• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית

• פותח הנושא פותח הנושא tal_the_tiger
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tal_the_tiger

משתמש רשום
דירוג
1
שלום
אני עובד בימים אלו על טופס 1301 על שנת 2024. בשנה זו מכרתי דירה יחידה עם פטור ממס שבח (יש שומה סופית). באיזה שדה בטופס 1301 אני מדווח על שומה זו? האם סכום השבח חייב במס יסף (נומינלי/ריאלי ואם ריאלי איך אני מחשב זאת?) ? (האם יש יתרון מס בבקשה לחלק של השבח ל - 4 שנים אחורה?)
שאלה נוספת - היו לי הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית לא סחירה שמהוות בשלב זה החזר של קרן ההשקעה - האם הנ"ל נדרש להיות מדווח (ואם כן באיזה שדה ואיך אני מסביר שמדובר בהחזר קרן ההשקעה ולא ברווחים)
שאלה אחרונה בנושא - מכירת קופות גמל להשקעה נדרשת לדיווח רק בשדה 157 או גם בחלק של רווחי הון? ומכירה של קרנות כספיות באיזה שדה?
תודה רבה לעונים!
אני מעדיף למלא לבד את הטופס למרות מורכבותו (עבורי) אחרי חוויה שלילית עם יועצת מס בשנים קודמות..

אני עובד בימים אלו על טופס 1301 על שנת 2024. בשנה זו מכרתי דירה יחידה עם פטור ממס שבח (יש שומה סופית). באיזה שדה בטופס 1301 אני מדווח על שומה זו? האם סכום השבח חייב במס יסף (נומינלי/ריאלי ואם ריאלי איך אני מחשב זאת?) ? (האם יש יתרון מס בבקשה לחלק של השבח ל - 4 שנים אחורה?)
נספח רווח הון 1399 סמל עסקה 50
אם יש יתרון מס, תצטרך לחשב את המס עם פריסה ובלי פריסה ולהחליט.
או שלא תבצע פריסה ותרשום בחלק הפטור, אם אכן העסקה פטור.

שאלה נוספת - היו לי הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית לא סחירה שמהוות בשלב זה החזר של קרן ההשקעה - האם הנ"ל נדרש להיות מדווח (ואם כן באיזה שדה ואיך אני מסביר שמדובר בהחזר קרן ההשקעה ולא ברווחים)
מה הכוונה החזר השקעה,? או שזה ריבית שאז המס הוא על כל הסכום, או שזה רווח הון.

שאלה אחרונה בנושא - מכירת קופות גמל להשקעה נדרשת לדיווח רק בשדה 157 או גם בחלק של רווחי הון? ומכירה של קרנות כספיות באיזה שדה?
גמל להשקעה פודים ולא מוכרים, כן הריבית בשדה 157
קרן כספית זה בנספח רווח הון 1322 סמל עסקה 60

אני מעדיף למלא לבד את הטופס למרות מורכבותו (עבורי) אחרי חוויה שלילית עם יועצת מס בשנים קודמות..
בהצלחה, יש לך הרבה שעות לימוד

נערך לאחרונה ב:
שלום
תודה רבה לעונים!

"האם סכום השבח חייב במס יסף (נומינלי/ריאלי ואם ריאלי איך אני מחשב זאת?) ?"

לא יועץ מס.

התשובה נמצאת בהגדרה של הכנסה חייבת בסעיף הרלוונטי של פקודת מס הכנסה - סעיף 121 ב.

לדעתי, במקרה שבו קיבלת פטור ממס שבח בגין מכירת דירה יחידה התשובה היא לא.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

תודה רבה על המענה, אני אוהב ללמוד :-)

"האם סכום השבח חייב במס יסף (נומינלי/ריאלי ואם ריאלי איך אני מחשב זאת?) ?"

לא יועץ מס.

התשובה נמצאת בהגדרה של הכנסה חייבת בסעיף הרלוונטי של פקודת מס הכנסה - סעיף 121 ב.

לדעתי, במקרה שבו קיבלת פטור ממס שבח בגין מכירת דירה יחידה התשובה היא לא.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

אם הדירה נמכרה בפטור - על איזו פריסה מדובר?

הוא כתב:

@ירח אפל מכירה בהפסד?
במכירה בהפסד לא משתמשים (לרוב) בפטור ממס שבח.

לדעתי -

1. אם העסקה דווחה בפטור - לא ניתן לעשות פריסה
2. אפשר לעשות פריסה רק אם יש מס.

סעיף 48 א (ה) (1) לחוק מיסוי מקרקעין - "המוכר רשאי לבקש כי המס על השבח הריאלי יחושב כאילו נבע השבח בחלקים שנתיים שווים, תוך תקופה שאינה עולה על ארבע שנות מס או על תקופת הבעלות בנכס, לפי הקצרה שבהן, והמסתיימת בשנת המס שבה נבע השבח (להלן - תקופת הפריסה), כדלקמן...."

