 6
G טיפים למרכז הערכה אוף טופיק 3
ה המנוהל בעל כורחו - בקשת טיפים לשליטה על תיק מנוהל שוק ההון 1
D טיפים חסכניים והמלצות לחתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
D טיפים להכנסה מדיבידנדים שוק ההון 1
G טיפים לפני סבב משכנתא? שוק ההון 16
M סטודנט - מחפש טיפים כלכליים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
B טיפים לשדרוג נכס להשכרה נדל"ן 3
ס טיפים ללמוד לבד? התפתחות אישית 27
קוף שמבין טיפים לחשיבה מחדש על מנהג הטיפים האדיוטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
D ביטוח סיעודי - טיפים לתביעה? צרכנות פיננסית 6
M מעקב שוטף אחרי תקציב- טיפים? צרכנות פיננסית 1
M טיפים לנותני שירותים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
משה מחפש טיפים לתואר שני התפתחות אישית 10
א טיפים לחתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
אiהד טיפים לזיהוי שרלטנים אוף טופיק 26
Y טיפים לתיירות זולה בחגים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
אנא-אל טיפים, קריאה ועיניים. התפתחות אישית 40
ארי1 טיפים לבניית תיק השקעות שוק ההון 36
A השקעה בנדל"ן מסחרי- טיפים? שוק ההון 5
הסולידית "99 טיפים לעצמאות כלכלית" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
C המרת פאונד לטיול ללונדון צרכנות פיננסית 19