• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

טיפול בחשבון מניות שהועבר בירושה

• פותח הנושא פותח הנושא edenbensal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

edenbensal

משתמש רשום
דירוג
13
לאבא שלי היה חשבון מניות באינטל ב-UBS. לאחר שאבא שלי נהרג, שכרנו את שירותי של רו"ח כדי שיטפל בהעברת החשבון על שם אמא שלי. הרו"ח דאג להעביר את כל המסמכים הנדרשים ל-UBS בארה"ב והחשבון אכן הועבר על שם אמא שלי. שילמנו את כל המס הנדרש (מס ירושה בעיקר) לרשויות המס בארה"ב וכעת אנחנו מעוניינים להעביר את הכספים בחשבון לבנק בארץ. הבנק דורש מילוי טופס של חבות מס חתום ע"י עורך דין או רואה חשבון על מנת שנוכל להעביר את הכספים. חשוב לציין שמיום הפטירה ועד דצמבר 2017 לא בוצעה שום פעולה בחשבון. רק בדצמבר 2017 נמכרו כלל המניות בחשבון.

אני פונה פה לעזרה בפורום כי ראיתי פוסטים דומים של עובדים בהייטק שדיברו על ה-ESPP ו-SPP.
נפגשתי עם רו"ח אתמול והוא אמר שיש שתי אפשרויות (כמובן אחרי שהוא יבדוק את כל הדוחות)- להגיש דוח שנתי בגין מימוש המניות בדצמבר 17 (זה כאמור אירוע מס היחיד מאז הפטירה). אפשרות שנייה זה להתחיל הליך גילוי מרצון מול הכנסה. אני מאמין שאבא שלי דיווח למס הכנסה על קיום החשבון עד ליום מותו ולכן הליך גילוי מרצון אולי בכלל לא רלוונטי.

לאבא שלי היה חשבון מניות באינטל ב-UBS. לאחר שאבא שלי נהרג, שכרנו את שירותי של רו"ח כדי שיטפל בהעברת החשבון על שם אמא שלי. הרו"ח דאג להעביר את כל המסמכים הנדרשים ל-UBS בארה"ב והחשבון אכן הועבר על שם אמא שלי. שילמנו את כל המס הנדרש (מס ירושה בעיקר) לרשויות המס בארה"ב וכעת אנחנו מעוניינים להעביר את הכספים בחשבון לבנק בארץ. הבנק דורש מילוי טופס של חבות מס חתום ע"י עורך דין או רואה חשבון על מנת שנוכל להעביר את הכספים. חשוב לציין שמיום הפטירה ועד דצמבר 2017 לא בוצעה שום פעולה בחשבון. רק בדצמבר 2017 נמכרו כלל המניות בחשבון.

אני פונה פה לעזרה בפורום כי ראיתי פוסטים דומים של עובדים בהייטק שדיברו על ה-ESPP ו-SPP.
נפגשתי עם רו"ח אתמול והוא אמר שיש שתי אפשרויות (כמובן אחרי שהוא יבדוק את כל הדוחות)- להגיש דוח שנתי בגין מימוש המניות בדצמבר 17 (זה כאמור אירוע מס היחיד מאז הפטירה). אפשרות שנייה זה להתחיל הליך גילוי מרצון מול הכנסה. אני מאמין שאבא שלי דיווח למס הכנסה על קיום החשבון עד ליום מותו ולכן הליך גילוי מרצון אולי בכלל לא רלוונטי.

לא אשאל באילו סכומים מדובר, אבל על חבות מס מתחת ל 150 אלף ש"ח אין אפשרות לעשות גילוי מרצון.
אולי זה יעזור:
https://www.lawguide.co.il/articles/4211/21733/

שילמנו את כל המס הנדרש (מס ירושה בעיקר) לרשויות המס בארה"ב וכעת אנחנו מעוניינים להעביר את הכספים בחשבון לבנק בארץ.
ראשית, תנחומים על האב.
מכיוון שאנשים פה מאד חוששים ממס ירושה אמריקאי, אך הטענה שמס כזה בפועל לא נגבה מאזרחים לא אמרקאים, אודה לך אם תסביר בדיוק מדוע וכיצד נגבה מס ירושה?
האם אביך אזרח אמריקאי? האם המס שנגבה הוא על סכום מעל 60K דולר?
תודה