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

אם הדירה נמכרה בפטור - על איזו פריסה מדובר?
הדירה נמכרה ברווח משמעותי עם פטור משבח. הכוונה היתה לפריסת הרווח על מספר שנים כדי לצמצם מס יסף. אני מבין שזה לא נדרש

ביצעתי השקעה אלטרנטיבית (קרן שמשקיעה בהליכים משפטיים) - נכון לעכשיו אני בשלב החזר ההשקעה (הקרן) כלומר טרם מדובר ברווח הון (שצפוי להגיע בשנים הבאות לפעילות הקרן). האם אני נדרש לדווח על הנ"ל?

ביצעתי השקעה אלטרנטיבית (קרן שמשקיעה בהליכים משפטיים) - נכון לעכשיו אני בשלב החזר ההשקעה (הקרן) כלומר טרם מדובר ברווח הון (שצפוי להגיע בשנים הבאות לפעילות הקרן). האם אני נדרש לדווח על הנ"ל?
אני מכיר שרשות המסים בישראל לא מכירה בהחזרי השקעה, וזה נחשב ריבית/דיבידנד לכל דבר.

הדירה נמכרה ברווח משמעותי עם פטור משבח. הכוונה היתה לפריסת הרווח על מספר שנים כדי לצמצם מס יסף. אני מבין שזה לא נדרש
הדיון לגבי פריסה במקרה של מכירה בהפסד היה אקדמי.

למיטב הבנתי, כפי שציינתי בפוסט קודם - לפי ההגדרה של הכנסה חייבת בסעיף סעיף 121 ב. אין מס יסף על מכירת דירה יחידה בפטור מלא ממס שבח.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

נערך לאחרונה ב:
יש תקרה לפטור
צודק. הכוונה אין מס יסף על השבח כאשר המכירה של הדירה היחידה נמכרה בפטור מלא ממס שבח.

תקרת הפטור גם מופיעה בהגדרה בסעיף 121 ב לפקודה

כאשר עוברים את תקרת הפטור אפשר להשתמש בפטור עד התקרה הקבועה בחוק, על היתרה משלמים מס שבח ואז אפשר לעשות פריסה של המס.

לפי עמדת רשות המסים פריסת מס שבח או פריסת רווח הון לא משפיעה על מס היסף - ז"א מס היסף נכלל לגבי השנה שבה בוצעה המכירה ולא ניתן לעשות shifting באמצעות הפריסה כדי להקטין את מס היסף. (הוראת ביצוע 9/15)

יתרה מזו - לפי הוראת ביצוע 9/15 - כאשר שווי המכירה עולה על הפטור כל השבח הריאלי החל מהשקל הראשון נחשב חלק מההכנסה החייבת לצורך מס יסף.

עמדה זו קיבלה חיזוק במקרה של פריסת רווח הון -

ע"מ (תל אביב-יפו) 13328-11-19 אלכסנדר שפונט נ' פקיד שומה תל אביב 4

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

נערך לאחרונה ב:
לפי הוראת ביצוע 9/15 - כאשר שווי המכירה עולה על הפטור כל השבח הריאלי החל מהשקל הראשון נחשב חלק מההכנסה החייבת לצורך מס יסף.
בהנחה שהכוונה היא שמס היסף חל גם על חלק השבח הפטור, מה המקור שהוביל את הוראת הביצוע לפרשנות הזו?
נניח (סתם מספרים להדגמה): 2000 שבח, 1500 תקרת פטור = 500 שבח חייב במס. אבל, יסף על 2000 ולא על 500.

הרושם הוא שפוקוס בהוראת הביצוע הוא על השפעת הפריסה על היסף, ולא השפעת הפטורים.

מהוראת ביצוע 9/15:
פריסה של רווח הון ושבח הינה פריסה טכנית.
כאשר מדובר ברווח הון או שבח, ההכנסה החייבת לענין המס הנוסף תכלול את סכום השבח הריאלי המלא ואת סכום רווח ההון הריאלי המלא בשנת ביצוע העסקה, גם אם בוצעה פריסה.

אבל לפי מה שאני מבין מפקודת מס הכנסה, היסף צריך להיות על 500 ולא 2000:
1. ... ”הכנסה חייבת“ – הכנסה לאחר הניכויים, הקיזוזים והפטורים שהותרו ממנה לפי כל דין;

ולא נשמע שהפטורים מוחרגים ב-121ב(ה):
121ב(ה). ... ”הכנסה חייבת“ – הכנסה חייבת כהגדרתה בסעיף 1 ... ולרבות שבח כמשמעותו בחוק מיסוי מקרקעין ... רק אם שווי מכירתה עולה על ... והמכירה אינה פטורה ממס לפי כל דין; ...

