edenbensal
משתמש רשום
- דירוג
- 13
לאבא שלי היה חשבון מניות באינטל ב-UBS. לאחר שאבא שלי נהרג, שכרנו את שירותי של רו"ח כדי שיטפל בהעברת החשבון על שם אמא שלי. הרו"ח דאג להעביר את כל המסמכים הנדרשים ל-UBS בארה"ב והחשבון אכן הועבר על שם אמא שלי. שילמנו את כל המס הנדרש (מס ירושה בעיקר) לרשויות המס בארה"ב וכעת אנחנו מעוניינים להעביר את הכספים בחשבון לבנק בארץ. הבנק דורש מילוי טופס של חבות מס חתום ע"י עורך דין או רואה חשבון על מנת שנוכל להעביר את הכספים. חשוב לציין שמיום הפטירה ועד דצמבר 2017 לא בוצעה שום פעולה בחשבון. רק בדצמבר 2017 נמכרו כלל המניות בחשבון.
אני פונה פה לעזרה בפורום כי ראיתי פוסטים דומים של עובדים בהייטק שדיברו על ה-ESPP ו-SPP.
נפגשתי עם רו"ח אתמול והוא אמר שיש שתי אפשרויות (כמובן אחרי שהוא יבדוק את כל הדוחות)- להגיש דוח שנתי בגין מימוש המניות בדצמבר 17 (זה כאמור אירוע מס היחיד מאז הפטירה). אפשרות שנייה זה להתחיל הליך גילוי מרצון מול הכנסה. אני מאמין שאבא שלי דיווח למס הכנסה על קיום החשבון עד ליום מותו ולכן הליך גילוי מרצון אולי בכלל לא רלוונטי.
אני פונה פה לעזרה בפורום כי ראיתי פוסטים דומים של עובדים בהייטק שדיברו על ה-ESPP ו-SPP.
נפגשתי עם רו"ח אתמול והוא אמר שיש שתי אפשרויות (כמובן אחרי שהוא יבדוק את כל הדוחות)- להגיש דוח שנתי בגין מימוש המניות בדצמבר 17 (זה כאמור אירוע מס היחיד מאז הפטירה). אפשרות שנייה זה להתחיל הליך גילוי מרצון מול הכנסה. אני מאמין שאבא שלי דיווח למס הכנסה על קיום החשבון עד ליום מותו ולכן הליך גילוי מרצון אולי בכלל לא רלוונטי.