ראשית, תנחומים על האב.
מכיוון שאנשים פה מאד חוששים ממס ירושה אמריקאי, אך הטענה שמס כזה בפועל לא נגבה מאזרחים לא אמרקאים, אודה לך אם תסביר בדיוק מדוע וכיצד נגבה מס ירושה?
האם אביך אזרח אמריקאי? האם המס שנגבה הוא על סכום מעל 60K דולר?
תודה

המס הזה נגבה מאזרחים זרים. אבא שלי לא היה אזרח אמריקאי. במידה וכן היה אמריקאי לא היינו נדרשים לשלם אגורה. והמס שנגבה הוא על סכום מעל 60K$.

מס ירושה בעיקר
אכן שילמתם מס ירושה? 35% על סכומים מעל 60K?
מעניין בהתחשב בזה שלהכרותי המחשבה פה בפורום היא שזה מס שאף פעם בפועל לא נגבה

בדיוק שילמנו מס גבוה כדי לקבל את ה-Federal Transfer Certificate מה-IRS.

בדיוק שילמנו מס גבוה כדי לקבל את ה-Federal Transfer Certificate מה-IRS.
ולמה לא העברתם את הכסף לבנק ישראלי? זה היה עוזר?
מדוע נדרש מכם בכלל Federal Transfer Cenrtificate? בגלל שהבנק הוא אמריקאי? או בגלל שהמניות היו אמרקאיות?

לא היה ניתן להעביר את הכסף לארץ עד שלא שילמנו את המס ל-IRS. כעת לאחר שסיימנו את כל החבות שלנו כלפיהם ניתן להעביר את הכסף לארץ - אבל הבנק בארץ דורש מילוי טופס שחתום ע"י רו"ח או עו"ד של חבות מס כלפי הרשויות בארץ.

אני לא יודע בדיוק מדוע ה-FTC נדרש אבל אני מאמין בגלל שהמניות היו אמריקאיות.

מילאנו טופס 706NA ולאחר כמה חודשים קיבלנו את דרישת התשלום מה-IRS.

ואם החשבון פשוט רשום מראש על אחד הילדים?

edenbensal@
סליחה שאין לי תשובה על השאלותך ותנחומים על האבא. אם מותר לשאול - כמה זמן לקח לכם לקבל גישה לתיק שלו? כמה זמן לקחה התמודדות עם רשויות מס בארה''ב?

אני לא הייתי מעורב מתחילת התהליך כי הייתי צעיר (18) כדי לעזור בנושאים האלה.
ההתמודדות עם רשויות המס לקחה לנו משהו כמו שש שנים אבל נטו בגלל התנהלות כושלת של רו"ח ששכרנו שגם נעלם לנו פשוט באמצע התהליך. איש הקשר שלנו באינטל אמר לנו שבמקרים דומים לקח למשפחות משהו כמו שנתיים שלוש לסגור את הטיפול בתיק. אצלנו זה נמשך הרבה שנים וזה נחשב חריג.

אגב אצלנו ההתעסקות עם מס ירושה האמריקאי לקח כ7 שנים.

ואם החשבון פשוט רשום מראש על אחד הילדים?
אם הילד קטין צריך לבדוק מה אפשר לעשות בשמו הן מבחינת הדין הישראלי והן מבחינת הדין בארה"ב (וזאת בנוסף לכללים של הברוקר לפתיחת חשבון לקטין).
אם הוא בגיר אז כדאי לשמור טוב על תעוד של העברות הכספים אליו כדי שלא יטענו כנגדו שהוא מעלים הכנסות ויש את הבעיות החוץ חוקית שברישום נכסים על שם ילדים בגירים, כגון גירושין, חילוקי דעות בין אחים וכיוצ"ב עניינים משפחתיים.
באופן כללי, בלי להתייחס לדין כאן, כי אני לא מכיר, שיטות משפט בהן יש מס ירושה כוללות גם מס על מתנות. אין שום היגיון למסות העברות לאחר המוות בלי להתייחס למתנות לפני המוות.

באופן כללי, בלי להתייחס לדין כאן, כי אני לא מכיר, שיטות משפט בהן יש מס ירושה כוללות גם מס על מתנות. אין שום היגיון למסות העברות לאחר המוות בלי להתייחס למתנות לפני המוות.
מה שאתה אמור הגיוני לגבי מיסוי אזרחים, כאשר מדובר על מיסוי זרים אפשר בקלות להתחמק ממס מתנה על ידי ניוד של ההון למדינה אחרת טרם מתן המתנה.

מה שאתה אמור הגיוני לגבי מיסוי אזרחים, כאשר מדובר על מיסוי זרים אפשר בקלות להתחמק ממס מתנה על ידי ניוד של ההון למדינה אחרת טרם מתן המתנה.
אני מסכים. מלכתחילה ממשלת ארה"ב לא באה לתפוס מתנות של מזומנים בין תושבים זרים שנעשות מחוץ לגבולות ארה"ב.
אבל, עם כל החוקים של הלבנת הון והמלחמה בהון השחור שעובר בין מדינות, לא הייתי עושה דבר כזה בלי ייעוץ של איש מקצוע הן בארה"ב והן בישראל.
מעבר לכך, כפי שכתבתי, אני נגד רישום של סכומים נכבדים על שם ילדים מסיבות משפחתיות, בלי קשר לחוקים שמקשים על כך.

שאלה למי שמחזיק תיק מניות דומה מהעבודה - האם מס הכנסה יודע בדבר קיום החשבון? קשה לי להאמין שאבא שלי לא דיווח על החשבון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
M טיפול בפנסיה\מנהלים לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
P חבילות טיפול - התחייבות ותשלום מראש. צרכנות פיננסית 1
Y טיפול בקמטים ושקיות באיזור העיניים אוף טופיק 1
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
T ייעוץ, הדרכה ו/או טיפול בבעיות תקשורת בין הורה לילדיו. התפתחות אישית 0
D טיפול רפואי ללא ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 17
Aslan שאלה לסוחרים באקסלנס - דמי טיפול חודשיים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
1337justme טיפול לרכב שכמעט ולא נוסע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
L טיפול נפשי צרכנות פיננסית 42
S תשלום על טיפול בגינה משותפת בבניין-נופל על המשכיר או על השוכר? נדל"ן 3
E IRA בהלמן - זמן טיפול/פתיחת חשבון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D טיפול נכון במזומנים עקב הקורונה שוק ההון 15
I דמי טיפול של סוכנות ביטוח צרכנות פיננסית 21
ש הצעת טיפול שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S טיפול בפטריה-ציפורניים אוף טופיק 23
Tim_Duncan כתר לשיניים אחרי טיפול שורש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
R טיפול שיניים אוף טופיק 30
avik טיפול בפיקדון מהצבא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 53
yossik הוצאות טיפול ברכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 112
adamshalev המוסדיים ישיבו עשרות מיליוני שקלים ללקוחות מהם גבו דמי טיפול צרכנות פיננסית 2
אנא-אל למישהו יש נסיון עם מעמ+דמי טיפול של משלוח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
Osterreicher טיפול בתיק כושל שאינו שלך שוק ההון 13
פשוט טיפול אופניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 4
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
Dim כספים ב ib , נמצאים בחשבון ישראלי או אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 27
ש החזר מס בחשבון ותיק השקעות זוגי מיסים 5
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
I מיסוי בחשבון משותף מיסים 7
Y קרן כספית בחשבון מסחר שוק ההון 1
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
U חלופה לפיקדון בחשבון ועד בית שוק ההון 9
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
M מטבע Base בחשבון IB - שקל או דולר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ח חריגה בחשבון לכמה שעות, יש השלכות? צרכנות פיננסית 2
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
S 1099div בחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
H הפתעה | חיסכון משמעותי בחשבון המים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
T שותפות בחשבון הורה מיסים 24
R מיסוי אגח בחשבון פטור ממס שוק ההון 7
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
R מס נוסף שהופיע בחשבון כתוצאה מהפרשי הצמדה משנה קודמת שוק ההון 6