אגב, מעניין שסכום הפטור לדירה מבחינת מס שבח שונה (קצת נמוך יותר) מהפטור לדירה מבחינת מס יסף.

נערך לאחרונה ב:
בהנחה שהכוונה היא שמס היסף חל גם על חלק השבח הפטור, מה המקור שהוביל את הוראת הביצוע לפרשנות הזו?
מס ייסף לא חל על חלק השבח הפטור ממס.

תפריד בין שני פטורים.
יש פטור דירה יחידה 5,008,000₪
ויש פטור ממס ייסף 5,385,285₪

בוא ניקח כמה מצבים ולצורך הדיון נגיד מחיר עלות 0

מצב 1: דירה נמכרת ב־6 מיליון עם פטור דירה יחידה
במצב הזה שווי הדירה עד 5,008,000₪ טור ממס שבח, אבל עברתי את מדרגת הפטור ממס ייסף, ולכן הוא לא מתקיים
לכן 902אלף שקלים יהיו חייב מס ייסף (מעל מדרגת הפטור)

מצב 2: מכירת דירה ב־6 מיליון בלי פטור דירה יחידה
במצב הזה, שוב עברתי את שני המדרגות, אז כל 6 המיליון יהיו חייבים במס שבח ומס ייסף

מצב 3: הדירה נמכרת ב־5.3 מיליון
עברתי את פטור דירה יחידה, אז 202 אלף חייבים במס שבח, אבל אין מס ייסף כלל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
O שאלה טכנית לגבי טופס 1301 מקוון: דיווח מס הכנסה ליחיד מיסים 1
לאץ' בקשת החזר מס לשכירה- טופס 135 או 1301? מיסים 3
W מילוי טופס 1301 - החזר עבור פרמיה לאכ"ע מיסים 2
R דוח הכנסות - טופס 1301 לשכיר מיסים 12
ה טופס 1301 וכספי מילואים מיסים 0
א עסקאות עם צדדים הקשורים בחו"ל טופס 1301 מיסים 0
S כמה מסובך למלא טופס 1301 לבד? מיסים 6
S טופס 1301 מיסים 5
Z תאריך אחרון להגשת טופס 1301 מיסים 1
E טופס 1301 - מספר שאלות מיסים 2
B טופס 1301 - לשכיר שהוא גם עצמאי מיסים 3
deussex טופס 1301 - הוצאות מוכרות לשכיר ושאלות נוספות מיסים 147
H הגשת טופס 1301 לשנת 22 מיסים 17
H טופס 1301 מיסים 2
S עזרה בנושא הגשת טופס 1301 מיסים 13
M טופס 1301 לשכיר עקב הכנסה גבוהה מיסים 1
ב קרן גידור - טופס 867 ודיווח ב-1301 מיסים 8
ע דמי אבטלה בדוח השנתי (טופס 1301) מיסים 2
A שאלה טכנית על טופס 1301/135: איפה לרשום מס שנוכה במקור מדיבידנדים? מיסים 4
O שידור טופס 1301 נספח ד' (1324): מס ששולם בחו"ל שהותר בזיכוי מיסים 30
D שאלות לגבי דוח שנתי לשכיר (טופס 1301 ונספחיו) מיסים 2
קפיצת הדרך דוח מס הכנסה טופס 1301 אוף טופיק 0
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
A כיצד משיגים מדבקה עבור טופס 1301 ? צרכנות פיננסית 1
י טופס 101 - עבור מי ששכיר ומקבל פנסיה בו זמנית מיסים 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מילוי טופס 1322 ו 1324 עבור הכנסות מדיבידנדים מ- RSU מיסים 9
עידו ג טופס 161 - סיום העסקה מיסים 17
F טופס 161 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
flower טופס 101: האם יש לציין הכנסה מריבית שאינה מנוכה ממס במקור? מיסים 2
T פתרון מילוי אוטומטי של טופס 134 מיסים 0
כ טופס W-8BEN הפחתת מס דיבידנד שוק ההון 1
S שאלות בעניין טופס שנתי להחזר מס מיסים 4
D טופס 161 החדש - משיכת פיצויים פטורים ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
ג נספח ד (טופס 1324) מיסים 1
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
S פתיחת תיק באמצעות טופס 5329 מיסים 2
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
A מסירת דירה לפני טופס 4- איחור במסירה נדל"ן 0
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
E משיכת פיצויים פטורים ממס טופס 161 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B יצירת טופס 1325 מstatements מIBKR ועוד פרטים שרלוונטים לדוחות מס | תוכנה מיסים 10
B מילוי טופס W-8BEN שוק ההון 1
U טופס פיטורין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה